Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
i wszystko jasne! :)

Chyba tak, bo sprzedaj?cy twierdzi, że zawory przy nim regulował. Po 17k !w00t ?

No chyba, że Burgi tak maj?. W Majce zalecaj? tę czynno?ć po 40k.

• Administrator
Opublikowano

W AN400 mialem regulowane zawory po 30 tys, w SW przy 36 tys zawory byly sprawdzone i nie dotykane bo jest wszystko tak jak ustawila fabryka. Zatem nawet ANtek nie musi miec regulowanych zaworow po 17 tys !scooter

Opublikowano

Sprzedaj?cy zrobił dużo dokładnych zdjęć pokazuj?cych skuter z każdej strony, więc s?dzę, że nie ma raczej nic do ukrycia. Tylko ciekawe jak to wygl?da pod względem technicznym...

Opublikowano

Piękny "motór". Chociaż Gilerę preferuję w bardziej intensywnych barwach (np. czerwony)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mało zdjęć i niedokładne ale przynajmniej przebieg wydaje się być realny.

Opublikowano

to jest chyba ciekawsza oferta od twojej

KILK

Dlaczego? !happybth

Przebieg 16 ty? może być realny w tego typu skuterze i z tego rocznika?

Aha i jeszcze chciałem się zapytać o jedn? rzecz;]

I jeden i drugi Burgman jest z 2005r. z tym, że ten czarny ma białe klosze kierunkowskazów i lakierowan? tyln? felgę. To jest jaki? nowszy model?

Czym? się różni poza wymienionymi szczegółami?

@edit:

Jeszcze jedno pytanie !happybth

Burgman 400 K3 (Ten w nowszej budzie) występuje tylko na wtrysku?

• Klubowicze
Opublikowano
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=671715246

No niesamowita okazja, a ile gratisów...a mi nic nie dali.

edit

dostałem....ramkę pod rejestrację :rolleyes:

I znowu Chińczycy zerżnęli - tym razem star? Forzę !tut

Opublikowano
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=671715246

No niesamowita okazja, a ile gratisów...a mi nic nie dali.

edit

dostałem....ramkę pod rejestrację !winkiss

I znowu Chińczycy zerżnęli - tym razem star? Forzę :)

Raczej wierna kopia hondy jazz.

Opublikowano

Szanowni Klubowicze, przymierzam się do zakupu na wiosnę Bergmana 650 rocznikowo 2003, 2004.

Z uwagi że jestem zielony ( pomimo czytania forum i artykułów na temat zakupu używanego maxi skutera ) mam pytanie, które może wydać się głupawe ale co tam, kto pyta nie bł?dzi.

|ledz?c ogłoszenia na allegro te roczniki można kupić za cenę w granicach 13000 do 15000 a nawet jest model EXECUTIVE w licytacji od 14300. Czy taki przedział cenowy jest wła?ciwy dla takich roczników ? Jaki powinien być orientacyjnie przebieg ?

|ledzić allegro czy może liczyć, że kto? w Klubowiczów będzie na wiosnę sprzedawał 650 ?

Mimo mojego wieku, jestem bardzo podekscytowany zakupem i boję się aby nie wdepn?ć przy zakupie w g……..:D:):blink:

Opublikowano
|ledz?c ogłoszenia na allegro te roczniki można kupić za cenę w granicach 13000 do 15000 a nawet jest model EXECUTIVE w licytacji od 14300. Czy taki przedział cenowy jest wła?ciwy dla takich roczników ? |ledzić allegro czy może liczyć, że kto? w Klubowiczów będzie na wiosnę sprzedawał 650 ?

Mimo mojego wieku, jestem bardzo podekscytowany zakupem i boję się aby nie wdepn?ć przy zakupie w g……..!scooter:)!OKK

Podane przez Ciebie kwoty s? do?ć spore, do tego je?li możesz czekać do wiosny i nie chcesz - boisz się - "wdepn?ć" to może rozważ zakup nowego, ale mniej renomowanej marki. Ja tak zrobiłem i na razie nie mam czego żałować.

Opublikowano

http://moto.allegro.pl/item681849111_yamah...eg_3900_km.html

Ogladal moze ktos ta sztuke? Przebieg troche podejrzany, ale kto wie... Dosc dlugo juz na allegro stoi. I wogole jakas taka ladna. Moze bym ja capn?ł. Moze cos ktos wie o niej?

Btw, napisane jest, ze z absem. Jak w Yamaszkach spisuje sie abs? Tak samo dobrze jak w Hondach?

Opublikowano
|ledz?c ogłoszenia na allegro te roczniki można kupić za cenę w granicach 13000 do 15000 a nawet jest model EXECUTIVE  w licytacji od  14300.  Czy taki przedział cenowy jest wła?ciwy dla takich roczników ? |ledzić allegro czy może liczyć, że kto? w Klubowiczów będzie na wiosnę sprzedawał 650 ?

