Bob Opublikowano 4 Maja 2010 Opublikowano 4 Maja 2010 Po drodze do Gniezna masz Pile i tam gosc tez ma duzy wybor ITAL MOTO Ja kupilem u nich swojego MBK i bylem zadowolony zadnego picowania moj mial 42tys km zrobilem 10tys w sezonie oprocz wymiany oleju NIC nie robilem sprzedalem z przebiegien 53tysw stanie bdobrym brat kupil u nich leonardo 150 i tez byl zadowolony nie sugeruj sie tym co maja na allegro bo czesc idzie od reki po przywiezieniu zawsze obejrzec mozna pozdrawiam ps Ostatnio mieli x9 500 2szt
Smuggler Opublikowano 5 Maja 2010 Opublikowano 5 Maja 2010 Witam kolegów po długiej przerwie. Wygląda na to, że po CBR przyszedł czas na MAXI !w00t Dzięki tematowi "Allegro kupa" dowiedziałem się już, że Majkę w stanie wzorowym, którą byłem zainteresowany lepiej omijać z daleka ( http://www.moto.allegro.pl/item1012730406_...wisowa_naj.html ) Jesteście w stanie powiedzieć mi coś na temat tych sprzętów? http://www.allegro.pl/item1014476869_april...arabeo_500.html Gość podczas rozmowy telefonicznej twierdził, że silnik zapala na chwilę i zaraz gaśnie, a jako winowajcę wskazał immobiliser. Możliwe to i możliwe do naprawienia w rozsądnych pieniądzach? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1869038 Ten gość z kolei twierdzi, że moto było po lekkim szlifie i było malowane (IMHO kolorek super). Ponoć kupił skuter żonie, jednak okazał się dla niej za ciężki. Jedyna usterka, jaką wskazał to nie działający prędkościomierz. Droga taka impreza? Będę wdzięczny za jakieś opinie. Pozdrawiam, Adam
Sympatycy szorstki Opublikowano 5 Maja 2010 Sympatycy Opublikowano 5 Maja 2010 Jesteście w stanie powiedzieć mi coś na temat tych sprzętów?http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1869038 Widać, że było dłubane, bo nie ma chromowanych elementów (listew) na bokach i emblematów. Tyle co mi się w oczy "rzuciło"... Jeśli chodzi o immobiliser, to wydaje mnie się, że jak się zepsuje, to wogóle sprzętu nie odpalisz. pzdr
sylaD-Team Opublikowano 5 Maja 2010 Opublikowano 5 Maja 2010 Odnosnie uwag co do przebiegu i opisu skutera w ogłoszeniu , wcześniej przeze mnie załączonym , dzwoniłam do miłego Pana , powiedział że pracownik mu pochrzanił coś w ogłoszeniu ( dziwne bo wydaje mi sie ze po ponad 2 tygodniach wystawienia na otomoto wypadałoby ten błąd usunąć ) , Pan się zarzeka że jest 13 tys.przebiegu , że skuter jest w stanie idealnym , przebieg autentyczny i że za mniej niż 5500 go nie puści. Co prawda nie mam daleko do Bielska ... ale jechać kilkadziesiąt kilosów by znów się powkurzać - nie widzi mi się . kombinuję nad Majkiem Robsona ... Mam juz przesyt wiedzy , opinii itd na temat burgmanów i majesty .... fu&*#
Smuggler Opublikowano 5 Maja 2010 Opublikowano 5 Maja 2010 Jutro będę w Bielsku, jeśli starczy mi czasu to postaram się poskoczyć i zobaczyć tę Majeczkę na żywo.
