Gość przemek Opublikowano 14 Lipca 2009 Opublikowano 14 Lipca 2009 http://allegro.pl/item684940136_piaggio_he...an_idealny.html co my?licie o tym hexie
dr.big Opublikowano 14 Lipca 2009 Autor Opublikowano 14 Lipca 2009 Najmocniejszy i najszybszy z Hexagonow, jednak dwusuw wcina ok. 5- 5,5l/100km plus olej...
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 14 Lipca 2009 Administrator Opublikowano 14 Lipca 2009 http://allegro.pl/item684940136_piaggio_he...an_idealny.html co my?licie o tym hexie Mniej trwała jednostka od np. 250 GTX (motor Hondy CN) ale za to wymiata niemiłosiernie. Na ?wiatłach z cał? pewno?ci? zostawisz z tyłu skutery klasy 400. Poza tym jak to w 2T, spaliny, kurtka po długiej trasie bardziej ?mierdzi !V , no i tak jak wspomniał dr.big, spalanie benzyny spore. Ten z ogłoszenia wygl?da ciekawie. Relingi, kufer i sama optyka nie najgorsza
Abach Opublikowano 14 Lipca 2009 Opublikowano 14 Lipca 2009 Ten z ogłoszenia wygl?da ciekawie. Relingi, kufer i sama optyka nie najgorsza Zastanawiam się, czy napis "Hexagon" na prawym boku nie jest przyklejony czasem pod innym k?tem niż na lewym? !V Dziwi mnie też opis sprzedaj?cego, że "przegl?d techniczny - bezterminowy" - takie rzeczy to tylko w motorowerach albo w Erze Co do przebiegu, 11000 km w jedena?cie lat? Hmm możliwe, ale mało prawdopodobne.... Mam Hexagona od prawie dwóch miesięcy, wcale dużo nie jeżdżę, ale dwa "tysie" za chwilę stukn? Edit: Poprawiam się, jeżeli chodzi o k?t napisu na prawym boku, wła?nie przejrzałem kilka zdjęć Hexów i wcale nie jestem już pewny nieprawidłowo?ci. Położenie zmylił stelaż pod kufer. Przepraszam i obiecuję poprawę Pozostałe uwagi podtrzymuję
Gość Mrozu Opublikowano 14 Lipca 2009 Opublikowano 14 Lipca 2009 Co do YP250 z przebiegiem 3000km to powinna mieć ksi?żkę serwisow?. ja mam swoj? z lipca 2003 i nawinięte co? koło 32.000 potwierdzone ksi?żk? serwisow?. W mojej niestety czarne plastiki też s? przytarte, ale chyba poza ASO nie pojawiaj? się one na rynku wtórnym w stanie dobrym a mnie do stanu idealnego brakuje jedynie tego dużego czarnego od razu za czasz?. Ogólnie znaleĽć majke po lifcie w stanie idealnym nie jest łatwo.
misioooo Opublikowano 15 Lipca 2009 Opublikowano 15 Lipca 2009 Dziwi mnie też opis sprzedaj?cego, że "przegl?d techniczny - bezterminowy" - takie rzeczy to tylko w motorowerach albo w Erze I zapomniałe? dodać, że w PL też - tzw. "125 na 50" to czemu nie 180/50? Ja bym nie kupował - za dużo kłopotów może wynikn?ć jak komu? zechce się sprawdzić (czyt. stróżom prawa)... ---EDITED---EDITED---EDITED--- O ja ?lepy... Zwracam honor kolego @ post niżej!
