Klubowicze Jordan Opublikowano 23 Marca 2011 Klubowicze Opublikowano 23 Marca 2011 chce zapytać bo może ktoś to oglądał http://otomoto.pl/suzuki-burgman-650-executiv-M2362903.html opłaca sie za tą cenę? kolega Tomka z Wawra chce to kupić nie mam jak obejrzeć bo jestem uwiązany w domu a on chce to kupić jak najszybciej a nie chce by kupił skarbonki. Piszcie jestem ciekawy waszych opinii. Ja osobiście nie zachwycam sie tym przebiegiem w tej cenie tego rocznika a wy jak sądzicie? może ktoś go oglądał?
Klubowicze Gumisiek Opublikowano 23 Marca 2011 Klubowicze Opublikowano 23 Marca 2011 chce zapytać bo może ktoś to oglądałhttp://otomoto.pl/suzuki-burgman-650-executiv-M2362903.html opłaca sie za tą cenę? kolega Tomka z Wawra chce to kupić nie mam jak obejrzeć bo jestem uwiązany w domu a on chce to kupić jak najszybciej a nie chce by kupił skarbonki. Piszcie jestem ciekawy waszych opinii. Ja osobiście nie zachwycam sie tym przebiegiem w tej cenie tego rocznika a wy jak sądzicie? może ktoś go oglądał? Przynajmniej jedna rzecz jest pewna że przebieg nie jest kręcony Zawsze można kupić z mniejszym przebiegiem licznikowym i mieć złudzenie że ktoś jeździł tylko do kościoła Skuter ma kilka obcierek i wygląda jak by nie był picowany na handel , ale trzeba sprawdzić jak odpala na zimno i przede wszystkim przegonić go na drodze , bo wygląd zawsze można poprawić ale jak będzie krzywy czy coś podobnego to już gorzej , a pośpiech jest najgorszym doradcą . !YES Ewentualnie jest tańszy ale i starszy o rok z książką serwisową Naduś
przemas Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 Przynajmniej jedna rzecz jest pewna że przebieg nie jest kręcony Czy to rzecz pewna? Hm... Zastanawiające jest to, że mają w ofercie 4 szt. AN650 z roczników od 2002 do 2005, wszystkie z Italii i wszystkie mają zadziwiająco podobny przebieg (43-46 tyś km)...
Klubowicze Jordan Opublikowano 23 Marca 2011 Klubowicze Opublikowano 23 Marca 2011 Zastanawiające jest to, że mają w ofercie 4 szt. AN650 z roczników od 2002 do 2005, wszystkie z Italii i wszystkie mają zadziwiająco podobny przebieg (43-46 tyś km)... przebieg wydaje sie być wiarygodny. A pozostałe które mają chodzą z klekotem a ten od którego jest link jest cichy i chodzi równo. Kurcze musze znaleźć czas by sie z nim umówić i podjechać do tego komisu żeby zobaczyć jak chodzi ten AN. Co do obcierek tak jak we Włoszech i Francji - poobcierany ale nic nie połamane ale osobiście nie widziałem. Powtarzam po osobie która go widziała. Jak macie jeszcze jakieś uwagi to dajcie znać
Krzyciu Opublikowano 29 Marca 2011 Opublikowano 29 Marca 2011 Witam, ma możliwośc zamiany Forda Ka na x9 500 od Armen Bike z Wawy KLIKnij Czy może zna ktoś sprzedawcę? Czy jest na tyle uczciwy, że jeżeli przez tel zapewnia iż sprzęt jest 100% sprawny to tak jest. Stan wizualny jak widać na zdjęciach nie jest idealny, ale ciekawe co z resztą..rama..silnik.... Najbardziej zastanawia mnie wskaźnik poziomu paliwa, jest on zadziwiająco mocno wychylony poza granicę baku może jednak coś było grzebane..jak to się mówi diabeł tkwi w szczególe !w00t Nie uśmiecha mi się jechać z autem na lawecie 300km aby się przekonać, że jest to KUPA! !YES Pozdrawiam Krzyciu
gkrz Opublikowano 29 Marca 2011 Opublikowano 29 Marca 2011 Powiem ci tak: ja też mialem przeznaczyć na skuter o 5000zł. a skończyło się na prawie 8000. Za 4000zł nie spodziewaj się cudów. Spójrz na ebay, albo mobile. Ładne skutery zaczynają się od 1600-2000euro, a gdzie zarobek sprzedającego ? Apropo tego X9, to przebieg śmieszny. Stoi już min. pół roku. Zacytuję Szorstkiego: "jak nie chcę przysłać dużych zdjęć to szkoda jechać " czy oś w tym sęsie. Jak masz mały budżet, to lepiej celuj w jakąś 250ccm.
