Carrea Opublikowano 12 Marca 2009 Opublikowano 12 Marca 2009 Faktycznie, ma znacznie porysowane ranty felg A co powiecie na tę Majesty 400? http://moto.allegro.pl/item573261595_yamaha_majesty_400.html Aha i mam jeszcze jedno pytanie odno?nie Majesty. Zauważyłem, że występuj? wersję z dwiema tarczami na przodzie i z jedn?. W czym rzecz?
Sympatycy orzech Opublikowano 12 Marca 2009 Sympatycy Opublikowano 12 Marca 2009 Aha i mam jeszcze jedno pytanie odno?nie Majesty.Zauważyłem, że występuj? wersję z dwiema tarczami na przodzie i z jedn?. W czym rzecz? Z jeden? tarcz? s? z USA. Maj? również często żółte klosze kierunkowskazów i odblaski na bokach.
Gość Astronauta_Spiff Opublikowano 13 Marca 2009 Opublikowano 13 Marca 2009 Witam Mój kolega rozważa zakup skutera. Stosunkowo niewygórowany budżet i pierwszy maxi skuter ( wcze?niej sezon na 50stce). Wybór skłania się ku YP 250. Kolega Teston ( w w tym po?cie pozbywa się swojej YP ki. " Czy oferta jest interesujaca?
dr.big Opublikowano 13 Marca 2009 Autor Opublikowano 13 Marca 2009 (...)A co powiecie na tę Majesty 400?(...) Z opisu: "spalanie 2,5 do 3 litrow" ... Jesli inne dane skutera oraz jego stan okreslone sa tak rzetelnie jak samo zuzycie paliwa, to gratuluje .
eMKa Opublikowano 13 Marca 2009 Opublikowano 13 Marca 2009 2,5-3... tak tu go?ć przesadził. Poza tym widzę na lakierze sporo rys/zmatowień - chyba że s? to refleksy. Nie podoba mi się także stan wydechu (tuż przed tłumikiem), brak plastiku za siedzeniem (co? tam wcze?niej było - może kufer, więc dlaczego został zdemontowany? Zwykle takie akcesoria sprzedaje się razem ze skuterem, a to element wyj?tkowo podatny na uszkodzenie w przypadku choćby "dzwona") i ta jedna tarcza z przodu w egzemplarzu z Francji... Może jestem przeczulony, ale koniecznie trzeba obejrzeć z bliska przed zakupem.
Gość soko Opublikowano 18 Marca 2009 Opublikowano 18 Marca 2009 witam mam skutera 50tke, ale jestem w trakcie robienia "A" i chce sobie kupić Burgmana 400. Wolałbym żeby to była 'sztuka' z mojego regionu dlatego podaje dwa linki: Burgman 400 - 2004 rok Burgman 400 2001 rok W ogóle na co zwracać większ? uwagę? rocznik? przebieg? co w tych skuterach jest najważniejsze, poniżej którego rocznika nie schodzić? I co my?licie o dwóch w/w aukcjach. pozdrawiam soko
misioooo Opublikowano 18 Marca 2009 Opublikowano 18 Marca 2009 Zwracaj uwagę na stan techniczny - to najważniejsze! Przebieg i rocznik - mniej ważne. Lepiej zakupić skuter z 2000 w bardzo dobrym stanie niż z 2005 w stanie... niemal złomowania (a takich nie brakuje). Jak dla mnie to: 1. Stan techniczny (silnik, przekładnia, zawieszenie, RAMA!, elektryka etc.) 2. Stan wizualny (czasami lepiej, żeby np. było widać otarcia po glebie na parkingu niż dziwnie pomalowany pojazd... Wtedy można podejrzewać najgorsze - rozbitek poskładany do kupy, podstawa to oryginalny lakier) Ten nowszy z linków Twoich to chyba od handlarza typowego (tak s?dzę po tym, co napisał w aukcji - mogę się mylić). Ten starszy - wygl?da jak dla mnie na bardziej godnego uwagi (zwłaszcza, że sprzedawca co? chyba się zna, bo potrafi nazwać płytę pod kufer, czego handlarze często nie umiej? ). Jednak na 85% też handlarz - choć bardziej obyty ze skuterami.