Abach Opublikowano 15 Lipca 2009 Opublikowano 15 Lipca 2009 I zapomniałe? dodać, że w PL też - tzw. "125 na 50" to czemu nie 180/50? Nie dodawałem, bo w tym przypadku to nieistotne, na zdjęciach jest tablica motocyklowa
Sympatycy szorstki Opublikowano 15 Lipca 2009 Sympatycy Opublikowano 15 Lipca 2009 [Edit: Poprawiam się, jeżeli chodzi o k?t napisu na prawym boku, wła?nie przejrzałem kilka zdjęć Hexów i wcale nie jestem już pewny nieprawidłowo?ci. Niestety we włoskich sprzętach, w odróżnieniu od japońskich, nie zawsze wszystkie emblematy s? idealnie nalepione, nawet fabrycznie. Taka ich niejako wrodzona niedbało?ć... pzdr
pempek Opublikowano 15 Lipca 2009 Opublikowano 15 Lipca 2009 To może rozważ takie rozwi?zanie: 15 tysi gotówka, reszta "dĽwigienka"i masz nowy sprzęt na gwarancji... U Qwakiego ostatnio były jakie? (zreszt? zawsze s?) ciekawe propozycje. Albo inaczej, jest piękny klubowy sprzęt, który by Ci pasował. W dziale "ogłoszenia", poogl?daj AN650 K5 Ex od Michalu. Parę złotych dołożysz (albo ponegocjujesz;)), a sprzęt jest wart conajmniej zastanowienia. pzdr BTW: Heh, tego samego dnia mamy urodziny Dzięki wielkie szorstki. Będę przegl?dał ogłoszenia Klubowiczó i mam nadzieje, że na wiosnę doł?czę już do szczę?liwych posiadaczy Burgmanika
Sympatycy smok.wawelski Opublikowano 17 Lipca 2009 Sympatycy Opublikowano 17 Lipca 2009 Ku przestrodze dla wszystkich - przeczytajcie dokładnie opis. http://moto.allegro.pl/item689493911_bmw_r..._adventure.html
rambo wwa Opublikowano 17 Lipca 2009 Opublikowano 17 Lipca 2009 Ku przestrodze dla wszystkich - przeczytajcie dokładnie opis. http://moto.allegro.pl/item689493911_bmw_r..._adventure.html Uczciwy czlowiek. Albo taki chwyt reklamowy: na uczciwego
rpp Opublikowano 20 Lipca 2009 Opublikowano 20 Lipca 2009 a co s?dzicie o tym X-maxie: http://aukcje.nasza-klasa.pl/show_item.php?item=690049267 Nie znam się na skuterkach ale ten ?lad szlifu nie wygl?da mi na jaki? groĽny. W sumie szukam bardziej Majesty 250 ale jak to kto? już na forum napisał - jest to jak szukanie igły w stogu siana. Taki X-max my?lę, że na miasto sprawdziłby się porównywalnie do Majki (je?li się mylę to wyprowadĽcie mnie z błędu).
Gość qrdemol Opublikowano 20 Lipca 2009 Opublikowano 20 Lipca 2009 Po dłuzszej nieobecnosci,ponownie witam,i od razu pytam: http://www.allegro.pl/item684142876_bmw_c1...ura_vat_22.html co o tym myslicie.uprzedzam że wła?ciwie jestem niejako skazany na tego typu sprzęt,ponieważ jako jedyny żywiciel rodziny codzień słysze o tym jak jazda maxi moze sie skończyć .etc... Oprócz waznych spostrzeżeń na temat tego konkretnego egzemplarza,chetnie przeczytam wrażenia na temat codziennego użytku tego skuta,awaryjno?ć,koszty napraw,krótko mówi?c czy może robić w naszych realiach za "roboczego osiołka". Dodatkowym atutem dla mnie jest to że mam własn? mał? firme,i taki sprzet jest super nosnikiem reklamowym . Z góry serdecznie dziękuje-Qrdemol. P.S. O walorach estetycznych nie musicie mnie przekonywać,od 9 lat mam Fiata Multiple,i jest po prostu piękna .
