Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fajny ale dziwnie że olyska nie wchodzi a twój tak ;);)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

dlaczego kręcony 7 latek z przebiegiem 26 tys, ja kupiłem 12 latka z przebiegiem 24 tys, nie zawsze w polsce jest kręcone

choć ostatnio kolega zakupił peugeota elystara z niemiec z przebiegiem 9 tys i okazalo się że paseki rolki s? już wymienione, wiec napewno ma wiecej niz 9 tys, nie ma reguły

w moim przypadku myslałem że skoro majeczka ma przejechane 24 tys to pasek musze sam wymienić i rolki, bo napewno włoch przeci?gnoł przebieg i sprzedał moto,ale okazało się że nie, pasek mam nowy, wiec dokumenty które wskazywały, że wła?ciciel miał 55 lat wskazuja tez że go?ć obchodził się " po Bożemu" z moto choc samej ksi?żki serwisowej nie posiadam.

i raczej jeżdził rekreacyjnie i zrezygnował ze względu na wiek lub kupił inne moto.

w przypadku majesty sprawa jest dosyć prosta, co 3 tys olej w silniku, najlepiej jak najlepszy, do tego olej przekładni, czyszczenie filtra powietrza (na sl?sku częsciej), co jaki? czas ?wieca zapłonowa do czyszczenia lub wymiany i KONTROLA PŁYNÓW najczęsciej jak sie da, w końcy bagnet nie gryzie a wziernik do chłodnicy jest w dostepnym miejscu.

inna sprawa jat ten moto był eksploatowany przez poprzedniego wła?ciciela, a tego sie nie dowiemy jak go nie znali?my, pozostaj? tylko przypuszczenia i szczęscie.

zycie nauczyło mnie jednego, że kupowac sprzety trzeba na szkalnkę wody

nie przed

nie po

tylko zamiast,

dobrze trzeba to przemysleć i nic na szybko czy na siłę. ale dobrej reguły nie ma

Opublikowano

Ogolnie jest chyba ciezko kupic uzywany skuter a na dodatek zeby byl w dobrym stanie, lepiej juz chyba kupic w gorszym stanie ale o ktorym bedziemy wiedzieli.

W piatek przejade sie do tego komisu z rzuce wlasnym okien co to za maszyna.

Opublikowano

Jak s?dzicie, czy przedni błotnik w tej Hondzie nie powinien być do końca http://motogryf.pl/files/Image/51/m1.jpg tzn wydaje mi się, że brakuje połowy a je?li tak to czym mogło to być spowodowane. Czy moto zaliczył czołowe walnięcie i przegielo widelec do tyłu i błotnik został połamany lub może juz tam sie nie mie?ci?

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano
Jak s?dzicie, czy przedni błotnik w tej Hondzie nie powinien być do końca http://motogryf.pl/files/Image/51/m1.jpg tzn wydaje mi się, że brakuje połowy a je?li tak to czym mogło to być spowodowane. Czy moto zaliczył czołowe walnięcie i przegielo widelec do tyłu i błotnik został połamany lub może juz tam sie nie mie?ci?

Pozdrawiam

Maciek

:( Nie widać na tym zdjęciu dokładnie - ale wydaje mi się , że faktycznie brakuje jednego elementu.

To jest Honda Foresight 250 i z tego co wiem w starszych modelach błotnik przedni był z przodu i z tyłu przedniego koła

tak jak na tym zdjęciu :

1e1b_19.JPG

Nie wiem czy to był jeden element - czy też dwa elementy.

Nikt Ci raczej nie odpowie tu na forum czym jest spowodowaney brak tylnej czesci przedniego błotnika :( może się komu? nie podobał i postanowił go zdj?ć ..

Opublikowano
Jak s?dzicie, czy przedni błotnik w tej Hondzie nie powinien być do końca http://motogryf.pl/files/Image/51/m1.jpg

Powiększ sobie obrazek: Jaka? fotka z ogłoszenia. Tutaj jeszcze fotka na której lepiej widać błotnik: Starszy model - fotka z ogłoszenia.

Po kolei co nie zgadza się na Twojej fotce:

- błotnik powinien być również za przednim kołem;

- błotnik kończy się jakby był oklejony ta?m? klej?c? - tak było taniej niż szpachlować i lakierować ?

