Gość Opublikowano 28 Lutego 2011 Opublikowano 28 Lutego 2011 Ja to jednak myślę, że warto poszukać troszkę świeższego sprzętu, dołożyć kasy i już. W konsekwencji może wyjść finansowo podobnie, ale jednak ma się sprzęt młodszy, co się zwraca przy ewentualnej sprzedaży, kiedyś tam. To oczywiście nie reguła, ale jednak życie mnie tak nauczyło.
Gość Don Pedro Opublikowano 28 Lutego 2011 Opublikowano 28 Lutego 2011 Do Starego Zambrzykowa kiedyś dzwoniłem i próbowałem się coś dowiedzieć na temat jednego !zorro Opinię o rozmówcy mam niestety negatywną. Strasznie lawirował i mącił. Ale zatrzegam, że nie byłem na miejscu i sprzętu nie oglądałem. Ja tam byłem Facet prawdy o stanie faktycznym nie mówi, ale nie picuje swoich sprzętów. Jednak żeby nie było zdziwienia, radziłbym kogoś posłać lub samemu pojechać i obejrzeć. Kiedy byłem u niego, miał kilka skuterów, niestety w małej pojemności
moro Opublikowano 28 Lutego 2011 Opublikowano 28 Lutego 2011 Jeśli nie picowany to można brać. Lepiej kupić wyeksploatowany motor za cenę jak za wyeksploatowany i niż nowszy droższy wyeksploatowany. Okazji nie ma. Jeżeli będzie prawie nowy i za niską ceną to na 99% będzie miał jedną poważną wadę - WADĘ PRAWNĄ a ona jest trudna do usunięcia. Wady techniczne można łatwo naprawić bo jest duża podaż części używanych. Przy kupnie nie opieraj się na tym co mówi sprzedający bo każdy mówi co mu pasuje, tylko na własnych spostrzeżeniach. Gadki typu że potężnym enduro jeździła Niemka urodzona w latach 40-tych i tylko do kościoła a że była mało religijna stąd taki mały przebieg - wcale nie należa do żadkości.
Gość tomek bydgoszcz Opublikowano 1 Marca 2011 Opublikowano 1 Marca 2011 Powracam do mojego linka . Jak jest różnica pomiędzy Yamaha Majesty a Mbk Majesty ? Czym generalnie różnia się te sprzęty i czy ma to jakieś odzwierciedlenie cenowe w zakupie skutera ?
BrYhu Opublikowano 1 Marca 2011 Opublikowano 1 Marca 2011 Powracam do mojego linka . Jak jest różnica pomiędzy Yamaha Majesty a Mbk Majesty ? Czym generalnie różnia się te sprzęty i czy ma to jakieś odzwierciedlenie cenowe w zakupie skutera ? Z różnic MBK-Yamaha: - znaczek - kolory lakieru - MBK składane były we Francji To chyba tyle
michal.p1 Opublikowano 1 Marca 2011 Opublikowano 1 Marca 2011 Powracam do mojego linka . Jak jest różnica pomiędzy Yamaha Majesty a Mbk Majesty ? Czym generalnie różnia się te sprzęty i czy ma to jakieś odzwierciedlenie cenowe w zakupie skutera ? nie ma MBK Majesty. jest albo yamaha Majesty albo MBK Skyliner a czym się różnią? nazwą bo MBK to Yamaha na rynek francuski podobnie jak w samochodach Opel / Vauxhall
madej Opublikowano 1 Marca 2011 Opublikowano 1 Marca 2011 Panowie i Panie (oczywiscie o ile czytaja !happybth ) ,pilna prosba ,cos wiecej na temat tego sprzedawcy http://quazimoto.otomoto.pl/index.php?sect...=make&order=asc kupowal ktos cos od nich ,przez telefon sympatycznie sie rozmawia ale jak z rzetelnoscia i stanem faktycznym na miejcu? Potrzebuje wiedziec bo nawet wybral bym sie na zakupy ale znowu walic przez Polske w ciemno to i straszno Ktos rzuci chociaz troche swiatla ?
gkrz Opublikowano 1 Marca 2011 Opublikowano 1 Marca 2011 Można tutaj o nim same dobre rzeczy wyczytać, jadę tam jutro oglądać sprzęcik ( żaden z wystawionych). Jak masz coś konkretnego na uwadzę to mogę cyknąć parę fotek, bo nie za bardzo się znam na oględzinach skuterków, ale fotki mogę pstryknąć, tylko powiedz co cię interesuję.
