Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
my?lałem o tym...Artemisie, ale forza to podobno najszybsza 250cc w swojej klasie...tak j? przynajmniej reklamuj?. Przesiadka z 400 ,chyba nie będzie taka zła...zwłaszcza że biore j? pod uwage jedynie jako skuter na miasto- na trase jak co? mam DN-a (niestety narazie czekamy na kufer) ...w forzie w razie czego można sobie biegami "powachlować"  !w00t

czytałem w którym? w?tku,że miałe? okazje jeĽdzić chwile poprzednim modelem...i nie byle? zachwycony. ;)

Hej, robiłem starty równoległe z Forz? i moja Aprilka łykała j? jak ta lala.. Faktycznie miałem także przyjemno?ć przejechać się, dynamika- bez rewelacji. Cała reszta: wygl?d, pozycja, zaawansowanie techniczne whist

Czytałe? ten test? Nie? To bardzo proszę !piwko :

http://www.motogen.pl/laboratorium/testysk...nsku,art12.html

Opublikowano

Co my?licie o tym Burgmanie 400?

Wg zdjęć i rozmowy z wła?cicielem - nic tylko brać. Ten rocznik to min. 15.000zł. Plastiki praktycznie delikatnie porysowane plus kilka pęknięć - klej epoksydowy + żywica z włóknem + szpachlówka + lakierowanie oceniam na jakie? 1000zł max. (tylko lakierowanie+porz?dny lakier, reszta we własnym zakresie). mały przebieg - 10.000km. Szlif musiał być bardzo delikatny, przy niewielkiej prędko?ci i prawie na pewno nie wpłyn?ł na konstrukcje skutera. Co ważne można go brać i od razu jeĽdzić a poprawki robić w wolnych chwilach...

Może kto? mieszka w pobliżu i może się przyjrzeć. Ja byłem zdecydowany ale muszę w tym roku sobie odpu?cić now? maszynkę ze względu na inne wydatki - ale nie mogę odżałować, że go nie wezmę :blink:

Opublikowano

KLIK

W przed ostatnim po?cie na stronie kolega wypowiada się o tym skuterze :blink:

• Sympatycy
Opublikowano

Misiek_500v, trzeba było na końcu url-a (adresu) dodać to: #entry107928

wtedy link prowadziłby do konkretnego postu :blink: Cyferki po #entry to numer

postu, który można znaleĽć np. najeżdżaj?c myszk? na opcję "cytuj" przy nim.

klik

pzdr

Opublikowano

To ja nie wiem jak on te zdjęcia zrobił bo ogl?dałem je wiele razy i skuter wygl?da na nich znakomicie (poza przerysowanym bokiem). Może to poretuszował? Chyba się tam wybiorę i sam go oblukam :blink:

Opublikowano

Szorstki postaram się zapamiętać !happybth

Stapoz zdjęcia w większo?ci przypadków pokazuj? ci tylko sprzęt bardzo ogólnie.

Sam poszukuj?c Burgmana znalazłem tak? "okazję" 200 km od domu. Sprzedawca zachwalał, że stan idealny, sam chyba polakierował 2 elementy, ale to musi sobie przypomnieć które, bo tego nie widać. Prawie nówka-funkiel sztuka nie ?migana. Na zdjęciach rzeczywi?cie bardzo przyzwoicie wygl?dał.

Po przybyciu na miejsce okazało się, że oba podesty były roztrzaskane (trzeba było podnie?ć wykładzinę podestu), a lakierowane elementy rzeczywi?cie były - chyba podczas zamieci piaskowej na powietrzu (byle bobów). O reszcie nie będę wspominał.

A z drugiej strony zobacz, że o?wietlenie tego skutera jest takie sobie i nie oddaje za bardzo tego, co rzeczywi?cie reprezentuje ten sprzęt.

Opublikowano
Co my?licie o tym Burgmanie 400?

Ten skuter jast na sprzedaż (z tego co ja wiem) już około 7-8 m-cy. i nikt go jeszcze nie kupił mimo atrakcyjnej ceny. Sam się na niego czaiłem zanim zakupiłem.

Opublikowano

To chyba faktycznie nie warto...

Przynajmniej nie żal, że go nie wezmę - na razie muszę jeĽdzić Majk?, oby dotrwała do nast. sezonu jak zbiorę trochę kasy... !happybth

• Sympatycy
Opublikowano

Odpu?ć sobie tego Burgmana.Ogl?dałem go pare dni temu i jak dla mnie to lekka porażka.

Skuter jest cały poobijany,plastiki połamane i nie wiem czy ma jaki? element który nie wymagałby lakierowania.

Cyt; ''Po lekkim szlifie"-bez komentarza

Opublikowano

Ja też przymierzałem się do zakupu tego sprzęta ale to faktycznie porażka. Pisałem już o tym poprzednio. Nie do?ć, że każdy plastik ma uszkodzenie to na czasy pęknięcia plastików maj? się nie adekwatnie do plastików osłaniaj?cych. Tak jakby kto? połamał plastik i na to nałożył porysowany ale cały plastik - zdaniem sprzedaj?cego to tak specjalnie. Jaka? porażka.

