misioooo Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Lucjan popieram - jak można to lepiej dołożyć te 4tys lub nawet mniej (zależy jaki diler bedzie - czy skłonny pogadać czy nie) i mieć nowy sprzęt. Jednak w obliczu np. posiadania MAX 19tys pln... Można kupić nowy za 19 lub używkę za 16 i do niej kufer, kaski porządne, ciuchy, ubezpieczyć sobie OC+AC etc... Jak te same koszty do nowego dodamy - to wyjdzie z 19 ok. 24 tys Wszystko zależy od kolegi - jak ja bym chciał teraz kupić i mógł - to tylko nowy. Jakby mi tych 5-10% brakowało - dozbierałbym i też kupił nowy. Mając limit MAX = cenie nowego - brałbym używkę młodą + osprzęt.
rpp Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 orzech dzięki za propozycję pomocy w ocenie skuterów :-) w sobotę wybiorę się je obejrzeć tak na "własne oko" i jeśli któryś będzie nadal w sferze moich zainteresowań to się odezwę (nie chciałbym Ci niepotrzebnie głowy zawracać) pozdr, rpp
Sympatycy orzech Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Sympatycy Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Spoko, od wtorku będę wolniejszy, jak coś to pisz na PM
Gość szczuply Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Witam. Więc jak w temacie. Jestem zainteresowany tymi ofertami. Może ktoś widział te skuterki, albo coś o nich wie. Ze zdjęć obydwa wyglądają nie najgorzej. Mam zamiar w niedziele wybrać się na oględziny i tu zasadnicze pytanie. Gdzie się przyglądać i gdzie wsłuchiwać? I może ktoś się orientuje ile kosztuje serwis takiego skutera ( pasek, wymiana płynów) i co ile się go robi? http://www.allegro.pl/item717097933_suzuki..._400_2005r.html http://www.allegro.pl/item717956601_suzuki...an_polecam.html Z góry dzięki.
leszek_krakow Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Ktoś widział, ktoś wie? Mam na oku dwie sztuki: Burgi 400 http://www.allegro.pl/item722252948_suzuki...0_model_k2.html i Hela http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1460248 ktoś może widział je na żywo, ew. może coś powiedzieć na podstawie zdjęć i opisów?
Lucjan73 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Oczywiście do wspomnianego opisu wersji R nie przywiązuję uwagi bo znam różnice w stosunku do normalnej wersji. To tylko kwestia stylistyki. Niemniej jednak jeśli jest wybór to wersja R jest jakby ciut ładniejsza. Co do przebiegu to dzięki za uwagi odnośnie opon. Własnie takie informację są bardzo przydatne. Osobiście zawsze wolę znać prawdę o przebiegu. To czy 2 tkm czy 10 tkm jeszcze jest bez znaczenia. Liczy się uczciwość sprzedawcy. Cena 14 tyś. też nie jest okazyjna. Ale ja nie szukam okazji. Po prostu szukam wciąż świeżego sprzętu z realną utratą wartości w stosunku do nowego pojazdu. A może ktoś z forumowiczów mieszka w okolicy i mógłby przy okazji zerknąć na ten pojazd ? Witam, tak się zastanawiam czy warto szukać coś używanego skoro za ok + 4 tyś masz nówke z salonu i spokojnie śpisz nie tracisz czasu na poszukiwania, jeżdżenie po Polsce itp. Widziałem na Aledrogo testówkę z przebiegiem chyba 800 km coś koło 17 tyś. warto chyba się zastanowić. No chyna że trafisz naprawdę na pewną maszyne np. od kokoś znajomego lub z polecenia. Pozdrawiam i życzę powodzenia !scooter Właśnie znalazłem to ogłoszenie >>Testówka XCITING 500 <<
rpp Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Wczoraj zrobiłem objazd po komisach i ta Majka z odszczypanym plastikiem przy siedzeniu to po prostu ma urwany uchwyt dla pasażera i dlatego to uszkodzenie wygląda tak a nie inaczej Generalnie obejrzałem z 6 czy 8 sztuk głównie Majek i Burgmanów w 4 komisach i jednym słowem - tragedia. Sprzęty zaniedbane, niektórych nikomu się nie chciało domyć, popękane reflektory czy plastiki, itp. Jedyny plus z objazdu to to, że przymierzyłem się zarówno do Majki 400, Burgiego 150 i 400 oraz do X-maxa 250 (niestety nie było nigdzie Majki 