Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

Moje zdanie bezwypadkowy to taki który nie miał nawet szlifa

Opublikowano

Jak widać remont "resetuje" czas. Od remontu bezwypadkowy.......

sorry za offtop

Opublikowano

Hmm......... firma nosi nazwę "motodzwon" !scooter sprzedaj? dużo wszelkich czę?ci

Firma

W ogłoszeniach których maj? bardzo dużo mało gdzie pisze "bezwypadkowy", to wszystko daje trochę do my?lenia, z t? Hond? "woż?" się już do?ć długo !piwko ale najlepiej żeby kto? podjechał do nich i obejrzał ten :)

• Klubowicze
Opublikowano

Do 22hubert - jako? nazwa firmy nie napawa optymizmem. Dzwon w moto to jednak kojarzy mi się z wypadkiem czołowym.

Opublikowano

Faktycznie dzwon w nazwie to iscie nie trafione slowo ale jezeli skuter mial by takie usterki jak widac na zdjeciach, nie krecony licznik i sprawny silnik to wchodzi w gre dobry lakiernik i po sprawie, przynajmniej widzisz co jest do zrobienia a nie kupujesz pospawanego z dwoch skuta jako bezwypadkowego :) . Ale znajac zycie pod owiewka zaczepy pewnie polecialy a nie wykluczone ze cos dodatkowo moglo sie urwac lub peknac i wyjdzie po jakims czasie. Ogolnie cena jest chyba dobra i dlatego pytam.

Opublikowano

My?lę, że je?li chcesz doprowadzić go do stanu zadowalaj?cego - lakierowanie, wymiana tego co jest połamane, serwis, itd - to dolicz sobie do ceny ok 3tys. Powinno wystarczyć - je?li będzie taniej to hura.

Opublikowano

Wła?nie też się zastawnawiam nad tym Silverem z motodzwonu. Ale oprócz połamanych plastików jest jeszcze jedno co mnie niepokoi to jego kolor. W ogłoszeniu jest, że kolor srebrny. Tymczasem jest to kolor grafitowy a nie przypominam sobie takiej kolorystyki SW w 2003 roku. Poza tym uszkodzenia plastików s? po obu stronach i to mnie też zastanawia.

Opublikowano

E tam... Mój wozityłek też ma plastiki z obu stron lekko otarte. Jedno - przewrotka przy 3km/h (olej na drodze !OKK )/ Druga strona - położył się w garażu z bocznej stopki...

Trzeba tego SW obejrzeć - rama i silnik jak sprawne to całkiem fajny może być :D Z plastikami przetartymi da się jeĽdzić i w żadnym stopniu nie zaważy to na bezpieczeństwie czy bezawaryjno?ci przecież.

Opublikowano

Misiooo w sumie masz rację, nie zawsze przerysowane plastiki ?wiadcz? o megadzwonie, chociaż czasem zostawia się je porysowane, aby odwrócić uwagę od powazniejszych spraw.

BTW mój sprzęt też jest porysowany - zaliczyłem szlifa przy ok 40km/h, nic nie pękło, ucierpiał jedynie lakier. Najpierw miałem ambicję, aby pomalować uszkodzenia (skut za jakis czas pójdzie na sprzedaż), ale raczej zostawię porysowany, ale jednak oryginalny lakier.

Opublikowano

Jeszcze pytasz po co? Przywiózł to dla siebie... żeby na tym zarobić ile tylko się da !happybth

Ten ma przebieg co? nie ten teges... 15tys w 6 lat? ja niemal 9000km w rok nakręciłem na 50ccm... Jednak zawsze warto obejrzeć - może rzeczywi?cie zadbana sztuka jaka?? I traktować licznik przebiegu jakby go tam nie było po prostu - czyli tego się nigdy nie dowiemy.

• Klubowicze
Opublikowano
a co powiecie o tym?

http://allegro.pl/item591759850_suzuki_burgman_400.html

opis niezbyt szczegółowy... warto się tym zainteresować? a może jest kto? z okolic |wiecia co by na zwiady mógł jechać !happybth ?

