Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No dobra, może i tak, wygląda nienajgorzej, więc moze realnie.

Skąd pomysł, że pojazd ma 2 tkm? :)

Mariusz, odniosłem się do "pomysłu", że w MAXI, realny może być roczny

"nalot" w wysokości 2kkm... :) A chodziło o inny sprzęt, sześcioletni z przebiegiem

12kkm.

pzdr

Witam, kupiłem mojego SW w lutym i teraz ma przebieg około 2300 km. Mogę zagwarantować że realny i już raczej w tym roku nie wzrośnie. Zastanawiam się tylko czy jak przyjdzie do sprzedaży to nie trzeba będzie podkręcić licznika do przodu :) bo czytając wypowiedzi na forum mój sprzęt mógłby trafić do działu allegro kupa jako podejżany z kręconym licznikiem :)

Opublikowano

Lucjan73 jak zacną wystawisz na burgmanii to pójdzie jak ciepła buła. Nie bój żaby. Ja swoją odebrałem w marcu i prawie 10k km na karku, a gdzie tu koniec sezonu ? :):):)

Opublikowano

Ja tam bym sie nie przejmowal, ostatnio kupilem 19- letnia Vespe z oryginalnym przebiegiem ok. 4000 km (czyli 210 km rocznie :) ). A teraz odnosnie wiekszych skuterow, czesto zdarza mi sie zakup (lub ogledziny) jednosladow majacych po 1- 2 tys. km. przebiegu rocznie, mnie takie przeloty absolutnie nie dziwia. Zreszta widac to od razu po sprzecie :) .

PS. Przebieg porzadnie udokumentowany i nie ma problemu, ze jest za malo...

• Administrator
Opublikowano

Powiem więcej... w samochodach czasem trudno jest ocenić prawdziwy przebieg (tym bardziej jak ktoś skręci zadbane auto z np, 200 tkm na 140 tkm) ale w większości skuterów bez większych problemów można ocenić zgodność licznika z rzeczywistością. 2 tkm a 22 tkm nie da się ukryć. Tym bardziej 12 a 42 tkm. Wystarczy wiedzieć na co patrzeć. Poza tym dokumenty i jeszcze raz dokumenty! Jeśli ich nie ma a mamy jakieś podejrzenie co do stanu licznika to 90% że szafa kręcona.

Opublikowano

To może ja się nie będe odzywać , bo moje k2 do słynnego już powrotu z Rogoźna miało 8400 mil . Po odwiedzinach u Dr. Qwakiego przejechł 1600 km . i jak tu udowodnić przebieg . !happybth

Gość malina666
Opublikowano
allegro

Skuter pali na dotyk nawet jak jest zimny. jest w dobrym stanie tylko ten podejrzany niski przebieg. Co wy na to?

Pozdrawiam

Łukasz

Przebieg wcale nie jest podejrzany. 2 tys w sezonie jest calkowicie realnym przebiegiem.

Przebieg wcale nie jest podejrzany. 2 tys w sezonie jest calkowicie realnym przebiegiem.

Dzięki rambo wwa

• Administrator
Opublikowano
powracam do tematu Kymco Xciting stoi w skuterlandzie, czy ktoś cos wie na jego temat. wymieniony pasek i opony no i cena spora chyba?

Miał jakiegoś crasha. Elementy nośne nie ruszone. Z tego co wiem naprawiony na nowych częściach tak jak należy.

Nieźle doposażony / doinwestowany.

A jaka cena byłaby nie spora? :D

• Administrator
Opublikowano
no jak patrzę na NOWEGO za 5000 więcej to może lepiej nowy. Za to ten w kolorze orange i z takim doposażeniem :D

Oczywiście, jak jest to możliwe to bierz nowego i nie zastanawiaj się.

Wyposażenie zawsze można sobie dokupić.

Opublikowano
no jak patrzę na NOWEGO za 5000 więcej to może lepiej nowy. Za to ten w kolorze orange i z takim doposażeniem :D

Jeśli zdecydujesz się na zakup, to jak dobrze pogadasz w salonie dostaniesz jeszcze niezły rabat albo jakieś akcesoria w cenie. Sądzę, że wszystkie ceny salonowe są do negocjacji ;)

Opublikowano

Kymco Xciting 500 to straszmy paliwożerca :D

• Sympatycy
Opublikowano
Kymco Xciting 500 to straszmy paliwożerca  !happybth

Tylko gaźnikowe, nowsze na wtrysku palą "normalnie" :D

Opublikowano
powracam do tematu Kymco Xciting stoi w skuterlandzie, czy ktoś cos wie na jego temat. wymieniony pasek i opony no i cena spora chyba?

