Misiek_500V Opublikowano 15 Maja 2009 Opublikowano 15 Maja 2009 Je?li mam być szczery - skoro sprzedaj?cy wyraża chęć podjechania do dowolnego serwisu - to skorzystałbym z tego 'przywileju' !happybth Ponieważ nie znam Wawy, dlatego w tej kwestii Tobie nie pomogę, ale s?dzę, że na forum znajdzie się kto? życzliwy i wskaże ci serwis godny polecenia w stolicy
Klubowicze krzytro Opublikowano 15 Maja 2009 Klubowicze Opublikowano 15 Maja 2009 Jaki to ma przebieg?
Sympatycy orzech Opublikowano 15 Maja 2009 Sympatycy Opublikowano 15 Maja 2009 Przy tym przebiegu ciężko co? powiedzieć. Powinien być wymieniony V-belt po 20 tysi?cach ale znaj?c Włochów bym się tego nie spodziewał - obym się mylił. Nie ma nic szczególnego na co zwracać uwagę "z zewn?trz". Stan opon, klocki, tarcze. W okolicy 35 tysięcy może skończyć się sprzęgło i membrana przepustnicy. Sprzęt na zdjęciach wygl?da ładnie, nie ma oznak wywrotek - charakterystyczne po wywrotce s? s? ?lady na podnóżkach pasażera i przy migaczach przednich, również na osłonie tłumika. Je?li podjedziesz do serwisu, popro? o zbadanie luzu na łożyskach główki ramy oraz o sprawdzenie kompresji silnika. Zobacz ile oleju jest w rurce pod filtrem lewym. Jak się umówisz na oględziny, mogę podjechać z Tob? (oczywi?cie jak będę miał czas)
Klubowicze krzytro Opublikowano 15 Maja 2009 Klubowicze Opublikowano 15 Maja 2009 Też mogę podjechać !happybth
Makrotek Opublikowano 15 Maja 2009 Opublikowano 15 Maja 2009 Dzieki wielkie panowie !happybth . Jako ze siedze z dzieckiem dzisiaj i jutro, bede chcial sie umowic z czlowiekiem na niedzielne popoludnie - jesli bedzie mozliwosc. Jezeli mielibyscie czas to dajcie swoje numery kontaktowe na PM. Jak juz bede cos wiedziec to sie z Wami skontaktuje. Pozdrawiam.
Sympatycy orzech Opublikowano 15 Maja 2009 Sympatycy Opublikowano 15 Maja 2009 W niedzielę będę na innym końcu Polski !happybth
Klubowicze krzytro Opublikowano 15 Maja 2009 Klubowicze Opublikowano 15 Maja 2009 Dzieki wielkie panowie . Jako ze siedze z dzieckiem dzisiaj i jutro, bede chcial sie umowic z czlowiekiem na niedzielne popoludnie - jesli bedzie mozliwosc. Jezeli mielibyscie czas to dajcie swoje numery kontaktowe na PM. Jak juz bede cos wiedziec to sie z Wami skontaktuje. Pozdrawiam. 600 22 85 06.pozdrawiam
waszlo Opublikowano 15 Maja 2009 Opublikowano 15 Maja 2009 Pozwolę sobie wrócić do jednego ogłoszenia: http://www.motoallegro.pl/item634056726_su...urgman_650.html Wcze?niej zwracali?cie uwagę na brak napisu z tyłu i dziwne malowanie tłumika-rozmawiałem z wła?cicielem:"on nic nie robił, kupił 1,5 roku temu takiego". Twierdzi, że jedyne co robił to zmienił olej i filtr i wszystko gra. Ale niestety nie chce się umówić na przejechanie do Poznania do serwisu na ekspertyzę, bo on nie ma na to czasu, cyt. "za 15000 to on nie będzie jeĽdził do Poznania, bo to jest cały dzień zmarnowany" W zwi?zku z powyższym mam pytanie- czy kto? z Poznania zna może serwis, z którego porz?dny mechanik pojechałby za rozs?dne pieni?dze ze mn? obejrzeć sprzęt? Bo ja technicznie nie będę w stanie ocenić tego, czy wszystko chodzi oki, choćby dlatego że nie mam porównania, nie znam charakterystyki silnika i skrzyni. A może kto? go już ogl?dał na żywo?
