Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzwoniłeś, pytałeś co i jak ? 50 tyś km to nie mało, ulubione stwierdzenie handlarzy " nie wymaga wkładu finansowego" Jak szwajcar zrobił taki przebieg i sie go pozbywa to pewnie dlatego że zaczyna sie dokładnie i kupił nowy. Dopytaj co było robione co wymienienie, jak kompresja, ze zdjęć wygląda fajnie

Opublikowano

Lewa lampa mogła być wymieniana, bo jest jeszcze oznaczona mazakiem - o to też zapytaj.

Opublikowano
Lewa lampa mogła być wymieniana, bo jest jeszcze oznaczona mazakiem - o to też zapytaj.

na lampie jest nr komisowy - ten sam nr jest na zawieszce kluczyków

a przebieg ? myślę że w nowoczesnych silnikach 50 tys jest znikomy czy jak to kiedyś mówili "dotarty"- poprzedni motocykl mój miał 140 tys i było wszystko ok. chyba że zarżnięty silnik ale to w końcu skuter a nie ścigacz !happybth

Rzeszów to nie koniec świata i wycieczkę 300km można sobie strzelić !OKK

pzdr

Gość qrdemol
Opublikowano

DZięki wiem,ale wolałbym 200 cc,ponoć spora różnica w przyspieszeniu.

Pozdrawiam

Opublikowano
NADUŚ ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... sztuka już była z tego co pamiętam na aukcji chyba w zeszłym roku. Może ktoś oglądał albo mógłby to zrobić. Info na PM'a proszę :lol:
Gość plbartek
Opublikowano

Witam jestem na forum nowy i usilnie szukam skuterka dla siebie.

Rozglądam się za Hondą SW600 lub Kymco Xciting 500.Znalazłem dwie oferty które mnie zainteresowały, jeżeli ktoś by mógł pomóc to będę wdzięczny.

Kymco Xciting 500

Honda SW600

Szukam czegoś w cenie do 11000 zł.

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam jestem na forum nowy i usilnie szukam skuterka dla siebie.

Rozglądam się za Hondą SW600 lub Kymco Xciting 500.Znalazłem dwie oferty które mnie zainteresowały, jeżeli ktoś by mógł pomóc to będę wdzięczny.

Kymco Xciting 500

Honda SW600

Szukam czegoś w cenie do 11000 zł.

Pozdrawiam

jezeli chodzi o FJS600 to zachowaj ostrożność bo temat tej kuźni "BEST-BIMM"

był kiedyś poruszany na forum "scigacz" i nie były to pozytywne opinie. :D

• Klubowicze
Opublikowano

Wszystko pięknie ,tylko dlaczego caluśki malowany był ??? ;)

• Klubowicze
Opublikowano
Wszystko pięknie ,tylko dlaczego caluśki malowany był ??? :)

Cały to nie , kufer i lampy są nie malowane . !scooter

Gość radiolog
Opublikowano

Chyba gościu po tych celnych uwagach się zmitygował, bo ogloszenie już nieaktualne :lol:

Opublikowano

Jesteście mi w stanie powiedzieć coś o tej Atlancie? Jutro chyba po nią pojadę, ale kiepsko byłoby robić 500 km na marne...

http://www.allegro.pl/item1051621927_atlantic_500.html

Jak na swój rocznik wygląda rewelacyjnie, ciekawe czy w realu też... Cena też bardzo atrakcyjna. Sprowadzona z UK, może tutaj jest jakiś haczyk, mogą być problemy z rejestracją?

Z góry dzięki za odpowiedź.

Opublikowano

Koledzy !

Mam taką nadzieję trafić cos większego od mojego PANTHEONA, ale kaska jak to kaska....

Trafiłem coś takiego:

http://moto.allegro.pl/item1042796459_apri...burgman_x9.html

Może jest rroch poobcierana, ale to mnie nie martwi, bo sobie pomaluj, dosztukuję, a estetą nie jestem.... a cena spoko !

