Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@KacperHB: W sobotę i niedzielę jest mototarg na służewcu. Przejedź się i porozglądaj, może ktoś przyjedzie podobnymi skuterami to może się do nich przymierzysz i porównasz wielkości.

Zauważ że malaguti ma 32tys przebiegu i pewnie będzie częściej wymagał serwisu. Powinieneś się zastanowić ile tys.km będziesz robił rocznie i na ile czasu chcesz kupić skuter, bo po przekroczeniu 40tys będzie kłopot ze zbyciem.

Sprawdzenie i tak jest na tych samych zasadach co opisałem poprzednio. Poszukaj czy masz jakieś możliwości zdobycia do niego części innych niż tylko klocki czy pasek - to się przyda. Na pierwszy rzut oka wygląda porządnie i właściciel nie obawiał się nakręcić filmiku. Ale mógłby pokazać jeszcze tarcze hamulcowe i dokładniej wydech.

A tak na poważnie podchodząc do tematu powinieneś sobie określić jakieś kryteria doboru maszyny. Chyba, że to jest tylko cena i jeżdżenie - od Hexa do Malaguti jest wielka przepaść.

Opublikowano
Hej. Czy ktos wie coś na temat tej piękności?

http://www.allegro.pl/item1070823066_honda...ie_majesty.html

Wiem jedno... od kobiety i z włoch to już coś śmierdzi :blink: pozatym z tego co pamiętam to żeby nie skłamać ona już tak z rok na aukcjach się pojawia a to o czymś świadczy !placz1

Opublikowano

Nie wiem jak jest w praktyce, ale Malaguti, to podobno firma produkująca niezawodne maszynki, poza tym są podobno bardzo dokładnie robione, i mają wysokie noty!!!

Sam design krzyczy !YES

Kymco????

Nie wiem :blink:

Raczej jestem zwolennikiem dużych poemności, bo sam jestem duży :lol:

Ale gdybym był lżejszy i miał do wyboru między tymi dwiema markami, wybrałbym madisona

Jeśli przeraża cię przebieg, poczekaj!!!!

Pośpiech jest złym doradcą

Pozdrawiam !OKK

Opublikowano

Pozwolę sobie też trzy grosze tu dorzucić. Koledzy dobrze radzą. Nie ma nic gorszego jak "najarany na sprzęt kupujący". Jak widzę te wszystkie opisy, że od kobiety lub dziadka emeryta co wnukowi kupił i nie jeździł bo zapomniał to od razu pełna dyskwalifikacja. Sezon w pełni, sporo spotkań i zlotów, nie koniecznie skuterowych. Trzeba opanować się wewnętrznie !OKK i szukać. I chyba sprawa najważniejsza. Jeśli jest okazja to trzeba sprzętem pojeździć osobiście. Wiem, że nie zawsze okoliczności są sprzyjające. Trudno. Za dużo kasy to kosztuje i własnego zaangażowania żeby to olewać. No chyba, że forsa jest od wujka Sama z USA albo za narkotyki. Czyli łatwo wpadła do kieszeni.Pozdrawiam i nie zazdroszczę.

Opublikowano

Ale festyn . Nawet do kluczyka "Monica" przyczepł , co pewnie jak mniewa uprawdopodobni jego historię . !OKK !YES :blink:

• Klubowicze
Opublikowano
Ale festyn . Nawet do kluczyka "Monica" przyczepł , co pewnie jak mniewa uprawdopodobni jego historię . !OKK !YES :blink:

Powiem jedno że nawet jeśli rzeczywiście jest od kobiety to o niczym nie świadczy . Spotkałem już kilka razy takie panie które potrafiły sprzęt zakatować lepiej niż nie jeden facet . Sprzęt trzeba zawsze oglądać z kimś kto zna się na rzeczy i nie warto się napalać , bo to ma zgubne skutki dla naszego portfela . :lol:

Opublikowano

Dobre rady zawsze w cenie:) jade jutro do gościa... daleko troszke,ale moze warto...stan wizualny i to czy byl wypadkowy powinienem ocenic samemu w miare ogarniam,ale technicznie.hmmm...boje sie ze ten rpzebieg tylko jest mocno nakrecony, a to ze kobieta nim jezdzila jakos mnie nie przekonuje i nie swiadczy na jego korzysc...zreszt awidac bedzie to w papierach kto byl wlascicielem.

Opublikowano
a to ze kobieta nim jezdzila jakos mnie nie przekonuje i nie swiadczy na jego korzysc...zreszt awidac bedzie to w papierach kto byl wlascicielem.

