Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dragilla
Opublikowano

Tak, ja znam sprzedającego. To ten sam gość, co pisałem o nim kilka postów wyżej. Sprzedają też X-maxa 2008 i kłamią w jego temacie jak najęci.

Co nie oznacza, że skuter nie jest fajny. Ten x-max wyglądał aż za dobrze. Mnie odstraszył brak książki i to, że zmieniali zdanie 3 razy w sprawie tego czy ja mają czy nie.

Opublikowano

Kupiłem od tego kolesia pod Radzyminem kiedyś skuter. Kłamią na każdym kroku :D ale jest plus tego wszystkiego przy zakupie jeżeli wszytko mu udowodnisz że kłamie a nie jest to proste można sporo utargować sam tak zrobiłem. Facet jak na handlarza ma całkiem dobre skutery , oglądałem jakiś czas temu x9 dla kolegi .

Opublikowano

Tak, ja znam sprzedającego. To ten sam gość, co pisałem o nim kilka postów wyżej. Sprzedają też X-maxa 2008 i kłamią w jego temacie jak najęci.

Co nie oznacza, że skuter nie jest fajny. Ten x-max wyglądał aż za dobrze. Mnie odstraszył brak książki i to, że zmieniali zdanie 3 razy w sprawie tego czy ja mają czy nie.

Kupiłem od tego kolesia pod Radzyminem kiedyś skuter. Kłamią na każdym kroku  ale jest plus tego wszystkiego przy zakupie jeżeli wszytko mu udowodnisz że kłamie a nie jest to proste można sporo utargować sam tak zrobiłem. Facet jak na handlarza ma całkiem dobre skutery , oglądałem jakiś czas temu x9 dla kolegi .

Dzięki panowie za odzew.

Wniosek: najlepiej jechać i obejrzeć, bo inaczej to wróżenie z fusów jest a nie ocena oferty.

Czy znajdzie się ktoś ze skuterowej braci kto pomógł by w oględzinach maszyny? Niestety nie znam się na tym, a kupić bubla bardzo łatwo, a wiadomo jak kupuje się emocjami to taki zaprawiony w boju handlarz wciśnie każdy kit kupującemu... Ewentualnie znacie jakiś serwis gdzie można zlecić kompleksowy przegląd stanu motocykla w rozsądnej cenie?

Opublikowano

Ja aż tak się nie znam więc za bardzo nie pomogę, facet ma młodszego syna który szykuje skutery do sprzedaży i on się lepiej zna. Skoro oni kłamią to i ty kłam jak znajdziesz kogoś kto ci pomoże ocenić stan skutera powiedz im że osoba jest z serwisu danej marki , ja tak zrobiłem choć mój kolega zupełnie się nie znał tym sposobem utargowałem 20% z pierwszej ceny. Nie informuj ich że przyjedziesz tam zawsze jest ktoś kto ci pokażę skutery w przeciwnym przypadku specjalnie przygotują je do sprzedaży aby zrobić dobre wrażenie, nie daj sobie wmówić że skuter który ciebie interesuje jest gdzieś tam mają drugi garaż pod domem no i ten z białej cegły domek czy garaż .

Opublikowano

Witam. Jako świeżo upieczony Maxi-maniak rozpoczynam poszukiwania 2oo. Budżet mam ograniczony odgórnie przez druga połowę na +- 5000 pln. Celuję w Yamahe majesty 250 2000r i w górę lub burka 400 ale raczej yamajkę. Koledzy pomóżcie podpowiedzcie czy wogólę znajdę coś sensownego w tych pieniądzach i co powiecie na

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1450133984

koleś przyznaje że trzeba wymienić aku, oponę tył no i olej

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam. Jako świeżo upieczony Maxi-maniak rozpoczynam poszukiwania 2oo. Budżet mam ograniczony odgórnie przez druga połowę na +- 5000 pln. Celuję w Yamahe majesty 250 2000r i w górę lub burka 400 ale raczej yamajkę. Koledzy pomóżcie podpowiedzcie czy wogólę znajdę coś sensownego w tych pieniądzach i co powiecie na

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1450133984

koleś przyznaje że trzeba wymienić aku, oponę tył no i olej

Pozdrawiam

Jakiś czas temu była wystawiona na sprzedaż Jamajka kolegi Areckiego - zapytaj na PM, może oferta jeszcze aktualna.

Opublikowano

Cena i wygląd Aprilki bardzo ładne, przebieg mało wiarygodny.

Wygląda na niemalowaną, ale zdjęcia są słabej rozdzielczości :lol:

Atlantic 500 silnik podobno ma bardzo wytrzymały, więc jeśli elektryka jest OK to można się targować.

Zwyczajowo doradzam wizytę w warsztacie.

Opublikowano

qkrzy napisz do Krisa, ostatnio mi mowil ze chce sie swojej Apki pozbyc.

Gość tomek bydgoszcz
Opublikowano

No nareszcie mogę pisać. !sciana

Dziekuje wszystkim za miłe powitanie i od razu przechodzę do sedna sprawy.

Licytowałem tego burgmana ale w końcu sobie odpuściłem . Jak pisze w aukcji moto całkowicie rozebrane z uszkodzonym jakimś wałkiem CVT . Wiem że większość z was wie o co chodzi dla mnie automat w moto to całkowita abstrakcja . Co do aukcji skuter miał wymienione owiewki po jakimś wypadku ale wszystko jak pisze sprzedajacy jest ok .Aukcja jest już zakończona a ja zastanawiam sie czy warto było tego Burgmana brać .