Sympatycy Baltona Opublikowano 29 Marca 2011 Sympatycy Opublikowano 29 Marca 2011 Byłem kilka razy u tych handlarzy oglądałem różne sprzęty i powiem szczerze, że powiewu świeżości tam nie ma. Większość jest krótko mówiąc przekombinowana, zmęczona dużymi przebiegami chociaż na licznikach mają oczywiście małe przebiegi. Ja osobiście odradzam.
Gość Opublikowano 29 Marca 2011 Opublikowano 29 Marca 2011 Ja tam kupiłem swój w sierpniu zeszłego roku i na razie jest OK. Co prawda przejechałem ok 2000 km i większy przegląd jest przede mną. Po przeglądzie będę wiedział więcej. Ale chyba po sprawie, bo mnie się te ogłoszenie wyświetla jako nieistniejące.
adamos Opublikowano 29 Marca 2011 Opublikowano 29 Marca 2011 Witam,ma możliwośc zamiany Forda Ka na x9 500 od Armen Bike z Wawy KLIKnij Czy może zna ktoś sprzedawcę? Czy jest na tyle uczciwy, że jeżeli przez tel zapewnia iż sprzęt jest 100% sprawny to tak jest. Stan wizualny jak widać na zdjęciach nie jest idealny, ale ciekawe co z resztą..rama..silnik.... Najbardziej zastanawia mnie wskaźnik poziomu paliwa, jest on zadziwiająco mocno wychylony poza granicę baku może jednak coś było grzebane..jak to się mówi diabeł tkwi w szczególe !w00t Nie uśmiecha mi się jechać z autem na lawecie 300km aby się przekonać, że jest to KUPA! !YES Pozdrawiam Krzyciu Sprzedawca może i ogólnie uczciwy, natomiast jeżeli chodzi o prezentowany sprzęt, to oglądałem go w listopadzie (już wtedy stał tam kilka miesięcy) i okazało się: 1. że nie ma dokumentów, bo sprzęt jest świeżo przywieziony i w wyniku zamieszania przy transporcie dokumenty wróciły do Włoch 2. na dzień dobry trzeba dokonać przeglądu, wymiany oleju i być może tarcz, klocków i opon (koszt bez opon ok. 600 zł); nie wiadomo jak wygląda pasek Ja sobie odpuściłem, a Tobie dobrze radzę: rób, jak chcesz P.S. Brak jest też jednej osłonki na lusterku.
jaczu1 Opublikowano 29 Marca 2011 Opublikowano 29 Marca 2011 Link do oferty Armed Bike http://www.armedbike.pl/index.php A tutaj troche opinii http://polishbanditcrew.pl/topic/5708-pros...rego-mechanika/
przemas Opublikowano 29 Marca 2011 Opublikowano 29 Marca 2011 Najbardziej bawią mnie opisy w stylu "Sprowadzamy motocykle z Włoch, z pewnego źródła" !happybth Widział ktoś z was gdzieś takie źródełko, co to wypływają z niego motorki w idealnym stanie? Bo chętnie bym podjechał i też zaczerpnął !happybth Zadanie z logiki: W jaki sposób skuter "w idealnym stanie", przechodząc przez ręce co najmniej dwu handlarzy może mieć atrakcyjną cenę końcową?