- na lewej ladze punkt mocowania błotnika - prawy górny róg jest jakby ukruszony

- czacha róg nad lag? - biała plamka nie pasuje do refleksów ?wiatła, to chyba mocne otarcie lakieru.

- ten sam element lakierowany - w dolnej czę?ci widać jakby drug? ?rubkę mocuj?c?, choć może to być też zwykła plamka na lakierze.

- lagi wygl?daj? na stosunkowo nowe

Opublikowano

witam,

kto? może widział te dwa t-maxy?

- jeden

- drugi

bo ceny chyba dosyć dobre? !happybth

Opublikowano
witam,

- jeden

- drugi

bo ceny chyba dosyć dobre? !scooter

- jeden

Uderz do Worlana - ogladal.

- drugi

Ten nie wiem.

Oba (jak zobaczysz zdjecia licznikow) sa przywiezione z Anglii. Jesli ci to nie przeszkadza to mozna sie zainteresowac.

Opublikowano

Witam serdecznie,

Nie zaczynam nowego w?tku tylko napisze tutaj co jest grane. Ocencie sami "czy oferta jest interesuj?ca?"

Tydzień czy dwa temu byłem w salonie Yamahy i dowiedziałem się że maj? do sprzedania T-MAXa 2008 który został ?ci?gnięty jako maszyna testowa. Cała okazja polega jednak na tym że nikt na nim nie jeĽdził bo jeszcze (przynajmniej według relacji wła?ciciela) stoi w kartonie. Cena do negocjacji ale padła deklaracja, że jeżeli zjawi się kto? zainteresowany to może j? kupić i za cene zakupu. Kolor ponoć czarny !scooter

Oto namiary na salon:

MOTO GARAGE

Kosmonautów 321

tel. 071 356 90 33

WROCŁAW

Pozdrawiam

Niedzwiedz

• Klubowicze
Opublikowano
witam,

- jeden

- drugi

bo ceny chyba dosyć dobre? !winkiss

- jeden

Uderz do Worlana - ogladal.

- drugi

Ten nie wiem.

Oba (jak zobaczysz zdjecia licznikow) sa przywiezione z Anglii. Jesli ci to nie przeszkadza to mozna sie zainteresowac.

W tym drugim przebieg podany jest raczej w milach , bo z tego co mi wiadomo , tak jak w YP 400 w wersji UK lub USA nie można przestawić licznika z mil na kilometry - tak mi się wydaje , chyba że kto? mnie poprawi. Próbowałem to już robić , nawet spece z YAMAHY nie wiedz? , a praktycznie komputer w YP i w T-MAXie jest taki sam. Zreszt? nie widać na tym zdjęciu oznaczenia km , także podejrzewam że jest tak w mojej YP-ce - pokazuje mi tylko w milach. Przebieg jak na 3 latka wydaje mi się spory , ale może to nie jest takie istotne , poza tym ładny ten T-max !scooter

Opublikowano

Próbowałe? przeł?czać z mil na kilometry wł?czaj?c zapłon przy wci?niętym przycisku reset, czy jako? inaczej ?

• Klubowicze
Opublikowano
Próbowałe? przeł?czać z mil na kilometry wł?czaj?c zapłon przy wci?niętym przycisku reset, czy jako? inaczej ?

Próbowałem już wszystkie warianty , ale nic się nie zmienia !scooter , przyzwyczaiłem się do takiego wskazywania .

Opublikowano

Je?li faktycznie jest to prawdziwy przebieg tej maszynki i nic nie jest lub nie było uszkodzone (co przecież ze zdjęć nie da się stwierdzić) to ja (i chyba wielu innych też) nawet by się nie zastanawiało tylko do ręki go brało.

Ale.... no wła?nie - ale jak już tu pisano wiele razy cuda rzadko się zdarzaj? ;-)

Więc gdzie? tu chyba musi być jaki? "hak" i to raczej nie mały...

Zapytać i ogl?dn?ć (je?li masz blisko) zawsze można, no i nie zapomnij się podzielić wrażeniami na forum.

pozdr.

m.

