Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
znajomy chce kupić X 9 czy ktoś widział z bliska ten egz.?

Czy czasami w X9 nie powinno być napisów po bokach na tylnich plastikach i na zadku?

W tym egzemplarzu nie ma żadnego oznaczenia modelu/marki. Malowany? Urwane?

sprawa nieaktualna oblukany. Dla zainteresowanych miał lewego szlifa, malowany. Sprzedawca tego nie ukrywa, jexdzić się da, serca nie sprawdzałem bo nie tego szukamy to chyba raczej będzie majesty 250.

A może ktoś potrzebuje kupić X8 z 2004 roku w czerni?

Jakiś śmieszny przebieg 4 czy 6 tys kaemów Nic nie bity, ale zabrany za długi czy cóś :lol:

Mój brat odkupił go 2 lata temu bez kluczyków i teraz ma problem z immobiliserem. trzeba by było dokupić moduł z kluczykiem itd i sprawa załatwiona. !OKK

Jeśli ktoś jest zainteresowany to mogę podać namiary na priv :lol::lol:

A jeszcze jedno!!

brat mieszka w Anglii a skuter stoi w Polsce, dla tego przez dwa lata nie zrobiony

Ja mieszkam 320 km od miejsca postoju i dla tego też ja tego nie zrobiłem :lol:

Opublikowano

Witam!

Ktoś może oglądał tą Yamahę Majesty 250.

Z tego co już zdążyłem przewertować forum to Włochy i skutery i tak mały przebieg nie idą w parze !w00t

Ogłoszenie chyba już drugi raz w OM (wcześniej z opisem zimowa cena 6700)

• Sympatycy
Opublikowano
Witam!

Ktoś może oglądał tą Yamahę Majesty 250.

Z tego co już zdążyłem przewertować forum to Włochy i skutery i tak mały przebieg nie idą w parze ;)

Ogłoszenie chyba już drugi raz w OM (wcześniej z opisem zimowa cena 6700)

Może to być zbieg okoliczności ale podobny skuter z okolic Garwolina był sprzedawany mniej wiecej rok temu.

Gość się wystawiał na Motobazarze.

Tamten skuter był jedną wielką porażką, skorodowana rama, nie równo pracujący silnik i kilka innych zastrzerzeń !happybth .

Kisel i Worlan przez jakiś czas wypominali mi, że kazałem im jechać kawałek drogi po to, żeby obejrzeli tą "okazję";) .

Podkreślam, że to może być inny pojazd, choć handlarz chyba ten sam bo do dziś ma w ofercie czarne Piaggio z wysoką szybą, które też sprzedawał rok temu !OKK .

Opublikowano
Podkreślam, że to może być inny pojazd, choć handlarz chyba ten sam bo do dziś ma w ofercie czarne Piaggio z wysoką szybą, które też sprzedawał rok temu !happybth .

Potwierdzam - ja na próżno ciągnąłem kilkadziesiąt km brata, żeby tę X8 za Garwolinem obejrzeć - porażka.

Pzdr.

M.

Opublikowano

Dzięki Panowie!

Szukam dalej, choć widać kamienistą i urwistą drogę przede mną :lol:

Zadzwonię jeszcze do Garwolina, ale bez nadziei na sukces. Przynajmniej wiem jak poprowadzić rozmowę.

Opublikowano
A co z tym jest nie tak?????? :lol:

Cena mocno atrakcyjna!!!!!!

Czyżby pomyłka???? :)

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1794709

Wplac tam zaliczke na konto, to moze sie dowiesz jaka to "pomylka" :) ...

Temat m.in. tego skutera byl podejmowany doslownie pare dni temu w innym watku...

Opublikowano
A co z tym jest nie tak?????? :lol:

Cena mocno atrakcyjna!!!!!!

Czyżby pomyłka???? :)

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1794709

Wplac tam zaliczke na konto, to moze sie dowiesz jaka to "pomylka" :) ...

Temat m.in. tego skutera byl podejmowany doslownie pare dni temu w innym watku...

No cóż!!! !scooter

Naiwność ludzka nie zna granic!!! :) !OK

• Sympatycy
Opublikowano

Zdjęcia - porażka. Niewiele da się po nich ocenić.