MISIEK Opublikowano 18 Marca 2009 Opublikowano 18 Marca 2009 witam mam skutera 50tke, ale jestem w trakcie robienia "A" i chce sobie kupić Burgmana 400. Wolałbym żeby to była 'sztuka' z mojego regionu dlatego podaje dwa linki: Burgman 400 - 2004 rok Burgman 400 2001 rok W ogóle na co zwracać większ? uwagę? rocznik? przebieg? co w tych skuterach jest najważniejsze, poniżej którego rocznika nie schodzić? I co my?licie o dwóch w/w aukcjach. pozdrawiam soko Nie jestem "specem" ale misioooo dobrze prawi !YES Stan techniczny to podstawa. Dodałbym jedynie by sprawdzić czy skuter jedzie prosto (nie ?ci?ga) po puszczeniu delikatnie kierownicy. Co do przebiegu... . Większo?ć to ?ciema... , więc nie bierz pod uwagę.
misioooo Opublikowano 18 Marca 2009 Opublikowano 18 Marca 2009 Szybkie oględziny można zrobić z kim? "w temacie" i niezainteresowanym kupnem (chłodna głowa). Zatem weĽ kolegę mechanika. To co mi przychodzi: 1. Stawiasz na centralce, siadasz na tyle, aby przód unie?ć i trzymaj?c za przednie lagi kręcisz lewo-prawo (lagami, nie dotykaj?c kierownicy). Nie może być żadnego luzu i musi się lekko kręcić. 2. Zagl?da kolega-ekspert do przekładni, ogl?da silnik (wycieki, dziwne czę?ci nieoryginalne etc). 3. Ogl?dacie opony i felgi dokładnie. To samo z tarczami hamulcowymi. Na centralce ręk? kręcicie kołem przednim i tylnym. 4. Ogl?dacie dokładnie siedzisko, plastiki etc - to może ?wiadczyć o przebiegu 5. Jazda próbna być musi. Najlepiej w pełnym zakresie obrotów i dłuższa niż 2km dookoła bloku/domu. Po puszczeniu kierownicy skuter musi jechać prosto przy wyższej prędko?ci (tak ze 30-40km/h powinno starczyć). Temperatura na wskaĽniku. 6. Ogl?dacie plastiki dokładnie (czy nie malowane, popękane i zaszpachlowane etc). To na szybko można zrobić. Dokładniej to rozbiórka plastików i oględziny dokładne ramy - też polecam jak skuter przejdzie oględziny wstępne pozytywnie.
Relayed Opublikowano 18 Marca 2009 Opublikowano 18 Marca 2009 Zawsze jest lepiej z takim 'koleg?' ma sie to poczucie ze gówna Ci nie wcisn?, a i dobry mechanik to na słuch umie ocenić prace silnika. Pozdr. FF
Lucjan73 Opublikowano 18 Marca 2009 Opublikowano 18 Marca 2009 witam !scootermam skutera 50tke, ale jestem w trakcie robienia "A" i chce sobie kupić Burgmana 400. Wolałbym żeby to była 'sztuka' z mojego regionu dlatego podaje dwa linki: Burgman 400 - 2004 rok Burgman 400 2001 rok W ogóle na co zwracać większ? uwagę? rocznik? przebieg? co w tych skuterach jest najważniejsze, poniżej którego rocznika nie schodzić? I co my?licie o dwóch w/w aukcjach. pozdrawiam soko Witam, ten tańszy to K1 ten drugi to K3 tu możesz przeczytać o różnicach w modelach.
Klubowicze robson Opublikowano 18 Marca 2009 Klubowicze Opublikowano 18 Marca 2009 Mogę się mylić , ale wydaje mi się że K1 nie występował w takim kolorze jak ten bordo / wi?nia . Skuter na fotkach wygl?da jakby dopiero co był malowany , lakier l?ni jak w nówce , ale chyba nie od wosku !scooter
sopranovw Opublikowano 18 Marca 2009 Opublikowano 18 Marca 2009 Ta K1 fakt wygl?da niby ładnie ale ten kolor zbyt ładnie i te plastiki dwa odcienie (porównuje ze swoim K1 ) jak dla mnie co? za ładnie !scooter
Gość soko Opublikowano 19 Marca 2009 Opublikowano 19 Marca 2009 Lucjan73: dzieki za link, dobrze jest wiedzieć. a co myslicie na temat: K3 ale mniejszy silnik a K1/K2 i 400setka? Co by?cie w tym wypadku wybrali? Z góry mówie że mi na wielkich V-MAX nie zależy... dzieki za odpowiedz !tut soko
Lucjan73 Opublikowano 19 Marca 2009 Opublikowano 19 Marca 2009 K3 jest na wtrysku i w "nowej budzie", K1 i K2 maja często problem ze znikaniem oleju !tut Wszystko zależy od konkretnego egzemplarza, teoretycznie K3 jest napewno nowocze?niejszy. Poszukaj w w?tkach archiwalnych, jest tam sporo "porad technicznych" o B 400. Zastanaiwałe? się może nad innymi markami ?