sylaD-Team Opublikowano 5 Maja 2010 Opublikowano 5 Maja 2010 Jutro będę w Bielsku, jeśli starczy mi czasu to postaram się poskoczyć i zobaczyć tę Majeczkę na żywo. jak dasz radę - wrzuc relację !w00t Smuggler jestes zacny !w00t pozdro
KacperHB Opublikowano 5 Maja 2010 Opublikowano 5 Maja 2010 Witam wszystkich użytkowników MAXi !happybth sam za jakiś czas chciałbym dołączyć do grona użytkowników chińszczyzny z 50ccm nie chcę, a że mam PJ na wyższe pojemności to mogę o czymś pomyśleć pytanie jak na każdym tematycznym forum na pewno zadawane ale ja mam jeden konkretny model w cenie do 3500 zł chodzi mi o to Hexagon1 lub o to hexagon2 dlaczego to? bo w moim zasięgu cenowym bo 250ccm i silnik hondy bo przy wzroście prawie 185 i wadze ok 110 to na innych raczej śmiesznie bym wyglądał bo nie musi być piękny i nowoczesny - ma jeździć ma służyć do dojazdów do pracy 2x 13km dziennie czy mając doświadczenie w temacie powiecie: - kupa! - może być ale przebieg lipny wszystkie uwagi będą mile widziane wole wiedzieć wszystko zanim wpadnę !happybth na dofinansowanie ze strony !happybth nie mam co liczyć więc będę musiał wywalić wszystkie uciułane pieniądze !happybth z góry dzięki za odpowiedz Kacper
GrzechoCnik Opublikowano 6 Maja 2010 Opublikowano 6 Maja 2010 Ja też jeżdżę takim co ma jeździć a nie wyglądać. Te Twoje wybory są całkiem, całkiem. Zwróć uwagę na 1. wydechy - czy nie zjedzone przez korozję 2. czy kolana Ci się mieszczą pod kierownicą jak skręcasz maksymalnie 3. niech zbadają ciśnienie w cylindrze (znajdź nominalną wartość do porównania) - dowiesz się czy silnik będzie żarł olej i będzie miał swoją moc, lub zawory podparte, im większa rozbieżność tym gorzej, koszt badania kilkanaście zł. 4. czy całkiem zimny odpala na dotyk. to według mnie podstawa. Ale bym się trochę potargował, bo mają ponad 10 lat. I życzę przyjemności z jazdy. PS rozważ np taki (jeśli chodzi o cenę)KLIK KLIK serwis masz w Wawie. Niby to daleki wschód ale nie chinol no i też robili dla Hondy.
dr.big Opublikowano 6 Maja 2010 Autor Opublikowano 6 Maja 2010 Roznica GT/GTX -> oprocz roku produkcji to tez hamulec beben/tarcza z tylu, bardziej rozbudowany komputerek i pare zmian w optyce na korzysc GTX... Dodatkowo wydech, jesli jest w dobrym stanie, to lepiej oryginal, bo ten Leo Vince Touring nie jest zbyt dobry...
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 6 Maja 2010 Administrator Opublikowano 6 Maja 2010 Roznica GT/GTX -> oprocz roku produkcji to tez hamulec beben/tarcza z tylu, bardziej rozbudowany komputerek i pare zmian w optyce na korzysc GTX...Dodatkowo wydech, jesli jest w dobrym stanie, to lepiej oryginal, bo ten Leo Vince Touring nie jest zbyt dobry... Testowany kiedyś na Helixie... Rdza zżera go w trybie ekspresowym !happybth Oryginał jeśli jest w dobrym stanie to długo pożyje !happybth GT/GTX... wiadomo, lepszy ten drugi ale przy tych skuterach i tych latach patrzyłbym przede wszystkim na stan/przebieg a wersja wyposażenia to sprawa drugorzędna !happybth
Gość Max1905 Opublikowano 6 Maja 2010 Opublikowano 6 Maja 2010 Witam do sylaD-Team oglądałem tą yamahe w Bielsku stoi w komisie wsród aut ma na sobie 10 cm syfu i wygkąda jak ostatnia staroć, ale to moja opinia