-JUREK- Opublikowano 29 Marca 2011 Opublikowano 29 Marca 2011 Zwróćcie uwagę że X9-tka z "AB" nie ma emblematów "X9" na bocznych plastikach pod siodłem po obu stronach. A jeśli dobrze pamiętam to powinna je mieć. Czyli była gleba.
Gość Opublikowano 29 Marca 2011 Opublikowano 29 Marca 2011 Zadanie z logiki: W jaki sposób skuter "w idealnym stanie", przechodząc przez ręce co najmniej dwu handlarzy może mieć atrakcyjną cenę końcową? To nie logika, to miłość do motoryzacji, miłość do bliźniego i chęć zwiększenia popularności jednośladów na naszych drogach. Większość właścicieli komisów, to pasjonaci, chętni nawet lekko stracić, by tylko dziecko z ich stajni zasiliło nasze autostrady i drogi szybkiego ruchu, jak też i te gminne, również i wiejskie. Polacy na skutery!!!
Gość wwaldi71 Opublikowano 29 Marca 2011 Opublikowano 29 Marca 2011 Sam czasem w Italii cos kupię ale szukam od 1 właściciela, mam rodzinę wiec jest dużo łatwiej a tzw okazje naprawdę się trafiają(cierpliwy kamień ugotuje)pozdrawiam
Gość bond Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 na wstępie przepraszam modów, że zakładam osobny temat. Wiem, że powinienem pytać w dziale z ofertami z allegro, ale tam nie wszyscy zaglądają, a sprawa jest pilna. Otóż przymierzam się do tego skuta http://otomoto.pl/suzuki-burgman-an-400-czarny-raty-wysylka-M2450366.html mam go obejrzeć w niedzielę. Jeśli więc możliwe nich temat powisi do niedzieli. Wyodrębniony ma większe szanse zauważenia. Drodzy modzi fenk ju from de mountajn W zasadzie jestem rozsądny i przyjmuje najgorszy scenariusz, tzn. że wszytsko w tym skuterze jest do roboty od strony serwisowej. Jakich kosztów mam się spodziewać? Czy ten przebieg nie oznacza końca jego egzystencji? Wiem, że któraś generacja burgów jest pechowa, dlatego pytam. Każde "osobiste" sprawy są pilne, jednak nie upoważnia ten fakt do zakładania osobnych tematów. Administracja ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Chciałem podziękować modom za "pomoc". Miałem kilkanaście godzin do oględzin skutera, gdyby temat przewisiał ten czas jako osobny na pewno ktoś by do niego zajrzał. Tymczasem tutaj, dokładnie jak przewidywałem, nie było nikogo. W efekcie do oględzin skuta nie doszło. Pal licho, liczyłem jednak, że jak to na forum, jesteśmy tu po to, żeby sobie pomagać. Oczywiście mogłem założyć temat w stylu wiszącego obecnie "Prosze o pare rad i pomoc przy kupnie- zielono mi " i pod pozorem chęci uzyskania szerszych opinii wypytać o ten konkretny skuter. Uznałem jednak, że szczerość popłaca i opisałem uczciwie sytuację. Jak się okazało po nic. Ps. absolutnie nic nie imputuje autorowi przywoływanego tematu. Jednak tam pojawiają się pytania o konkretne egzemplarze i jakoś nikt nie zsuwa tego na margines.
marcin62 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Witam, ktoś może coś powiedzieć na temat tej Majki? Opis ładny, a może ktoś zna gościa lub niedaleko mieszka żeby podjechać zerknąć, od wawy to parę stówek. http://allegro.pl/show_item.php?item=1529388820&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any. Znajomy jest mocno zainteresowany i mnie podpytuje, ale ja na Majce nie wiele się znam.