kmodzele Opublikowano 20 Lipca 2009 Opublikowano 20 Lipca 2009 odpowiadam rpp Mam taki skuter, też kupiłem w 2008 r, tylko że w sklepie w Polsce. Dałem za niego 15500, więc uważam ALE kupiłem go nie w Yamaha Polska tylko u niezależnego dealera. Cena w Yamaha Polska była wyższa - bodajże 17900. Je?li motor ma ważn? gwarancję europejsk? (plastikowa karta), i przebieg jest prawdziwy (trudno w to uwierzyć, że przez rok kto? przejeĽdził 2500 km, ale można) i nie jest "składany", to cena jest OK. Je?li za? nie ma gwarancji - to już dziwne, bo czemu niby miałby nie mieć, skoro ważna jest do 2010 r? Może też nie był kupiony w sieci Yamaha, wtedy warto by ponegocjowac. O ile pamiętam, cena wg ubezpieczyciela jest mniej więcej taka, jaka zaproponowano w ogłoszeniu. Kluczyki powinny być 3: 2 normalne i 1 klucz-matka do dorabiania normalnych.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 20 Lipca 2009 Administrator Opublikowano 20 Lipca 2009 Po dłuzszej nieobecnosci,ponownie witam,i od razu pytam:http://www.allegro.pl/item684142876_bmw_c1...ura_vat_22.html co o tym myslicie. Człowiek ten miał kiedy? dwie C1ki... T? lepiej wygl?daj?c? sprzedał jaki? czas temu a ta przewija się przez Allegro od min. 6 miesięcy. Widać, że jest mocno pokombinowana i co dla mnie dyskwalifikujace- odbiega znacz?co od oryginału... że o blaszanym kufrze i samym poł?czeniu czewieni z żółtym nie wspomne Trudno co? więcej powiedzieć ze zdjęć. Co do tego jak tym się jeĽdzi to poczytaj ten test BMW C1. Poza tym na forum jest sporo o tym modelu.
Gość qrdemol Opublikowano 21 Lipca 2009 Opublikowano 21 Lipca 2009 Człowiek ten miał kiedy? dwie C1ki... T? lepiej wygl?daj?c? sprzedał jaki? czas temu a ta przewija się przez Allegro od min. 6 miesięcy. -twierdzi że tamten czerwony miał 2 lata dla siebie,a tego kupił zim? tego roku dla żony,ale ta nie chce nim jeżdzić.Więc postanowił sprzedać wszystkie,bo sam nie chce brykać. Widać, że jest mocno pokombinowana i co dla mnie dyskwalifikujace- odbiega znacz?co od oryginału... że o blaszanym kufrze i samym poł?czeniu czewieni z żółtym nie wspomne Kurcze,a ja my?lałem że takie wersje kolorystyczne wychodziły z fabryki , kufer traktuje jako "warto?ć dodan?",i dla mnie nie stanowi problemu. Twierdzi że ten jest w duzo lepszym stanie od tamtego sprzedanego(6.500),a ten jest droższy bo na fakture,akurat to mi pasuje,bo po wrzuceniu na firme,realnie kosztuje mnie 5.500,a to dobra cena.Gdybym miał bliżej...ale boje sie ryzykować jechać 400 km . Przeczytałem wszystkie fora na temat bmw C1,ale mi mało Dziękuje. Dodam jeszcze że stan wizualny nie stoi dla mnie na pierwszym miejscu,ponieważ skuter i tak miałby być przelakierowany/oklejony reklamowo.
Gość Radman Opublikowano 24 Lipca 2009 Opublikowano 24 Lipca 2009 Witam zacnych Skuteromaniakow i Skuteromaniaczki: http://moto.allegro.pl/item695362808_super...maha_t_max.html Ktos juz zweryfikowal ten wynalazek??? Pozdrawiam, Radman
Sympatycy szorstki Opublikowano 24 Lipca 2009 Sympatycy Opublikowano 24 Lipca 2009 NieĽle pokombinowany. Lakierowany po cało?ci, brak emblematów, niby leżał tylko na lewej stronie ale brak osłony tłumika, cena moim zdaniem "z kosmosu" jak za ten rocznik. Trzeba byłoby porozbierać trochę plastiki i popatrzeć na spawy w ?rodku... pzdr
dr.big Opublikowano 24 Lipca 2009 Autor Opublikowano 24 Lipca 2009 Napisze tylko tyle: Czego mozna sie spodziewac po tym roczniku i tej cenie ? Wiadomo czego... Duuuzej kupy .
