M_Pajak Opublikowano 9 Września 2010 Opublikowano 9 Września 2010 Ktoś zna tego handlarza ?? coś wie, może widział tą sztukę Seba gościu chyba jakiś lewy bo wy....li ofertę z Allegro
voit Opublikowano 9 Września 2010 Opublikowano 9 Września 2010 Ktoś zna tego handlarza ?? coś wie, może widział tą sztukę Seba gościu chyba jakiś lewy bo wy....li ofertę z Allegro Poczekajcie, mnie kiedyś też usunęli aukcję bo napisałem "zastrzegam sobie możliwość zakończenia aukcji przed czasem..." W przypadku pojazdów nie można tego używać. Może inna błahostka, ale czujnym być trzeba.
Gość Opublikowano 9 Września 2010 Opublikowano 9 Września 2010 Miesiąc temu sprzedałem pojazd mechaniczny z takim opisem na 14 dniowej aukcji, widać reguły nie ma.
JacekGit Opublikowano 9 Września 2010 Opublikowano 9 Września 2010 Miesiąc temu sprzedałem pojazd mechaniczny z takim opisem na 14 dniowej aukcji, widać reguły nie ma. Nikt nie doniósł. Ja w aukcji z moją 50-ką dopisałem " zastrzegam możliwość zakończenia aukcji przed czasem" i po 12 godzinach aukcja usunięta
kmodzele Opublikowano 10 Września 2010 Opublikowano 10 Września 2010 Ale chyba jak pracownik Allegro usuwa aukcję, to sie kontaktuje z jej twórcą i informuje dlaczego tak czyni? Niemożlwie, żeby bez słowa wywalili Ci aukcję.
JacekGit Opublikowano 10 Września 2010 Opublikowano 10 Września 2010 Aukcję usunęli bez wcześniejszego powiadomienia. W już usuniętej aukcji był powód jej usunięcia. Coś w stylu: aukcja niezgodna z regulaminem W mojej aukcji był jeszcze dopisek że ogłoszenie dodatkowo w innych mediach.
dr.big Opublikowano 10 Września 2010 Autor Opublikowano 10 Września 2010 Wezcie pod uwage, ze czasowo, czy wrecz technicznie, nie jest mozliwe wysylanie do kazdego zawiadomien z powodem usuniecia aukji. Wtedy ilosc pracownikow allegro musialaby wzrosnac dziesieciokrotnie, bo takich "niezgodnych" aukcji jest pewnie dziennie tysiace . Podobnie jest u nas na forum, juz kilka razy spotkalem sie z zarzutem, ze ktos nie zostal o czyms poinformowany "specjalnym" mailem. Wtedy zawsze sam siebie pytam, kto ma wykonywac ta prace i kiedy ?
Sent Opublikowano 10 Września 2010 Opublikowano 10 Września 2010 Mi kiedyś usunęli, bo napisałem cena do malutkiej negocjacji, a była tylko kup teraz...
Makrotek Opublikowano 10 Września 2010 Opublikowano 10 Września 2010 Mi kiedyś usunęli, bo napisałem cena do malutkiej negocjacji, a była tylko kup teraz... Wyglada na to ze tak bylo i w tym przypadku. Aukcja/ogloszenie znowu "wisi". http://moto.allegro.pl/skuter-yamaha-majes...1226057725.html
voit Opublikowano 11 Września 2010 Opublikowano 11 Września 2010 Mnie allegro powiadomiło pisząc maila następującej treści "Z przykrością informujemy, że następujące aukcje/przedmioty zostały usunięte z serwisu Allegro: Peugeot 307 .................................................. Wszystkie opłaty za te aukcje/przedmioty zostały automatycznie zwrócone. Usunięte aukcje/przedmioty (lub ich opisy) były niezgodne z zasadami, które obowiązują w serwisie Allegro. Wystawiając przedmiot na aukcję zobowiązujesz się do jego bezwarunkowej sprzedaży za wylicytowaną cenę oraz do zapewnienia dostępności przedmiotu przez cały czas trwania aukcji. Sformułowanie w rodzaju: "Zastrzegam sobie prawo do odwołania/wycofania ofert bez podania przyczyn" oraz inne tego typu zapisy, które wskazują na możliwość odwołania ofert z przyczyn niezgodnych z Regulaminem stanowią naruszenie obowiązujących zasad. Oferty w swojej aukcji możesz odwołać tylko z następujących powodów: • Zdecydowałeś zakończyć aukcję z przyczyn losowych (kradzież, zniszczenie sprzedawanego towaru). • Licytant poprosił Cię o odwołanie jego oferty. • Nie możesz sprawdzić tożsamości licytanta (np. zły numer telefonu). • Licytant ma wiele komentarzy negatywnych lub z innych, poważnych powodów nie budzi Twojego zaufania. " W sumie rozumiem ich postępowanie.