Mimo mojego wieku, jestem bardzo podekscytowany zakupem i boję się aby nie wdepn?ć przy zakupie w g……..!scooter:)!OKK

Podane przez Ciebie kwoty s? do?ć spore, do tego je?li możesz czekać do wiosny i nie chcesz - boisz się - "wdepn?ć" to może rozważ zakup nowego, ale mniej renomowanej marki. Ja tak zrobiłem i na razie nie mam czego żałować.

Na nowego raczej nie będzie mnie stać a moim marzeniem od wielu lat jest Burgman, a z racji na moja wielko?ć i wagę to tylko 650 !scooter

Ale jak uważasz w cenie około 15 tysięcy można kupić co? co pojeĽdzi i będzie bez niespodzianek ?

• Sympatycy
Opublikowano

To może rozważ takie rozwi?zanie: 15 tysi gotówka, reszta "dĽwigienka"

i masz nowy sprzęt na gwarancji...

U Qwakiego ostatnio były jakie? (zreszt? zawsze s?) ciekawe propozycje.

Albo inaczej, jest piękny klubowy sprzęt, który by Ci pasował. W dziale "ogłoszenia", poogl?daj AN650 K5 Ex od Michalu. Parę złotych

dołożysz (albo ponegocjujesz;)), a sprzęt jest wart conajmniej zastanowienia.

pzdr

BTW:

Heh, tego samego dnia mamy urodziny !scooter

• Administrator
Opublikowano

Ogladal moze ktos ta sztuke? 

Btw, napisane jest, ze z absem. Jak w Yamaszkach spisuje sie abs?

Ta Majesty nie ma ABS'u... ABS miały (bardzo rzadko) modele w pierwszej budzie (model 96-00).

Uwielbiam jak sprzedaj?cy podaje błędne informacje... tym bardziej w tak wylewnym opisie... !OKK

Poza tym> czasza odstaje na ł?czeniu z czarnym plastikiem kokpitu, lewa płoza odstaje od reszty, widać rysy, tylny plastik między lampami ma nieoryginalny napis Yamaha, obudowa wydechu pokombinowana i porysowana... same fotki słabej jako?ci/ niewyraĽne (przypadek?).

Czuje, że na żywo będzie jeszcze ciekawiej !scooter

Cena i rocznik !scooter !scooter

• Sympatycy
Opublikowano

Je?li mnie pamięc nie myli, to ten sprzęt już do?ć długo przewija się po necie.

Pamiętam jak był do wzięcia chyba za 10-11 kpln.

Dziwnie to wszystko wygl?da.

pzdr

Opublikowano

Ogladal moze ktos ta sztuke? 

Btw, napisane jest, ze z absem. Jak w Yamaszkach spisuje sie abs?

Ta Majesty nie ma ABS'u... ABS miały (bardzo rzadko) modele w pierwszej budzie (model 96-00).

Uwielbiam jak sprzedaj?cy podaje błędne informacje... tym bardziej w tak wylewnym opisie... whist

Poza tym> czasza odstaje na ł?czeniu z czarnym plastikiem kokpitu, lewa płoza odstaje od reszty, widać rysy, tylny plastik między lampami ma nieoryginalny napis Yamaha, obudowa wydechu pokombinowana i porysowana... same fotki słabej jako?ci/ niewyraĽne (przypadek?).

Czuje, że na żywo będzie jeszcze ciekawiej ;)

Cena i rocznik !V ;)

Dzieki Mariusz za odpowiedz. Nie ma to jak przejechac mase km, zeby na miejscu zobaczyc skladaka:( (raz tak mialem z samochodem). Tez mi sie wydawala podejrzana ta majka.

Opublikowano

Sprzęt wygl?da na bardzo poobijany i naprawiony jak najtańszym kosztem. Obydwa boki (czarne plastiki) po?cierane a lakierowane elementy jak nowe. Osłona wydechu jaka? pogięta i przykręcona na sruby ze sklepu żelaznego. Ogólnie jak na podawany przez sprzedaj?ceg przebieg i rocznik sprzęt wygl?da na bardzo zmęczony.

Wogóle to wydaje mi się, że YP250 nie była produkowana do 2006r. Pewnie jest to prawdziwy rocznik 2003-2004 ale pierwsza rejestracja 2006.

Opublikowano

I nie ma sie co dziwic: cena = stan !V . YP250 po liftingu byly zawsze bardzo drogimi uzywkami. Dzisiaj jest ich b. malo (zawsze bylo ich niewiele ze wzgledu na wartosc nowych), a zadbane sztuki z niewielkim przebiegiem osiagaja dosyc wysokie ceny. Mowie tu oczywiscie o rynku w De.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...