Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A  może znacie jakiegoś godnego  sprzedawce , czy może takiego nie ma ?

Lucian73, dobrze radzisz i należy Ci się :D a kolego kowal20 NADUŚ I LUKAJ jest trochę tego Majki, Burki, GP i wiesz co bierzesz. !scooter Powodzenia.

Opublikowano

Cześć, te pytania są skierowane od mojego znajomego: W najbliższym czasie zamierzam zakupić skuter, jakąś masywną 125 z ładnym designem i osiągami za cenę max 5000zł

Podam wam kilka aukcji które mi wpadły w oko, i na pierwszy rzut skutery wydają się być porządne i kuszą rozsądną ceną.

http://otomoto.pl/piaggio-x9-evolution-125...a-M2111779.html

http://allegro.pl/piaggio-x9-125-evolution...1226767852.html

ew. proszę abyście podali jakiekolwiek koszta naprawcze, co wymienić i za jaką kasę.

Teraz podam wam kilka linków które zadziwiły mnie ceną, oraz przebiegiem, niektóre są do naprawy, i chciałbym dowiedzieć się ile ew. kosztują takie części

http://allegro.pl/piaggio-x9-x-9-125-2002-i1231566524.html

http://otomoto.pl/piaggio-x9-125-M2206184.html

http://allegro.pl/piaggio-x9-rok-2001-nie-...1220563891.html

Opublikowano
Cześć,  te pytania są skierowane od mojego znajomego:  W najbliższym czasie zamierzam zakupić skuter, jakąś masywną 125 z ładnym designem i osiągami za cenę max 5000zł

Podam wam kilka aukcji które mi wpadły w oko, i na pierwszy rzut skutery wydają się być porządne i kuszą rozsądną ceną.

http://otomoto.pl/piaggio-x9-evolution-125...a-M2111779.html

http://allegro.pl/piaggio-x9-125-evolution...1226767852.html

ew. proszę abyście podali jakiekolwiek koszta naprawcze, co wymienić i za jaką kasę.

Teraz podam wam kilka linków które zadziwiły mnie ceną, oraz przebiegiem, niektóre są do naprawy, i chciałbym dowiedzieć się ile ew. kosztują takie części

http://allegro.pl/piaggio-x9-x-9-125-2002-i1231566524.html

http://otomoto.pl/piaggio-x9-125-M2206184.html

http://allegro.pl/piaggio-x9-rok-2001-nie-...1220563891.html

Widać, że szukasz "okazji" więc bez oglądania nie dowiesz się z forum niczego konkretnego - oprócz tego, że żaden nie ma kompletu lusterek :lol: A ten lekko uszkodzony to ma lekko skręconą kierownicę a koło "troszkę" bardziej - więc bez oględzin, pomiarów ramy, czy nie została przy lekkim uszkodzeniu naruszona się raczej nie obędzie.

Opublikowano

Koledzy Creey i Kowal20 !!!

Widzę że szukacie pojemności 125 różnych marek i kształtów :)

Pozwólcie więc że zaproponuję wam sprzęt nowy od Burgmaniaka

Prawie nie jeżdżony, bo jak mi wiadomo większość swoich tras wykonał na większej pojemności ;)

Teraz ma już trzy sprzęty i jeden musi sprzedać.

Sprzęt jest dopiero dotarty i ten kto go kupi, będzie się nim długo cieszył :)

Oto link z tym sprzęcikiem na Allegro:

WCIŚ

Pozdrawiam :lol:

• Klubowicze
Opublikowano
http://allegro.pl/show_item.php?item=1226760404

K3. przebieg chyba realny, warto się zainteresować?

Czy mi się wydaje, czy za oparciem pasażera jest coś poklejone (od dołu?).

dzięki!

Czy nie lepiej kupić coś klubowego ? Naduś :lol: Przebiegi na pewno są prawdziwe i nawet jest kilka w Warszawie . :lol:

Opublikowano

Witam wszystkich,

Mam dla zainteresowanych ciekawą informację... Sam bym się zdecydował gdybym mógł na szybko sprzedać swojego Downtowna i jeszcze Celicę turbo 4WD 90r. (a może ktoś chętny wziąć w pakiecie za 29 000zł?). Niestety nie mam teraz na to czasu :D

Przechodząc do konkretów. Mój szwagier sprowadza z Francji auta ale w tym tygodniu natknął się na T-maxa (chociaż nie sprowadza motocykli ale ta oferta wydała się być interesująca). Dał mi znać, że stoi fajny sprzęt do wzięcia ale ja niestety nie dam teraz rady, chociaż T-max to jedyny możliwy następca dla mojego Downtowna. Na nic innego bym się nie zdecydował...(tam mi się wydaje).

