Makrotek Opublikowano 25 Maja 2009 Opublikowano 25 Maja 2009 To ja znowu będę monotematyczny. Co o tym s?dzicie: http://moto.allegro.pl/item645473042_yamah...nowa_ideal.html Co? mały ten przebieg...
Sympatycy orzech Opublikowano 25 Maja 2009 Sympatycy Opublikowano 25 Maja 2009 Wygl?da OK. Brakuje osłony gumowej przy podnóżku pasażera z prawej strony, widzę również jakie? wyszczerbienie przy prawej płozie. Generalnie fajna sztuka, co do przebiegu ciężko co? wywnioskować po tych zdjęciach.
Marynarz Opublikowano 26 Maja 2009 Opublikowano 26 Maja 2009 Co? mały ten przebieg... Jak na rocznik 2k7 to jak najbardziej realny (kto? jeĽdził tylko w niedziele !happybth )
krzys-68 Opublikowano 26 Maja 2009 Opublikowano 26 Maja 2009 o oferta "rasowego handlarza" wiec nie spodziewajmy sie bezwypadkowego egzemparza !scooter
Sympatycy szorstki Opublikowano 27 Maja 2009 Sympatycy Opublikowano 27 Maja 2009 Ponowię pytanie, bo pojawiło się na końcu poprzedniej strony i może umknęło...: A może kto? co? wie i może powiedzieć na ten temat: X9 500 pzdr
KAZI Opublikowano 27 Maja 2009 Opublikowano 27 Maja 2009 Ponowię pytanie, bo pojawiło się na końcu poprzedniej strony i może umknęło...: Wygl?da bardzo ładnie, jesli przebieg jest autentyczny (mam duże co do tego w?tpliwo?ci) to jest to bardzo interesuj?ca oferta. Na lewej stronie widać rysy na boku i na amorku - trzeba by było obejżeć na "żywo".
Gość brachu Opublikowano 27 Maja 2009 Opublikowano 27 Maja 2009 Szorstki, wygl?da w porz?dalu, ale wygl?d to 30% sukcesu. Skoro ma nalot 8kkm, powinien mieć jeszcze oryginalne opony czyli takie z produkcji niewiele wcze?niejszej niż miesi?c i rok produkcji skutera. Ponadto tarcze nie mog? mieć mocno wyczuwalnego zużycia. Jest jeszcze wiele punktów do sprawdzenia, ale to trzebaby referat pisać. Stan techniczny przede wszystkim. Zagórów jest troszkę za daleko od P-zka - mógłbym podjechać, ale ciężko u mnie z czasem.
Sympatycy szorstki Opublikowano 27 Maja 2009 Sympatycy Opublikowano 27 Maja 2009 On ma na liczniku 8 tysi, ale w milach... Chyba się przejadę jednak. Do Siedlec w sumie daleko nie mam. Dodatkowo, jeszcze takie co? znalazłem: X9 500 i X9 250 evo pzdr
Gość MichaŁ Opublikowano 27 Maja 2009 Opublikowano 27 Maja 2009 Nad tym z Hajnówki sam się zastanawiałem, bo wydaje się bardzo fajn? propozycj?. Niestety odległo?ć jak? musiałbym pokonać go zdyskwalifikowała
22hubert Opublikowano 27 Maja 2009 Opublikowano 27 Maja 2009 Ponowię pytanie, bo pojawiło się na końcu poprzedniej strony i może umknęło...:A może kto? co? wie i może powiedzieć na ten temat: X9 500 pzdr mialem x9 i widze ze plastiki nie sa zbytnio spasowane co swiadczy o tym ze bylo cos robione i nie wiem o co chodzi z tymi cieniami na prawej stronie przekroku tak jak by byl wczesniej zalamany plastik (mozliwe ze to sprawa swiatla) poza tym z tylu opona michelin a z przodu nie michalin
Sympatycy szorstki Opublikowano 27 Maja 2009 Sympatycy Opublikowano 27 Maja 2009 mialem x9 i widze ze plastiki nie sa zbytnio spasowane co swiadczy o tym ze bylo cos robione i nie wiem o co chodzi z tymi cieniami na prawej stronie przekroku tak jak by byl wczesniej zalamany plastik (mozliwe ze to sprawa swiatla) poza tym z tylu opona michelin a z przodu nie michalin Dokładnie, teraz zauważyłem "wyboczony" plastik czarny nad tymi "cieniami", lewa strona dolnych, tylnych plastików też wygl?da dziwnie z widoczymi "zapinkami". Co? chyba było... @Rudy_56 - dzięki wielkie pzdr
Gość artuxx Opublikowano 28 Maja 2009 Opublikowano 28 Maja 2009 KLIK co myslicie o tym egzemplarzu - spory nalot prawie 50 tysi , ciekawe czy koles cos kombinuje ?? i jeszcze jeden od tego samego czlowieka KLIK
Gość brachu Opublikowano 28 Maja 2009 Opublikowano 28 Maja 2009 artuxx, na pewno maszyny myje zasadowym płynem do wysokoci?nieniówek - widać to po elementach silnika, a szczególnie oponach, które maj? gumę jakby dopiero wyszły z linii produkcyjnej. Troszkę nie fajnie, bo nie znajdziesz żadnych ewentualnych wycieków je?li takowe s?. Zawsze wystrzegam się takich pojazdów...