Sympatycy Zenek Opublikowano 11 Września 2010 Sympatycy Opublikowano 11 Września 2010 Ello. Co myslicie o tej aukcji klik? ? Mial moze ktos z Was do czynienia z Janosikiem?
Sent Opublikowano 11 Września 2010 Opublikowano 11 Września 2010 Wciśnij gada Ten gość ściąga dla niego skuty po szlifie za małą kasę, a on je naprawia i pcha dalej...
MARCVS Opublikowano 12 Września 2010 Opublikowano 12 Września 2010 Ello.Co myslicie o tej aukcji klik? ? Mial moze ktos z Was do czynienia z Janosikiem? Facet już dwa lata sprzedaje tego Burka Sam miałem na niego chęć Jednak jego praca mnie przestraszyła Ale tyle czasu sprzedaje, to trochę dziwne !tut Pozdrawiam
Sympatycy Zenek Opublikowano 14 Września 2010 Sympatycy Opublikowano 14 Września 2010 thx za informacje. Daruje sobie tego Pana.
magart Opublikowano 14 Września 2010 Opublikowano 14 Września 2010 Ello.Co myslicie o tej aukcji klik? ? Mial moze ktos z Was do czynienia z Janosikiem? Ten Janosik to się tu już parę razy przewinął i zawsze było jakieś "ale". Sztandarowym modelem była zbeszczeszona białą farbą YP400 oferowana jako model sport-lux !w00t
kowal20 Opublikowano 14 Września 2010 Opublikowano 14 Września 2010 Przepraszam że się wcinam . Czytam wasze forum od paru dni i widzę że praktycznie zawsze coś jest nie tak to z danym modelem to nie uczciwy sprzedawcą . A może znacie jakiegoś godnego sprzedawce , czy może takiego nie ma ? Bo z tego co wyczytałem to praktycznie wszystko co jest sprzedawane w Polsce ( z takich punktów jak Janosik ) to sprzęt po wypadkowy , jeden lepiej a drugi gorzej zrobiony . A przecież wasze maszyny też były kupione w większości na naszym rynku i jesteście z nich zadowoleni . Wiem że trzeba oglądać ..... ale czasu braknie i pieniędzy na podróże. A może lepiej od razu kupić coś przetartego i samemu robić , żadna filozofia a pewności że zrobione dobrze , może ktoś tak praktykował . Będę wdzięczny za podpowiedzi .
Sent Opublikowano 14 Września 2010 Opublikowano 14 Września 2010 Dlatego ja swojego wystawiłem zgodnie z prawdą, nie chcę nikogo oszukiwać, bo nie lubię jak ktoś mnie bajeruje "igła": Uduś Tak samo z linką, mogłem ją zrobić i cicho sza, oryginalny przebieg... U mnie w mieście jest gość co handluje moto, miał Triumpha Trophy 98 000 km i Hondę Deauville 88 000km. Normalnie super sprzęty, widziałem je, siedziałem na nich, jechałem nimi. Bajka, tylko te przebiegi... Triumph poszedł w tydzień, Honda do dziś wisi. Są jednak porządni sprzedawcy...