Wspomniany T-max jest w kolorze czarny mat z przebiegiem poniżej 2000km. Jest cały jeżdżący i ma jedynie bardzo drobną przecierkę. Koszt naprawy to kilkaset zł. Pierwsza rejestracja 2010r. Nie wiem jak z produkcją 2009, czy 2010r. W każdym razie jest do wzięcia w cenie około 29 000 - 30 000zł. Jest to świeża informacja, ponieważ wczoraj dopiero wrócił z Francji. Po raz kolejny wyjeżdża w najbliższą środę, więc jeżeli ktoś byłby zainteresowany, to proszę o kontakt. Jeżeli nie, to fajny T-max zostanie we Francji...

Nie piszę tego po to żeby coś z tego zarobić... PO prostu ja nie jestem go w stanie teraz kupić a może akurat ktoś z klubowiczów poszukuje takiego egzemplarza.

Pozdrawiam wszystkich

Opublikowano

Czy nie lepiej kupić coś klubowego ? Naduś whist Przebiegi na pewno są prawdziwe i nawet jest kilka w Warszawie . !scooter

Jak się okazuje, ten też jest klubowy - odezwał się do mnie właściciel owego K3 - nic klejone nie było..

Opublikowano
(...)Jak się okazuje, ten też jest klubowy(...)

Moze uwazniej szafujmy slowem "klubowy" whist . Czy jest to skuter nam znany? Czy wlasciciel jego jest tylko "zarejestrowany" na forum? I od razu robi sie z tego "skuter klubowy" !scooter ...

Opublikowano

Zna ktos tego sprzeta, wlasciciel twierdzi ze nie jest zarejestrowany na burgmani, ale zna ludzi z forum.

KLIK

• Klubowicze
Opublikowano

Czy nie lepiej kupić coś klubowego ? Naduś :( Przebiegi na pewno są prawdziwe i nawet jest kilka w Warszawie . :lol:

Jak się okazuje, ten też jest klubowy - odezwał się do mnie właściciel owego K3 - nic klejone nie było..

Jeśli jest " Klubowy " to na jakim zlocie był ostatnio i dla czego nie ma naklejek klubowych ? :) Jakoś nie mogę skojarzyć 400 K3 . :P

Opublikowano

Jeśli jest " Klubowy " to na jakim zlocie był ostatnio i dla czego nie ma naklejek klubowych ?  :) 

A to przepraszam panie "Gumisiek" czyli pozostaje mi prosic admina o zablokowanie konta z powodu nie stawienia się nigdy na zlocie z powodu braku kat.A :(

Fakt może się nie udzielam ale to nie znaczy że nie zaglądam tu i nie czytam forum :lol:

Pozdrawiam.

Opublikowano
Mi kiedyś usunęli, bo napisałem cena do malutkiej negocjacji, a była tylko kup teraz...

Wyglada na to ze tak bylo i w tym przypadku. Aukcja/ogloszenie znowu "wisi".

http://moto.allegro.pl/skuter-yamaha-majes...1226057725.html

Podbije posta, ma ktos blisko zeby zerknac na ta maszyne.

i jeszcze jeden moze ktos to widzial

Maja z Glowna

Opublikowano

Sorry za post pod postem ale chcialem podbic temat

jest majeczka klik

Skontaktowalem sie z serwisem w niemczech gdzie byla serwisowana dostalem od nich odpowiedz

Gerne bestätige ich Dir folgende Servicearbeiten für dieses Fahrzeug:

JYASH025000001611

20.06.06, 8092 km. 10000-km-KD

05.03.07, 15994 km, Jahresservice

24.07.07, 20241 km, 20000-km-KD

11.12.07, 23881 km, Rückrufaktion Benzinpumpe

12.06.08, 27252 km, Jahresservice

20.09.08, 29529 km , Batterie erneuert

04.03.09, 31332 km, Jahresservice + Bremsbeläge

Wszystko wyglada ladnie pieknie oprocz ceny (cos za tani), czy ktos moze orentuje sie ile kosztuje zalegalizowanie pojazdu z DE (przyjechal na lawecie wiec nie ma blach)

I jeszcze jedna prosba czy ktos bylby tak mily i podjechal ze mna obejrzec ta maje boje sie ze 2oo mogle miec dzwona a ja az tak sie nie znam zeby zobaczyc czy bylo cos klepane.

Opublikowano
Wszystko wyglada ladnie pieknie oprocz ceny (cos za tani), czy ktos moze orentuje sie ile kosztuje zalegalizowanie pojazdu z DE (przyjechal na lawecie wiec nie ma blach)

Zajrzyj do tabeli przeglądów okresowych tego modelu.

Przy 40tkm przebiegu masz wszystko do serwisowania, łącznie z paskiem.

Może dlatego cena jest jaka jest.

Spytaj się o ciśnienie w cylindrze, a najlepiej sprawdź w serwisie zanim kupisz.

Tu też może być przyczyna.

Jak nie ma tablic to powinien mieć wpis, że wyrejestrowany - tak było we włoskim dowodzie rejestracyjnym.

PS

Jak Ci się uda to nastawiaj się na rocznik od 2005r bo 2004 nie jest w pełni kompatybilny z następcami i z częściami jest różnie - nie wszystkie pasują.

