Sympatycy szorstki Opublikowano 6 Stycznia 2010 Sympatycy Opublikowano 6 Stycznia 2010 sprzęt jest sprowadzony z Włoch i stał ewidentnie pod chmurką,... Pod chmurką ? !OKK TO wygląda jak wyciągnięte ze stawu ze słoną wodą, a pordzewiałe żelastwo pod połamanymi plastikami i cieknącym silnikiem pozwala postawić pytanie: miałbyś odwagę rozpędzić się TYM do 60 km/h ? W jaką trasę chciałbyś się wybrać taką ruiną ? Przeraża mnie jakie złomy, handlarze sprowadzający np. auta do Polski, są jeszcze w stanie dorzucić do lawety, bo miejsca trochę było ? Przepraszam Cię Smoczek, że studzę Twój zapał, ale to nie jest rower czy hulajnoga, tylko motocykl. Szanuj swoje zdrowie i życie... A tak BTW: dlaczego pytasz o Foresight-a a poźniej dajesz zdjęcia z oględzin X8 ? Ile jeszcze lat musi upłynąć zanim skończy się to żenujące: "cena czyni cuda" ? pzdr
nakiel Opublikowano 6 Stycznia 2010 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Trochę racja z tymi lawetami i stawami ;-) wszystkie powyższe zdjęcia były z hondy teraz chce żebyście zobaczyli co oglądałem :-) "szorstki" prześwietliłeś mnie. Teraz zamieszczam własnie X 8 która oglądałem, oczywiście okazja ;-) zerknijcie fachowym okiem będę wdzięczny za podpowiedzi co może oznaczać np wyciek olejów z Lag http://allegro.pl/item875641614_piaggio_x8...ena_okazja.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f1401afcd8b4b4b7.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c0cf9a5669e3df5f.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4d943bba07e05d61.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ebd6b69d8ed46106.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3e6616e71608049c.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7a2fcdbadc1a117d.html pozdrawiam nakiel
Sympatycy szorstki Opublikowano 6 Stycznia 2010 Sympatycy Opublikowano 6 Stycznia 2010 Kolejna "okazja" w "bardzo dobrym stanie", X8'05 za 3,5 kPLN... KLIK Pokorodowane nawet lagi, nie mówiąc już o półce i główce ramy, gdzie pewnie brakuje już dawno łożyska...Wycieki z amorków to wymiana, chociaż są tacy co je reanimują... Skorodowane całe podwozie, tłumik, leżał na obie strony, plastiki poniszczone(ale to tylko estetyka ). Generalnie sprzęty w takim stanie raczej omijaj, ale oczywiście to moje zdanie... pzdr
nakiel Opublikowano 6 Stycznia 2010 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Twoje ale jakże ważne, widzisz to ważne argumenty dla mnie inie tylko. reanimuje czyli 30 tys przebiegu to duża fikcja jak rozumiem? Czy może są to inne objawy niz zuzycia? nakiel
Makrotek Opublikowano 6 Stycznia 2010 Opublikowano 6 Stycznia 2010 reanimuje czyli 30 tys przebiegu to duża fikcja jak rozumiem? Czy może są to inne objawy niż zużycia? Może być i 10k przebiegu, a sprzęt będzie do niczego - był rozbity, nie był właściwie eksploatowany/serwisowany, stał rozbity pod chmurą cza dłuższy, utopił się itp itd. A są i sprzęty z przebiegiem 40-50 k w stanie b.dobrym że tylko wsiadać i jechać. Opis w aukcji mnie rozbawił: "SKUTER W STANIE BARDZO DOBRYM,TECHNICZNIE BEZ ZASTRZEŻEN SERWISOWANY..." - ewidentnie czeka na jakiegoś jelenia...
czaro69 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Witajcie,zastanawiam się nad miejskim motocyklem i znalazłem Honda Foresight 200cm. A może coś takiego??? Tłumik wygląda brzydko ale można pewnie coś z tym zrobić KLIK
rudy_56 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Te lagi w x8 to masakra. Rozumiem delikatną korozje tłumika czy dolnej części ramy - w B650 często spotykana, ale takie kwiatki to masakra.
