Jurek_mwo Opublikowano 14 Marca 2011 Opublikowano 14 Marca 2011 Jeśli się nie mylę,to dopiero od 2004r Miał ale jak napisałem.Mogę się mylić.
dr.big Opublikowano 14 Marca 2011 Autor Opublikowano 14 Marca 2011 Macie na mysli CBS czy CBS z ABS? CBS byl od poczatku, a CBS z ABS od 2003.
Gość Arcy87 Opublikowano 15 Marca 2011 Opublikowano 15 Marca 2011 Hej ludzie Trochę mi niezręcznie ale co tam. Jak wszystko pójdzie po mojej myśli to chciałbym (wreszcie) dołączyć do grona posiadaczy MAXI skuterów. Macie może pojęcie czy warto się tym zainteresować: http://motonita.otomoto.pl/suzuki-burgman-650-M2467832.html Na technicznych sprawach to wymiękam ale wiem od sprzedawcy, że przywieźli go z Belgii i ma książkę serwisową do końca (przebieg ok. 75 000 km). W sumie to się zastanawiałem bardziej za mniejszym burgim - 400 lub Majesty 400, ale nic pewnego w necie nie widziałem. Jestem niewysokim gościem z małym doświadczeniem. Znajomy polecił mi ten komis - stąd moje rozważania. PS. Jest konkurencyjny Silverwing u nich ale za 12 900 zł. Musiałbym już kombinować: http://motonita.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1371082 Za jakiekolwiek podpowiedzi z góry dziękuję. Aha, pozdrawiam właściciela Burgmana którego widywałem w Brwinowie
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 15 Marca 2011 Klubowicze Opublikowano 15 Marca 2011 Taaa... 2004 rocznik i 8K na zegarze... A Świstak siedzi i zawija w sreberka Mogli by już nie przesadzać z tymi przebiegami... Suzi ma papiery, więc jest bardziej wiarygodna, jednak ma już swoje przejechane... Jeśli masz coś koło 10 000 PLN na zakup Maxi, to nie śpieszyłbym się... Dla mnie obie "okazje" z tej firmy są dość wątpliwe... Jeszcze zima straszy, to poczekaj miesiąc i wertuj oferty, może się coś trafi bardziej okazyjnego...
Gość Opublikowano 15 Marca 2011 Opublikowano 15 Marca 2011 Trzeba pojechać i dotknąć, ale tak na pierwszy rzut oka... Burek ma szybę prosto z fabryki, ale może 75 000 km jej nie ruszyło. Ogólnie za ładny jak na taki przebieg, ale może był w rękach emeryta i się niepotrzebnie czepiam. Honda za to... siódmy rok jej idzie, a licznik stoi. 8000 przebiegu, też ciekawostka. Ktoś kupił i zapomniał, że ma.
Klubowicze Gumisiek Opublikowano 16 Marca 2011 Klubowicze Opublikowano 16 Marca 2011 (...) Aha, pozdrawiam właściciela Burgmana którego widywałem w Brwinowie Jeżeli Jesteś zainteresowany zakupem w Motonicie to możemy się tam ewent. jutro spotkać , ceny mają może nie zbyt niskie ale sprzęty są sprawdzane mechanicznie (mają swój warsztat)
Gość Arcy87 Opublikowano 16 Marca 2011 Opublikowano 16 Marca 2011 Na razie mogę się tylko poważnie rozglądać bo ciągle czekam, aż jedna moja sprawa finansowa dojdzie do skutku. Jak tylko kasa będzie w ręku to pójdę tam gdzie mi znajomi polecą. Jutro mam parę spraw od rana do załatwienia w Wawie a później nie będę już w 'okolicy'. Dziękuję za chęć poświęcenia chwili. A co do tych sprzętów to na razie tylko 3 sztuki u nich stoją: Scarabeo, Burgman 650 i Silverwing. Szału nie ma bo jak przedwczoraj gadałem ze sprzedawcą to mówił o dużym popycie 'zwykłych' motocykli - czy ludzie nie wiedzą, że skutery są lepsze ?? !happybth Jednak zostaje wertowanie dalszych ogłoszeń i analizowanie rynku. Pozdrawiam !happybth
Gość tomek bydgoszcz Opublikowano 17 Marca 2011 Opublikowano 17 Marca 2011 Jak myślicie kupa złomu czy da się uratować w kwocie jaką deklaruje sprzedający ? http://moto.allegro.pl/aprilia-atlantic-50...1513645522.html
Klubowicze pazdzioch Opublikowano 17 Marca 2011 Klubowicze Opublikowano 17 Marca 2011 Przede wszystkim musisz ja obejrzeć osobiście.Jak już będziesz pewny co należy dokupić,sprawdź ceny u dealera,do mojego Spidermaxa są ASTRONOMICZNE !scooter
Gość tomek bydgoszcz Opublikowano 17 Marca 2011 Opublikowano 17 Marca 2011 Masz racje nic nie zastąpi osobistych oględzin ale mam niestety za daleko. Przez telefon dowiedziałem sie że do wymiany na pewno jest przednia czasza i niestety lagi bo po uderzeniu w samochód są krzywe . Niestety sprzedający nie wie w jakim stanie jest rama ale mówił że lampa , zegary są w porządku . Ech jakby tak było to chętnie bym to moto przygarnął i zrobił dla siebie bo niestety pieniędzmi nie śmierdze. !scooter Może ktoś z burgmanii ma blisko do Mikołowa gdzie stoi ten skuter i mógłby go obejrzeć ?