Tyle, ze jak chciałem sprawdzić ile stoi ta pompa, to mi powiedzieli w we FREE&FUN, ze tam nie ma pompy, ew. gaźnik.... zbaraniałem !

Specem od mechaniory nie jestem !

Obok, bo w Stalowej Woli mam klegę który działa w moto (oldtimery) i nawet zgodził się podjechać

i luknąć na nią, tyle że co z tego, jak nie odpali ???

HILFE !

Opublikowano

Pomyśl czy napewno chcesz się w to pakować bo wygląda że zdrowo oberwał a pompa paliwa to pompa paliwa jak podłączysz jakąkolwiek na tej samej średnicy węzyka to go odpalisz tak żeby tylko zagadał to możesz nawet nalać paliwa do gardzieli gaźnika i też pare cykli zrobi

Opublikowano

Jak Twój kumpel robi w moto to pewnie jest w stanie wziąć ze sobą lejek z rurką i flaszkę z benzyną. Rurkę podłączy do gaźnika tam gdzie podłączona jest pompa i z drugiej strony w lejek wleje trochę wachy. Jak pływak prawidłowo działa to odpali.

Ale najpierw sprawdź w opisach czy nie jest przypadkiem na wtrysku, bo wtedy gorzej.

Opublikowano

Atlantic 500 jest na wtrysku

Opublikowano

no to lypa.... i pewnie koszt takiej pompy potem znacznie wyższy...

Opublikowano

@DIAMANDA2002 zadzwoń do scooterlandu w sprawie pompy, jakiś czas temu mieli na sprzedaż Altantica 500 po dzwonie może przeznaczyli go na części

Opublikowano

Dzięki koledzy !

Jutro, jak gość wróci, to wam napiszę jak to wygląda.

PZDR

• Klubowicze
Opublikowano
Koledzy !

Mam taką nadzieję trafić cos większego od mojego PANTHEONA, ale kaska jak to kaska....

Trafiłem coś takiego:

http://moto.allegro.pl/item1042796459_apri...burgman_x9.html

Może jest rroch� poobcierana, ale to mnie nie martwi, bo sobie pomaluj, dosztukuję, a estetą nie jestem.... a cena spoko !

Tyle, ze jak chciałem sprawdzić ile stoi ta pompa, to mi powiedzieli w we FREE&FUN, ze tam nie ma pompy, ew. gaźnik.... zbaraniałem !

Specem od mechaniory nie jestem !

Obok, bo w Stalowej Woli mam klegę który działa w moto (oldtimery) i nawet zgodził się podjechać

i luknąć na nią, tyle że co z tego, jak nie odpali ???

HILFE !

Pomyśl dobrze jaki związek ma taka demolka skutera z brakiem możliwości odpalania , czy czasem nie jest uszkodzony komputer sterujący wtryskiem . Ta cena jest na pewno atrakcyjna jak masz drugi na części . Może się okazac że po skończonej naprawie koszty osiągną cenę wyższą niż kupno sprawnego skutera . <_<

• Administrator
Opublikowano
Witam,i ponawiam prośbe o pomoc.

Do gościa mam kawał drogi.Skuter o tyle ciekawy,że w licytacji,oraz pojemności 200 cc.Niestety bez abs-u,i innych dodatków.

http://allegro.pl/item1043916956_bmw_c1_20...nym_stanie.html

Pozdrawiam.

Licytować dla mnie skuter w PL bez oglądania to szaleństwo :unsure:

Optycznie nie wygląda najgorzej (pobieżna ocena po fotkach) ale... o ile brak kufra można rozwiązać dokupując go (drogi extras) to brak ABS w C1 dla mnie osobiście wykluczałby taki egzemplarz.

Napewno plusem jest dokumentacja serwisowa i faktycznie dość rzadka wersja 200 <_<

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...