Blink_182 Opublikowano 17 Maja 2009 Opublikowano 17 Maja 2009 Pozwolę sobie wrócić do jednego ogłoszenia:http://www.motoallegro.pl/item634056726_su...urgman_650.html Wcze?niej zwracali?cie uwagę na brak napisu z tyłu i dziwne malowanie tłumika-rozmawiałem z wła?cicielem:"on nic nie robił, kupił 1,5 roku temu takiego". Twierdzi, że jedyne co robił to zmienił olej i filtr i wszystko gra. Ale niestety nie chce się umówić na przejechanie do Poznania do serwisu na ekspertyzę, bo on nie ma na to czasu, cyt. "za 15000 to on nie będzie jeĽdził do Poznania, bo to jest cały dzień zmarnowany" W zwi?zku z powyższym mam pytanie- czy kto? z Poznania zna może serwis, z którego porz?dny mechanik pojechałby za rozs?dne pieni?dze ze mn? obejrzeć sprzęt? Bo ja technicznie nie będę w stanie ocenić tego, czy wszystko chodzi oki, choćby dlatego że nie mam porównania, nie znam charakterystyki silnika i skrzyni. A może kto? go już ogl?dał na żywo? Ja bym na Twoim miejscu poszukał wersji Executive z ABS-em i składanymi lusterkami. AN650 bez składanych elektrycznie lusterek to lekka porażka w korkach. Ten z ogłoszenia jest lekko podejrzany. Brak znaczka Suzuki z tyłu, klient podaje że ma immobilizer a to jest akurat nie prawda. Ten AN650 jest bez immobilizera co można poznać po kluczyku. Klient nie chce się zgodzić na wizytę w serwisie mimo że do Poznania ma 45 km. Widocznie ma co? do ukrycia .
Misiek_500V Opublikowano 17 Maja 2009 Opublikowano 17 Maja 2009 Ja bym na Twoim miejscu poszukał wersji Executive z ABS-em i składanymi lusterkami. AN650 bez składanych elektrycznie lusterek to lekka porażka w korkach. Ja powiem tak Klik poczytaj i sam zdecyduj !OKK Rzeczywi?cie lusterka składane by się przydały, ale z drugiej strony patrz?c... ten denerwuj?cy luz...
Blink_182 Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 Rzeczywi?cie lusterka składane by się przydały, ale z drugiej strony patrz?c... ten denerwuj?cy luz... Luz jest ale nie jest aż taki denerwuj?cy. Bardziej denerwuj?ce jest stanie w korku !OKK
Makrotek Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 No to szukamy dalej: http://moto.allegro.pl/item636620901_przep...00_z_2005r.htmlInfo uzyskane przez tel. Skuter przywieziony z Włoch z przebiegiem 30k. Kupiony (podobno) w salonie yamahy - ktos zostwił w rozliczeniu. Ki?żka serwisowa i rachunki na wszystkie przegl?dy/wymiany. Do załatwienia wszystkie papiery tj. przegl?d, tłumaczenia itp.... Pytanie do użytkowników/znawców Majesty 400. Na co zwrócić szczególn? uwagę przy ogl?daniu Majki 400...? Byłem w niedzielę i ogl?dałem. Skuter wygl?da nieĽle. Wizualnie drobne rysy ale nic nie wskazuje na to że skuter leżał. Jedynie szyba lekko lata-albo ułamany zaczep pod plastikiem, albo odkręcona ?rubka, niewiem. Przebieg faktycny 36000, jest ksi?żka z wbitymi przegl?dami - ostatni bodajże przy 28000. S? to jedynie piecz?tki serwisu i daty , także niewiadomo co było na tych wizyach wymieniane/robione. Różne opny-przód Bridgestone, tył Pirelli. Niewiem jakie s? montowane orginalne, ale napewno były wymieniane- stan dobry. Schowki nieponiszczone, kanapa również. Silnik startuje bez problemów i równo pracuje. No i tu feler. Nie wkręca się na obroty powyżej 4000 !happybth . Przejechałem się i nie udało mi się rozpędzić maszyny powyżej 60 km/h. Przyspieszenie jest mułowate i od 3000 obrotów praktycznie zanika. .... Sprzedaj?cy - nota bebe sprawiaj?cy dobre wrażenie i nie próbuj?cy wciskać nic na siłe i ubarwiać - powiedział że skoro tak sprawa wygl?da odda skutra do serwisu, niech powiedz? co mu dolega. Zobaczymy jak się z tego wywi?że... Gdyby z silnikiem(napędem) było wszystko ok , to wydaje mi się że oferta jest interesuj?ca...