250) i z tych przymiarek najbardziej podpasował mi ...... X-max :-) I właśnie - mimo, że sprzęt wystaje ponad mój zakładany budżet to czy warto zainteresować się taką testówką: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1441196 Czy przez to, że ujeżdżane było przez najróżniejsze osoby w początkowym okresie nie okaże się to miną? Może lepiej zainteresować się sprzętem od prywatnej osoby? W podobnej cenie tyle, że z większym przebiegiem jest np. taki sprzęt (tyle że jest biały a wolałbym jednak inny kolor :-) ): http://otomoto.pl/yamaha-x-max-250-M1395671.html pozdr, rpp
misioooo Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Przy takim przebiegu nic nie powinno się dziać. Do tego kupujesz od dilera (autorazywonageo) i masz gwarancję normalną więc nawet w razie "W" jedyna niedogodność to będzie brak skutera przez jakiś czas, a nie brak + koszty... Ja bym testówkę brał. najlepiej jakby jeszcze gdzieś obtarta była i cena -10% z tego powodu
Gość deleted Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 i tu jest gwozdz programu ja sie nic nie doczytalem na temat gwarancji ? a jako sprzet uzywany pewnie jej nie ma ? jak sie zdecydujesz to wez od nich numer ramy i zobacz u glownego importera na pl jaki jest status tego pojazdu moze to nie byl testowy skuter( bo co tu jest do testowania?) tylko wymiana gwarancyjna?
Bierut Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Oczywiście do wspomnianego opisu wersji R nie przywiązuję uwagi bo znam różnice w stosunku do normalnej wersji. To tylko kwestia stylistyki. Niemniej jednak jeśli jest wybór to wersja R jest jakby ciut ładniejsza. Co do przebiegu to dzięki za uwagi odnośnie opon. Własnie takie informację są bardzo przydatne. Osobiście zawsze wolę znać prawdę o przebiegu. To czy 2 tkm czy 10 tkm jeszcze jest bez znaczenia. Liczy się uczciwość sprzedawcy. Cena 14 tyś. też nie jest okazyjna. Ale ja nie szukam okazji. Po prostu szukam wciąż świeżego sprzętu z realną utratą wartości w stosunku do nowego pojazdu. A może ktoś z forumowiczów mieszka w okolicy i mógłby przy okazji zerknąć na ten pojazd ? Witam, tak się zastanawiam czy warto szukać coś używanego skoro za ok + 4 tyś masz nówke z salonu i spokojnie śpisz nie tracisz czasu na poszukiwania, jeżdżenie po Polsce itp. Widziałem na Aledrogo testówkę z przebiegiem chyba 800 km coś koło 17 tyś. warto chyba się zastanowić. No chyna że trafisz naprawdę na pewną maszyne np. od kokoś znajomego lub z polecenia. Pozdrawiam i życzę powodzenia Właśnie znalazłem to ogłoszenie >>Testówka XCITING 500 << I to właśnie jest dylemat: nowy czy używany ? Niby różnica pomiędzy dwulatkiem, a nowym to tylko 5 tyś zł. Ale w tym przypadku oferta dotyczy "R" czyli nowy by kosztował więcej niż 19 tyś. zł + akcesoria. Jak Misioooo zaznaczył wtedy cena takiego nowego to grubo ponad 20 tyś. i porównójąc do dwulatka z symbolicznym przebiegiem różnica wynosi znacznie więcej. Zakładając, że sprzęt jest świeży to trochę w kieszeni zostaje. I jeszcze jedno - w tym sezonie nie ma już nowych w salonach. Po dłuższym zastanowieniu jednak rezygnuję z tej oferty. Ale z innego powodu. Najpierw właściciel mówił, że kupił go dla siebie jako nowy we Włoszech i maly przebieg wynika z tego, że ma problemy zdrowotne. Innym zaś razem stwierdził, że roczny skuter odkupił od kolegi Włocha gdzie podobno pracował . No i tu zbliżamy się do sedna. Osobiście nie wierzę w taki przebieg niezależnie od stanu technicznego. P.S. Wciąż szukam używanego zadbanego Xcitinga od pierwszego właściciela. Interesuje mnie model z wtryskiem.
misioooo Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Bierut ostatnia sztuka, ten ciemny grafit jest we wrocławiu w salonie Niby zarezerwowana, ale gość się ociąga (klient znaczy się). Szefa salonu znam dobrze - jak przyjdzie klient "z gotówką" to sprzedadzą !OKK Wersja zwykła, bez "R". Przebieg 0.