kmodzele Opublikowano 1 Marca 2011 Opublikowano 1 Marca 2011 Wszystkie skutery u tego sprzedawcy mają przebiegi od 11.000 do 28.000 (poza trzema pojazdami - bez przebiegów). A mają po 6-13 lat. Rozumiem, że można trafić czasem na rodzynka, który przejeżdża 3000-4000 km rocznie, ale żeby wszystkie takie były? Toż to są ledwo dotarte sprzęty! No tak, bo przecież wszystkie to "bardzo zadbane skuterki", poza tym, który jest "w idealnym stanie". A najlepsza jest honda foresight - w 13 lat 24.500 km! Tak, bo ktoś se kupiłe 250-tkę, by stała 13 lat w garażu. Wnoszę, że sprzedawca kłamie z przebiegami. Jak kłamie z przebiegami, to zapewne będzie bez mrugnięcia okiem wciskał dowolny kit, byle tylko gotówkę wydusić. To moja subiektywna opinia.
michal.p1 Opublikowano 2 Marca 2011 Opublikowano 2 Marca 2011 kupowałem u Maćka dwa skutery 50 której już nie mam i an650 którym obecnie jedzże. co do sprzedającego, kontaktowy, przemiły, można się z nim dogadać, niestety niesłowny i nieterminowy,wiec jak coś powie ze zrobi na poniedziałek to to zrobi ale na za tydzień. wszystkie maszyny ściąga z Włoch całymi partiami co z tym związane jest dużo staroci porysowanych, wyeksploatowanych i niewartych polecenia, ale zdarzają się też maszyny które są warte zakupu i takie są wycenione odpowiednio drożej. ja generalnie sprzedawce polecam gdyż można coś wybrać, przejechać się wybraną maszyną bez nawet zaliczki, dogadać na warunki i jeszcze serwisować maszynę. pamiętając o jednym cena jest wyznacznikiem jakości
madej Opublikowano 2 Marca 2011 Opublikowano 2 Marca 2011 michal.p1 to juz mi duzo podpowiedziales ,dzieki gkrz zdaj relacje po powrocie ,nawet subiektywne opinie, a i pstryknij tam te majesty 250 co sa w ogloszeniu !scooter
gkrz Opublikowano 3 Marca 2011 Opublikowano 3 Marca 2011 Madej, niestety z tego podniecenia nie zabrałem aparatu, ale po tym co zobaczyłem, to raczej nie opłaca się jechać taki kawał. Nie widziałem tych twoich YP250, ale Kmodzele ma racje, z tymi przebiegami to coś nie chalo. Mój egzemplarz miał mieć oryginalne opony i 10kkm na liczniku. Faktycznie na liczniku tyle było, ale motorek porysowany, ogólnie zmęczony, wyglądał jak by przejechał min. 50kkm. Miała być igła, w przekładni coś dzwoni na wolnych obrotach. Właścicieli ciężko zastać, ja tam raczej już nie pojadę.
Gość tomek bydgoszcz Opublikowano 3 Marca 2011 Opublikowano 3 Marca 2011 Ha . Nic nowego . Kiedyś kupiłem motor na Allegro . Zanim wcisnąłem Kup Teraz gadałem z właścicielem kilka razy przez telefon. Zapewniał jaki to on jest uczciwy i motor jest w dobrym stanie . pojechałem do niego 550 km z przyczepa po czym na miejscu okazało się że to po prostu kupa złomu . Właściciel nawet nie zjawił sie osobiście tylko wysłał ojca . !happybth
madej Opublikowano 3 Marca 2011 Opublikowano 3 Marca 2011 Gkrz to wlasciwie wspolczuje wycieczki bo niema nic gorszego jak sie na cos najarac a potem okazuje sie ze to lipa !scooter Wlasciwie to nigdy niebylem zwolennikiem kupowania sprzetow od handlarzy,zawsze moto kupowalem od uzytkownikow ktorzy mieli je aby jezdzic a nie zarabiac takze raczej bede celowal w "krajowkach" niby drozsze ale w ogolnym rozliczeniu wyjdzie tyle samo ,cudow niema Takze jakby ktos mial z forumowiczow na zbyciu yamahe majesty 250 rocznik tak 2001-2003 to mozemy pogadac !YES Jest jedna wystawiona w dziale sprzedam ale wlasciciel sprzedal albo jest poza zasiegiem bo na meila nieodpowiada
