nakiel Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Witajcie. Szukam szukam i znalazłem coś takiego myślicie że warto? co oznaczają te wycieki info poniżej: ogłoszenie allegro: http://allegro.pl/item876774589_piaggio_be...uper_tanio.html zdjęcie dodatkowe spodu. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/17a2b555fe0150be.html dodam, że skuter poza wyciekiem wygląda dobrze, plastiki wszystko do zaakceptowania przeze mnie. Sprzedający ma takiego samego drugiego skutera tylko rok nowszego i 250 tamten ma w tym samym miejscu wycieki tylko większe(wskazówka dlla innych kupujących), przebieg ma większy o 10 tyś. http://allegro.pl/item880426460_super_piag...50_z_2004r.html spód: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1ee468be2338c5ea.html Co mogą oznaczać wycieki? Może ten typ tak ma. Z góry dziękuję za pomoc i odpowiedzi. Nakiel
dr.big Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2010 Wyglada na wyciek u podstawy cylindra lub mniej na polaczeniu cylindra z glowica... Nie jestem mechanikiem i nie wiem, czy jest to typowe dla tego modelu... Jednego jestem pewien, a jest to podany przebieg... Ten skuter nie ma w zyciu przejechanych zaledwie 15 tkm. Sadzac po zdjeciu "spodu", rdza i zabrudzenia wskazuja na wiele wiecej. Oczywiscie jest mozliwe styranie skuta przy takim przebiegu, jesli jezdzil np. we Wloszech w obszarze Alp i (albo) byl wystawiony na dzialanie solanki lub soli w powietrzu !OK ...
nakiel Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 ten pierwszy , spód był myty, zobacz sobie na drugi skuter i wygląd jego spodu. ten drugi ma wiecej przebiegu teoretycznie o 10 tyś i sporo wiecej oleju widocznego. Biorąc pod uwage ze 1 był myty cholera wie jak wielki wyciek ma w rzeczywistości... ile ew. będzie kosztowała naprawa wycieku? ps. suter jest z plc Włoch.a czy z Alp cholera wie.... Nakiel
marcin62 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 jeskli chodzi o naprawę czy to uszczelka pod cylindrem czy też pod głowicą koszt mniejwięcej ten sam, nawet i za dwie, jeśli tylko uszczelki. Około 4-5 roboczogodzin + uszczelki. Myślę że sama robota około 250zł w górę, kwestia jaki dostęp do silnika.
nakiel Opublikowano 18 Stycznia 2010 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Witajcie. Ciąg dalszy poszkiwań ;-) : http://www.motomotion.pl/suzuki-burgman-an400-p-204.html ktoś może coś wie o tym salonie/serwisie? będę wdzięczny za pomoc. Nakiel
Piro Opublikowano 18 Stycznia 2010 Opublikowano 18 Stycznia 2010 ten sprzęcik długo już tam stoi... ale nie przyglądałęm mu się dokładnie
nakiel Opublikowano 18 Stycznia 2010 Opublikowano 18 Stycznia 2010 długo? może jakies konkrety? ;-) jakieś inne sugestie. salon twierdzi ze był robiony tłok bo był zatarty. Więc "silnik" ew jest w dobrym stanie. Nakiel
M_Pajak Opublikowano 19 Stycznia 2010 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Ten skuter jest własnością jednego z właścicieli tego moto-sklepu . Stoi od sezonu do sezonu ze 2 lata już . Niedawno byłem przy dostawie i mieli an 400 limited z 2008 francja za 12000 . Szkoda że kasy nie miałem , bo odrazu bym nim wyjechał . Rozwalony tłumik i 2 plastiki , bajka . !happybth
nakiel Opublikowano 19 Stycznia 2010 Opublikowano 19 Stycznia 2010 od sezonu do sezonu, co masz na mysli? w sezon jezdzony a po sezonie wystawiony do sprzedazy? czy dwa lata stoi i parcieje? Nakiel
M_Pajak Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 smoczek napisał(a): od sezonu do sezonu, co masz na mysli?w sezon jezdzony a po sezonie wystawiony do sprzedazy? czy dwa lata stoi i parcieje? Nakiel sezon jazda , po na handel
nakiel Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 to dziwne bo pojazd nie jest zarejestrowany, to sprawdzone info? aha przebieg na wyświetlaczu ma 42 z groszami a w ogłoszeniu 62 000 na pytanie ile ma naprawdę Pan Tomek odpowiedział ze trzeba się księdza zapytać. Dziwne.... Nakiel
Gość grzesio31 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Opublikowano 21 Stycznia 2010 witam, spotkal sie ktos z Was z takim XCITING 250 ? gosc ma 2 sztuki. ciemny jest podobno bezwypadkowy ale ma wiekszy przebieg a jasna jest lekko przetarta na boku z podejzanymi 8000 km !happybth jezdzil ktos taka maszyna? jak wrazenia? nie bedzie zbyt slaba jak na ta bude? jakiej mocy jest ten silnik? z gory dzieki ze odp !piwko
Sympatycy szorstki Opublikowano 21 Stycznia 2010 Sympatycy Opublikowano 21 Stycznia 2010 grzesio31 napisał(a): nie bedzie zbyt slaba jak na ta bude? jakiej mocy jest ten silnik?z gory dzieki ze odp !piwko Jak na 190 kg i ok. 20 KM, to nie będzie chyba rewelacji. Są 250-tki znacznie lżejsze, z o wiele lepszymi osiągami. Zdjęcia które są w ogłoszeniu są zbyt kiepskie żeby coś konkretnego o stanie powiedzieć. pzdr
GrzechoCnik Opublikowano 27 Stycznia 2010 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Poguuglowałem sobie i trafiłem na coś takiego Yamaha MBK Skyliner Jaki jest Vmax takiego !happybth ? Czy ktoś coś wie na temat tego egzemplarza? Czy może posiadaczom MBRek uda się coś dojrzeć ciekawego na fotkach, co by zdeklasowało wybór? Z góry dzięki!