M_Pajak Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Masakra zwłaszcza iż jest to tuningowy tłumik 4Road (napewno nie orginalny) . Może to oznaczać że i silniczek już przemęczony jest !yeah .
Gość grzesio31 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 widzial moze ktos to cudo xc 300 ? a moze jeszcze ten x max ? czy ktos mi moze napisac czym roznia sie oba ?
kordozor Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Jak szukałem skutera to tez zwróciłem na niego uwagę.Nie wiem jaki jest stan tego konkretnego ale Yamaha Versity wydaje sie byc fajnym skuterem ,szczególnie że ceny sa bardzo przystepne.Nieźle zapiernicza i silnik przy tym ładnie pracuje
Sympatycy szorstki Opublikowano 8 Stycznia 2010 Sympatycy Opublikowano 8 Stycznia 2010 widzial moze ktos to cudo xc 300 ?a moze jeszcze ten x max ? czy ktos mi moze napisac czym roznia sie oba !scooter ? Zasadniczo tym, że pierwsza to Yamaha XC 300 Versity a druga to X-Max 250. Dwa różne modele skutera o innych silnikach. Versity dość krótko była w sprzedaży, kontynuuje ten trend X-City. X-Max jest nadal w sprzedaży... Ogólnie, fajne miejskie sprzęty, przy czym Versity posiada dość kontrowersyjne (nie znaczy brzydkie) nadwozie. pzdr
kmodzele Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Jeśłi chodzi o TEGO X-Maxa, to: 1. wydaje mi się, że przebieg 5200 na ponad 2 lata, to jakaś ściema. Z tyłu widać otwory po podstawce na kufer. Ktoś by montowal kufer by nie jeździć? 2. Moc podawana przez producenta, to 21 KM, a nie 25 jak w ogłoszeniu.
rpp Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 a moze jeszcze ten x max ? Jak szukałem swojego X-max'a to przymierzałem się także do tego egzemplarza. Z rozmowy z gościem (o ile dobrze pamiętam) wynikało, że skuter miał jakieś przygody i niektóre plastiki są wymienione (ponoć na nowe). Znalazłem jednak za ciut większą kasę ale praktycznie nówke z symbolicznym przebiegiem i bezwypadkową więc tego sprzęta nie oglądałem i nie jestem w stanie powiedzieć co i jak. Aha - dzwoniłem jeszcze do warsztatu z Garwolina (gdzieś na jakimś forum 2oo polecanym) i spytałem gościa czy miał już do czynienia ze sprzętami od tego handlarza. Powiedział, że jakieś moto od niego sprawdzali i dramatu nie było.
Gość grzesio31 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 wielkie dzieki za ocene tego x maxa !OKK teraz pogoda nie zacheca do ogladania ale jak juz bedzie temp dodatnia to musze tak na zupelnie powaznie zaczac szukac !happybth po parokrotnym przeczytaniu wielu tematow postanowilem szukac wlasnie x maxa bo majesty 400 i burgman wydaja mi sie jakies za duze...
magart Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 wielkie dzieki za ocene tego x maxa !OKKteraz pogoda nie zacheca do ogladania ale jak juz bedzie temp dodatnia to musze tak na zupelnie powaznie zaczac szukac !happybth po parokrotnym przeczytaniu wielu tematow postanowilem szukac wlasnie x maxa bo majesty 400 i burgman wydaja mi sie jakies za duze... eee no - Xmax do małych też nie należy - kiedyś miałem okazję porównac z Czarną - fakt był Xmax mniejszy, ale byłem w szoku, że ma takie gabaryty
irasos Opublikowano 9 Stycznia 2010 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Witam. Mam prośbę o opinie na temat tego SW. Może ktoś zna ten sprzęcik. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1679075
tomektt Opublikowano 9 Stycznia 2010 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Witam Ponieważ szukam coś między piaggio Xevo, a peugeotem satelis znalazłem taką ofertę: http://allegro.pl/show_item.php?item=872666553 Zastanawiam się, wygląda nieźle. Proszę o radę.