Gość artuxx Opublikowano 29 Maja 2009 Opublikowano 29 Maja 2009 no wlasnie widze ze maszynki az sie swieca na sloneczku jakby z fabryki wyjechaly
jackdent Opublikowano 29 Maja 2009 Opublikowano 29 Maja 2009 no wlasnie widze ze maszynki az sie swieca na sloneczku jakby z fabryki wyjechaly Nie przesadzajcie z tymi ocenami. 2oo to nie 4oo. To , że myjemy wsio to chyba normalne. Jak kupujesz używane auto a silnik błyszczy to można się zastanawiać o co biega........... Poprzedni mój skut l?nił prawie non stop mimo, że nie miałem nic do ukrycia. Je?li silnik jest czysty to trzeba sprzęt dosi??ć zrobić parę kilometrów na wysokich obrotach z maksymalnie możliwym obci?żeniem i powinno być wszystko widoczne. Jak jest brudny to go wyczy?cić i zrobić to samo ;-)
Gość stoney Opublikowano 29 Maja 2009 Opublikowano 29 Maja 2009 Co s?dzicie o tej ofercie? burgman_400_z_2005r. cyt: "Skuterek kupilem w salonie jako pozostawiony w rozliczeniu za nowy." Na pytanie o przebieg oraz jego udokumentowanie i czy opony s? oryginalne otrzymałem odpowiedĽ: Aktualny przebieg-ok.17tys,mysle ze najlepiej potwierdzic to w jakims serwisie do ktorego chetnie zawioze skuter [..] Temat opon został przemilczany, w zestawie 2 kpl. kluczyków
Makrotek Opublikowano 29 Maja 2009 Opublikowano 29 Maja 2009 Na pytanie o przebieg oraz jego udokumentowanie i czy opony s? oryginalne otrzymałem odpowiedĽ: Aktualny przebieg-ok.17tys,mysle ze najlepiej potwierdzic to w jakims serwisie do ktorego chetnie zawioze skuter [..] Temat opon został przemilczany, w zestawie 2 kpl. kluczyków Widziałem ten egzemplarz. Wygl?da bardzo dobrze. Jedynie plastik przy płozie z lewej strony wygl?da jakby był wymieniony - inny odcień. Przy?pieszenie i ogólna praca silnika ok. Ale o ile pamiętam to kiedy ja go ogl?dałem miał na liczniku co? ponad 30000... Opony w dobrym stanie, ale czy oryginalne to nie wiem
Sacetti Opublikowano 29 Maja 2009 Opublikowano 29 Maja 2009 Czyli typowe - stan licznika i cena s? do uzgodnienia Na fotkach skuter wygl?da przyzwoicie.
Gość 7mandaryn Opublikowano 29 Maja 2009 Opublikowano 29 Maja 2009 Co s?dzicie o tej ofercie? burgman_400_z_2005r. Zdjęcia nie pokazuj? go zbyt szczegółowo no i trochę mała rozdzielczo?ć ale: - dlaczego tylna czarna osłona na przekroku jest znacznie bardziej wyglansowana niż przednia (ta z klapk? wlewu paliwa). Ja mam identycznego tylko K4 i u mnie nie widać aż takiej różnicy. - nie wiem tego dokładnie czy w K5 na Włochy występowała wła?nie taka wymy?lna tarcza hamulcowa, u mnie jest normalna 'bez zębów'. Je?li była zmieniana to pytanie dlaczego, chyba raczej dla kaprysu poprzedniego wła?ciciela, bo dla przebiegu 17 kkm to zużycie oryginalnej tarczy powinno być ?ladowe i ledwo wyczuwalne. Ja mam na liczniku ponad 30 kkm i zużycie tej tarczy jest już wyczuwalne ale niewielkie. To tyle co zauważyłem a podjechanie na stację to bardzo dobry pomysł (tylko żeby mechanik nie był wcze?niej odpowiednio usposobiony...)