Sympatycy zdun13m Opublikowano 17 Marca 2011 Sympatycy Opublikowano 17 Marca 2011 Dla mnie za mało zdjęć samego przodu, który jakby, kupującego najbardziej powinien zainteresować. Ciekawe skąd ta wybiórczość. Myślę że trzeba w tym wypadku być mocno ostrożnym. Pozdrawiam.
daszek Opublikowano 17 Marca 2011 Opublikowano 17 Marca 2011 Jak myślicie kupa złomu czy da się uratować w kwocie jaką deklaruje sprzedający ? Myślę, że ten skuter robi dwa ślady. Miał czołówkę i pokrzywione lagi. W skuterach lagi są krótkie, więc na pewno nie tylko one przyjęły siłę uderzenia i rama na pewno też jest ruszona. Przy zwykłym, bocznym szlifie i uszkodzeniu czachy, rama byłaby w 99% ok, ale przy czołowym ryzyko "krzywulca" jest duże.
Gość tomek bydgoszcz Opublikowano 17 Marca 2011 Opublikowano 17 Marca 2011 No i aukcja zakończona . Ciekawe jak naprawdę wyglądało to moto ? Może niedługo zobaczymy na Allegro super bezwypadkową Aprilię w atrakcyjnej cenie ?
Szymek Opublikowano 18 Marca 2011 Opublikowano 18 Marca 2011 Witam a co powiecie o tym: http://moto.allegro.pl/suzuki-burgmann-oka...1514760649.html Czy warto cena chyba atrakcyjna?
Klubowicze Gumisiek Opublikowano 20 Marca 2011 Klubowicze Opublikowano 20 Marca 2011 Witam a co powiecie o tym:http://moto.allegro.pl/suzuki-burgmann-oka...1514760649.html Czy warto cena chyba atrakcyjna? Jest kilka ciekawostek 15 tys jak na 7 lat to dziwnie mało , nitowany tylny plastik z lewej strony . Jęśli przez przypadek przebieg jest oryginalny (warto sprawdzić książki serwisowe które powinien mieć przy takim przebiegu) to można by się nim zainteresować , bo poza tym wygląda nie źle
Szymek Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 Dzisiaj oglądałem go. Jednak po odpaleniu na wolnych obrotach w silniku równowiernie coś stuka. Tak co pół sekundy. Gdy się doda gazu np ok 2.000 obr/min to nie słychać tego. Może ktoś ma jakieś sugestie?
Gość Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 No, może tak być, jak facet pisze: «Sprzedaje wyłącznie z powodu problemów finansowych.» Był w serwisie, wie co mu stuka. Żartuję trochę, trzeba by mu zrobić przegląd u zaufanego specjalisty. Tam, w środku, jest sporo rzeczy, które mogą stukać. A stukanie kosztuje czasem 600 pln, a czasem 6 000 pln.
krzysurban Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 Co do tego Burgmana 650. Koles dla mnie jest jakims laikiem. Jezeli jezdzil nim i kupil opone i akumulator wiec cos moze bylo nie tak jesli szykowal go do sprzedazy. Jesli pojezdzilby nim rok zapewne zinteresowalby sie tym dislowaniem i odpowiedzialby koledze ktory chce go kupic. Jakie blachy ma ten skuter?? Nawet jesli by sie znal nie pisalby ze to executive i burgman przez dwa n. Moze czepiam sie szczegolow dla mnie to byloby istotne.
stefanekmac Opublikowano 21 Marca 2011 Opublikowano 21 Marca 2011 Pamiętaj słowo okazja powinno włączyć czerwoną lampkę.Okazyjnie to można wp.. dostać ale nie coś kupować.Odpuść radzę Ci.
Szymek Opublikowano 21 Marca 2011 Opublikowano 21 Marca 2011 Jak z nim rozmawiałem to na temat Maxi ma chyba żadne pojęcie. Zarejestrował go 1 miesiąc temu i z tego co mówił to był gdzieś z tym w serwisie i powiedzieli mu że nie ma się tym przejmować. Ja troszkę jeździłem moto i ten dzwięk jest mi "nowy". Nie jest to dzwięk zaworów gdy są do regulacji i chyab też nie napinacz bo stukot ten jest dośyć wyrażny i pochodzi jakby tuż za pokrywą z prawej strony tam gdzie jest "ta sruba", no ale tam też znajduje się łańcuch rozrządu. Ja myślę że on też wystraszył się tego pukania i ktoś z kolegów mechaników powiedział żeby go sprzedał ale jednak na Burgamnie to trzeba się znać. No chyba że faktycznie potrzebuje gotówkę.