Sympatycy szorstki Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Sympatycy Opublikowano 30 Sierpnia 2009 hej misiooo, więcej energi w szukanie a mniej w pisanie może... myślę że cos znajdziesz w końcu maxi... pzdr
kmodzele Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Szorstki, ale to nie Misiooooo szuka. Misioooo znalazł. Bierut szuka.
Bierut Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Tak to ja szukam. Ale całej gotówki na nowy jeszcze nie mam. Dlatego jeśli miałbym kupić teraz to raczej używany (wersja na wtrysku). Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie w Polsce wreszczie pojawi się Xciting po liftingu i Downtown. Jeśli do tej pory nie znajdę nic ciekawego z używki to kupię nowy któryś z tych modeli. Z żoną uzgodnione, kasa się szykuje, ale ni cholery nie mogę zajeździć tego B&W. Na liczniku prawie 55 tkm a on chula bez zarzutu. !OKK Bierut ostatnia sztuka, ten ciemny grafit jest we wrocławiu w salonie Niby zarezerwowana, ale gość się ociąga (klient znaczy się). Szefa salonu znam dobrze - jak przyjdzie klient "z gotówką" to sprzedadzą Wersja zwykła, bez "R". Przebieg 0. Wiesz co, pomimo całego sentymentu do Dolnego Śląska nie chce mi sie jeździć tak daleko w poszukiwaniu nowego skutra. A po drugie to generalnie nie uśmiecha mi się zakup "pozostałości" na rynku. To ja chciałbym "stawiać warunki" i wybrać to co mnie interesuje. Ot taka domena kapitalizmu. Proszę używać opcji "edytuj" zamiast dopisywać kolejnego posta, posty łącze Artix
Ronin026 Opublikowano 2 Września 2009 Opublikowano 2 Września 2009 Witam serdecznie wszystkich. Czas najwyższy przesiąść się z małego skutera na maxi. Po wielu godzinach czyania forum zdecydowałem się na poszukiwania Hondy Silver Wing, ewentualnie Yamahy Majesty 400. Czy mógł by ktoś przeanalizować te dwie oferty? Nie widziałem ich jeszcze na żywo. Jak tylko znajdę chwilę postaram się dowiedzieć coś więcej. http://pp-motocykle.otomoto.pl/honda-fjs-s...0-M1413984.html http://pp-motocykle.otomoto.pl/honda-inny-...3-M1403624.html Widać slady użytkowania na zdjeciach przy obu modelach. Drobne otarcia to nie problem. Może ktoś z użytkowników Hondy zauważy akiś ważny szczegół. Na co mam zwrócic uwagę podczas oględzin? Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam
Sympatycy orzech Opublikowano 2 Września 2009 Sympatycy Opublikowano 2 Września 2009 Pytanie nie do tego tematu. Tutaj omawiamy tylko ogłoszenia zamieszczone na naszym forum. Powinno być TUTAJ Racja. Przenosze. dr.big
Ronin026 Opublikowano 3 Września 2009 Opublikowano 3 Września 2009 A to pzepraszam bardzo. Nie wiedziałem. Troche muszę się obyć z forum. Jeśli to przeszkadza to prosze o usunięcie posta
waszlo Opublikowano 3 Września 2009 Opublikowano 3 Września 2009 http://pp-motocykle.otomoto.pl/honda-fjs-s...0-M1413984.html bezwypadkowy-a co, błotnik to ze starości popękał? http://pp-motocykle.otomoto.pl/honda-inny-...3-M1403624.html skuter sprowadzony z Włoch, gdzie jest sezon cały rok, a Włosi jak mają 2oo to jeżdżą 90% przejazdów nimi-i ma zrobione w ciągu 6 lat 22000km?!!! !happybth To daje 3666 km rocznie, co biorąc pod uwagę, że sezon tam jest całoroczny, daje średnią 305,55 km miesięcznie!!! Ja jeżdżąc codziennie do pracy, po mieście i od czasu do czasu na zakupy, bez jazdy dla przyjemności robię 100km w 3-4 dni. Więc sorry, ale przebieg wydaje mi się mocno podejrzany.