malina666 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 jutro sie tam przejade zobaczyc ten skuter. też uparcie szukam an 400 w Warszawie i na razie same kupy znalazłem- dziś 3 sztuki. na wstępie przepraszam modów, że zakładam osobny temat. Wiem, że powinienem pytać w dziale z ofertami z allegro, ale tam nie wszyscy zaglądają, a sprawa jest pilna. Otóż przymierzam się do tego skuta http://otomoto.pl/suzuki-burgman-an-400-czarny-raty-wysylka-M2450366.html mam go obejrzeć w niedzielę. Jeśli więc możliwe nich temat powisi do niedzieli. Wyodrębniony ma większe szanse zauważenia. Drodzy modzi fenk ju from de mountajn W zasadzie jestem rozsądny i przyjmuje najgorszy scenariusz, tzn. że wszytsko w tym skuterze jest do roboty od strony serwisowej. Jakich kosztów mam się spodziewać? Czy ten przebieg nie oznacza końca jego egzystencji? Wiem, że któraś generacja burgów jest pechowa, dlatego pytam. Każde "osobiste" sprawy są pilne, jednak nie upoważnia ten fakt do zakładania osobnych tematów. Administracja ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Chciałem podziękować modom za "pomoc". Miałem kilkanaście godzin do oględzin skutera, gdyby temat przewisiał ten czas jako osobny na pewno ktoś by do niego zajrzał. Tymczasem tutaj, dokładnie jak przewidywałem, nie było nikogo. W efekcie do oględzin skuta nie doszło. Pal licho, liczyłem jednak, że jak to na forum, jesteśmy tu po to, żeby sobie pomagać. Oczywiście mogłem założyć temat w stylu wiszącego obecnie "Prosze o pare rad i pomoc przy kupnie- zielono mi " i pod pozorem chęci uzyskania szerszych opinii wypytać o ten konkretny skuter. Uznałem jednak, że szczerość popłaca i opisałem uczciwie sytuację. Jak się okazało po nic. Ps. absolutnie nic nie imputuje autorowi przywoływanego tematu. Jednak tam pojawiają się pytania o konkretne egzemplarze i jakoś nikt nie zsuwa tego na margines.
Gość bond Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Pokaż te które oglądałeś byłem oglądać tego burga wczoraj. Cały w lakierze, momentami lipnie spasowany, ale bez tragedii. Przebieg 23 tys., pochodzi z francuskiej ubezpieczalni, leżał na prawą stronę. Sprzedający jest facetem na miejscu, widać, ze to żaden typowy groszorób, ale po prostu człowiek. Nie chce nikogo wsadzać na minę. Nic nie kryje, nie wciska tego skuta, uczciwie przyznaje, że nie ma pojęcia o jakiejkolwiek historii serwisowej tego egzemplarza. W zasadzie to był powód dla którego nie wziąłem - raczej trzeba się liczyć z dużym serwisem tuż po zakupie. Nie wiem jakie to koszty, a na forum do pomocy zapał jest umiarkowany:)dlatego nie chciałem ryzykować. jutro sie tam przejade zobaczyc ten skuter. też uparcie szukam an 400 w Warszawie i na razie same kupy znalazłem- dziś 3 sztuki.