ptaku_1 Opublikowano 14 Września 2010 Opublikowano 14 Września 2010 Kowal20 przytarty to nie znaczy zly, lepiej kupic poprzycieranego niz pomalowanego przynajmniej widac co poszlo. Co do ogloszen z neta to ja bym szukal juz zarejestrowanych sprzetow. Nie masz co prawda gwarancji ze one bede lepsze, ale jesli ktos jezdzil sezon czy dwa to jak bylo cos do zrobienia to zrobil. A handlarz jak to handlarz upudruje, uszminkuje sprzeta i wio na "ulice"
kowal20 Opublikowano 14 Września 2010 Opublikowano 14 Września 2010 Zgodzę się z tym pudrowaniem to jest najgorsze bo nie wiadomo co jest grane w środku a na zdejmowanie plastików może nie każdy się na to zgodzić , ja najbardziej boję się skrzywionego bo z tym to nic nie da się już zrobić i jest niebezpieczny , resztę zawsze można wymienić poprawić kwestia czasu . A co do zarejestrowanych co po roku sprzedają to słyszałem że musi coś z nimi być nie tak właściciel nie daje sobie rady i je goni . Tyle tego słyszałem że o tych przekrętach ze aż strach na cokolwiek się decydować . A wiosna chcę się cieszyć nową zabawka . Wy to macie doswiadczenie w tym sprzęcie ja narazie jęździłem chińszczyzną i naszej produkcji ogarami całość można rozebrać i złożyć w jeden dzień ale tez zabawa fajna .
Gość Opublikowano 14 Września 2010 Opublikowano 14 Września 2010 Zarejestrowane wcale nie lepsze! Oczywiście My tego nie robimy, ale inni to... W różnych warsztatach pierwsze słowa mechanika to „robi Pan dla siebie czy na sprzedaż”. Albo – „Panie, ja go zrobię na igiełkę, ale jeździć bym już nie chciał”. Nigdy nie wiesz co kupujesz, najpewniejsze są nowe u dealera. Choć słyszałem historię sześciu Renault Laguna, które spadły z lawety w Niemczech i po remoncie trafiły do polskiego autoryzowanego dealera. Sprawa się wydała po paru latach, bo zbyt wcześnie rdzewieć zaczęły.
ptaku_1 Opublikowano 14 Września 2010 Opublikowano 14 Września 2010 Z rozbieraniem to raczej nikt sie nie zgodzi plastiki latwo uszkodzic przy zdejmowaniu, no chyba ze rozbieranie na koszt kupujacego w ASO ale to kosztuje. A z zmiana po rok to bym dyskutowal, jedni przesiadaja sie na wieksze pojemnosci inni na inny rodzaj 2oo, to czesta praktyka. Bardziej bym dyskfalifikowal sprzedajacych po 1-2 miesiacach, wtedy zapala sie lampka ostrzegawcza bo kto sprzedaje po takim czasie jesli sprzet jest OK. @Flyman, napisalem ze zarejestrowane nie daja gwarancji, ale masz wieksze prawdopodobienstwo ze nie wpakujesz sie na mine, w koncu nikt nie wydaje 300zl tylko dla picu. Jesli ktos rejestruje sprzeta znaczy ze chce jezdzic, a jak chce posmigac to zrobi to co mu przeszkadza, a jak nie zrobi, bo mu cos nie pasuje albo za droga naprawa to zaraz sprzeda.
kowal20 Opublikowano 14 Września 2010 Opublikowano 14 Września 2010 http://otomoto.pl/piaggio-x8-M2194368.html A co myślicie o tym , podobno dostał strzała w tyłek i upadł na prawą stronę , a lusterka stracił u handlarza we Włoszech . Jak dla mnie brzmi ciekawie , strzał w tył nie robi tyle bałaganu , to i tak wszystko wyjdzie na jeździe próbnej . A mam zdjęcia przed remontem i nie wygląda tak źle
Lucjan73 Opublikowano 14 Września 2010 Opublikowano 14 Września 2010 Przepraszam że się wcinam . Czytam wasze forum od paru dni i widzę że praktycznie zawsze coś jest nie tak to z danym modelem to nie uczciwy sprzedawcą . A może znacie jakiegoś godnego sprzedawce , czy może takiego nie ma ? Bo z tego co wyczytałem to praktycznie wszystko co jest sprzedawane w Polsce ( z takich punktów jak Janosik ) to sprzęt po wypadkowy , jeden lepiej a drugi gorzej zrobiony . A przecież wasze maszyny też były kupione w większości na naszym rynku i jesteście z nich zadowoleni . Wiem że trzeba oglądać ..... ale czasu braknie i pieniędzy na podróże. A może lepiej od razu kupić coś przetartego i samemu robić , żadna filozofia a pewności że zrobione dobrze , może ktoś tak praktykował . Będę wdzięczny za podpowiedzi . Polecam zakup sprzętu od forumowicza, raczej nikt Ci nie wciśnie lipy. Jeszcze chyba nie było takiego przypadku w historii forum.
Rekomendowane odpowiedzi