Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano
Czy są części dostępne do remontu tych silników? Może cenę da się dobrze zbić na remont?

Remont silnika w T-maxie to chyba zły pomysł. Na aledrogo pojawiają się silniki i to w bardzo przystępnych cenach.

PS. Mrozu jak jesteś zainteresowany tą sztuką, to nie martw się o silnik ; więcej na PM.

Opublikowano

Worlan nic nie doszło ;)

Widziałem kit Malossiego tłoki z cylindrami, więc coś tam da się zawsze zrobić.

• Klubowicze
Opublikowano

Dla mnie to straszydło... W tej cenie można znaleźć coś młodszego i z "normalną" kanapą. Ten tłumik musi nieźle ryczeć, więc gdzie tu radość z jazdy ;) No chyba że ktoś to lubi...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zna ktos ten skuter, cena wydaje sie dosc atrakcyjna.

YP400

Opublikowano

Osłonę tłumika ma nieoryginalną. Poza tym nie pokazał lewej strony !OK

Pooglądaj go dobrze zanim kupisz. Weź lepsze zdjęcia.

pzdr

• Sympatycy
Opublikowano

Na mój gust tylna opona po takim przebiegu nie powinna być łysa jak kolano. Wygląda bardzo ładnie ale zdjęcia słabej jakości.

Opublikowano
Zna ktos ten skuter, cena wydaje sie dosc atrakcyjna.

YP400

już było na temat wcześniej... poszukaj !OK

Opublikowano

Wyglada niezle a jak ktos chce ideal to salony zapraszaja z promocyjnymi modelami 2009 :unsure:

Opona po takim przebiegu to nie istnieje wiec nie ma co na to patrzec.

Ja w zeszlym sezonie kupilem nowki do Hondy PC 800 Dunlop K 55 i po wczasach w Bieszczadach bylo widac zuzycie tylnego laczka a zrobilem okolo 2000 km w sumie (to model turystyczny wiec ma wieksze przebiegi od sportowych)

Opublikowano

OK ale tam tylniego laczka nie ma, tak jak pisal Orzech skuter to nie biegowiec wiec ma pewnie duzo wiekszy przebieg. Pytalem sie wlasciciela 2oo sa z Itali.

Opublikowano

Mialem K1 z wloch i naprawde nie narzekalem a wrecz przeciwnie bo okazalo sie ze ,,makaron,, zrobil tuning Malossi o ktorym dowiedzialem sie dopiero przy wymianie paska co tlumaczylo jego osiagi ( 160 z garsci inne Burgi mogly tylko ogladac zadek)

Gorszym zakupem moze okazac sie zakup z UK poniewaz sa tak zardzewiale maszyny ze przechodzi ludzkie pojecie ale maja za to mniejsze przebiegi wiec cos za cos.

Odnosnie opon w skuterach to z mojego doswiadczenia zuzywaja sie chyba jeszcze szybciej niz w moto a powodem sa male kolka jak mniemam.

Opublikowano

Czy może ktoś wie coś na temat tego właśnie egzemplarza?

przyciś

Jeśli nie, to może ktoś mieszka w pobliżu i mógłby oblookać :lol:

Będę wdzięczny !bicz

I jeszcze ten:

WCIŚ

• Sympatycy
Opublikowano

Biga

• Sympatycy
Opublikowano

przyciś

Ta GT to jakoś nie budzi mojego zaufania...

Rozgrzebana obudowa kierownicy, brak lusterka, oskropana obudowa silnika,

zardzewiała sprężyna przedniego wahacza, no i ogólnie zdjęcia

zrobione "na mokro" coby się wszystko błyszczało...

pzdr

Opublikowano

Dzięki!!!!

Już kupiłem !tut !holiday

Teraz zakasać rekawy, i do roboty

:D

A jest co robić

!happybth

Potrzebuję części do Vespy ET4 125

Może ktoś coś wie?

Opublikowano

przyciś

Ta GT to jakoś nie budzi mojego zaufania...

Rozgrzebana obudowa kierownicy, brak lusterka, oskropana obudowa silnika,

zardzewiała sprężyna przedniego wahacza, no i ogólnie zdjęcia

zrobione "na mokro" coby się wszystko błyszczało...

pzdr

Ojjj dałeś Szorstki , dałeś :D !OK ;):D

Opublikowano
:)
Opublikowano

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...

Ktoś ma blisko aby obejrzeć ?

NADUŚ

Opublikowano

Marynarz taYP z bydgoszczy to KUPA .miala debiut w tym dziale w grudniu 2009

Sam bylem whist posiadaczem przez jeden dzien !sciana Miala wtedy 16tys km i na100km palila o.5l oleju Co 3-4 miesace pojawia sie ;)

Opublikowano

Dzięki za info whist

Opublikowano

Szukam dla kolegi x9 250, znalazłem coś takiego dodam że szukamy tylko w okolicach W-wa na co zwrócić uwagę w x9? sam kiedyś kupiłem majesty 125 od tego samego sprzedawcy i muszę przyznać że trafiłem dobry egzemplarz co do tego nie jestem pewien. Sprzedawca sprowadza skutery z włoch od jednego sprzedawcy muszę przyznać że skutery są nieźle doczyszczone i wyplakowane. Co do mojej majesty przejechałem nią od zakupu prawie 29tyś w 1,5 r. i nic plastiki były z tego samego roku inne podzespoły też w dobrym stanie jedyne co musiałem zrobić to uszczelniacze lag i po tygodniu popsuł mi się regulator napięcia sprzedawca wymienił mi go we własnym zakresie. Może ktoś z klubowiczów ma do sprzedania x9 250 w cenie do 4000. I pytanie czy 4000zł to mało jak na zadbany egzemplarz x9 250?

http://allegro.pl/item1182923443_piaggio_x...05r_okazja.html ta przednia granatowa czasza była chyba wymieniana ?

• Klubowicze
Opublikowano

Ta czarna włoszka wygląda fajnie. Plastiki równo spasowane, oryginalne emblematy... W przebieg przy sprowadzanych sprzętach bym zbytnio nie wierzył, chyba że ma dokumentację serwisową ale w to wątpię (warto zapytać)... Ogólnie za tą cenę fajnie wygląda i rocznik przyjemny. Poniżej 4K złotych, to raczej już coś ze starszych sprzętów albo o wyraźnej "przeszłości". Ja za swoje X8 dałem 3500 i gość od razu mówił, że do poprawek plastików (popękane zaczepy, w jednym brak kawałka narożnika, jedna płoza zgrzewana). No ale ważne że mechanicznie sprawny, a resztę się pomału doszlifuje. Mój mój miał licznikowe niby 11K przebiegu, ale ciekawe że nawet wymiana rolek na nowe nie zlikwidowała ich grzechotania na wolnych obrotach, więc wytarty był porządnie... Na szczęście dobry zamiennik firmy RMS za 205 PLN załatwił sprawę już wszystko hula jak "nowe"... Kupno używki zawsze jest loterią, ale myślę że w tym wypadku warto byłoby się przejechać i zorientować...

Opublikowano
Witam,jest wczesnie rano i może ja coś źle widzę, 5zł za yp250 ??: http://otomoto.pl/yamaha-majesty-2004r-250cm-M2133846.html

Rzeczywiście jest rano i cena 5zł = 1 Euro?!?! Aż tak złoty stracił przez noc !TAZ

Szkoda, że na otomoto nie ma kup teraz, bo byś miał skuter za 5zł :lol:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...