malina666 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Pokaż te które oglądałeś byłem oglądać tego burga wczoraj. Cały w lakierze, momentami lipnie spasowany, ale bez tragedii. Przebieg 23 tys., pochodzi z francuskiej ubezpieczalni, leżał na prawą stronę. Sprzedający jest facetem na miejscu, widać, ze to żaden typowy groszorób, ale po prostu człowiek. Nie chce nikogo wsadzać na minę. Nic nie kryje, nie wciska tego skuta, uczciwie przyznaje, że nie ma pojęcia o jakiejkolwiek historii serwisowej tego egzemplarza. W zasadzie to był powód dla którego nie wziąłem - raczej trzeba się liczyć z dużym serwisem tuż po zakupie. Nie wiem jakie to koszty, a na forum do pomocy zapał jest umiarkowany:)dlatego nie chciałem ryzykować. burgi bielany Sprzedający symaptyczny, podobno z forum Burgmanii. Skuter wpada w Szimę, plastiki ledwo trzymaja sie kupy, po skrecane na blacho wkręty. Przód bity. Plastik pod kloszem pomalowany sprejem na skuterze. burgman z USA Miły sprzedawca. Skuter w super stanie. Nowiutki i zadbany. Przebieg w milach ok 5000 wiec w km ok 7000. Wszytko pieknie tylko ze spawane plastiki koło chłodnicy. Wpada w Szimę. Slady uderzenia na lagach. Podczas jazdy ściąga w lewo. Stan idealny, ale trudno tym prosto jeżdzić. Jeszcze jeden ogladałem, sprzedawca miał w ogłoszeniu 3 burgmany K1 K3 i K7, nie zdązyłem wpłacic zaliczki i K3 juz sprzedany został wczoraj. To był najsensowniejszy model. Nie sciągało go nie było szimy. opona była tylna do wymiany i cos brzęczało przy ruszaniu ale chyba klocki, raczej niz z napędu. ten jest juz sprzedany dziś kolejny wyjazd. majesty 33 tys przebiegu tego jadę obejrzeć plus k7 oraz tego. Ten K7 to stoi juz chyba z drugi rok w Armed Bike. Zobacze co z im jest nie tak na k7 nie starczyło mi juz dziś czasu a majesty 33 tys przebiegu wyglada interesująco. Jutro jade ja obejrzec od srodka.
magart Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 (...) k7 oraz tego. Ten K7 to stoi juz chyba z drugi rok w Armed Bike. Zobacze co z im jest nie tak Dobre, 30-dniowa gwarancja na skuter
Sympatycy szorstki Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Sympatycy Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Dobre, 30-dniowa gwarancja na skuter Co się dziwisz, to dla wielu dobre zanęcenie. Kumpel ostatnio kupił naprawdę piękną X9 500 Evo, do której sprzedawca (nie handlarz) wypisał mu gwarancję 3 miesięczną, że jak się sprzęt zepsuje, oddaje mu kasę... A X9-tka sprawia wrażenie tak samo idealnej jak moja. Także trzeba szukać wytrwale. pzdr
Sympatycy orzech Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Sympatycy Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Witam, ktoś może coś powiedzieć na temat tej Majki? Opis ładny, a może ktoś zna gościa lub niedaleko mieszka żeby podjechać zerknąć, od wawy to parę stówek. http://allegro.pl/show_item.php?item=1529388820&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any. Znajomy jest mocno zainteresowany i mnie podpytuje, ale ja na Majce nie wiele się znam. Na zdjęciach widać tylko zamienioną osłonę tłumika od jakiegoś innego pojazdu czyli była parkingówka. Jeżeli opis zgadza się ze stanem faktycznym, serwis etc. - warto sprawdzić.
daszek Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 majesty 33 tys przebiegu Bezwypadkowy.... , to pewnie końcówka tłumika połamała się jak cofał na parkingu
malina666 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Bezwypadkowy.... , to pewnie końcówka tłumika połamała się jak cofał na parkingu tak właśnie facet tłumaczył ten tłumik dziś będę go dokładniej oglądał. Kompresja na poziomie 8 a powinno być 10,6. Silnik od dołu zalany olejem. Zapewne uszczelka pod pokrywą zaworową do wymiany plus uszczelka pod głowicą. Sam ich mechanik stwierdził ze rozrząd nie chodzi pewnie i zawory do regulacji. Ogolnie właściciel jest w porządku bo nie wciskał kitu ze stanem technicznym. Wizualnie skuter w stanie b. dobrym a technicznie jak widać. Dziękuję Orzechowi za podpowiedzi w sprawie tej Majesty!!! Przekonał mnie abym nie brać tego skutera i czuje ze dobrze zrobiłem.
sylaD-Team Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Witam Wszystkich po długiej nieobecności. Mam pytanko : czy ktos zna ten pojazd ? może ktos był oglądać? co sąsidzie o tej ofercie? Za wszelkie podpowiedzi będę wdzięczna. link: http://allegro.pl/malaguti-madison-k400-maxiskuter-i1557964087.html Z góry dziękuję i pozdrawiam, Sylwia
Rekomendowane odpowiedzi