misioooo Opublikowano 3 Września 2009 Opublikowano 3 Września 2009 Ten błotnik to może być zaciek po myjni - tak to wygląda. Nie można od razu zakładać, że to klejone było czy nawet nie i jest popękane... W przebieg i ja nie wierzę. Jednak przebieg to nie wszystko. Jak się dba to można nakręcić dziesiątki tysięcy i sprzęt nadal będzie b. dobrze i w miarę bezawaryjnie służył (przykład - Daewoo Nexia... Niemal 300tys naśmigane i co? Ano nic. Przeglądy, wymiany części eksploatacyjnych i raz uszczelka pod głowicą poszła; jedynie blacha odświeżana, bo rdza już zaczynała zżerać pomału)... Jak sprzedawca coś kręci z przebiegiem to i tak bym nie kupił, bo czort wie co jeszcze ukryte siedzi w worze... znaczy się pod plastikami !happybth
Ronin026 Opublikowano 3 Września 2009 Opublikowano 3 Września 2009 Najciekawsze, że w zaparte idzie. Twierdzi, że w Hondzie nie da się przebiegu cofnać. Powiedziałem mu to samo co kolega waszlo. Przeciez to jest oczywiste. No ale sprzedawca swoje racje będzie miał przy których będzie się do śmierci upierał. Pojade obejżeć tego droższego i ocenie. Cieżko będzie coś konkretnego nabyć. Niestety:)
misioooo Opublikowano 3 Września 2009 Opublikowano 3 Września 2009 Ronin to przyznaj mu rację, że się nie da (da się wszystko - kwestia chęci i wprawy w swoim fachu)... Za to zapytaj go z ilu innych Hond ta jest złożona, bo najwyraźniej komputer (wskaznie przebiegu) z innej jest Ciekawe co on na to - może też nie da się poskładać Hondy z kilku innych Hond? Ale jak napisałeś - warto obejrzeć bo może sprzęt poza jakimiś niedociągnięciami wizualnymi czy zakłamanemu przebiegowi jest wporządku.
Ronin026 Opublikowano 4 Września 2009 Opublikowano 4 Września 2009 Plastiki mogły byc wymienione i nawet gdy skuter był po wypadku to się tego nie dowiem inaczej jak podczas jazdy próbnej. W sumie nie brałem pod uwagę wymiany licznika. Mam znajomego który dobrze zna handlarza. Zadzwonił i pytał o skuter jak dla niego. Wiadome jak to jest. Dobry kolega raczej nie poleci byle czego. W odpowiedzi raczej sprzedawca zachwalał tego srebrnego. Niebieski padaka. Mamy zamiar w przyszłym tygodniu tam pojechać. Zamieszczę pare zdjęć i może obejżymy dokładniej. Plastiki noszą slady użytkowania. Z jednej strony to dobre, z drugiej to nawet i to moze o niczym nie świaczyć. Lakiernicze sprawy to nie żaden problem. Odbicie nawet z pokiereszowanego elementu formy to żaden problem. Wtedy to i nawet posiadacze Silvera z forum by skożystali:) Z laminatu o wiele lepsza karoseria. Wierzcie mi na słowo. malować nie trzeba a jak się porysuje to tylko polerka. Żaden lakier nie lśni tak jak żelkot.
Ronin026 Opublikowano 8 Września 2009 Opublikowano 8 Września 2009 To ostatnia Silverka jaką udało mi się znaleść w mojej okolicy. Wygląda na godną uwagi. Sprzedawca zgadza sie na sprawdzenie go w salonie hondy. Twierdzi jednak, że nie ma to najmniejszego sensu. Stan idealny. Co sądzicie o Silverce 400? http://motodar.otomoto.pl/honda-fjs-silver...0-M1099710.html Papiery są przetłumaczone i wystarczy jedynie zarejestrować.
bogdan201 Opublikowano 8 Września 2009 Opublikowano 8 Września 2009 Oglądając fotki wygląda prześlicznie. Gdyby tylko ten kapeć z tyłu nie straszył taką łysiną. Z drugiej strony jak będziesz oglądał na żywo zobacz rocznik opony może będzie któryśtam tydzień 2006 roku co potwierdzałoby oryginalność przebiegu. Trzeba też luknąć na oponke przednią powinna mieć też podobne cyferki daty produkcji.
slaw Opublikowano 8 Września 2009 Opublikowano 8 Września 2009 Ronin026, na podstawie fotek widzę, że różnią się dzwignie hamulców - jedna jest jak banan wg. norm UE a druga jak ogórek wg. norm UE. Nie wiem jednak czy to coś znaczy - może tak były sprzedawane.
Rekomendowane odpowiedzi