Smuggler Opublikowano 6 Maja 2010 Opublikowano 6 Maja 2010 Zerknąłem dzisiaj na tę Majkę i porządne mycie faktycznie by się jej przydało, ale ostatnim starociem bym jej nie nazwał !OK Na liczniku 14 tys. km z hakiem i wygląda na to, że przebieg może być realny - obie opony Pirelli (chyba seryjne?), przód 21/99, tył 20/01, więc wygląda na to, że od nowości. Przy czym przód ok 50-60% bieżnika, tył słabo ok 20%. Przednia tarcza w porządku, klocki dobre, zdziwiło mnie zauważalnie większe zużycie tylnej tarczy w stosunku do przodu, ale też da radę, a klocki z tyłu prawie łyse - do wymiany. Silnik odpala bez problemu, chodzi przyjemnie, nie stuka. Hamulce i zawieszenie wydają się ok na tyle, na ile jestem w stanie stwierdzić to bez jazdy próbnej - bez zadatku nie chcieli dać. Generalnie jeśli chodzi o stan techniczny trudno się przyczepić, natomiast troszkę gorzej z optyką. Lakier chyba oryginalny, na prawej stronie leżał. Uszkodzona jest osłona wydechu i okolice podestu pasażera. Po lewej stronie parę rys w okolicach kanapy. Widać to na fotkach. Poza tym większych uszkodzeń nie stwierdziłem, ale coś drobniejszego pewnie jeszcze by się znalazło. Spasowanie plastików w porządku. W schowku znalazłem instrukcję, wykaz ASO w Europie i narzędzia (prawdopodobnie, nie sprawdzałem zawartości). Pozdrawiam
Sympatycy Kisiel Opublikowano 7 Maja 2010 Sympatycy Opublikowano 7 Maja 2010 Zerknąłem dzisiaj na tę Majkę i porządne mycie faktycznie by się jej przydało, ale ostatnim starociem bym jej nie nazwał !OK Na liczniku 14 tys. km z hakiem i wygląda na to, że przebieg może być realny - obie opony Pirelli (chyba seryjne?), przód 21/99, tył 20/01, więc wygląda na to, że od nowości. Przy czym przód ok 50-60% bieżnika, tył słabo ok 20%. Przednia tarcza w porządku, klocki dobre, zdziwiło mnie zauważalnie większe zużycie tylnej tarczy w stosunku do przodu, ale też da radę, a klocki z tyłu prawie łyse - do wymiany. To co napisałeś dokładnie wyklucza autentyczność przebiegu .... Opony Pirelli nigdy nie były montowane seryjnie w tym modelu (i chyba w żadnym) Klocki z tyłu wytrzymują znacznie więcej niż 14kkm poza tym na jednym zdjęciu widać kompletnie zoraną tylną tarczę ... na pewno nie po tym przebiegu. Przednia musiała już być wymieniona. Przebieg pewnie minimum 40 kkm. Brak książki serwisowej w momencie kiedy są wszystkie inne papiery zwykle znaczy tylko jedno
dr.big Opublikowano 7 Maja 2010 Autor Opublikowano 7 Maja 2010 (...)obie opony Pirelli (chyba seryjne?), przód 21/99, tył 20/01, więc wygląda na to, że od nowości.(...) Oryginalnie zalozona przednia opona z pierwszej polowy roku 99 w skuterze produkcji 2001? Po prostu NIEMOZLIWE. Dolaczam do zdania Kisiela, ktore jest wlasciwe...
Smuggler Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 No to wygląda na to, że ktoś wrzucił leżakowane opony :| Nie wiedziałem jakie były wrzucane seryjnie, więc przyjąłem, że w fabryce ostała im się jakaś dwuletnia. Widocznie nie w tym modelu, ale Pirelki były wrzucane seryjnie przez Yamahę (np. Aerox). Chyba więc jednak cena 5,5k jest trochę przesadzona...
sylaD-Team Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 Widzę , że Majek z Bielska nie taki zacny jak to Pan sprzedający przez telefon opowiadał. Wkrótce jadę oglądać co nieco , więc na pewno napiszę co i jak. Tymczasem dziękuję kolegom za zaangażowanie i oglądnięcie Majka z Bielska Na pewno przy okazji jakiegoś spotkania , podziękuję osobiście !scooter Dzięki wielkie - jestescie wielcy !piwko Pozdro.