To jaka bylaby "odpowiednia"? 9 czy 10 tysi :lol: ?

PS. Na poczatek to bym sobie go obejrzal, jesli byl serwisowany i ma nowe Sport Piloty, pasek, swiezy serwis i ten opisany osprzet, to sam ten fakt wart jest troche pieniedzy.

Mozna kupic oczywiscie "golasa" za wyzsza cene, wlozyc ze 2,5 tys w ekstrasy i przy sprzedazy po 2-3 sezonach uslyszec: Panie, a co on taki drogi? !happybth ;) !scooter Na allegro sa duuuuzo tansze :lol::lol::lol:

Edit: Jak patrzysz na tego "nowego za 5 tys taniej", to zwroc uwage, czy ta "jawna spolka" jest dealerem Kymco i czy nie jest to jakas firma, ktorej za rok nie bedzie.

Zwroc tez uwage, ze mieszkasz w Wawie, a ten "tani" skuter stoi we Wroclawiu, w nieznanej firmie :lol::lol::lol: ... Jesli wogole tam stoi :lol::lol::lol: .

Opublikowano
Zwroc tez uwage, ze mieszkasz w Wawie, a ten "tani" skuter stoi we Wroclawiu, w nieznanej firmie :lol: !happybth :lol: ...

Amicar to autoryzowany salon i serwis nie tylko skuterów ale przedewszystkim Fiata, tak więc gwarancja obowiązuje w całej Polsce. Firma jest znana na lokalnym rynku i z tego co wiem ma dobrą reputacje.

Opublikowano

Cofam ta "nieznana firme". Skoro firma jest rzetelna, to faktycznie slowo "nieznana" nie jest argumentem.

Opublikowano

Amicar znam doskonale :lol: Maja grafitowego nowego Xcitinga - klient zarezerwowal, ale zrezygnowal z zakupu. Sprzet nowy, nieodpalany, lekko zakurzony :lol: Mechanicy b. dobrzy i solidni. Obsluga salonu tez. Chetnie moge o cos podpytac jak ktos chce.

• Sympatycy
Opublikowano
Kymco Xciting 500 to straszmy paliwożerca  :lol:

Nie zgodze się. W mieście 4,8l ,a w trasie można zejść spokojnie do 4 l.

Co do cen salonowych-targuj sie,a przypuszczam ,że cena ostateczna będzie niższa niż wyjściowa.

Opublikowano
Co do cen salonowych-targuj sie,a przypuszczam ,że cena ostateczna będzie niższa niż wyjściowa.

Wydaje mi się że teraz zaczyna się najlepszy okres na zakupy nowych sprzętów :lol: Ja swój kupiłem w styczniu i naprawdę cena była bardzo atrakcyjna :lol:

• Sympatycy
Opublikowano

A co się stało z obudową napędu w tej pomarańczce ? ;)

pzdr

Opublikowano
A co się stało z obudową napędu w tej pomarańczce ?  ;)

Tunning... :)

Opublikowano

ztego co ja się przyglądam to na bank miał właśnie na lewą stronę, bo plastik też jest bez naklejek (ten pod stopami), a na takie detale warto zwracać uwagę. Tak samo jak i w 4oo. Jeszcze tak mi się wydaje ten model (wtrysk) powinien mieć napis 500i a nie samo 500 jak mój gaźnik, przynajmniej inne tak mają. Co do spalania to kwestia jazdy od niecałych 4L do (u mnie maxxx) lekko ponad 6L ale nie 7L/100km.

Jeśli chodzi o pasek to te 12500km przesada jak na wymianę w tym modelu (ks. podaje 24kkm sprawdzenie etc.) Ja osobiście jak patrzyłem na pasek po takim przebiegu to dla mnie był wzorowy, ale to dla mnie na oko lekko zaawansowanego ;)

pozdr.

• Administrator
Opublikowano
Jeszcze tak mi się wydaje ten model (wtrysk) powinien mieć napis 500i a nie samo 500 jak mój gaźnik, przynajmniej inne tak mają.

Tylko, że o ile dobrze kojarzę to jest gaźnik.

Injekcja weszła 07>

A co do osłony napędu... hmm, pewnie kosztowała krocie i nie dokupili jej. Fakt, że ładnie to nie wygląda.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...