misioooo Opublikowano 9 Stycznia 2010 Opublikowano 9 Stycznia 2010 tomektt w ogłoszeniach to nawet 20-letnie z przebiegiem 200tys km wyglądają zwykle ładnie Jak chcesz coś w takiej pojemności to może warto dwucylindrową Hondą Silverwing się zainteresować? VEX tutaj z forum ma takową na zbyciu i sprzęt na pewno zadbany, a i cena pewnie cię zadowoli
M_Pajak Opublikowano 10 Stycznia 2010 Opublikowano 10 Stycznia 2010 tomektt w ogłoszeniach to nawet 20-letnie z przebiegiem 200tys km wyglądają zwykle ładnie Jak chcesz coś w takiej pojemności to może warto dwucylindrową Hondą Silverwing się zainteresować? VEX tutaj z forum ma takową na zbyciu i sprzęt na pewno zadbany, a i cena pewnie cię zadowoli Zgadzam się w 100% . Ja miałem na nią chęć ale nie zbyłem swego K2
MISIEK Opublikowano 10 Stycznia 2010 Opublikowano 10 Stycznia 2010 znalazłem taką ofertę: http://allegro.pl/show_item.php?item=872666553 faktycznie wygląda nieźle ! Całkiem piękny skuter. Ze zdjęć nie można w sumie nic wywnioskować -trzeba go dokładnie obejrzeć osobiście i obowiązkowo się przejechać aby można było go ocenić. Osobiście, sam nie odważyłbym się na zakup używanego -ech... kiepski ze mnie specjalista. Warto się jeszcze zaznajomić z artukułami właśnie o tematyce kupna używanego maxi... a mogą być bardzo przydatne: KLIK, KLIK. Kupiłbym to cacko gdyby można było go sprawdzić przed zakupem w serwisie -oczywiście jeśli zgodzi się sprzedający. Jeśli się nie zgodzi znaczy, ze może coś ukrywać. Jeśli skuterek jest "cacy" warto go kupić, jesli "coś" niespodziewanego wyjdzie na przeglądzie, no... trudno straci się tylko parę groszy za przegląd i dojazd.
dr.big Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2010 Ten Satelis RS jest na allegro przynajmniej od pol roku, widzialem go w ofertach juz wczesnym latem 2009...
irasos Opublikowano 10 Stycznia 2010 Opublikowano 10 Stycznia 2010 To że niektóre skutery sa długo na allegro nie znaczy wcale że jest z nim coś nie tak choć w większości przypadków tak moze jest. Powodem długiej obecności na allegro jest to że amatorów Maxi skuterów nie jest tak dużo jak amatorów innych motocykli. Możesz mieć wylizane cacuszko zadbane i ciężko sprzedać. Mój brat kupił Yamahe Majesty od gościa który wystawiał ją siedem miesięcy a sprzęt igiełka sprawdzony w serwisie pod względem bezwypadkowości, serwis potwierdził. Byłem u tego sprzedającego razem z bratem i mówił on ze każdy przerażał się przebiegiem jak przjeżdżał, każdy twierdził że 52 tyś to koniec dla skutera. Ludzie by chcieli kupić maxi skutera za 5 tyś najlepiej z 2008 roku i z przebiegiem 1000 km i to najlepiej żeby był Burgman 650 w wersji Execiutive.
