Abach Opublikowano 18 Lutego 2009 Opublikowano 18 Lutego 2009 Bardzo ładnie zakończona aukcja !scooter Wykolegował wszystkich ......................... Aukcję można zakończyć w każdym terminie. Natomiast odwołać złożone oferty nie jest tak łatwo. W tym wypadku oferty zostały odwołane niezgodnie z regulaminem i mam nadzieję, że który? z odwołanych zdaje sobie z tego sprawę i zgłosi to do Allegro. Sprzedawca dostaje wtedy ostrzeżenie. Trzy takie ostrzeżenia i nieuczciwy sprzedawca opuszcza Allegro na amen.
GRinKU Opublikowano 18 Lutego 2009 Opublikowano 18 Lutego 2009 Jaka tam byla najwyzsza oferta? Z tego co kojarzę to chyba 8100zł
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 18 Lutego 2009 Administrator Opublikowano 18 Lutego 2009 Bardzo ładnie zakończona aukcja !scooter Wykolegował wszystkich ......................... Aukcję można zakończyć w każdym terminie. Natomiast odwołać złożone oferty nie jest tak łatwo. W tym wypadku oferty zostały odwołane niezgodnie z regulaminem i mam nadzieję, że który? z odwołanych zdaje sobie z tego sprawę i zgłosi to do Allegro. Sprzedawca dostaje wtedy ostrzeżenie. Trzy takie ostrzeżenia i nieuczciwy sprzedawca opuszcza Allegro na amen. Zgadza się... tyle tylko, że na allegro jest to praktycznie norm? i nikt sobie z tego nic nie robi . Nie bardzo rozumiem ludzi wystawiaj?cy w ten sposób aukcje. Po kiego robić BCM z dopiskiem "zastrzegam sobie prawo do zakończenia aukcji przed czasem i odwołania ofert"? Czy nie pro?ciej zrobić aukcje od 1 pln z cen? minimaln?? Ja to widzę tak: - Chcę sprzedać za konkrten? kwotę (ewentualnie z mał? negocjacj? w dół) wystawiam "kup teraz". - Chcę wystawić na licytację ale mam minimaln? kwotę poniżej której nie sprzedam, więc j? okre?lam podczas wystawiania (nie jest widoczna dla licytuj?cych). - Chcę wystawić towar ale decyduję się sprzedać za maksymaln? kwotę jak? kto? da... czyli innymi słowy decyduje się na opcje: "towar jest warty tyle ile kto? chce za niego zapłacić". To wszystko jest tak proste a dla większo?ci osób tak trudne. Przykład powyższej aukcji pokazuje, że sprzedaj?cy chciał co? sprzedać tylko, że miał z góry ustalon? cenę, jednak nie okre?lił jej poprzez opcję "ceny minimalnej". W moim odczuciu takie posunięcia powinny skutkować natychmiastowym usunięciem konta. No i cena... 8100... tyle wykładał na stół jaki? allegrowicz (w ciemno lub po oględzinach). Jak na nasze realia była to cena adekwatna do ryzyka i aktualnej sytuacji na rynku.
dr.big Opublikowano 19 Lutego 2009 Autor Opublikowano 19 Lutego 2009 Ja wiem, czy sie dziwic? Nawet tutaj doradzano wyjazd i zakup skutera w trakcie trwania aukcji... To jak traktowac taka "aukcje"? Po prostu jak ogloszenie... Po co w niej skladac oferty, nastawiajac sie na ewentualny zakup?