Przemo_ST Opublikowano 21 Marca 2011 Opublikowano 21 Marca 2011 Niecały miesiąc temu też zakupiłem AN650 K3. Rzeczywiście dzwięki jakie towarzyszą pracy silnika przy niskich obrotach nie są zachęcające. Ale ponieważ na forum wielokrotnie była mowa o tym że to jest norma dla tego modelu to byłem w miarę spokojny, Obecnie część klekotu została wyeliminowana poprzez wymianę napinacza. Drugą część klekotu chcę wyeliminować zaprowadzając skuta do Hajnówki na regenerację CVT. Zrobił to m.in Siemik i pisał że jest zadowolony. W ten sposób eliminujesz właściwie całe zagrożenie dla dalszej bezawaryjnej jazdy, bo sam silnik jest (w opinii tutejszych użytkowników) praktycznie bezawaryjny. No jeszcze łozyska kół ale to w cenie kilkunastu zł więc detal Jednym słowem za ok 2 tys PLN powinieneś mieć spokój z CVT i rozrządem na nastepne 20-30 tys.
dr.big Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Opublikowano 21 Marca 2011 (...)Rzeczywiście dzwięki jakie towarzyszą pracy silnika przy niskich obrotach nie są zachęcające. Ale ponieważ na forum wielokrotnie była mowa o tym że to jest norma dla tego modelu to byłem w miarę spokojny(...) Moze inaczej, byla o tym mowa, ale zdania sa podzielone . Wiecej tu: KLIK Ja ze swojej strony zawsze chetnie kupie AN650, ktory bedzie wydawal dzwieki do zaakceptowania... Wiem, ze ciezko jest skale tego zjawiska opisac, ale na forum moge tylko doradzic "dmuchanie na zimne". Tak aby pozniej nikt nie powiedzial: "bo na forum czytalem, ze to normalne" . Specyficzne zjawisko dla jednego bedzie brzmialo "normalnie", dla innego "niepokojaco", a jeszcze dla innego "strasznie". Dlatego uwazam, mozna wiele pisac na ten temat, ale nic nie zastapi ogledzin organoleptycznych danej sztuki skutera! Bo w gre wchodzi tez przebieg, sposob uzytkowania i serwisowania i kilka innych aspektow, ktore moga pomoc w podjeciu decyzji odnosnie "klekotania" na wolnych obrotach. PS. Podam przyklad, kupilem kiedys AN650 z przebiegiem 1700km... Klekotal na wolnych obrotach jak najbardziej, ale czy mialem w nim cos wymieniac ?
Szymek Opublikowano 21 Marca 2011 Opublikowano 21 Marca 2011 Dzięki chłopaki za wszystkie odp. Zadzwoniłem do Hajnówki i gość stwierdził że ten klekot to chyba dobrze zapamiętałem "łącznik". On mówił że to można samemu wymienić a koszt ok 600 zł. Mówił też że w serwisie takie koło czy ten łącznik to ok 490 zł ale z jego doświadczenia wie że jest to za słabe. W moim przypadku sam silnik wydawał się zdrowy reakcja na gaz była wyśmienita i natychmiastowa. Po załanczaniu Power i Manual też niebyło nic słychać tylko bardzo cichutkie jakby świst tuż po samym naciśnięciu odpowiedzniego przycisku. Nadal się zastanawiam.
Szymek Opublikowano 22 Marca 2011 Opublikowano 22 Marca 2011 A więc kupiłem. Pojechałem ze znajomym i owe stukanie jak stwierdziliśmy jest 99% takim objawem "dieslowskim" jak Opisujecie tutaj na forum. Jedyny właścicel kobieta 56 rocznik i przebieg raczej prawdziwy. No i teraz najważniejsze. Miałem kilka motocykli ale teraz wiem że KRÓL jest tylko jeden!!! Zakochałem się i właśnie tego szukałem. Pozdrawiam.
krzysurban Opublikowano 22 Marca 2011 Opublikowano 22 Marca 2011 A więc kupiłem. Pojechałem ze znajomym i owe stukanie jak stwierdziliśmy jest 99% takim objawem "dieslowskim" jak Opisujecie tutaj na forum. Jedyny właścicel kobieta 56 rocznik i przebieg raczej prawdziwy. No i teraz najważniejsze. Miałem kilka motocykli ale teraz wiem że KRÓL jest tylko jeden!!! Zakochałem się i właśnie tego szukałem. Pozdrawiam. A gdzie kupiłeś?? U tego co wcześniej?? Czasami powołanie do takich maszyn przychodzi później....
Rekomendowane odpowiedzi