tomektt Opublikowano 10 Stycznia 2010 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Witam Nie wiem czy jest on od pół roku na allegro. Może. Podzwoniłem trochę do właściciela/właścicieli i poprosiłem o więcej zdjęć zwłaszcza jego papierów. Ze względu że przed chwilą je otrzymałem i muszę je przeskalować aby móc umieścić je Wam do wglądu, je opiszę pierwszy dokument to: certificat d'immatriculation wystawiony przez prefekturę Des Bouches du Rohne wystawione chyba na jakiegoś Le Chaix Pascal data dokumentu to 04.11.2008. Nie miałem w ręku dowodu francuskiego, ale albo jest to fragment dowodu, który zabiera się przy wywozie, albo dowód rejestracyjny są tam numery ramy itp jak z w naszym dowodzie. Dokument jest przekreślony w skos, wpisane jest jakieś słowo i data 05.03.2009 r., być może dr. Big ma rację, oraz nieczytelny podpis. Kolejny dokument to książka gwarancyjna, kratki gdzie wg mnie winny być kolejne wpisy po 1000, 5000 itd... są puste, a skuter ma przejechane coś ponad 4 tysiące kilometrów. Jest jeszcze instrukcja obsługi. Skuter w transporcie lekko się obtarł. Rękojeść pasażera z lewej strony ma ślady wgnieceń w okolicy tylnej części bliżej klosza lampy. Według mnie wada niewielka bez wpływu na całość skutera. Właściciel wyjaśnił, że wieźli kilka motocykli i w transporcie jeden oparł się o drugi i stąd powstały te ślady. Zrobił też zdjęcie chyba zawieszenia przodu. Z fotki wynika, że lagi są całe. Prócz tego zdjęcie fragmentu bloku silnika od strony chyba pompy wody, który też wygląda w porządku. W opisie na allegro są błędy co do wagi i rozmiarów kół. Wagę też sobie wyjaśniliśmy. Koła przód tył to czternastki. Oczywiście laczki nowe Micheliny Goldstandardy. Opisuje to na podstawie przysłanych zdjęć. Reasumując, mam na to różne teorie. Jedna, ktoś tam kupił skuter i zapomniał go serwisować (?). Gdy się opamiętał to... opędzlował go do komisu i stamtąd znalazł się w PL. Ciekaw jestem w takim układzie, czy olej w silniku jest wciąż od pierwszego "zapału". Ciekawe czy i jak wpłynie to na trwałość wnętrza silnika. Druga, był serwisowany tylko niestaranny mechanik nie wbił pieczątki, a w między czasie gość się rozmyślił i opędzlował skuter. To byłby los na loterii dla kupca. Trzecia, egzemplarz był felerny miał pełno usterek, co za tym idzie wpisów. Gość się wkurzył zostawił go i stamtąd trafił do komisu, a potem do PL. "Nowi" właściciele woleli "zgubić" książkę i skombinować nową czystą. Pytałem się o rejestrację w PL. Mogę zrobić to ja, w umowie będę pierwszym właścicielem lub oni to zrobią, i ja niejako odkupię go od nich. Koszty wtedy poniosę ja. Oba rozwiązania świadczą o tym, że mimo iż skuter jest w Polsce od marca 2009, wciąż oficjalnie jest we Francji. Ciekawe. Zostało mi jeszcze odpalić go i przejechać się, posłuchać serducha. Sprzęt mimo małej skazy ładny. Wciąż zastanawiam się nad kupnem nowego Piaggio. Niestety Niemiaszki z www.roller-scholz.de mają chyba mnie w de, bo na moje e-maile raz po niemiecku, raz po angielsku nie odpowiadają, a pytałem się ich możliwość zakupu bez VAT-u. Takie u nas prawo, że akcyza i VAT muszę zapłacić w PL. Drobna moja uwaga. Borykam się ze sprzedażą swojego aktualnego skutera. Przełknąłem już jego utratę wartości i sprzedam go na pewno gdy puszczą lody. Zauważyłem też, że nowe skutery stają się cenowo szybko starymi. Drogie hobby. Ponadto irytuje mnie natura polskich sklepikarzy którzy duszą ceny na stare modele i stare roczniki np. SW 400 2008 za 22500 PLN. Pogięło ich. Natomiast w D zanim rok się skończy już spuszczają na niektóre modele 1000 euro na wyjściu. Znają starą zasadę ekonomiczną mniejszego zysku jednostkowego, ale większego obrotu, co per saldo daje im większy.... zysk. Dlatego również rozglądam się też za czymś z drugiej ręki. Wracając do przedmiotowego Satelisa to szkopuł w tym, że trzeba pojechać i najlepiej z kimś kto użytkuje satelisa. Napisałem na prv do Cappo na stronie PES, ale milczy. Może jest zajęty. Misiek podpowiedziałbyś mu, że szukam u niego pomocy.
MISIEK Opublikowano 10 Stycznia 2010 Opublikowano 10 Stycznia 2010 ...e tam, jakoś zawsze wszystkim w transporcie te skutery sie obalają i obcieraja... cholera co za "pechowcy" - Hmm... nowe "laczki" -to "śmierdzi" przy przebiegu niecałe 4000 km taa... i oby nie było problemu z zarejestrowaniem...
Rekomendowane odpowiedzi