Klubowicze krzytro Opublikowano 18 Maja 2009 Klubowicze Opublikowano 18 Maja 2009 No to szukamy dalej: http://moto.allegro.pl/item636620901_przep...00_z_2005r.htmlInfo uzyskane przez tel. Skuter przywieziony z Włoch z przebiegiem 30k. Kupiony (podobno) w salonie yamahy - ktos zostwił w rozliczeniu. Ki?żka serwisowa i rachunki na wszystkie przegl?dy/wymiany. Do załatwienia wszystkie papiery tj. przegl?d, tłumaczenia itp.... Pytanie do użytkowników/znawców Majesty 400. Na co zwrócić szczególn? uwagę przy ogl?daniu Majki 400...? Byłem w niedzielę i ogl?dałem. Skuter wygl?da nieĽle. Wizualnie drobne rysy ale nic nie wskazuje na to że skuter leżał. Jedynie szyba lekko lata-albo ułamany zaczep pod plastikiem, albo odkręcona ?rubka, niewiem. Przebieg faktycny 36000, jest ksi?żka z wbitymi przegl?dami - ostatni bodajże przy 28000. S? to jedynie piecz?tki serwisu i daty , także niewiadomo co było na tych wizyach wymieniane/robione. Różne opny-przód Bridgestone, tył Pirelli. Niewiem jakie s? montowane orginalne, ale napewno były wymieniane- stan dobry. Schowki nieponiszczone, kanapa również. Silnik startuje bez problemów i równo pracuje. No i tu feler. Nie wkręca się na obroty powyżej 4000 !happybth . Przejechałem się i nie udało mi się rozpędzić maszyny powyżej 60 km/h. Przyspieszenie jest mułowate i od 3000 obrotów praktycznie zanika. .... Sprzedaj?cy - nota bebe sprawiaj?cy dobre wrażenie i nie próbuj?cy wciskać nic na siłe i ubarwiać - powiedział że skoro tak sprawa wygl?da odda skutra do serwisu, niech powiedz? co mu dolega. Zobaczymy jak się z tego wywi?że... Gdyby z silnikiem(napędem) było wszystko ok , to wydaje mi się że oferta jest interesuj?ca... Prawdopodobnie uszkodzona membrama przepustnicy,koszt membramy z wymian? 500zł.Ja tyle zaplaciłem !happybth
waszlo Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 Ponieważ wszystkie poszukiwania Burgiego 650 na razie spełzły na niczym(2 fajne sztuki sprz?tnięto mi sprzed nosa, pozostałe ogłoszenia albo nieaktualne albo padaka), zacz?łem zastanawiać się nad silverwingiem. W zwi?zku z tym wrzucam interesuj?ce mnie ogłoszenie i proszę o opinie http://www.motoallegro.pl/item631739859_ho...s_600_50km.html
Makrotek Opublikowano 19 Maja 2009 Opublikowano 19 Maja 2009 Czy jest może kto? z Gniezna, kto by mógł rzucić okiem na ten egzemplarz/egzemplarze...? http://motor-gniezno.otomoto.pl/yamaha-maj...0-M1306040.html
Sympatycy szorstki Opublikowano 20 Maja 2009 Sympatycy Opublikowano 20 Maja 2009 Czy jest może kto? z Gniezna, kto by mógł rzucić okiem na ten egzemplarz/egzemplarze...?http://motor-gniezno.otomoto.pl/yamaha-maj...0-M1306040.html Czy jedna tarcza w YP400 nie była tylko w amerykańskiej wersji ? Te maj? pojedyncz? tarczę ale europejskie "zegary", do tego nie posiadaj? tych "festyniarskich", bocznych odblasków jak amerykńskie wersje. Dziwne. Wizualnie sprawiaj? dobre wrażenie. Ten przebieg - 16 kkm w 4 lata. Może to okazja. Może to testówki z jakiego? zagranicznego salonu... pzdr
eMKa Opublikowano 21 Maja 2009 Opublikowano 21 Maja 2009 (...) Na co zwrócić szczególn? uwagę przy ogl?daniu Majki 400...? (...) Na emblemaciki - je?li był lakierowany/plastiki były wymieniane często zdarza się, że s? przyklejone krzywo lub nie na swoim miejscu. Tę Majkę pozwoliłem sobie w zwi?zku z tym umie?cić tutaj.
