Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano
Już nie pierwszy raz jest do sprzedania. Kiedyś było tylko dodane, że faktury są na łączną kwotę 10 tysięcy złotych.

Mnie zastanawia tylko jeśli ma kilka rysek i jest " absolutnie bezwypadkowy " to dlaczego zdjęcia zrobione zostały w garażu przy kiepskim oświetleniu , chociaż na dworze powinno być widno.(licznik godz 17.36) :)

• Sympatycy
Opublikowano
Już nie pierwszy raz jest do sprzedania. Kiedyś było tylko dodane, że faktury są na łączną kwotę 10 tysięcy złotych.

Mnie zastanawia tylko jeśli ma kilka rysek i jest " absolutnie bezwypadkowy " to dlaczego zdjęcia zrobione zostały w garażu przy kiepskim oświetleniu , chociaż na dworze powinno być widno.(licznik godz 17.36) :)

Zdjęcia są jeszcze z zimy :P

Opublikowano

A czy zauważyliście inny odcień klapki wlewu paliwa? I dlaczego na zegarach wskazuje 6km/h

• Sympatycy
Opublikowano
A czy zauważyliście inny odcień klapki wlewu paliwa? I dlaczego na zegarach wskazuje 6km/h

1. Klapka stara mogła odpaść i nowa ma inny odcień albo tak pada światło.

2. Jak silnik jest zimny, koło na stopce centralnej kręci się i masz 6 km/h

• Sympatycy
Opublikowano

1. Klapka stara mogła odpaść i nowa ma inny odcień albo tak pada światło.

2. Jak silnik jest zimny, koło na stopce centralnej kręci się i masz 6 km/h

Zdjęcia z zimy to i napis odpadł z tylnej klapki między światłami ;)

Opublikowano

witam - czy ktoś z wawy zna ten sklepik ? i może ktoś oglądał to moto ?

http://armedbike.otomoto.pl/suzuki-burgman...s-M2008598.html

na moje widzimisię osłona tłumika nie od tego modelu i nie ma znaczków ABS na przednim błotniku - ale to może o niczym nie świadczy no i troszkę za mały przebieg wg mnie

pzdr

;)

Opublikowano

Przecież jest napisane:

od pierwszego właściciela !!!

Stan idealny!!!

:);)

• Sympatycy
Opublikowano

Byłem tam kilka razy i powiem, że nie powalili mnie na kolana. Odniosłem wrażenie, że posklejać i sprzedać. Moim zdaniem było malowanie, wymiana tłumika(osłonka brak słów) oponka typu slik napęd na tył ma prawo. No i te naklejki z boku na górze i na dole EXECUTIVE/SUZUKI oj.

Opublikowano

czyli bryndza... będzie trzeba chyba do fryclandii zajechać...

chociaż tam może być to samo

pzdr

• Sympatycy
Opublikowano

Bryndza jak bryndza zależy kto co lubi ja lubie jasne sytuacje i jak płace za sprzęt to chcę wiedzieć za co płace, a jak ktoś wciska mi knota bo myśli, że trafił frajera to jest spalony na wejściu ja odradzam pozdro. ;) Trafisz to czego szukasz cierpliwości

Opublikowano

no i szyba jakaś nie od tego modelu !happybth

Opublikowano

To nie jest Yamaha tylko MBK inaczej mowiac to licencyjna Yamaha Majesty produkowana u zabojadow.

Roznic chyba zadnych nie ma moze poza kodem lakierow w razie jakiegos malowania u Yamahy w polsce nie dobierzesz koloru, no i moze jest roznica w ilosci chetnych nabywcow raczej wiecej osob szuka tego modelu z znaczkiem Yamahy niz MBK.

• Sympatycy
Opublikowano

Dziwnie wygląda aż tak "wypierdziane" siedzisko po 26 kkm przebiegu.

Tłumik tez dość konkretnie wypalony, a sądząc po jego obudowie i

malowniczo ułożonej prawej klamce hamulca, jakaś historia "na boku" była...

Trzeba by popatrzeć trochę pod plastkiami jak to wszystko wygląda, może

nie jest źle (znaczy może "nie ma tragedii" <_< ).

pzdr

Opublikowano

Wiadomo Yamaha to Yamaha teraz wiem na czym stoje a co sądzicie o aprilii atlantic jak jest z częściami i awaryjnością np coś takiego http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M2010199 i podobne pytanie o piaggio x9 też jak jest z dostepem części i awaryjnością taka np 250 wolał bym majesty ale ciężko dobrą wyczaić czyba ze burgiego rocznik tak 2001 co myślicie bo reszta troszkę młodsza .Pozdrawiam.

