Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

całkiem niezły "skuter" . i jaka reklama umiejętności sprzedającego. mam tylko nadzieje że panowie nie zajmują się naprawami

Opublikowano

Tego z legionowa czesto widzialem na drodze to sprzet czlowieka z forum waszmosci Szamana, mysle ze to raczej dobra sztuka.

Opublikowano

Witam.Chciałbym prosić o poradę,czy ten skuter wart jest zainteresowania.Szukam czegoś w miarę świeżego i w rozsądnej cenie.Zdaję sobię sprawę ,że na podstawie foto nie da się powiedzięć zbyt wiele.Otrzymałem kilka wyczerpujących odpowiedzi od forumowiczów do których wysłałem zapytanie,i za poradą jednego z nich[voit] wrzucam na ogólne forum.Sprzedawca twierdzi,że po za widocznymi uszkodzeniami i tym co zostało wymienione nie ma innych defektów.Zastanawia mnie przednia lampa,chyba montowane od 2007,ale może się mylę.Czy ta cena jest do zaakceptowania,biorąc pod uwagę stan i fakt że był puknięty? http://moto.allegro.pl/item929505537_suzuk...2006_jarex.html

Thx Kisiel, przeniesione.

dr.big

Opublikowano

Cena chyba realna. Uszkodzenia nie wygladają na groźne. Błotniczek nowy sobie kupujesz albo robisz z żywiczki pod kolor.

Opublikowano

A czy tu korek wlewu oleju silnika nie jest urwany (np przez wydech)?

No i kwestia, czy jak wyłamywał ten przedni błotnik, to czy nie skrzywił amorków?

No i musisz być "złotą rączką" żeby sobie poradzić z naprawami.

Powodzenia w zakupach.

pzdr

Opublikowano

ta pierwsza jest wystawiona od tamtej wiosny więc jeśli nie znalazła nabywcy to może być z nią coś nie tak a ta druga wygląda całkiem ok nie widać aby leżała tylko ten przebieg jakiś mały (patrząc na poj.500)

Opublikowano

Ten Black Max też już z rok na OM się prezentuje... i jakoś nie może znaleźć nabywcy :)

Opublikowano

Sam mocno myslalem nad tym BlackMaxem, ale jak juz napisal Marynarz... stoi dosyc dlugo na allegro i to mnie znechecilo... Nie dyskwalifikuje go to oczywiscie, bo moj obecny !happybth byl wystawiany w idealnym stanie 3 razy w nieodpowiednim momencie (kto kupuje 2oo w siarczyste mrozy i zawieje?)...

Opublikowano
...więc proszę o pomoc w ocenie tego egzemplarza http://adwak.otomoto.pl/yamaha-tmax-t-max-xp500-M957228.html ...

ten ze sosnowca stoi co najmniej od października 2008 roku, oglądał go ktoś z forum wtedy dla mnie (przepraszam za braki w pamięci...). dostałem odpowiedź, że szkoda mojego zachodu, totalny szrot!

Opublikowano

witam, zainteresowałem się tym burgmanem 650exe. 06r. wiem że ma nie oryginalną osłonkę tłumika oraz brak np. napisu 650 na klapce etc. ale takiego z Włoch przywieźli. W sumie nie chcę go już kupić gdyż parę spraw go dyskwalifikuje ale gość powiedział mi (sprzedający) cyt." siadł właśnie 2 raz silniczek zmieniający biegi (elektryczny - nie przekładnia) i że ze względu na duże ciepło odlutowują się kabelki od tego silniczka. Nasz elektronik raz to już naprawił ale znów się powtórzyło. Ten silniczek jest łatwo wyjąć, jest dostępny po zdjęciu plastików, trzeba go dobrze polutować i jest ok" Czy ktoś wie o jaki silniczek chodzi jeśli nie o skrzynie i całą przekładnie tylko jakiś wkręcany silniczek? !OK W sumie przebieg tego burgmana wygląda na w miarę ok, stan poza drobnymi otarciami też ok. Mam się dowiedzieć za pare dni w sprawie dokumentów bo coś tam jest ale nie wie dokładnie co (sprzedający).

Także o co chodzi z tym silniczkiem elektrycznym co ma parę kabelków?? !OK

650exe.

www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1333874

Opublikowano

Powiem szczerze że wolałbym kupić mota po lekkim szlifie i z mniejszym przebiegiem, niż ładować się w niepewny napęd i duży przebieg!!!

A i cena przy tak niepewnym temacie, wysoka!!

Jeśli już masz tyle kasy to może obejrzyj tego:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1747405

lub tego:

http://moto.allegro.pl/item948751580_suzuk...ealny_2007.html

Obaj klienci są skłonni negocjować cenę !happybth

Opublikowano

ten za 21,500 z 2007r. nie ma nawet kompletu kluczy. Co jak na rocznik 2007 dziwne. Dokumenty rejestracyjne posiada.

Do wielunia nie dzwoniłem ale przypuszczam że jak zejdzie te 900zł to już max, dla mnie za dużo 19tysi.

Opublikowano

Witam, wszystkich !YES a co sądzicie o piaggio x8 ?, mam okazje kupić za 3700zł, sprawny bez akumulatora i do malowania.

Opublikowano

!YES

Opublikowano

Rok produkcji 2007, przebieg 18000, fotek niestety nie posiadam !YES

Opublikowano
ten za 21,500 z 2007r. nie ma nawet kompletu kluczy. Co jak na rocznik 2007 dziwne. Dokumenty rejestracyjne posiada.

Do wielunia nie dzwoniłem ale przypuszczam że jak zejdzie te 900zł to już max, dla mnie za dużo 19tysi.

W obu wypadkach sprowadzone, piewszy z Francji, a drugi (Wieluń) z Anglii. Na pytanie o książki serwisowe niestety pozytywnej odpowiedzi nie ma. Podobno skuter jest odebrany i zarejestrowany, ale - wg mnie - bez wymiany reflektorów na kontynentalne nie powinno to mieć miejsca...

Opublikowano

Przy takiej sumie i wymaganiach, aby był to pełny executive w stanie malinka będzie cieżko.

W tej kwocie w USA wersji można coś sensownego wyszukać.

Opublikowano

nie musi być 2007, 6r moze być i starszy ale żeby był kompletny :) .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...