misioooo Opublikowano 19 Lutego 2009 Opublikowano 19 Lutego 2009 Ja to robię zwykle odwrotnie. Daję aukcję z cen? startow? w okolicach poziomu mnie interesuj?cego. Ustalam cenę minimaln? poniżej której nie sprzedam i daję cenę kup teraz - nieco wyższ?, ale bez przesady. Jak kto? zadzwoni i powie, że chce obejrzeć, to mówię, że ok, ale jak kto? mi kliknie na allegro to "sory gregory" - sprzedam temu co klikn?ł. Telefon sprzedałem wła?nie po Kup Teraz za nieco więcej niż chciałem. Ot znalazł się kto?, kto w ciemno kupił !happybth
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 19 Lutego 2009 Administrator Opublikowano 19 Lutego 2009 Ja wiem, czy sie dziwic? Nawet tutaj doradzano wyjazd i zakup skutera w trakcie trwania aukcji... Zgadza się... ale to była sugestia kupuj?cego a na t? sprzedaj?cy przystanie lub nie. Sprzedaj?cy wystawiaj?c towar na aukcje powinien trzymać się przepisów allegro. Skoro co? wystawiam to w momencie pojawienia się ofert jest to dla mnie wi?ż?ce. Je?li już pojawia się u sprzedaj?cego konkretny kupiec i chce kupić, wystarczy aby zaoferował najwyższ? cenę a sprzedaj?cy zamyka po chwili aukcje. Niby nie do końca fair wobec innych licytuj?cych ale zgodnie z przepisami aukcyjnymi. To jak traktowac taka "aukcje"? Po prostu jak ogloszenie... Dokładnie tak... ogłoszenie i to bez zobowi?zań. Ps. Jaki? czas temu zadzwoniłem do jednego z oferantów pytaj?c o to czy sprzeda towar za najwyższ? ofertę (w/g tego jak jest wystawiona oferta) i czy jest ?wiadomy, że wystawił go na aukcje. W odpowiedzi usłyszałem, że jak cena nie osi?gnie konkretnego pułapu (nie było ceny min) to nie sprzeda. Kiedy zacz?łem mu tłumaczyć, że będzie działać wbrew ogólnym zasadom aukcyjnym usłyszałem: "Panie, mam to w d..ie! Nikt mi nic nie zrobi! Powiem, że mi towar ukradli!"... ot normalka na allegro !happybth .
Abach Opublikowano 19 Lutego 2009 Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgadza się... tyle tylko, że na allegro jest to praktycznie norm? i nikt sobie z tego nic nie robi. Z t? "norm?" to przesada. Owszem zdarza się, głównie w motoryzacji, ale najważniejsze jest to, aby takie sytuacje zgłaszać. Nie bardzo rozumiem ludzi wystawiaj?cy w ten sposób aukcje...... ...Czy nie pro?ciej zrobić aukcje od 1 pln z cen? minimaln?? Ja rozumiem Chc? oszczędzić kilka złotych Wystawienie ceny minimalnej jest płatne w momencie gdy nie dochodzi do sprzedaży. A aukcje motoryzacyjne rzadko kończ? się sprzedaż?. Druga sprawa, taka aukcja BCM wzbudza dużo większe zainteresowanie i cena wy?wietlana w g?szczu innych aukcji rzuca się od razu w oczy. Wiele o tym mówimy, że potencjalny kupuj?cy w pierwszej kolejno?ci kieruje się cen?. Dlatego sam niedawno wystawiałem Kucharza Burgiego od 1 zł. Ale ja nie jestem idiot? (albo wła?nie jestem ) i wstawiłem cenę minimaln?. Po kiego robić BCM z dopiskiem "zastrzegam sobie prawo do zakończenia aukcji przed czasem i odwołania ofert" Z tego typu dopiskami to jest różnie. Zastrzeżenie: "zastrzegam sobie prawo do zakończenia aukcji przed czasem" jest zgodne z regulaminem Allegro. Każdy sprzedaj?cy sam decyduje ile ma trwać aukcja i w każdej chwili może j? zakończyć. Obojętnie czy s? złożone oferty, czy nie. Ale wycofać się ze sprzedaży może tylko wtedy, gdy nie ma ofert Natomiast zastrzeżenie: "zastrzegam sobie prawo do odwołania ofert i zakończenia aukcji przed czasem bez podania przyczyny" jest niezgodne z regulaminem i taka aukcja po zgłoszeniu jest usuwana w trakcie trwania.
misioooo Opublikowano 19 Lutego 2009 Opublikowano 19 Lutego 2009 Niektórzy tak wła?nie działaj?. S? oferty, a nie chc? sprzedać, to dopisuj? co? niezgodnego z regulaminem i sami z konta kolegi zgłaszaj?. I Allegro kończy aukcję i go?ć nie musi nic sprzedawać... Błędne koło z tymi regulaminami.