Gość bond Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 http://allegro.pl/item1024696373_kymco_xci...ealny_stan.html słuchajcie, czy zna ktoś ten skuter? rozmawiałem z gościem i niby wszystko super, salon, serwis, przebieg potwierdzony, ale... stoi juz któryś raz na allegro, zapewne, gdyby był tak idealny jak właściciel sugeruje to już by nie stał
Gość radiolog Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 Bo w Polsce raczej patrzy się na cenę, a 2005 rok i 8500 zł to nie jest okazja, nie sądzę zeby to była "kupa", cena raczej sugeruje, że sprzęt jest wart swojej ceny , zawsze możesz kogoś jezdżacego podobnym o chłodną ocenę.
Gość bond Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 Bo w Polsce raczej patrzy się na cenę, a 2005 rok i 8500 zł to nie jest okazja, nie sądzę zeby to była "kupa", cena raczej sugeruje, że sprzęt jest wart swojej ceny !OKK, zawsze możesz kogoś jezdżacego podobnym o chłodną ocenę. nie sądze, żeby cena była decydującym czynnikiem. Jaka jest różnica między "okazją", a uczciwym sprzętem? 700, 1000 złotych? Wątpię, czy jest ktoś, kto by nie dopłacił tych pieniędzy za uczciwy sprzęt. Reasumując, na pewno ktoś kto szuka takiego skuta, zapłaciłby za niego tą cenę, bo jest rynkowa(zresztą negocjowalna)i z takim wydatkiem za porządny motor trzeba się liczyć.
Gość Max1905 Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 Witam imponująca wiedza.... naprawde, kórde chyba mi uciekł burgi http://motoaukcja.interia.pl/show_item.php?item=1030777954 a miałem w sobote go oglądać...hmm pojeżdziłem na x-max 125 wtrysk 2008 i niestety brak zapasu mocy.. ale jedzie super..i ta dziwna pozycja do siedzenia niby ok ale jak na krześle.. nóg nie mozna wyciągnąć... hmm cos z x-max nie do końca ok.
ptaku_1 Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 sorry za pytanie OT ale jak to jest z tymi YP400 niby europejczyki maja po 2 tarcze na przodzie a na alledrogo znakomita wiekszosc ma jedna a niby sa z EU. Bylem przekonany ze jedna tarcze maja tylko wersje na USA i Kanade. Moze ktos mi to wyjasnic?
monk Opublikowano 10 Maja 2010 Opublikowano 10 Maja 2010 A mi się wydaje, że dopiero od '07 są dwie tarcze.
Sympatycy szorstki Opublikowano 10 Maja 2010 Sympatycy Opublikowano 10 Maja 2010 A mi się wydaje, że dopiero od '07 są dwie tarcze. Nie. Już w 2005 były dwie tarcze w europejkiej wersji. Jedna była montowana na początku produkcji w 2004 roku. Wersję amerykańską najłatwiej poznać (poza jedną tarczą) po charakterystycznych, bocznych odblaskach na lagach... np.: SZNUREK A wersję z Zagórowa po charakterystycznych "białych" kierunkowskazach: SZNUREK pzdr
superspeedo Opublikowano 10 Maja 2010 Opublikowano 10 Maja 2010 Te z Zagórowa miały jeszcze wydechy T-MAX
marcho Opublikowano 14 Maja 2010 Opublikowano 14 Maja 2010 witam - czy ktoś miał do czynienia z tym sprzedawcą ? ma w swojej ofercie kilka ciekawych jednośladów - interesuje mnie ten sprzęt http://willinger.otomoto.pl/suzuki-burgman-650-M1345841.html lub może ktoś oglądał ten skuterek ? wolałbym dołożyć kaski więcej i mieć z ABS-em no ale... pzdr
Rekomendowane odpowiedzi