• Klubowicze
Opublikowano

TUTAJ też gościu "szczela" ładnego "mekkensa". Sprzedaje bo się boi o jakieś stuki, ale dokłada przekładnie !OKK

Nie ma to jak odwrócić uwagę od stanu faktycznego!!! !w00t

Kierunki w lustrach nowego typu, a tylne lampy po staremu :lol:

Opublikowano
witam - czy ktoś z wawy zna ten sklepik ? i może ktoś oglądał to moto ?

http://armedbike.otomoto.pl/suzuki-burgman...s-M2008598.html

na moje widzimisię osłona tłumika nie od tego modelu i nie ma znaczków ABS na przednim błotniku - ale to może o niczym nie świadczy no i troszkę za mały przebieg wg mnie

pzdr

:lol:

Kupowałem u nich moją YPke 250, wszystko zgodne z opisem, żadnego krycia, książka serwisowa potwierdzająca przebieg. Jak ją doposażyłem i polakierowałem (skuter z Włoch) i później sprzedawałem i nowy nabywca robił przegląd przed zakupem w ASO Yamahy to Panowie stwierdzili,że dawno nie widzieli w takim ładnym stanie. Kompresja 14.5 na 15 podawanych przez producenta, więc w tej firmie mają też ładne skutery. Kolega ma od nich SW600 i również bardzo sobie chwali. Fakt,że nie były najtańsze na rynku.

Opublikowano

Mrozu - dzięki

napisałem do nich z paroma pytaniami i czekam co odpowiedzą :)

to że błotnik był wymieniony czy lakierowany nie musi oznaczać tragedii

reszta wydaje się ze zdjęć ok

a może ktoś z wawy mógłby obejrzeć z bliska ten sprzęt -

będę wdzięczny :) pozdrawiam

• Klubowicze
Opublikowano

Mam pytanie czy ktoś miał do czynienia z tym handlarzem Naduś ponieważ ma w ofercie kilka fajnych sprzętów . :)

Opublikowano
Mam pytanie czy ktoś miał do czynienia z tym handlarzem Naduś ponieważ ma w ofercie kilka fajnych sprzętów . :)

Podpinam się do pytania Gumisia :)

Opublikowano
Mam pytanie czy ktoś miał do czynienia z tym handlarzem Naduś ponieważ ma w ofercie kilka fajnych sprzętów . !OKK

Podpinam się do pytania Gumisia !piwko

Uuuu straciłem tylko swój czas... zadzwoniłem zapytałem o majke 400...chcialem ją obejrzeć bo opis "ciekawy".

na miejscu jednak - skuter inny niż na fotce, oczywiście model bez "zadupka" przed liftem.. bez ABS-u, no nie stety (raczej dla sprzedającego niż dla mnie) skuter nawet nie zapalił bo padł w nim akumulator, mimo zapewnień że jeszcze wczoraj wszystko było pięknie ładnie.

Szlif po lewej stronie, brak orginalnych śrubek i mocowań, a te co zostały zaszły mocno rdzą...

no ale ten przebieg - 12500tys. na bank nie jest autentyczny.

zerknołem do garażu gdzie stały jeszcze jakieś inne sprzęty ,ale im się nie przyglądałem bo to co zobacyzlem na majce uznałem za wystarczające. !OKK

Opublikowano
Mam pytanie czy ktoś miał do czynienia z tym handlarzem Naduś ponieważ ma w ofercie kilka fajnych sprzętów . ;)

Podpinam się do pytania Gumisia :angry:

Uuuu straciłem tylko swój czas... zadzwoniłem zapytałem o majke 400...chcialem ją obejrzeć bo opis "ciekawy".

na miejscu jednak - skuter inny niż na fotce, oczywiście model bez "zadupka" przed liftem.. bez ABS-u, no nie stety (raczej dla sprzedającego niż dla mnie) skuter nawet nie zapalił bo padł w nim akumulator, mimo zapewnień że jeszcze wczoraj wszystko było pięknie ładnie.

Szlif po lewej stronie, brak orginalnych śrubek i mocowań, a te co zostały zaszły mocno rdzą...

no ale ten przebieg - 12500tys. na bank nie jest autentyczny.

zerknołem do garażu gdzie stały jeszcze jakieś inne sprzęty ,ale im się nie przyglądałem bo to co zobacyzlem na majce uznałem za wystarczające. !tut

Dzięki za info :D

• Klubowicze
Opublikowano

Czyli następny ZONK a na zdjęciach było tak pięknie . !tut

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...