Lucjan73 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Opublikowano 10 Grudnia 2009 No dobra, może i tak, wygląda nienajgorzej, więc moze realnie. Skąd pomysł, że pojazd ma 2 tkm? Mariusz, odniosłem się do "pomysłu", że w MAXI, realny może być roczny "nalot" w wysokości 2kkm... A chodziło o inny sprzęt, sześcioletni z przebiegiem 12kkm. pzdr Witam, kupiłem mojego SW w lutym i teraz ma przebieg około 2300 km. Mogę zagwarantować że realny i już raczej w tym roku nie wzrośnie. Zastanawiam się tylko czy jak przyjdzie do sprzedaży to nie trzeba będzie podkręcić licznika do przodu bo czytając wypowiedzi na forum mój sprzęt mógłby trafić do działu allegro kupa jako podejżany z kręconym licznikiem
magart Opublikowano 10 Grudnia 2009 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Lucjan73 jak zacną wystawisz na burgmanii to pójdzie jak ciepła buła. Nie bój żaby. Ja swoją odebrałem w marcu i prawie 10k km na karku, a gdzie tu koniec sezonu ? :)
dr.big Opublikowano 10 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2009 Ja tam bym sie nie przejmowal, ostatnio kupilem 19- letnia Vespe z oryginalnym przebiegiem ok. 4000 km (czyli 210 km rocznie ). A teraz odnosnie wiekszych skuterow, czesto zdarza mi sie zakup (lub ogledziny) jednosladow majacych po 1- 2 tys. km. przebiegu rocznie, mnie takie przeloty absolutnie nie dziwia. Zreszta widac to od razu po sprzecie . PS. Przebieg porzadnie udokumentowany i nie ma problemu, ze jest za malo...
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 10 Grudnia 2009 Administrator Opublikowano 10 Grudnia 2009 Powiem więcej... w samochodach czasem trudno jest ocenić prawdziwy przebieg (tym bardziej jak ktoś skręci zadbane auto z np, 200 tkm na 140 tkm) ale w większości skuterów bez większych problemów można ocenić zgodność licznika z rzeczywistością. 2 tkm a 22 tkm nie da się ukryć. Tym bardziej 12 a 42 tkm. Wystarczy wiedzieć na co patrzeć. Poza tym dokumenty i jeszcze raz dokumenty! Jeśli ich nie ma a mamy jakieś podejrzenie co do stanu licznika to 90% że szafa kręcona.
M_Pajak Opublikowano 11 Grudnia 2009 Opublikowano 11 Grudnia 2009 To może ja się nie będe odzywać , bo moje k2 do słynnego już powrotu z Rogoźna miało 8400 mil . Po odwiedzinach u Dr. Qwakiego przejechł 1600 km . i jak tu udowodnić przebieg . !happybth
Gość malina666 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Opublikowano 11 Grudnia 2009 allegroSkuter pali na dotyk nawet jak jest zimny. jest w dobrym stanie tylko ten podejrzany niski przebieg. Co wy na to? Pozdrawiam Łukasz Przebieg wcale nie jest podejrzany. 2 tys w sezonie jest calkowicie realnym przebiegiem. Przebieg wcale nie jest podejrzany. 2 tys w sezonie jest calkowicie realnym przebiegiem. Dzięki rambo wwa
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 11 Grudnia 2009 Administrator Opublikowano 11 Grudnia 2009 powracam do tematu Kymco Xciting stoi w skuterlandzie, czy ktoś cos wie na jego temat. wymieniony pasek i opony no i cena spora chyba? Miał jakiegoś crasha. Elementy nośne nie ruszone. Z tego co wiem naprawiony na nowych częściach tak jak należy. Nieźle doposażony / doinwestowany. A jaka cena byłaby nie spora?
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 11 Grudnia 2009 Administrator Opublikowano 11 Grudnia 2009 no jak patrzę na NOWEGO za 5000 więcej to może lepiej nowy. Za to ten w kolorze orange i z takim doposażeniem Oczywiście, jak jest to możliwe to bierz nowego i nie zastanawiaj się. Wyposażenie zawsze można sobie dokupić.
