Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam i pytam,

Jaki komplet dokładnie dokumentów kluczyków etc. powinien mieć Burgman 650?

Chodzi mi o takie sprawy jak ks. serwisowa, instrukcja obsługi, jakaś ks. do alarmu fabrycznego immobilizera? ile kluczyków, etui etc? Co się dostawało przy zakupie w latach 2005 w górę?

Pare gości mi mówiło że jest 1 klucz + 1 serwisowy ale jakiejś zapadki nie otwiera- zamyka (pewnie chodzi o stacyjkę).

Nie chodzi mi o dowód rejestracyjny itp. tylko "akcesoria papierowe i użytkowe".

hej hej, użytkownicy 650 napiszcie coś w tym temacie, podpowiedzcie.

Opublikowano

U mnie w tym roczniku X9 światła świecą oba gdy masz włączone mijania... Tłumik też mam kompletnie inny... Szorstki będzie pewnie wiedział lepiej ale wydaje mi się, że to zbitek paru...

Opublikowano
U mnie w tym roczniku X9 światła świecą oba gdy masz włączone mijania... Tłumik też mam kompletnie inny... Szorstki będzie pewnie wiedział lepiej ale wydaje mi się, że to zbitek paru...

Oj, oj - ty masz 250ccm, a to jest 200. Tłumik na pewno inny, a co do świateł, to powinno świecić się jedno mijania. Dwa tylko w pozycji PASSING.

Pzdr.

M.

• Sympatycy
Opublikowano

Szczerze mówiąc, to że palą się oba światła to nie jest problem przerobić.

Sam o czymś takim myślę, żeby w pozycji "drogowe" świeciły oba jak w

"passing". Piszę oczywiście o wersji Evo, a tu mamy do czynienia z nieco

starszą, w której nie wiem czy nie było to fabrycznie. Z pewnością był

np. włącznik świateł w prawym ręku, którego w Evo niema (świecą zawsze).

Co do tłumika, ten wygląda raczej prawidłowo.

pzdr

Opublikowano
Piszę oczywiście o wersji Evo, a tu mamy do czynienia z nieco

starszą, w której nie wiem czy nie było to fabrycznie. Z pewnością był np. włącznik świateł w prawym ręku, którego w Evo niema (świecą zawsze).

Toć piszę o moim "pre-evo", że świeci się jedna lampa z wyjątkiem "passing" !happybth

Dawno nie patrzyłem na swój skuter, ale wyłącznik świateł jest pod lewą ręką !tut

(Wiem, czepiam się, przprszm... !tut )

Pozdrawiam

M.

Opublikowano

Dyskusja bezcelowa:P Ja nic nie przerabiałem i świecą się oba światła mijania... widać co egzemplarz to inaczej !happybth

• Sympatycy
Opublikowano
Dawno nie patrzyłem na swój skuter, ale wyłącznik świateł jest pod lewą ręką !happybth

(Wiem, czepiam się, przprszm... !tut )

Pozdrawiam

M.

PRZEŁĄCZNIK świateł jest oczywiście pod lewą ręką, ale mnie chodziło

o WŁĄCZNIK świateł, który w starej wersji był pod prawą ręką.

Na zdjęciu ponżej, jest evo i w miejscu owego WŁĄCZNIKA jest zaślepka.

Po lewej stronie w tym samym miejscu znajduje się przełącznik kierunkowskazów.

KLIK

EDIT:

O, tuwidać lepiej:KLIK

Nie żebym się czepiał... !tut

pzdr

Opublikowano
PRZEŁĄCZNIK świateł jest oczywiście pod lewą ręką, ale mnie chodziło o WŁĄCZNIK świateł, który w starej wersji był pod prawą ręką.

Racja!

Pozdrawiam

Marcin S.

Opublikowano
(...)Ja nic nie przerabiałem i świecą się oba światła mijania... widać co egzemplarz to inaczej !OK

Jesli posiadasz skuter od nowosci i nie prosiles o taka przerobke przy jego odbiorze, to wszystko sie zgadza :lol: .

Jesli nie jestes jednak pierwszym wlascicielem, to sadze, ze bylo tu kilka innych mozliwosci !happybth ...

PS. Nowy wlasciciel bylego mojego Tmaxa tez moze sie cieszyc, ze swieca sie 2 reflektory, jednak "zasluga" ta nie ma nic wspolnego z fabryka Yamahy, tylko forum Tmaxa, na ktorym nabylem odpowiedni "kabelek" :lol: ...

Opublikowano

Pytanie, czy ktoś z BURGMANIAKÓW może zna więcej szczegółów na temat tego Burgmana?

"czy oferta jest inteteresująca"? !scooter

- http://www.allegro.pl/item899735903_suzuki..._exekutive.html

- http://www.allegro.pl/item905405545_maxi_s..._executive.html

Ten pierwszy oczywiście mogę się domyślać, za ile w przybliżeniu pójdzie, niemniej jednak wydaje się, że stan jest newiele różniący się od salonowego...

Opublikowano

Reasumując przebieg , rok produkcji oraz wyposażenie to przy tak niewielkiej różnicy cenowej ten z Łodzi jest o wiele lepszym wyborem .