Gość Mrozu Opublikowano 24 Lipca 2009 Opublikowano 24 Lipca 2009 Lakierowany po cało?ci, brak emblematów Ja też mam lakierowany za mojej kadencji, bo miał lekkie przycierki i bez emblematów które leż? mi na biurku i nie uważam,że jest przez to gorszy od innych. Tutaj o stanie może mówić stosunek ceny do rocznika co nie znaczy,że nie warto go zobaczyć, bo może pod plastikami jest wszystko ok i wymaga tylko kosmetyki.
Sympatycy szorstki Opublikowano 24 Lipca 2009 Sympatycy Opublikowano 24 Lipca 2009 Lakierowany po cało?ci, brak emblematów Ja też mam lakierowany za mojej kadencji, bo miał lekkie przycierki i bez emblematów które leż? mi na biurku i nie uważam,że jest przez to gorszy od innych. Tutaj o stanie może mówić stosunek ceny do rocznika co nie znaczy,że nie warto go zobaczyć, bo może pod plastikami jest wszystko ok i wymaga tylko kosmetyki. Jasne Mrozu. Filantrop sprzedaj?cy idealnego/okazyjnego T-maxa'05 za jedena?cie tysi do negocjacji. O rozbieraniu plastików i lakierowaniu napisałem z ironi?, ale jak się ktos uprze to droga wolna...Kosmetolog zrobi ideał... Tym niemniej trzymam kciuki, naprawdę chciałbym się zdziwić, że takie rzeczy zdarzaj? się na tym łez padole !w00t pzdr
Gość Mrozu Opublikowano 24 Lipca 2009 Opublikowano 24 Lipca 2009 Idealny to on na pewno nie jest i daleko mu do ideału, poza tym jest z anglii co np. u mnie przekre?la go, bo widziałem już parę 2oo z UK i niestety nie zbyt dobrze znosz? tamtejsze warunki pogodowe. Osobi?cie wolę poprzycieranego z Włoch niż z UK.
Sacetti Opublikowano 25 Lipca 2009 Opublikowano 25 Lipca 2009 Qrdemol, gdy wiosn? zastanawiałem się nad C1, to trafiłem na aukcje tego go?cia, wtedy miał jeszcze dwie sztuki. Widzę, ze trochę zmienił ?piewkę, ja słyszałem, że robiły u niego za reklamę firmy i zmienia je na Smarty, teraz żona nie chce jeĽdzić. Ja miedzy innymi po rozmowach z Mariuszem odpu?ciłem temat, zreszt? popatrz na zachodnie portale, tam C1 w przyzwoitym stanie kosztuj? naprawdę sporo, tylko u nas jako? te idealne sztuki s? tanie. W moim przypadku zmiana sprzętu skończyła się kupnem Burgmana od kumpla i choć też idealny nie jest, to przynajmniej znam sprzęt od dwóch lat, ale to tak na marginesie. Nastaw się na dłuższe szukanie. lub niestety wybierz się "za miedzę", przynajmniej zminimalizujesz ryzyko wtopy.
dr.big Opublikowano 25 Lipca 2009 Autor Opublikowano 25 Lipca 2009 No tak to juz jest, dziwnym trafem rzetelne skutery we wszystkich krajach sa drozsze od tych "okazji" z allegro . Tutaj dotyczy to zarowno C1 jak i Tmaxa . Sa one "dosyc" tanie, ktos przejechal po nie pol Europy i jeszcze chce zarobic? A moze doklada, zajmujac sie tym hobbystycznie ? I stad taka niska cena? Kto zna ceny dobrych C1 albo Tmaxa na rynku wloskim czy niemieckim, ten wie o czym mowa... Tylko ze takiego skutera nigdy nie znajdziemy na allegro w cenie mocnooo ponizej sredniej !w00t .
Makakut Opublikowano 25 Lipca 2009 Opublikowano 25 Lipca 2009 Panowie czy kto? już może przygl?dał się bliżej temu ogłoszeniu? Ze zdjęć wygl?da ok: http://allegro.pl/item687991206_honda_jazz...tan_krakow.html Troche mało o historii skuteru. Pro?ba o wypowiedzenie się co do ceny pojazdu jak na ten rocznik.
Rekomendowane odpowiedzi