Opublikowano

Co? mi się nie chce wieżyc w przebieg 8 tys. km. przy tym roczniku.

Opublikowano

zobacz nick sprzedaj?cego, nic dodac nic uj?ć !scooter

Opublikowano

To zależy sk?d skut przyjechał !

Jeżeli od starego "KURTA" z pierwszej ręki ,to może być prawd?.

Jak ze słonecznej Itali to zapewne jest druga cyfra zdwucyfrówki.

Kledzy z wcze?niejszych postów maj? rację ,trzeba pojechać i zobaczuć

najlepiej z kim? kto trochę jarzy temat modelu.

Pozdrawiam i udanego zakupu !

Opublikowano

też nie ma reguły, ja kupiłem od go?cia z allegro, kóry spędza wakacje we włoszech i zawsze jeĽdzi z przyczep?, przywozi góra 2 moto (taka przyczepa) sam jest motocyklist?.

mój moto miał przebieg 23 tys, z miejscowo?ci ravenna, wła?ciciel miał 55 lat (z dokumentów wynikało)

o co się okazuje, że ja kupuje moto w polsce, zupełny laik ze mnie, przejechałem się, lakier mi się podobał, go?c sprzedaj?cy do dogadania z cen?, kupiłem

w domu czytam grupę i i teraz sobie myslę, go?c przejechał 23 tys, więc albo wymienił pasek i rolki albo przeci?gnoł i sprzedał .

otwieram pokrywę i co? nowy paseczek, roleczki, ?wieca,

choc ksi?zki serwisowej nie posiadam do sprzęta to nie licze na cofany licznik.

okaz?ło się jeszcze że po przyci?gnięciu moto do domu na bagnecie było za mało oleju i płynu w chlodnicy, my?le chyba kanał nie sprawdziłem moja wina, ale jak pis?łem laik ze mnie z motorami.

olej wymieniłem, plynu dolałem (znaczy wody, bo prze zima wymienię caly nowy plyn.)

i tak już brykam od 2500 km bez dolewania jakiegolowiek płynu, a sprawdzam co 2 lub dzień (generalnie raz w tygodniu)

nie ma reguły, czasem kto? ma szczęscie (ja jestem w niedzielę urodzony) a czasem.....

teraz już z jakim? do?wiadczeneim w kupowaniu różnych pojazdów i sprzętów wiem że do kazdej trzeba podej?c indywidulanie, bo z pozoru prosta sprawa może okazac się niezłym kanałem, lub odwrotnie.

Opublikowano

Widziałem sie z wła?cicielem tego burgmana on nie jezdzi nim nie daleko bo tylko raz na jakis czas po okolicach mińska mazowieckiego ale w ten przebieg tez mi sie bardzo nie chce wierzyc bo burgman to w koncu turystyk a nie jaks 50-ka na miasto.jak na ten rocznik ten burgman jest w bdb stanie wizualnym. Od strony technicznej go nie sprawdzałem.

Pozdrawiam.:D

• Klubowicze
Opublikowano
Czy kto? może powiedzieć cokolwiek na temat tego BURGMANA ;)

http://www.allegro.pl/item436405034_suzuki...0_rok_2003.html

jest już specjalny w?tek do takich pytań, temat ł?cze z wła?ciwym

Artix

Tomas - nie podejrzewałem , że przymierzasz się do stuki- puki :lol: , przecież one regularnie się sypi? !scooter ;)

A troszku poważniej - wizualnie całkiem , całkiem !scooter

Opublikowano

Witam .

Nie wiem ty lko czemu Artix edytował tego posta !scooter .

Każdu tu pisze odno?nie kupna i tym podobne ale :lol: .

Tomek ja?li ten temat Ci pasi to wal chłopie i tyle a ja tylko bede czekał ;);) !scooter ;) .

Opublikowano
(...)Nie wiem ty lko czemu Artix edytował tego posta  :lol: .

Każdu  tu pisze odno?nie kupna i tym podobne ale  ;) . (...)

Tomek zalozyl chyba oddzielny temat, ktory trzeba bylo polaczyc z odpowiednim (tym) na forum !scooter . Dlatego "edycja" !scooter .

Opublikowano

Skoro tak to sory :lol:;) .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...