Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na takie okazje to ja nie czekam, ale troche to dziwne.

Opublikowano
Na takie okazje to ja nie czekam, ale troche to dziwne.

Nie wiem czy takie dziwne, skoro 70% Polaków szuka motocykla/samochodu na allegro, sortując oferty od najniższej ceny, to ta będzie jako pierwsza, więc każdy ją obejrzy. Jeśli by była wystawiona za 5000zł to po drodze do niej był by pełno "okazji" za 3-4 tysiące i do niej ciężko by było się dokopać :lol:

Opublikowano

ogladal ktos moze ta Yapke ewentualnie czy ktos cos moze powiedziec o sprzedawcy.

YP400 z Marek

Opublikowano
cos moze powiedziec o sprzedawcy.

YP400 z Marek

Wiesz, oglądam teraz sporo aukcji żeby sobie coś dobrać

i wiele razy zaglądałem do tego gościa

dla mnie pierwsze dyskwalifikujące dalsze rozmowy spostrzeżenie

"kombinator" - co drugi maxi zarejestrowany jako "50"

więc uważam ze z daleka od takiego jegomościa :huh:

Opublikowano

mi akurat to nie przszkadza to mu napedza mu sprzedaz, bardziej interesuje mnie jakie sprzety sprzedaje. Szukalem na forum ale nie znalazlem, a wydaje mi sie ze ktos kiedys pisal cos o sprzedawcy z marek.

Opublikowano

Chyba jesteś bardzo zdesperowany, że rozpatrujesz takie oferty.

Przy tym przebiegu i z tego rocznika - za taką gigantyczną kasę?

Gratuluję umiejętności targowania :rolleyes:

Według mnie można za podobną kaskę znaleźć YaMajkę z 2005r. Niby prawie takie same, ale prawie robi dla mnie teraz dużą różnicę, gdy szukam części. Dużo jest do 2005r ale nie wszystkie pasują do 2004r. Trzeba uważać przy kupnie i dobrze mierzyć i porównywać w serwisówkach. Ale np klocki na przód są inne a nigdzie nie ma możliwości wyczytać jakie.

pzdr

Opublikowano

Nie jestem zdesperowany poprostu przegladam oferty, mysle ze ta jest to wziecia za 11k a z 2005 roku nie widzialem taniej niz za 12k. Choc przyznam sie ze cos czuje w kosciach ze w tym sezonie to raczej nie zmienie juz sprzeta.

Opublikowano

Witajcie

Czy widział może ktoś to cudo, albo miałby blisko żeby je zobaczyć?

NADUŚ

Opublikowano

Jeżeli w realu wygląda tak jak na fotkach to jest :(

Opublikowano

NADUŚ

Jeżeli w realu wygląda tak jak na fotkach to jest thumbup1.gif

No właśnie, jeżeli tak wygląda... Byłem u tego gościa wczoraj, ale oglądałem inny skuter - Beverly 200. Rzeczony Atlantic stał pod ścianą i rzuciłem na niego okiem przyglądając się całemu asortymentowi. Wyglądał całkiem dobrze jak na towarzystwo w którym stał. Człowiek który go sprzedaje sprowadza moto z Włoch. Mają one większe i mniejsze ale. Dla przykładu podam rzeczonego Beverly - silnik chodzi bez zarzutu, ale z elektryką było coś nie tak. Raz działały a raz nie kierunki, nie działał prędkościomierz (tu akurat nie było linki), oraz nie działał wyświetlacz. Moto było poobijane. I tutaj dotykamy sedna problemy :( . Na fotach wszystkie sprzedawane skutery wyglądają bardzo dobrze, gdyż zdjęcia są robione tak, aby ukryć wszelkie wizualne wady typu obtarcia, pęknięcia, czy też inne braki. Z kolei gdy jest wszystko ok wizualnie, to nie do końca mechanicznie...

Generalnie odradzał bym sprzedającego...

Opublikowano

A to ciekawa taktyka! (W naszych czasach!!!) Zdjęcia cool a rzeczywistość shit.

Ja bym go też odradzał, choć go nie znam. Szanuję bardzo ludzi, którzy na dzień dobry informują o wszelkich wadach, a potem o zaletach i nic nie ukrywają.

Nie dawno zakupiłem sprzęt w firmie Armed (Wawa) i wygląda na to, że można prowadzić interesy uczciwie. Co prawda gość stwierdził, że X9 250 jest na wtrysku, ale myślę, że to było przejęzyczenie lub inna tego typu anomalia. Kupując maszynę i tak wiedziałem, że jest na gaźniku. Reszta informacji na temat w/w była OK.

Opublikowano

W 2005 to byly chyba juz 2 tarcze z przodu

Opublikowano

Czy ktoś miał okazję widzieć ten sprzęt? Albo ma blisko, aby luknąć jak bardzo zdjęcia pokrywają się z rzeczywistością?