czaro69 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Opublikowano 11 Grudnia 2009 no jak patrzę na NOWEGO za 5000 więcej to może lepiej nowy. Za to ten w kolorze orange i z takim doposażeniem Jeśli zdecydujesz się na zakup, to jak dobrze pogadasz w salonie dostaniesz jeszcze niezły rabat albo jakieś akcesoria w cenie. Sądzę, że wszystkie ceny salonowe są do negocjacji
M_Pajak Opublikowano 12 Grudnia 2009 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Kymco Xciting 500 to straszmy paliwożerca
Sympatycy orzech Opublikowano 12 Grudnia 2009 Sympatycy Opublikowano 12 Grudnia 2009 Kymco Xciting 500 to straszmy paliwożerca !happybth Tylko gaźnikowe, nowsze na wtrysku palą "normalnie"
dr.big Opublikowano 12 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2009 powracam do tematu Kymco Xciting stoi w skuterlandzie, czy ktoś cos wie na jego temat. wymieniony pasek i opony no i cena spora chyba? To jaka bylaby "odpowiednia"? 9 czy 10 tysi ? PS. Na poczatek to bym sobie go obejrzal, jesli byl serwisowany i ma nowe Sport Piloty, pasek, swiezy serwis i ten opisany osprzet, to sam ten fakt wart jest troche pieniedzy. Mozna kupic oczywiscie "golasa" za wyzsza cene, wlozyc ze 2,5 tys w ekstrasy i przy sprzedazy po 2-3 sezonach uslyszec: Panie, a co on taki drogi? !happybth !scooter Na allegro sa duuuuzo tansze Edit: Jak patrzysz na tego "nowego za 5 tys taniej", to zwroc uwage, czy ta "jawna spolka" jest dealerem Kymco i czy nie jest to jakas firma, ktorej za rok nie bedzie. Zwroc tez uwage, ze mieszkasz w Wawie, a ten "tani" skuter stoi we Wroclawiu, w nieznanej firmie ... Jesli wogole tam stoi .
Lucjan73 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zwroc tez uwage, ze mieszkasz w Wawie, a ten "tani" skuter stoi we Wroclawiu, w nieznanej firmie !happybth ... Amicar to autoryzowany salon i serwis nie tylko skuterów ale przedewszystkim Fiata, tak więc gwarancja obowiązuje w całej Polsce. Firma jest znana na lokalnym rynku i z tego co wiem ma dobrą reputacje.
dr.big Opublikowano 12 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2009 Cofam ta "nieznana firme". Skoro firma jest rzetelna, to faktycznie slowo "nieznana" nie jest argumentem.
misioooo Opublikowano 12 Grudnia 2009 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Amicar znam doskonale Maja grafitowego nowego Xcitinga - klient zarezerwowal, ale zrezygnowal z zakupu. Sprzet nowy, nieodpalany, lekko zakurzony Mechanicy b. dobrzy i solidni. Obsluga salonu tez. Chetnie moge o cos podpytac jak ktos chce.
Sympatycy grzegorz76 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Sympatycy Opublikowano 12 Grudnia 2009 Kymco Xciting 500 to straszmy paliwożerca Nie zgodze się. W mieście 4,8l ,a w trasie można zejść spokojnie do 4 l. Co do cen salonowych-targuj sie,a przypuszczam ,że cena ostateczna będzie niższa niż wyjściowa.
Lucjan73 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Co do cen salonowych-targuj sie,a przypuszczam ,że cena ostateczna będzie niższa niż wyjściowa. Wydaje mi się że teraz zaczyna się najlepszy okres na zakupy nowych sprzętów Ja swój kupiłem w styczniu i naprawdę cena była bardzo atrakcyjna
Sympatycy szorstki Opublikowano 14 Grudnia 2009 Sympatycy Opublikowano 14 Grudnia 2009 A co się stało z obudową napędu w tej pomarańczce ? pzdr
mak Opublikowano 14 Grudnia 2009 Opublikowano 14 Grudnia 2009 A co się stało z obudową napędu w tej pomarańczce ? Tunning...
marcin62 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Opublikowano 14 Grudnia 2009 ztego co ja się przyglądam to na bank miał właśnie na lewą stronę, bo plastik też jest bez naklejek (ten pod stopami), a na takie detale warto zwracać uwagę. Tak samo jak i w 4oo. Jeszcze tak mi się wydaje ten model (wtrysk) powinien mieć napis 500i a nie samo 500 jak mój gaźnik, przynajmniej inne tak mają. Co do spalania to kwestia jazdy od niecałych 4L do (u mnie maxxx) lekko ponad 6L ale nie 7L/100km. Jeśli chodzi o pasek to te 12500km przesada jak na wymianę w tym modelu (ks. podaje 24kkm sprawdzenie etc.) Ja osobiście jak patrzyłem na pasek po takim przebiegu to dla mnie był wzorowy, ale to dla mnie na oko lekko zaawansowanego pozdr.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 14 Grudnia 2009 Administrator Opublikowano 14 Grudnia 2009 Jeszcze tak mi się wydaje ten model (wtrysk) powinien mieć napis 500i a nie samo 500 jak mój gaźnik, przynajmniej inne tak mają. Tylko, że o ile dobrze kojarzę to jest gaźnik. Injekcja weszła 07> A co do osłony napędu... hmm, pewnie kosztowała krocie i nie dokupili jej. Fakt, że ładnie to nie wygląda.
Rekomendowane odpowiedzi