Sympatycy szorstki Opublikowano 3 Marca 2011 Sympatycy Opublikowano 3 Marca 2011 Nie da się ocenić stanu sprzętu ze zdjęć na allegro. Z doświadczenia (w poszukiwaniu sprzętu !scooter) wiem, że wielu sprzedawców "picuje" zarówno zdjęcia na allegro (obniżając ich jakość) jak i sam sprzęt np. "po myciu" czy "na deszcz". Jeśli nie chcemy stracić kasy na np. 800 km drogi, poprośmy sprzedawcę przynajmniej o zdjęcia w wysokiej rozdzielczości na email. Jeśli odmówi, w 99% przypadków nie ma co wybierać się w drogę. pzdr
Gość Piotrekbroda Opublikowano 4 Marca 2011 Opublikowano 4 Marca 2011 Witam. Ja właśnie niedawno byłem na etapie poszukiwań mojego moto i wiem że jest to droga przez mękę,szczególnie wtedy gdy ma się ograniczony budżet jak to było w moim przypadku.Wiem jedno że najlepiej zrobione zdjęcia nie oddadzą tego co zobaczymy na żywo i tz.SUPER STAN dla każdego jest to zupełnie inny stan. Pozdrawiam Piotr
gkrz Opublikowano 6 Marca 2011 Opublikowano 6 Marca 2011 No więc jak już pisałem zakupiłem skuterka w miejscowości Konstancin Jeziorna ul. Długa 8a. Mogę polecić tego sprzedawcę. Zajmują się przede wszystkim sprzedażą motocykli, ale czasem jakieś skuterki mają. Gość na prawdę miły, uśmiechnięty. Dwa dość duże budynki w których stoi około 60 motocykli. Ja się nie znam za bardzo, ale szwagier mówi że same ładne sztuki. Przy nas gość sprzedał 2 motory, a jeden zamienił. Wszystkie papiery mają przygotowane, coś tam dodrukował ( chyba umowę i coś tam jeszcze) dają fakturę, tłumaczenia no i reszte. Nie miał czasu zrobić przeglądu bo był sam, ale opuścił na przegląd i dołożył olej i filtr. Naprawdę wszystko poszło sprawnie i szybko. Oczywiście oględziny mojej Apki trochę trwały. Pytam czy nie ma tego mniejszego opieradełka, co przychodzi zamiast kufra, no chyba nie,mówi, jest to co widać, książeczka serwisowa, jakaś druga grubsza książeczka. A otwórzmy kufer, mówię, otwieramy a tam opieradełko. Mają naprawdę ruch i nie próbują oszukiwać, ogałacać, picować. Po prostu przywożą fajne motorki. Pomógł, a właściwie my pomogliśmy jemu załadować, przywiązał pasami i już. Jeszcze raz polecam tego sprzedawcę i do zobaczenia w trasie
zx_space Opublikowano 6 Marca 2011 Opublikowano 6 Marca 2011 No więc jak już pisałem zakupiłem skuterka w miejscowości Konstancin Jeziorna ul. Długa 8a. Mogę polecić tego sprzedawcę. Zajmują się przede wszystkim sprzedażą motocykli, ale czasem jakieś skuterki mają. Gość na prawdę miły, uśmiechnięty. Dwa dość duże budynki w których stoi około 60 motocykli. Ja się nie znam za bardzo, ale szwagier mówi że same ładne sztuki. Przy nas gość sprzedał 2 motory, a jeden zamienił. Wszystkie papiery mają przygotowane, coś tam dodrukował ( chyba umowę i coś tam jeszcze) dają fakturę, tłumaczenia no i reszte. Nie miał czasu zrobić przeglądu bo był sam, ale opuścił na przegląd i dołożył olej i filtr. Naprawdę wszystko poszło sprawnie i szybko. Oczywiście oględziny mojej Apki trochę trwały. Pytam czy nie ma tego mniejszego opieradełka, co przychodzi zamiast kufra, no chyba nie,mówi, jest to co widać, książeczka serwisowa, jakaś druga grubsza książeczka. A otwórzmy kufer, mówię, otwieramy a tam opieradełko. Mają naprawdę ruch i nie próbują oszukiwać, ogałacać, picować. Po prostu przywożą fajne motorki. Pomógł, a właściwie my pomogliśmy jemu załadować, przywiązał pasami i już. Jeszcze raz polecam tego sprzedawcę i do zobaczenia w trasie !happybth !happybth Gratuluję, kupiłem u niego 2 lata temu Madisona. Bardzo dobra sztuka szkoda, że mnie podkusiło i sprzedałem, tak pewnie bym miał go do dziś !happybth