NADUŚ

Opublikowano
Czy ktoś miał okazję widzieć ten sprzęt? Albo ma blisko, aby luknąć jak bardzo zdjęcia pokrywają się z rzeczywistością?

NADUŚ

Wiem jedno, długo już stoi na aukcjach... co najmniej od wiosny

Opublikowano

Jeżeli w realu wygląda tak jak na fotkach to jest !happybth

Witaj

Mieszkam w Siedlcach i wszyscy u nas wiedzą że od tego gościa się nie kupuje nie polecam tego sprzedawcy

Opublikowano

Ten z Rzeszowa jeździł we Włoszech !happybth

• Klubowicze
Opublikowano

Czy ktoś się spotkał z tym skuterkiem Naduś !happybth bo ostatnio coś mnie znowu naszło na 650 !OKK

Opublikowano
Czy ktoś się spotkał z tym skuterkiem Naduś !happybth bo ostatnio coś mnie znowu naszło na 650 !OKK

Hm, ciekawy ma ten kuferek

• Klubowicze
Opublikowano

Hm, ciekawy ma ten kuferek

Podejrzewam że może mec angielskie pochodzenie , bo ma czarne napisy i jakieś dziwne malowanie np osłona wydechu i rączki pasażera , po za tym ciekaw jestem czy taki kolor występował fabrycznie ? ;)

Opublikowano

po za tym ciekaw jestem czy taki kolor występował fabrycznie ?  !OKK

Witam, jeśli idzie o kolor to ja mam baardzo podobny ale bardziej w metaliku (ale może to światło !happybth ) i K7. Co do napisów etc. uważam, że był malowany- i to chyba cały. Ale nie wyklucza to, że może być sprzęcik ok. Choć jak dla mnie i na mój gust za bardzo kombinowany ( kufer :) ).

• Administrator
Opublikowano
Czy ktoś się spotkał z tym skuterkiem Naduś :) bo ostatnio coś mnie znowu naszło na 650 ;)

Kolor niefabryczny.

Oznakowanie nieoryginalne.

Zamiast schowka w kokpicie dorabiany "ala cover" mocowany na kombinowanych wkrętach.

Sruby w kokpicie nieoryginalne.

Brak śruby przy szybie.

Czarne plastki kokpitu jak i maskownica szyby oraz tylny błotnik lakierowane.

Wersja ze składanymi lusterkami bez ABS :P - tak nie wychodziły w EU a na wersję US/JP nie wygląda.

Końcówka wydechu chrom EX, osłona nie EX.

Kombinacja stylów i optyki niezła :)

Cena też mówi sama za siebie. !happybth

Plus dla sprzedającego za brak ochów i echów w opisie oraz nie zaznaczony ptaszek *bezwypadkowy. !OKK

Opublikowano
Czy ktoś się spotkał z tym skuterkiem Naduś :P bo ostatnio coś mnie znowu naszło na 650 :P

Kolor niefabryczny.

Zamiast schowka w kokpicie dorabiany "ala cover" mocowany na kombinowanych wkrętach.

Brak śruby przy szybie.

Wersja ze składanymi lusterkami bez ABS :o - tak nie wychodziły w EU a na wersję US/JP nie wygląda.

Kombinacja stylów i optyki niezła :)

Cena też mówi sama za siebie. :)

Plus dla sprzedającego za brak ochów i echów w opisie oraz nie zaznaczony ptaszek *bezwypadkowy. ;)

Jak ja lubię czytać te obnarzające opinie do ogłoszeń w necie ;):) .

SZACUN Mariusz !happybth !OKK

Opublikowano
Czy ktoś się spotkał z tym skuterkiem Naduś whist bo ostatnio coś mnie znowu naszło na 650 ;)

Kolor niefabryczny.

Brak śruby przy szybie.

Wersja ze składanymi lusterkami bez ABS :o - tak nie wychodziły w EU a na wersję US/JP nie wygląda.

Kombinacja stylów i optyki niezła whist

Cena też mówi sama za siebie. !tut

Plus dla sprzedającego za brak ochów i echów w opisie oraz nie zaznaczony ptaszek *bezwypadkowy. !OK

Jak ja lubię czytać te obnarzające opinie do ogłoszeń w necie :):) .

SZACUN Mariusz :):)

Ale Kufer Zajefajny :)

Jednak przychylę się do opinii Mariusza

Straszny dziwoląg, a sądząc po zalepionym schowku, to myślę że cały zrobiony jest na sztukę :rolleyes:

Nie bierz whist:lol:

• Klubowicze
Opublikowano

Znalazłem znowu cosik Naduś , tyko przebieg nie znany . :rolleyes:

ps : chyba miał jakąś przygodę bo brak napisu z prawej strony . :)

ps 2 :jeszcze fajniejszy Naduś 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...