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?Vie...e=STRK:MEWAX:IT

Opublikowano

Wszystko działa u mnie. Zjedz niżej.

Opublikowano

Takie motocykle są dla ludzi którzy sami potrafią naprawić motocykl. Piszesz że nie wiesz o co chodzi. Więc będziesz musiał komuś to dać do zrobienia. Mechanik będzie musiał wziąć za to kasę i to nie małą. I to jest normalne. Więc z okazji zrobi się koszmar. DOBRZE ŻE ODPUŚCIŁEŚ.

Gość tomek bydgoszcz
Opublikowano

Link działa na 100%

Co do naprawy tego Burgmana to nie było by problemu bo mam kilku zaprzyjaźnionych mechaników i naprawiłbym go za rozsądne pieniądze . Generalnie nie byłem pewien czy moto jest kompletne bo z doświadczenia wiem że jak sprzęt jest w częściach to zawsze czegoś może brakować .

Jak bym miał okazje zobaczyć całość na żywo to pewnie bym go kupił .

• Sympatycy
Opublikowano

Wydaje mi się, że lepiej kup ,,kota w worku" będzie taniej, a i mruczał będzie :lol:

Opublikowano

Witam.

Zapytam o konkretnego sprzedawcę a mianowicie Italmoto Piła

http://italmoto.otomoto.pl/index.php

Miał ktokolwiek z Was jakikolwiek kontakt z tymże sprzedawcą i Jego ofertą?

Nie uśmiecha mi się lecieć 130 km żeby zerknąć na kilka kombinowanych jednośladów jakie ostatnio ujrzałem 30 km od Gorzowa Wielkopolskiego :lol:

Dzięki i pozdrawiam.

Opublikowano

Rowniez mam pytanie moze nie o konkretna sztuke ale o sprzedawce

http://moto.allegro.pl/yamaha-majesty-250-i1470896204.html

bo ja tak samo jak kolega wyzej niemam zamiaru dymac znad morza w Polske (u nas susza z maxi) po to by zobaczyc i wysluchiwac sciem jakiegos handlarza szrotem .Wiadomo sprzety sprowadzone uzywane to niema cudow ale czy chociaz sprzedajacy w miare uczciwie podchodzi do sprawy i niesprzedaje " jezdzacej smierci po dzwonie z tirem"

Takze podlacze sie do pytania kolegi Pajaka ,robil ktos zakupy w Pile jak i Starym Zembrzykowie .A moze mozecie kogos polecic ?

pozdro

Opublikowano

Do Starego Zambrzykowa kiedyś dzwoniłem i próbowałem się coś dowiedzieć na temat jednego !winkiss

Opinię o rozmówcy mam niestety negatywną. Strasznie lawirował i mącił.

Ale zatrzegam, że nie byłem na miejscu i sprzętu nie oglądałem.

• Klubowicze
Opublikowano
bo ja tak samo jak kolega wyzej niemam zamiaru dymac znad morza w Polske (u nas susza z maxi)...

Oj żebyś wiedział że susza nad morzem. U mnie w Świnoujściu Maxi można policzyć na kilku palcach, a większość ciekawych ofert jest w większości z południa i centralnej Polski... Jednak na miejscowym portalu jest jedno ogłoszenie na Majkę 250 NADUŚ (ogłoszenie mniej więcej po środku strony, ale może się "zsuwać" w miarę napływu nowych anonsów)... Nie widziałem go osobiście, ale jakbyś był mocniej zainteresowany i już pogadał z gościem, to mogę zerknąć na nią i coś nie coś podpowiedzieć...

EDIT/// Powiększone zdjęcie skuta z ogłoszenia...majka250.jpg

Opublikowano
Do Starego Zambrzykowa kiedyś dzwoniłem i próbowałem się coś dowiedzieć na temat jednego !winkiss

Opinię o rozmówcy mam niestety negatywną. Strasznie lawirował i mącił.

Ale zatrzegam, że nie byłem na miejscu i sprzętu nie oglądałem.

A to do Zambrzykowa zadzwonie sam i zobaczymy jak gadka sie rozreci whist

A co do tej majki to nieukrywam ze celuje tak gdzies kolo 400 cm ale wszystko jak zwykle opiera sie o kase !kisss 250 zostaje w obwodzie ale dzieki za info i chec zerkniecia !piwko

• Administrator
Opublikowano

Wersja DX> weszła w 1998 roku. Różniła się od lat 96-97 lakierowanymi dołami, innym kolorem zegarów, inną kanapą, lusterkami i jeszcze kilkoma innymi.

Tu masz artykuł archiwalny z 2004 roku> KLIK

Jestem ciekawy waszej opinii . Wiem ze skuter jest tani i na oko wygląda na zmęczonego ale może da się z tego coś zrobić.

Z każdej, nawet największej kupy złomu da się "coś zrobić" !zorro Kwestia kasy i samozaparcia.

• Sympatycy
Opublikowano

I to chyba jest MBK, taka Yamaha, tylko nie z Japonii. !zorro

Generalnie, cena nadąża za stanem "wizualnym" tego egzemplarza...

pzdr

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...