Gość stoney Opublikowano 29 Maja 2009 Opublikowano 29 Maja 2009 Aktualny przebieg-ok.17tys ... o ile pamiętam to kiedy ja go ogl?dałem miał na liczniku co? ponad 30000... Ja wiedziałem, że tak będzie!! >>Makrotek, widzę, że od jakiego? czasu polujesz na 400ccm, co spowodowało, że nie kupiłe? powyższego skutera? Co s?dzicie o tej ofercie? burgman_400_z_2005r. - nie wiem tego dokładnie czy w K5 na Włochy występowała wła?nie taka wymy?lna tarcza hamulcowa, u mnie jest normalna 'bez zębów'. przejrzałem fotki na google oraz strony włoskie i nie zauważyłem modelu z 2005r. z fiku?nymi tarczami
phil Opublikowano 29 Maja 2009 Opublikowano 29 Maja 2009 Hehe znam sprzedawcę. Kiedy szukałem swojego sprzęta byłem u tego pana. W garażu ma zawsze parę sztuk skuterów. Sprowadza rzeczywi?cie z Włoch... sam miałem kupić u niego Burgiego i UWAGA kiedy sprawdzałem papiery okazało się, że numery na skuterze nie zgadzaj? się z tymi na kwitach. Szczerze mówi?c... skutery s? trochę odpicowane - te które ogl?dałem były wymyte, brak ?ladów użytkowania jak starte przyciski itp. przebiegi... mój burgi z 2001 miał 24000km... sam oceń. Kolega Orzech może i jest rekordzist? ale w 2 lata zrobił 40 000 km. Takie przebiegi s? możliwe przy użytkowaniu skutera jedynie w mie?cie a wtedy widzisz szczególnie po manetkach i przyciskach ?lady częstego używania. Dodatkowo wiedz?c jak jeżdż? Włosi... miejskie 20 000km zazwyczaj mało możliwe jest bez jakiej? obcierki czy rys nawet od parkowania.
Makrotek Opublikowano 29 Maja 2009 Opublikowano 29 Maja 2009 >>Makrotek, widzę, że od jakiego? czasu polujesz na 400ccm, co spowodowało, że nie kupiłe? powyższego skutera? stoney - rzeczywi?cie poluję na 400, ale uparłem się na Majesty. Sprzedawca ten miał też Majke 400 ale okazało się iż silnik nie wchodzi na obroty powyżej 3000. Szczegóły znajdziesz kilka postów wyżej. Dodatkowo eMKa zwrócił uwagę iż emblematy na boku s? dziwnie nie na miejscu... Wła?ciciel dał mi się też przejechać omawianym Burgiem, st?d moje uwagi co do pracy silnika i wygl?du. Notabene, próbował mnie zdecydowanie namówić do jego zakupu i twierdził że skuter sprowadził w stanie jak dla siebie . !scooter A dlaczego Majesty? Poprzednio miałem Burgmana UH150 i pomimo jego niezaprzeczalnych zalet, brał olej jak to Burgman. Naczytałem się że w 400 Suzuki, ten problem jest jeszcze większy. Drugi powód dotyczy gustu. Yamaha mi się po prostu bardziej podoba wizualnie !scooter . O ile jednak Burgmanów 400 jest całkiem całkiem do wyboru (krajowe i sprowadzane), o tyle Majesty 400 jak na lekarstwo. Albo poza moim zasięgiem finansowym, albo z jakimi? niedomaganiami, albo za daleko trochę dla mnie.... Także ci?gle szukam i czkam na tak zwan? "swoj? okazję".... !scooter
Gość stoney Opublikowano 30 Maja 2009 Opublikowano 30 Maja 2009 Aktualny przebieg-ok.17tys ... o ile pamiętam to kiedy ja go ogl?dałem miał na liczniku co? ponad 30000... !w00t oto odpowiedĽ sprzedawcy: Rzeczywiscie mialem taki skuter z przebiegiem 3200 ale byl ladniejszy i zostal sprzedany,z czystego lenistwa nie zmienilem zdjec poniewaz drugi skuter byl bardzo podobny.Niestety tez jest juz sprzedany. i wszystko jasne!
Rekomendowane odpowiedzi