Chyba, że mama miała większą zniżkę na ubezpieczenie !OKK

Opublikowano

Witam, wkońcu nie pojechałem wczoraj po tą forze...wizja podróży w taki skwar autkiem bez klimy jakoś mnie nie przekonywała...

mam pytanko do klubowiczów burgmani z okolic Poznania. Moze ktoś z PES'y ? czy dysponująć chwilką czasu mógłby rzucić okiem na ten skuter? powiem szrzecze że jestem nim mocno zainteresowany,ale przebieg jaki ma ten skuter to ja robie w poltora roku u nas w polsce, a co dopiero we wloszech...dlatego chcialbym zeby ktos rzucil na niego okiem zanim sie wybore na darmo. !scooter

Opublikowano

Koledzy i koleżanki mam małe doświadczenie na tema jednośladów crossowych, a syn mój się zapalił do crossa, upatrzył sobie maszynkę

http://moto.allegro.pl/item1074871588_cros...d_gw_12mcy.html

czy oferta jest interesująca, czy warto coś takiego kupić dla 14 latka

• Klubowicze
Opublikowano
Koledzy i koleżanki mam małe doświadczenie na tema jednośladów crossowych, a syn mój się zapalił do crossa, upatrzył sobie maszynkę

Warto by się dowiedzieć jak z częściami i serwisem bo gwarancja tylko 1 ROK , żeby pózniej nie było niespodzianki że trzeba będzie kupić drugi na części. !OKK

Opublikowano

Co do cross'ów to tak jak z rowerami górskimi.

W teren pojedziesz nawet takim z marketu za 250 pln ale żeby sobie już poskakać to trzeba wydać x10 !OKK

i tutaj

• Klubowicze
Opublikowano

Znalazłem jeszcze taką stronkę Przyduś

Okazuje się że to K... a kiedyś znajomy kupił sobie z tej firmy mini klasyka , krótko mówiąc porażka . Osobiście bym w to nie wchodził , chyba że Lubicie jezdzić po warsztatach. !OKK

Opublikowano

Kingway to najgorsza china jaka moze byc, wystarczy poczytac jak klna ludzie na forum Gazety na ta marke KLIK

Opublikowano

Jak już się zdecydujesz, że albo taki, albo żaden (chyba, że możesz wydać x10) to dowiedz się dokładnie o gwarancję, czy jest w serwisach, czy serwis jest mobilny i dojeżdża do klienta. Jeśli dojeżdża do klienta to na każdą pierdołę będziesz czekał 2 tygodnie, nawet na oględziny.

Jak się chinola w tesco kupuje to jest serwis mobilny, kingway nie serwisuje tego w warsztatach.

• Klubowicze
Opublikowano

A może Młody Więcek skusi się na coś takiego podobnego Wyduś przynajmniej z serwisem nie powinno byc tragicznie Naduś. !sciana ;)

Opublikowano

Witam. Dzisiaj oglądałem Kymco Xciting 500, 2005r, kufrer kappa. Przy odpaleniu rozrusznik słabo kręcił i było słychać charakterystyczne stukanie, które ustało po odpaleniu. Później gdy dodałem mu delikatnie gazu do były duże odczówlane wibracje do tego stopnia, że kierownica drgała - skuter stał na stopkach. Czy jest to normalne aha gość stwierdził że jak trochę pochodzi na wolnych to może po chwili zgasnąć. Przebieg 15000 a cena 9000.

Opublikowano

Jednocylindrówki maja duże wibracje, jak miałem piaggio x9 to dodająć gazu na nóżce centralnej sie przesuwał, a jak gaśnie na wolnych obrotach to prawdopodobnie regulacja gaźnika, bo w 2005 chyba jeszcze kymco nie miało wtrysku

Opublikowano

Masz rozum . Nie daj się złapać . No chyba że na paliwko kaski nie szczędzisz . Wibra będzie ale gaśnięcie to już inny problem . Przemyśl zkup , bo cena też nie atrakcyjna a w lusterkach ch.... widać . !OKK

Opublikowano

A o tym NADUŚ ktoś coś wie ?

"Posiadam niekompletny silnik do tego modelu, który daje gratis." czyli krótko mówiąc poprzedni chyba się zatarł !OKK albo co jeszcze mogło się stać, ten przebieg... hm...

Opublikowano

przebieg rzeczywiście malutki zwróciwszy uwage na to że drugi nie kompletny silnik jest w gratisie hmm...osłonka tłumika widać że malowana na srebrny mat.

• Klubowicze
Opublikowano
A o tym NADUŚ ktoś coś wie ?

"Posiadam niekompletny silnik do tego modelu, który daje gratis." czyli krótko mówiąc poprzedni chyba się zatarł :) albo co jeszcze mogło się stać, ten przebieg... hm...

Ciekawe do czego był mu potrzebny drugi silnik przy tak małym przebiegu . Szkoda że nie wiedziałem o nim wcześniej , bo w sobotę kręciłem się rzut beretem od niego. :)

ps : Jeśli jest Salonowy to warto obejrzeć Książkę Serwisową . :P

• Sympatycy
Opublikowano

Już nie pierwszy raz jest do sprzedania. Kiedyś było tylko dodane, że faktury są na łączną kwotę 10 tysięcy złotych.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...