Widać jedynie jakieś ślady po małym szlifie.

Zawsze mnie zastanawia, co kieruje sprzedającym,

żeby wrzucić tego typu zdjęcia ? Brak aparatu ?

Lenistwo ? Nadzieja, że coś się da ukryć ?

Ale, ale, co za czasy ? Rudy pyta o ocenę sprzętu... ;)

Dawniej to Ty byłeś jednym z częściej odpowiadających

w tym wątku ;)

pzdr

Opublikowano

A dlaczego te foty są takiej marnej jakości??? Tam nic nie widać i powiem szczerze, że trudno cokolwiek powiedzieć... ;)

Opublikowano

Podłoga i tylni plastik pod dupą jest dużo ciemniejsza tyle widać.

Koleś idzie w zaparte czyli standard.

Z lepszych fotek sam bym coś wypatrzył, może ktoś na żywo już widział ;)

Opublikowano

Nie widział, ale jeśli jesteś mocno zainteresowany to mogę się przelecieć ;)

To 50 km ode mnie, w ramach przejażdżki jeśli nie będzie pogorszenia pogody ;)

• Klubowicze
Opublikowano

Marcvs1 jak już będziesz ją oglądał to nie zapomnij zapytać jak zrobić szlifa w garażu !scooter

Opublikowano

chyba po pijaku o ścianę :( tylko to mi przychodzi do głowy !scooter

• Sympatycy
Opublikowano

Tyle, że to SW400 jest...

Więc nie wiem czy taka "bardzo" ta alternatywa :angry:

pzdr

Opublikowano
Nie widział, ale jeśli jesteś mocno zainteresowany to mogę się przelecieć :blink:

To 50 km ode mnie, w ramach przejażdżki jeśli nie będzie pogorszenia pogody whist

Nie spieszy się.

Jak przy okazji zerkniesz okiem będe wdzięczny.

Opublikowano
Nie widział, ale jeśli jesteś mocno zainteresowany to mogę się przelecieć :blink:

To 50 km ode mnie, w ramach przejażdżki jeśli nie będzie pogorszenia pogody whist

Nie spieszy się.

Jak przy okazji zerkniesz okiem będe wdzięczny.

Jeśli Ci nie zależy, to nie będę specjalnie leciał whist , tym bardziej że u nas pogoda pod psem :)

Jeśli się zdecydujesz, daj znać :P;)

Opublikowano
Tyle, że to SW400 jest...

Więc nie wiem czy taka "bardzo" ta alternatywa whist

pzdr

No tak 400 ale świerzy , tylko cena hmmm - dla mnie za wielka . !yeah

Opublikowano

A co sądzicie tym?

majesty dx 250

O co pytać przez telefon, na co zwracać uwagę na miejscu?

Przy okazaji zapytam jaka jest średnia prędkość podróżna i maksymalna skuterów z silnikiem 250ccm?

Opublikowano

Ladnie wyglada, zapytaj czy bylo wymieniane wario, w koncu to leciwa maszynka. zy z Sprawdz czy nie dymi przy gwaltownym dodaniu gazu. Predkosc przelotowa zalezy od kierownika mi najwygodniej sie jezdzi w zakresie 90-100km/h ale mozna jechac wiecej predkosc max to okolo 125km/h

Opublikowano

Rozmawiałem właśnie przez telefon.

Facet kupił go dla swojej żony od kolegi, który zmieniał na coś większego. Niestety żona boi się nim jeżdzić, dlatego nie ma sensu trzymać i sprzedaje.

Przebieg 39 tys.

On (skuter) stoi u niego od początku zimy i poza tym co napisał, nie wie co i kiedy było wymieniane. Pan nie ma też nic przeciwko, jeżeli bym chciał rozebrać plastiki czy obudowe skrzyni biegów.

Opublikowano

Jak masz możliwość to sprawdź ciśnienie w jakimś serwisie. Niedrogo wyjdzie ale powie coś o zużyciu silnika w porównaniu z danymi z serwisówki. Lepiej wydać kilka zł teraz niż tysiące później w remont silnika. Rocznik i przebieg mówią same za siebie.

No i potargował bym się trochę - 12letnie samochody są tańsze.

pzdr

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...