dziewulr Opublikowano 22 Lutego 2009 Opublikowano 22 Lutego 2009 Witam, mam pytanie odno?nie tej oferty http://www.allegro.pl/show_item.php?item=548061494 Głównie zależy mi na opinii odno?nie tego sprzedawcy, bo skuter ogl?dałem i wydaje się, że jest z nim wszystko dobrze. Sprzedawca mi mówił wła?nie o tym, że kto? z klubu kupił od niego jaki? skuter, więc może się znajdzie taka osoba która powie co? na temat tego sprzedawcy Z góry dzięki za pomoc
Sympatycy m@rkiz Opublikowano 22 Lutego 2009 Sympatycy Opublikowano 22 Lutego 2009 Opinie o sprzedawcy ... Sprzedawca sam sbie wystawia opinie, zobacz inne przedmioty sprzedaj?cego - 125-tka z rejestracj? na 50-tke....
dziewulr Opublikowano 22 Lutego 2009 Opublikowano 22 Lutego 2009 To jest mniej ważne, bardzo często się tak robi. Jednak mi nie o tak? opinię chodzi. Byłem u tego sprzedawcy i wrażenie robi pozytywne, to samo miejsce w którym sprzedaje (jego własny dom) też oceniam jako pozytywne. Wstępn? ocenę wystawiam mu dobr?, ze względu na to, że sprawia dobre wrażenie i stara się dbać o swój wizerunek ale mimo wszystko jestem ciekaw czy kto? od niego kupił już sprzęt i jak mu on służy.
Sympatycy grzegorz76 Opublikowano 22 Lutego 2009 Sympatycy Opublikowano 22 Lutego 2009 Witam.To może ja napisze pare zdań bo...kupiłem od tego go?cia skuterka i moja opinia jest jak najbardziej pozytywna. Moto kupiłem w marcu 2008 roku był to burgman 400 k1 z 2000 r.Skut był sprowadzony z Włoch nie rejestrowany dostałem wszystkie dokumenty więc pozostała mi tylko wizyta w urzędzie.I tu musze napisać o pewnym szczególe-okazało sie ze był bład w dokumentach(chyba w przegladzie),jeden tel do go?cia i za 30 minut mogłem przyjechac po poprawiony dokument.Niby nic wielkiego ale my?le że warto o tym napisać. Co do skuta to go?ciu wymienił mi olej i filtr i z tego co wiem robi to w każdym sprowadzonym skuterze.Burgim przelatałem cały zeszły sezon 8000 tkm i ABSOLUTNIE NIC SIĘ NIE DZIAŁO.Wiem też ze 2 tyg pózniej od tego samego go?cia swoj? APRILKE ATLANTIC kupił Pieniek i też był zadowolony.Ogolnie pozytywnie. Aha.Dwa dni po zakupie zadzwoniłem i poprosiłem czy może mi też wymienić ?wiece-na drugi dzień przyjechał mechanik ze ?wiec?,wymienił a na pytanie 'ile płace' usłyszałem -NIC,DROBIAZG.(dziewulr jak chcesz więcej info pisz na PM) Pozdrawiam.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 22 Lutego 2009 Administrator Opublikowano 22 Lutego 2009 Znam dobrze zarówno wła?ciciela jak i głównego mechanika firmy. Obie te osoby ogólnie s? w porz?dku. Je?li chodzi o ofertę jak? posiadaj?: s? to skutery z Włoch, jedne w lepszym inne w gorszym stanie ale tak jest w każdej firmie sprzedaj?cej skutery z importu. Każdy pojazd należy indywidualnie oceniać. Najważniejsze, że nawet jak skuter ma jakie? defekty to nikt tego nie stara się ukrywać a raczej sugeruje uwzględnienie np. popękanych plastików w cenie końcowej. U Krzy?ka można upolować ciekaw? sztukę- jest tylko jedna zasada, któr? mogę przekazać przyszłym kupuj?cym: je?li upatrzycie co? co Wam pasuje to gadajcie o zakupie konkretnie. Kasa na stół a wtedy cena finalna może okazać się
Gość Dragon Opublikowano 22 Lutego 2009 Opublikowano 22 Lutego 2009 Moje do?wiadczenia z Allegro s? takie, że aukcje bez opcji "Kup teraz" ignoruję... Miesi?c temu znalazłem UH 150 które chciałem kupić lecz niestety nie było "Kup teraz"... skończyło się tym, że mimo ustaleń ceny i daty odbioru, sprzedaj?cy wypi?ł się na mnie i guzik mogę mu zrobić... Niestety... Nie ma opcji "Kup teraz", nie ma aukcji...