Opublikowano

Zajrzyj do tabeli przeglądów okresowych tego modelu.

Przy 40tkm przebiegu masz wszystko do serwisowania, łącznie z paskiem.

Może dlatego cena jest jaka jest.

Spytaj się o ciśnienie w cylindrze, a najlepiej sprawdź w serwisie zanim kupisz.

Tu też może być przyczyna.

Jak nie ma tablic to powinien mieć wpis, że wyrejestrowany - tak było we włoskim dowodzie rejestracyjnym.

PS

Jak Ci się uda to nastawiaj się na rocznik od 2005r bo 2004 nie jest w pełni kompatybilny z następcami i z częściami jest różnie - nie wszystkie pasują.

Co do ciśnienia w cylindrze radziłbym sprawdzić obowiązkowo (miernik nie jest drogi) bo Majki lubią je gubić po przejechaniu kilkudziesięciu tysięcy, a wtedy może brać olej lub go wywalać do filtra powietrza. Dostateczne ciśnienie na ciepło to powyżej 10 barów a dobre powyżej 12 barów.

Co do inności rocznika 2004 od nowszych, to oprócz podwójnej tarczy z przodu znacznych różnic nie będzie. Zresztą zamawiając filtry czy inne części w ASO, nie robi to różnicy gdyż zawsze zamawiamy po nr VIN lub z rozpiski części dla naszego rocznika.

Opublikowano

To jest 2005 rocznik ale odpuscilem.

Co prawda niemiecki serwis nic mi pisal o zadnym wypadku, ale przeprowadzilem male oszukanstwo.

Zadzwonilem do goscia i mowie ze niemcy z serwisu powiedzieli mi ze co prawda u nich ta maszyna ostatnio na przegladzie byla cala ale jeden z ich pracownikow powiedzial ze wlasciciel mial dzwona. Na co sprzedawca mi powiedzial ze tak skuterek lezal ale plasticzki sa ladnie pospawane i nic nie widac :) Facet za rocznik 2005 chce 8500 wiec za ile ja kupil???? Pewnie ten szlif to byl niezly dzwon skoro taka cena, w koncu w niemczech tez ludzie maja glowe na karku i po lekkim szlifie nikt nie odda sprzeta za 1000 euro.

Opublikowano
To jest 2005 rocznik ale odpuscilem.

Co prawda niemiecki serwis nic mi pisal o zadnym wypadku, ale przeprowadzilem male oszukanstwo.

Zadzwonilem do goscia i mowie ze niemcy z serwisu powiedzieli mi ze co prawda u nich ta maszyna ostatnio na przegladzie byla cala ale jeden z ich pracownikow powiedzial ze wlasciciel mial dzwona. Na co sprzedawca mi powiedzial ze tak skuterek lezal ale plasticzki sa ladnie pospawane i nic nie widac :P Facet za rocznik 2005 chce 8500 wiec za ile ja kupil???? Pewnie ten szlif to byl niezly dzwon skoro taka cena, w koncu w niemczech tez ludzie maja glowe na karku i po lekkim szlifie nikt nie odda sprzeta za 1000 euro.

Nie koniecznie. Dowiedz się, z jakiego źródła gość ściąga motocykle, bo jeśli jest dogadany z firmą ubezpieczeniową, to może być po zwykłym szlifie. Niemiec czy Francuz po szlifie może się starać o odszkodowanie i oddaje motocykl do ubezpieczalni, tam zostaje sprzedany w stanie w jakim go dostali po wypadku/szlifie. Ceny wtedy też są odpowiednio niskie.

Czasem warto obejrzeć :)

Opublikowano

a może ktoś z kolegów podpowie

coś na temat tego X8 400 ?

jest w moim zasięgu ale cena podejrzanie niska jak za taki sprzęt ze o przebiegu nie wspomnę

Opublikowano

Dowiedz się na jakich oponach wychodził z fabryki i porównaj, jesli prebieg prawdziwy, to i opony powinny być oryginalne z tego roku co produkcja

tak poza tym ....fajny :) !bicz !w00t

Opublikowano

jest w moim zasięgu ale cena podejrzanie niska jak za taki sprzęt ze o przebiegu nie wspomnę

Chyba mu stopkę centralną urwało :)

• Sympatycy
Opublikowano

Chyba mu stopkę centralną urwało :D

Wygląda na malowany bo strasznie wygładzony i jeszcze obudowa od przekładni zdarta brak oznaczeń jakiś taki :P no i te wyślizgane klamki przy 8tyś :D

• Sympatycy
Opublikowano

Brak centralki, emblematów, starta obudowa napędu i to ta metalowa,

ewidentnie po lakierowaniu no i cena jak za ten rocznik niesamowicie

atrakcyjna... :huh:

Świadczy to wszystko raczej o ciężkich przejściach, ale jak znasz kogoś,

kto się zna, to możesz podjechać i popatrzeć pod plastiki i posłuchać

silnika i napędu.

Ja bym jednak ominął szerokim łukiem.

pzdr

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...