Pozdrawiam

wabbit

Opublikowano

Witam wszystkich. Jestem na etapie poszukiwań Burgmana 650, budżet do 15 tysięcy, ale raczej ze wskazaniem na wyrobienie się w 13000 + opłaty. Pozwolę sobie podać trzy linki do ogłoszeń allegro, może kto? widział te sprzęty i jest w stanie mi cos o nich powiedzieć, bo nie chciałbym robić drogi na marne. A może widzieli?cie gdzie? indziej jaki? ciekawy egzemplarz? Będę wdzięczny za wszelk? okazan? pomoc.( nie ?miem wspominać nawet o ogromie mojej wdzięczno?ci, je?liby kto? przejeżdżał niedaleko i specjalnie spojrzał na przedmiotowe okazy :blink: Jednocze?nie cały czas zastanawiam się również nad Tmaxem, bo Burgiego 650 widziałem na żywo i mnie zauroczył, a Tmaxa niestety nie, więc je?li macie jakie? opinie na temat porównania tych dwóch sprzętów-bardzo proszę o ich wyrażenie. A oto linki do interesuj?cych mnie aukcji:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1303317

http://www.motoallegro.pl/item631890455_su...n_650_2003.html

http://www.motoallegro.pl/item634056726_su...urgman_650.html

Z góry dziękuję za wszelk? okazan? pomoc.

Opublikowano

M.in. w pierwszym Burgmanie zastanawiaja STRASZNIE zjechane manetki, w trzecim brak napisu Burgman na tylnym plastiku i dziwnie polakierowana oslona wydechu :blink: .

Opublikowano

Pierwszy ma około 60 000 przelotu o ile pamietam - oferta wisi od jesieni.

Opublikowano

Czy Koledzy z Poznania maj? jak?? wiedzę na temat tego skutera: Suzuki Epicuro 125

Dziwi mnie tak niski przebieg.

Opublikowano
Jak Wam się widzi ten X-Max?

http://moto.allegro.pl/item624528226_yamah...ancja_w_wa.html

Wydaje mi się, że upust jest nieduży; oczywi?cie zawsze można się targować.

Witam,

Wedlug mnie podejrzana jest wymiana tylnej opony przy tak malym przebiegu - 2600 km.

Sam mam X-maxa, ale 125 i tylna opone wymianialem po 15000 km.

Jednak niech sie wypowiedza bardziej doswiadczeni skuterzysci !vampire

Pozdrawiam

Opublikowano

nie kazda dziure da sie zalatac, ja jak mialem 50cm to wymienilem opone po 200km po najechaniu na pret zbrojeniowy.

Opublikowano

Ogl?dałem t? Majesty 400. Wygl?da trochę gorzej niż na zdjęciach. Szyba jest żółta jakby miała ze 20 lat. Silnik ma do?ć duże wibracje na luzie i rusza z szarpaniem. Nie zauważyłem czy była po wypadku - być może nie. Przyspieszenie przy ruszaniu b.słabe - ja odpu?ciłem j? sobie.

• Sympatycy
Opublikowano

Gleba na prawy bok, brak drugiej tarczy hamulcowej na przodzie. JeĽeli ma taki przebieg powinna mieć oryginaln? oponę z przodu. Szarpanie przy ruszaniu wskazuje na walnięte sprzęgło. Szyba niestety w majesty jest słabej jako?ci.

Opublikowano

No coż czyli odpuszczam sobie i tak nie najbliżej. A wła?nie jak to jest z tymi tarczami w Majesty 400. Jedne egzemplarze maj? jedn?, inne dwie. Czy zależy to od wersji - rynek - czy od rocznika może...?

A może kto? z klubowiczów ma Majke na sprzedaż za przystępne pieni?dze. Wiem że w sezonie zimowym były dwie (Warszawa i Toruń !happybth ), ale już zdaje się nie s?... !scooter

• Sympatycy
Opublikowano
(...)jak to jest z tymi tarczami w Majesty 400. Jedne egzemplarze maj? jedn?, inne dwie. Czy zależy to od wersji - rynek - czy od rocznika może...?

Majki z USA maj? jedn? tarczę, żółte kierunki i festyniarskie odblaski po bokach, gdzie? w Europie były również sprzedawane majki z 1 tarcz? ale nie mam pojęcia gdzie. Możliwe, że w pierwszym roku produkcji miały 1 tarczę... ????

Opublikowano

Pierwsze europejskie wersje miały jedn? tarczę. Chyba rocznik 2004.

Opublikowano

No to szukamy dalej: http://moto.allegro.pl/item636620901_przep...00_z_2005r.html

Info uzyskane przez tel. Skuter przywieziony z Włoch z przebiegiem 30k. Kupiony (podobno) w salonie yamahy - ktos zostwił w rozliczeniu. Ki?żka serwisowa i rachunki na wszystkie przegl?dy/wymiany.

Do załatwienia wszystkie papiery tj. przegl?d, tłumaczenia itp.... !happybth

Pytanie do użytkowników/znawców Majesty 400. Na co zwrócić szczególn? uwagę przy ogl?daniu Majki 400...?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...