Sympatycy Kisiel Opublikowano 21 Maja 2009 Sympatycy Opublikowano 21 Maja 2009 Czy jedna tarcza w YP400 nie była tylko w amerykańskiej wersji ? Te maj? pojedyncz? tarczę ale europejskie "zegary", Przypuszczalnie model 2004 - czyli 1 tarcza również w wersji EU do tego nie posiadaj? tych "festyniarskich", bocznych odblasków jak amerykńskie wersje. Dziwne. Odblaski można zdj?ć bez uszczerbku na moturze
Sympatycy szorstki Opublikowano 21 Maja 2009 Sympatycy Opublikowano 21 Maja 2009 Czy jedna tarcza w YP400 nie była tylko w amerykańskiej wersji ? Te maj? pojedyncz? tarczę ale europejskie "zegary", Przypuszczalnie model 2004 - czyli 1 tarcza również w wersji EU Czyli możliwe, że jaka? lipa, bo sprzedawca podaje rocznik 2005, st?d moje "zastrzeżenia" pzdr
Makrotek Opublikowano 21 Maja 2009 Opublikowano 21 Maja 2009 Wła?nie dzwoniłem w sprawei tej Majesty. Rocznik 2004 jedna, druga pocz?tek 2005, ale ta już w zasadzie sprzedana. Go?ć twierdzi że stan dobry, papiery ma z serwisu - przegl?dy, plastiki cale, nic nie klejone. Silnik chodzi równo. Trzeba by sztukę obejrzeć, niestety czasowo i odległo?ciowo to dla mnie chwilowo niemożliwe....
Sympatycy szorstki Opublikowano 21 Maja 2009 Sympatycy Opublikowano 21 Maja 2009 Z tej samej f-my jest jeszcze X9 z silnikiem 250. Czy to jest ten silnik co w Helenach i Hexagonie był ? Jakby kto? podjechał do tych Majek w GnieĽnie, to prosiłbym o spogl?dniecie na to X9. Nie ma emblematów po bokach to pewnie malowane... pzdr
Artemis Opublikowano 22 Maja 2009 Opublikowano 22 Maja 2009 Z tej samej f-my jest jeszcze X9 z silnikiem 250. Czy to jestten silnik co w Helenach i Hexagonie był ? Jakby kto? podjechał do tych Majek w GnieĽnie, to prosiłbym o spogl?dniecie na to X9. Nie ma emblematów po bokach to pewnie malowane... pzdr Z tego co wiem to te sztuki z przed liftingu maj? silnik z Heleny, za? wersje Evo maj? znacznie nowocze?niejsze jednostki napędowe
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 23 Maja 2009 Administrator Opublikowano 23 Maja 2009 Z tej samej f-my jest jeszcze X9 z silnikiem 250. Czy to jestten silnik co w Helenach i Hexagonie był ? Jakby kto? podjechał do tych Majek w GnieĽnie, to prosiłbym o spogl?dniecie na to X9. Nie ma emblematów po bokach to pewnie malowane... pzdr Z tego co wiem to te sztuki z przed liftingu maj? silnik z Heleny, za? wersje Evo maj? znacznie nowocze?niejsze jednostki napędowe !piwko Bł?d X9 z lat 2001- 03 posiadaj? silniki, które w Hondzie montowane były w modelu Foresight. Model po lifcie Evo posiadał już silnik Quasar 250 ccm produkcji włoskiej. Silnik Helixa montowany był za to przez krótki okres w Piaggio Hexagonie 250.
Sympatycy szorstki Opublikowano 25 Maja 2009 Sympatycy Opublikowano 25 Maja 2009 A może kto? co? wie i może powiedzieć na ten temat: X9 500 pzdr
Rekomendowane odpowiedzi