ptaku_1 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Nie MBR tylko MBK to nic innego jak licencyjna Yamaha (produkcja w francji), Skyliner to ichniejsza nazwa Majesty. Cena wyjatkowo niska ale nie dziwie sie. Tyl, boki i kierownica z oznaczeniami MBK a przednia czacha z logiem Yamahy, znaczy sie z dwoch udalo sie zlozyc jeden. Sprzedawca mogl przynajmniej dla przyzwoitosci zerwac te kamertony z czachy. Silniczek 250cm rozpedzi maszynke hmmm do 120km/h powinien dac rada, ja tyle z plecaczkiem osiagnelem.
GrzechoCnik Opublikowano 27 Stycznia 2010 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Dzięki Ptaku_1. To chyba mi wystarczy. Tak się właśnie zastanawiałem nad tym znaczkiem i nie wiedziałem co na jego temat sądzić. (poprawiłem te 3 literki, żeby do wyszukiwania się zgadzało - dzięki za uwagę)
marcin62 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Witam, znalazłem taką ofertę i mam kilka pytań do znawców tematu: burgman 1. Czy wszystkie burgmany 650 są produkowane w Japoni czy też gdzieś w europie i jeśli w europie to czy ktoś orientował się o skrzynię czy usterki występują w wersjach europejskich czy też nie ma to żadnego znaczenia? 2. Przeczytałęm gdzieś na forum, że elektryczne lusterka są wsadzane od 2005 r. do wszystkich B650 nie zależnie od wersji? p.s. rozglądam sie za B650ex lub też SW600 tak od '05 w górę, może ktoś ma coś do polecenia, znanego sobie lub z udokumentowaną przeszłością.
Sympatycy orzech Opublikowano 28 Stycznia 2010 Sympatycy Opublikowano 28 Stycznia 2010 Ten Burgman byl kiedys na spocie i z tego co wiem wlasciciel nie narzekal na niego, niestety nic wiecej nie moge powiedziec.
dr.big Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2010 marcin62 napisał(a): (...)Przeczytałęm gdzieś na forum, że elektryczne lusterka są wsadzane od 2005 r. do wszystkich B650 nie zależnie od wersji?(...) Nie do wszystkich, np. wersja USA ich nie ma, podobnie jak i kilku innych modyfikacji spotykanych w modelach euro . PS. Wersja europejska ma lusterka el. skladane w modelu Executive od 2004 roku.
M_Pajak Opublikowano 29 Stycznia 2010 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Ja się jakoś boję tych 650 ze względu na skrzynię biegów . Ta jest ładna ale obawa pozostaje , chyba bym się nie skusił .
Gość Mrozu Opublikowano 29 Stycznia 2010 Opublikowano 29 Stycznia 2010 GrzechoCnik napisał(a): Poguuglowałem sobie i trafiłem na coś takiegoYamaha MBK Skyliner Jaki jest Vmax takiego ? Czy ktoś coś wie na temat tego egzemplarza? Czy może posiadaczom MBRek uda się coś dojrzeć ciekawego na fotkach, co by zdeklasowało wybór? Z góry dzięki! Moja majka na dużej szybie ze mną ważącym 100kg licznikowo latała 135, jedyną modyfikacją był wydech leovince. Co do MBK to podobno ma gorszej jakości plastiki niż Yamaha, ale ile w tym prawdy to nie wiem.
Sympatycy smok.wawelski Opublikowano 1 Lutego 2010 Sympatycy Opublikowano 1 Lutego 2010 Co sądzicie o tym X9? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1697299 Znajomy chce go kupić, wg mnie cena jest troszke zbyt zachecająca ale może sprzedającemu się spieszy...
Sympatycy szorstki Opublikowano 1 Lutego 2010 Sympatycy Opublikowano 1 Lutego 2010 Widzę tylko, że "leżał" na prawym boku (brak emblematów i pozostałości na płozie), no i chyba swoje przeżył, sądząc po tłumiku. Zardzewiały jakby jeździł zimą. Z drugiej strony cena jest dość atrakcyjna jak na "salon - Polska"... pzdr
Rekomendowane odpowiedzi