Sympatycy orzech Opublikowano 19 Marca 2009 Sympatycy Opublikowano 19 Marca 2009 K3 jest na wtrysku i w "nowej budzie", K1 i K2 maja często problem ze znikaniem oleju !tut Wszystko zależy od konkretnego egzemplarza, teoretycznie K3 jest napewno nowocze?niejszy. Poszukaj w w?tkach archiwalnych, jest tam sporo "porad technicznych" o B 400. Zastanaiwałe? się może nad innymi markami ? K3 też siorpie olej. Podpytajcie Szuwarka i Areckiego. !tut
Gość soko Opublikowano 19 Marca 2009 Opublikowano 19 Marca 2009 Kymco Grand Dink a moze Piaggio X8 ? tylko ze tych na rynku jest duzo mniej... ehh wolalbym wybrac juz konkretny model i nad tym sie zastanawiac. Jesli chodzi o suzuki to mam przynajmniej w miescie zaprzyjazniony serwis ze tak powiem, bo u nich hinola kupowalem, a salon jest generalnie Suzuki.,..
-=Dee Jay=- Opublikowano 19 Marca 2009 Opublikowano 19 Marca 2009 jezeli masz zaprzyjaĽniony serwis, to chyba sprawdz? Ci kazde moto ?? a jezeli s? "zaprzyjaĽnieni" tylko dlatego, że kupiłes u nich chinola, to tak samo odstawi? szopkę przy stuki-puki jak i przy innych markach ... bierz X8 - rzadko spotykane, wyróżnisz się z tłumu.
Lucjan73 Opublikowano 19 Marca 2009 Opublikowano 19 Marca 2009 Kymco Grand Dink a moze Piaggio X8 ? tylko ze tych na rynku jest duzo mniej...ehh wolalbym wybrac juz konkretny model i nad tym sie zastanawiac. Jesli chodzi o suzuki to mam przynajmniej w miescie zaprzyjazniony serwis ze tak powiem, bo u nich hinola kupowalem, a salon jest generalnie Suzuki.,.. Wiem kto ma do sprzedania Grand Dink`a pewny sprzęt - napisz na PM do M@rkiza
rudy_56 Opublikowano 20 Marca 2009 Opublikowano 20 Marca 2009 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1145185 Kto? zna ?? Boczne oznaczenia gdzie? znikły ...
Gość Radman Opublikowano 20 Marca 2009 Opublikowano 20 Marca 2009 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1145185Kto? zna ?? Boczne oznaczenia gdzie? znikły ... Na pierwszy rzut oka widac malowane elementy... Historia: skuter lezal dosc powaznie, wymieniony komin (poprzedni ponoc mocno rozwalony), elementy boczne wymienione na nowe i malowane. Sprzedajacy podaje sie za dealera/importera Yamahy i twierdzi, ze wszystko zostalo zrobione "jak fabryka chciala" i wszelkie uszkodzenia zostaly nalezycie naprawione... Powodzenia.
22hubert Opublikowano 20 Marca 2009 Opublikowano 20 Marca 2009 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1145185Kto? zna ?? Boczne oznaczenia gdzie? znikły ... A napisal ze bezwypadkowy Tak sie zastanawiam gdzie lezy granica bezwypadkowosci, dopoki ktos ramy nie bedzie musial z 2 czesci skladac?
spike Opublikowano 20 Marca 2009 Opublikowano 20 Marca 2009 Skutery ze spawanymi ramami i auta zespawane z 4 ćwiartek - (widziałem takie) s? traktowane w Polsce jako bezwypadkowe !tut
jackdent Opublikowano 20 Marca 2009 Opublikowano 20 Marca 2009 Tak sie zastanawiam gdzie lezy granica bezwypadkowosci, Wypadek komunikacyjny - zdarzenie w ruchu drogowym, w których uczestnicz? pojazdy, kończ?ce się ofiarami Nie ma ofiar nia ma wypadku a że rama się wygięła w "S" to inna sprawa
misioooo Opublikowano 20 Marca 2009 Opublikowano 20 Marca 2009 Niee... Powypadkowy to taki, który widać, że rozbity od razu
Rekomendowane odpowiedzi