rambo wwa Opublikowano 8 Marca 2011 Opublikowano 8 Marca 2011 Witajcie, czy ktos z szanownych kolegow ogladal moze sprzet z ogloszenia na tym forum ? http://www.burgmania.net/forum/index.php?showtopic=11908 (dziwna troche sprawa bo uzytkownik pisze, ze 02.07.2010 sprzdal jakby ten sprzet, a tu prosze znowu na sprzedaz ?? o co cho? [znalazlem w archiwum postow]) albo ten tez z burgmanii http://www.burgmania.net/forum/index.php?showtopic=12039 no i 3 sprzet z allegro tym razem http://moto.allegro.pl/uwaga-yamaha-majest...1476675982.html Jesli ktos cos wie, bardzo prosze o kazda wypowiedz. Jestem wlasnie na etapie kupowania i piotrzebna mi kazda informacja, zeby nie wywalic b.ciezko zarobionych pieniedzy w bloto. Pozdrawiam
kaktus83 Opublikowano 12 Marca 2011 Opublikowano 12 Marca 2011 Witam. Czy ktoś z kolegów z forum ma może jakieś zdanie na temat tego komisu, i konkretnie tego modelu ? Ew czy ktoś jest w stanie oblokac moto ? Z góry dziękuje za wszelką pomoc. http://moto.allegro.pl/suzuki-gsx1300-r-ha...1492148928.html
Gość vdx Opublikowano 13 Marca 2011 Opublikowano 13 Marca 2011 Witam, znalazłem blisko swojego miejsca zamieszkania dość ładną i kupioną w PL w salonie skuterek aprilia atlantic 500. Tylko nie ma napisane bezwypadkowa i na 1 zdjęciu widzę jak by przesunięty plastik. Dodaję link do aukcji jak byście mogli mi powiedzieć czy warta zainteresowania? Z góry bardzo dziękuję oraz pozdrawiam! Link do aukcji: TUTAJ A tutaj ten przesunięty plastik:
Sent Opublikowano 13 Marca 2011 Opublikowano 13 Marca 2011 Na forum Pan European nie polecali tego komisu. Zaraz poszukam linka... Opinia dotyczy Pan European 1300 Moim zdaniem cena spora, handlarz różne bajki może sprzedawać, jeżeli sprzęt jest po asfalcie to już nie zgadniesz co było robione faktycznie.Ten egzemplarz widziałem na Allegro już we wrześniu, a w zasadzie teraz nie ma nawet jak jazdy próbnej zrobić. Wstrzymaj się jeszcze. Może coś ciekawszego się pojawi albo przynajmniej za rozsądniejsze pieniądze. ...zastanawia mnie też ta kanapa ( ale może to uraz z czasów kiedy szukałem st 1100 . Pojechałem do kolegi z naszego forum do Pisza który to takową sprzedawał a która okazała się tragiczną porażką ) . Na zdjęiach wygląda fajnie ( nietypowo) . Mowa o tej była. ST
gkrz Opublikowano 13 Marca 2011 Opublikowano 13 Marca 2011 To siedzenie trochę wymęczone jak na ten przebieg, ale może gość ważył, albo więcej siedział niż jeździł. Składanie przodu w moim wygląda tak: https://picasaweb.google.com/gkrz67/AAPrzod# Daje linka bo tam masz zdjęcia dużej rozdzielczości. Jak byś jeszcze jakieś chciał to mogę cyknąć i wstawić.
Szymek Opublikowano 14 Marca 2011 Opublikowano 14 Marca 2011 Witam kaktus83. Mieszkam na Pomorzu i klika razy byłem w Bikemaster. Moim zdaniem ich moto ładniej wyglądają na zdjęciach jak w rzeczywistosci. Kilka razy przymierzałem się aby jakiś model od nich kupić ale jakoś narazie jestem bez 2oo. Powiem tak oni sprzedają moto głównie z Anglii myślę że nie bawią się w kręcenie licznika, nie picują też motocykli. Można powiedzieć że jest to taki mały hurt sprzedaży. Niektóre są godne polecenia ale kwota też jest wtedy większa. Te które przyjeźdzają z jakimiś uszkodzeniami to tak je sprzedają. A wracając do tematu: http://moto.allegro.pl/honda-silver-wing-f...1506213876.html myślicie że warto
magart Opublikowano 14 Marca 2011 Opublikowano 14 Marca 2011 ...A wracając do tematu: http://moto.allegro.pl/honda-silver-wing-f...1506213876.html myślicie że warto Czy Silver w 2001 miał CBS ? !tut
Rekomendowane odpowiedzi