Opublikowano

Ten w Piaskach wyglada na (przynajmniej czesciowo) lakierowany, zabraklo naklejek ABS na blotniku i napisu Suzuki z tylu pojazdu...

Dodatkowo nie widac na nim zalozonych rejestracji -> sprowadzony z Wloch?

Ten w Plocku, widac odpowiedni nick sprzedajacego !scooter , a i jego (nietani) ubior wskazuje raczej, ze pojazd nie byl raczej niedoinwestowany w trakcie eksploatacji...

Opublikowano

ten w Płocku jest już jakiś czas na sprzedaż...widziałem wcześniej to ogłoszenie !scooter

Opublikowano

Ten wygląda naprawdę ciekawie KLIK

Opublikowano

No całkiem niezły, choć raptem rok starszy, to przebieg x4.

To ktoś z Burgmanii może?

(Ehh, żeby był bordo, cały bordo... :rolleyes:)

Opublikowano

Rozmawiałem z tym sprzedawcą. miał 2szt z 2006r i ten z 2007r. oba przywiezione z tym że na tym z 2007r sam przejechał kilka tyś.km.

Ogólnie nie mają ks. serwisowych i po jednym kluczyku, co jak dla mnie dyskwalifikuje tak młody rocznik z takim przebiegiem.

2007r jest lepiej doposażony.

Ładnie się prezentował 2szt. ale papiery :rolleyes:

choć może coś i znalazł do tego z 2007r.

pozdr.

Opublikowano

mi jest ciężko powiedzieć ile dać, ale co by nie patrzeć jest salonowy krajowy, ma wszystkie papiery i gwarancję tak jak piszesz, jeśli 3 lata to jeszcze cały sezon co ważne. Jak ktoś ma kasę i szuka takiego.... jak ja bym miał tyle kasy ;):rolleyes: przeznaczonej na :D i szukał takiego bym się nim mocno interesował. tylko że ja szukam 2005-06 !OKK

Opublikowano

Witam, tak coś przeglądałem i znalazłem w Łodzi K5 Burgman 650

Opublikowano

Swego czasu oglądałem 650 z 2007 roku z przebiegiem 200km.

Cena około 23000 pln - jak będe ogladał za tydzien w Kłajpedzie Cadilaca to mogę podpytać czy dalej aktualne.

Skuter miał malowany jeden element, no i był w wersji USA(ale z szybą, absem i lusterkami)

Opublikowano

Obawiam się, że jak ma 4-5 lat, sprowadzony i stan licznika 6 tys, to równie dobrze mogę sobie policzyć 60 tys, albo wielokrotność...

Choć tego konkretnego skuta nie znam, ale jakoś tak nie bardzo wierzę, że skuter sprowadzony np z Włoch robił 1000km rocznie. Cuda się zdarzają, ale...

Szukam czegoś w dobrym stanie (nie bardzo potrafię sobie sam naprawiać), chętnie nawet pod koniec okresu gwarancyjnego...

Ten z Płocka ktoś sobie wynegocjował na 24tys, ale zirytował mnie, bo włączył "auto-snajpera" - nie lubię się licytować z automatem, bo niemal na pewno nie mam szans... :D

Opublikowano

Obawiam się, że jak ma 4-5 lat, sprowadzony i stan licznika 6 tys, to równie dobrze mogę sobie policzyć 60 tys, albo wielokrotność...

Choć tego konkretnego nie znam, ale jakoś tak nie bardzo wierzę, że skuter sprowadzony np z Włoch robił 1000km rocznie. Cuda się zdarzają, ale...

Szukam czegoś w dobrym stanie (nie bardzo potrafię sobie sam naprawiać), chętnie nawet pod koniec okresu gwarancyjnego...

Ten z Płocka ktoś sobie wynegocjował na 24tys, ale zirytował mnie, bo włączył "auto-snajpera" - nie lubię się licytować z automatem, bo niemal na pewno nie mam szans... !winkiss

Ten konkretny egzemplarz jest prawdopodobnie z sieci sprzedaży Suzuki Motor Poland, jest na ich oficjalnej stronie jako pojazd używany, warto zadzwonić i zapytać !yeah "w morde nikt nieda" :D

Opublikowano
Ten konkretny egzemplarz jest prawdopodobnie z sieci sprzedaży Suzuki Motor Poland, jest na ich oficjalnej stronie jako pojazd używany, warto zadzwonić i zapytać  !yeah "w morde nikt nieda" :D

No nie, w mordę nie da !winkiss

Ale jak klikam na ich stronie w ten pojazd, to wyświetla się okienko, a na dole napisane jest "sprowadzony, zarejestrowany w Polsce".

Oczywiście sam fakt, iż Suzuki o nim pisze "stan bardzo dobry" jest jakąś rekomendacją, ale nie wiem, czy jest on "krajowy", czy sprowadzany. Ten stan licznika nie daje mi spokoju. A jesli ruszany licznik, to równie dobrze wszystko może być ruszane?

• Klubowicze
Opublikowano

Rozumiecie coś z tego ? Ja bynajmniej się trochę pogubiłem. ;)

Opublikowano

No to mamy największy dostępny skuter ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...