dziewulr Opublikowano 22 Lutego 2009 Opublikowano 22 Lutego 2009 Dzięki wszystkim którzy odpowiedzieli mi na moje pytanie Jestem coraz bliżej zakupu w takim razie hehe Pozdrawiam
22hubert Opublikowano 23 Lutego 2009 Opublikowano 23 Lutego 2009 Witam czy kto? ogl?dał może to cacko http://motosky.otomoto.pl/honda-fjs-400-si...r-M1107908.html Jestem kawał drogi od Warszawy jak by mi kto? sprawdzil czy warto jechać będę wdzięczny.
Sympatycy orzech Opublikowano 23 Lutego 2009 Sympatycy Opublikowano 23 Lutego 2009 Witam czy kto? ogl?dał może to cacko http://motosky.otomoto.pl/honda-fjs-400-si...r-M1107908.html Jestem kawał drogi od Warszawy jak by mi kto? sprawdzil czy warto jechać będę wdzięczny. Burgi co? ostatnio mówił o tym SW na spocie. Napisz PM'a albo poczekaj to może co? napisze.
Klubowicze krzytro Opublikowano 26 Lutego 2009 Klubowicze Opublikowano 26 Lutego 2009 Witam czy kto? ogl?dał może to cacko http://motosky.otomoto.pl/honda-fjs-400-si...r-M1107908.html Jestem kawał drogi od Warszawy jak by mi kto? sprawdzil czy warto jechać będę wdzięczny. Je?li jeste? konkretnie zainteresowany takim sprzętem,to wiem kto ma do sprzedania w super stanie po przebiegu 4000 km.sw 400.zadzwon do mnie to przekaze ci reszte informacji i kontakt do klienta.600 22 85 06 pozdrawiam
Sympatycy grzegorz76 Opublikowano 27 Lutego 2009 Sympatycy Opublikowano 27 Lutego 2009 Witam.A co Wy na TO? http://www.otomoto.pl/simson-nowynowyna-gw...y-M1143267.html Ciekawe czy maj? skutera bo może by sobie człowiek takiego zapodał? To byłby taki powrót do przeszło?ci.
Klubowicze robson Opublikowano 27 Lutego 2009 Klubowicze Opublikowano 27 Lutego 2009 Ponad ćwierć wieku temu marzył mi się taki Simson , ale pozostał w strefie marzeń ,gdyż nie można było załatwić nigdzie , więc miałem Ogara 200 z silnikiem Javki , takie fajne czasy były , a teraz - masz kasę i trudno wybrać jaki? motorower , tyle tego jest
Waluś Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 A ja miałem przyjemno?ć 4 lata kulać się skuterem simsona. Bardzo wdzięczny sprzęt. Służył mi wiernie przez cały okres, niemal bezawaryjnie hehe
zygi Opublikowano 2 Marca 2009 Opublikowano 2 Marca 2009 Witam,mam male pytanko co sadzicie o tej ofercie ,chce kupic maxi skutera i przegladam rozne ogloszenia ze sprzdaza skuterow,znalazlem ta oferte i sie zastanawiam czy nie kupic.Moze ktos mi moglby podpowiedziec jaka jest awaryjnosc tych skuterow.Pozdrawiam Andrzej.To jest link do tego motorku: http://otomoto.pl/piaggio-x9-500-M1065635.html
.B. Opublikowano 2 Marca 2009 Opublikowano 2 Marca 2009 Na pewno nie patrz na przebieg. Resztę informacji znajdziesz TUTAJ
zygi Opublikowano 2 Marca 2009 Opublikowano 2 Marca 2009 Witam ciebie .B.dzieki ze odpisales te informacje juz czytalem wczesniej,a moze ty muglbys mi cos poradzic jakie maxi skutery ciesza sie dobra renoma ,chodzi mi o jak najmniejsza awaryjnosc.Ja mam teraz Peugota SV 80 ,ale juz jest po nim jest stary jak swiat i sie psuje.Pozdrawiam Andrzej.
Rekomendowane odpowiedzi