Co mnie zastanawia... po co kto? kto przywiózł co? dla 'siebie' zaraz to sprzedaje?

Może i rocznik 2003 , ale raczej pierwszej rejestracji - z tego co mi wiadomo w 2003 była już inna "buda" tzn. z przodu podwójny reflektor i tylna też została zmieniona !YES

Opublikowano
a co powiecie o tym?

Co mnie zastanawia... po co kto? kto przywiózł co? dla 'siebie' zaraz to sprzedaje?

zobacz co więcej sprzedaje, co? dużo przywiózł dla siebie ;-) Dragstara tez :-)

Opublikowano

Może i rocznik 2003 , ale raczej pierwszej rejestracji - z tego co mi wiadomo w 2003 była już inna "buda" tzn. z przodu podwójny reflektor i tylna też została zmieniona  ;)

Zapewne to tylko data pierwszej rejestracji. W 2003 roku to już były burgmany na wtrysku (tylna lampa już nie od "merca" :lol: ), zwane potocznie K3.

A przebieg 15 kkm... :ph34r: Obejrzyj opony, przy takim przebiegu powinny być jeszcze oryginały (przynajmniej przedni laczek). Po fotkach widać, że s? to montowane przez producenta Bridgestony Hoop'y (mam nadzieję, że nie przekręciłem nazwy ;) ), ale należałoby spojrzeć na wybit? datę produkcji opony. Je?li były zmieniane - przebieg jest na pewno wyższy (wtedy też należałoby z duż? ostrożno?ci? podej?ć do sprzęta na zasadzie - jedno kłamstwo może oznaczać kolejne - oczywi?cie nie dyskwalifikuje to pojazdu, a jedynie zmusza do potrójnej czujno?ci).

Pozdrawiam

bartosinski

Opublikowano
a co powiecie o tym?

opis niezbyt szczegółowy... warto się tym zainteresować? a może jest kto? z okolic |wiecia co by na zwiady mógł jechać whist ?

to K2 czyli gażnik( moim zdaniem to dobrze)

i jak na ten przebieg to mocno wytarte manetki ma whist

daleko nie mamy whist ty zreszt? też :D

• 2 tygodnie później...
  • Sympatycy
Opublikowano

Szkoda, że wczoraj go nie wypatrzyłe?, byłem w Siedlcach :lol:

Jak na włoszczyznę, bardzo mały przebieg, wręcz zastanawiaj?cy. Wygl?da ładnie. Je?li jeste? zainteresowany popro? sprzedaj?cego o zdjęcia opon i ich indeksów. Przy tym przebiegu przód powinien być jeszcze oryginalny. Reszta tylko organoleptycznie.

• Sympatycy
Opublikowano
Witam

Ta oferta jest trochę wyróżniaj?ca się w tłumie ...

Ksi?żek brak :lol: , prawa strona dolny plastik po?cierany (co dziwne góra - nic :lol: ),

przebieg 14kkm w 5 lat AN 650 :blink: ??? A tłumik br?zowy od rdzy jakby nieco więcej przejechał...

Ale może ja się mylę. whist

pzdr

Opublikowano

Znalazłem też aukcje z tym skuterem, gdzie sprzedaj?cy twierdzi, że był kupiony w polskim salonie, więc chyba raczej kupa :/

• Sympatycy
Opublikowano
aukcja - burgman 125

co o tym myslicie? myslicie ze wystarczy dla poczatkujacego Maxi? poki co bujam się 50tk? chinolem...

Skuterek mocno pokiereszowany. Do klejenia czacha, obustronny szlif !NOT , brak lewych napisów. Na 100% trzeba inwestować pod warunkiem, że jeste? estet? i będzie Ci to przeszkadzać - jeĽdzić się da.

Co do drugiego pytania. Przesiadaj?c się z 50 na 150 robisz najbezpieczniejsze posunięcie "pojemno?ciowe". Pamiętaj tylko, że szybko zapragniesz więcej. Mi 125 wystarczył tylko na 4 miesi?ce, potem musiałem mieć dużo więcej :lol:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...