Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wlasnie kupilem go....... super jak nie wiem pozdrawiam

Opublikowano

czy kto? wie co? o tej sztuce?

C1ka

Opublikowano

witam...

moze kto? był,ogl?dał...albo ma niedaleko i mógłby rzucić okiem...w zwi?zku z krajem pochodzenia raczej czujno?ć wzmożona...

Majesty 400

• Administrator
Opublikowano
witam...

moze kto? był,ogl?dał...albo ma niedaleko i mógłby rzucić okiem...w zwi?zku z krajem pochodzenia raczej czujno?ć wzmożona...

Majesty 400

Nie widziałem. Na czyje? życzenie pamiętam, że rozmawiałem ze sprzedaj?cym w zeszłym roku... Dziwne, że nie sprzedał się przez tyle miesięcy :D

Opublikowano

Witam!

Chciałbym się dowiedzieć czy mieli?cie jaki? kontakt z handlarzem z Podkowa Le?na.

Chodzi o www.motonita.otomoto.pl

Gość Mitsumiuu
Opublikowano

Wła?nie u nich mam skuter w naprawie. Jak chcesz mogę się czego? dowiedzieć

Opublikowano

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M803548

co o tym myslicie? bylem ogladalem...przebieg 14000km... mocno zaniedbany,w sensie że od nowosci wlasciciel nie zrobił w nim żadnego serwisu.

manetki nie orginalne (to wlasnie daje do myslenia,no bo kto wymienia manetki po 14k)- w okolicach tarcz mocno zasniedziałe ?ruby i nakrętki. Olej chyba nigdy nie wymieniany,nie wspominaj?c o czyszczeniu filtru powietrza.

hmmm mimo to podoba mi sie i skuter moze byc wart uwagi...tylko czy ten przebieg jest autentyczny,no bo niewiem czy w 14k mozna tak zajedzic skuter..

moze warto troche przyinwestowac i miec naprawde fajn? maszyne ;)

Opublikowano

Jesli nie zrobil wymiany oleju i filtra po ok. 1000km to mozna o sprzecie zapomniec... bo wszelkie "inwestycje" na niewiele sie zdadza...

• Administrator
Opublikowano

kfcent... pytałe? mnie na PM więc odrazu odpowiem tutaj.

Honda Forza bardzo ciekawy skuter... no i nie masowy. Jest ich naprawdę mało (nawet w Italii) co dla mnie czyni go atrakcyjnym.

Co do czę?ci to bym się nie obawiał. Przez Honde PL wszystko ?ci?gniesz... pytanie tylko czy ceny czę?ci nie będ? powalały (Larsson czy inne firmy sprzedaj?ce zamienniki pewnie nie oferuj? nic wielkiego do tego modelu).

Co do tej konkretnej sztuki> Skutery dziel? się na trzy kategorie:

1. Total złom, prostowane ramy, lagi, klejenie, klecenie z kilku żeby tylko odpalał i gwarancja do bramy :D .

2. Sprzęty, które miały jakie? drobne przej?cia (mały szlif, gleba parkingowa) ale zostały naprawione na nowych czę?ciach, nic nie było prostowane, klejone i kombinowane.

3. Sprzęty bezwypadkowe, bez najmniejszej ryski- wła?ciel onanista, który nic nie robił tylko chodził ze ?ciereczk? i wycierał każdy element... a jeĽdził tyle co nic i tylko po suchym !happybth .

Pojazdów z kat. 3ciej na naszym allegro nie znajdziemy w zasadzie wcale! S? to pojazdy, które na ogół sprzedaj? się poza ofertami ogłoszeniowymi, przechodz? z r?k do r?k w?ród znajomych. Zreszt? w ogłoszeniach niemiałby szansy z racji ceny oderwanej od rzeczywisto?ci... nawet o 40% wyższa cena od "podobnych" z danego rocznika czyni ofertę nierealn? do sprzedaży.

Pojazdy z kat. 2giej: tych w ofertach ogłoszeniowych jest bardzo mało ale s? i warto ich szukać. Jednak aby znaleĽć tak? ofertę trzeba się uzbroić w cierpliwo?ć i posiadać duż? wiedzę na co zwracać uwagę, jak sprawdzić czy przebieg jest oryginalny i wiele innych. Po prostu tu potrzebna jest wiedza albo... mega szczę?cie !happybth .

Pojazdy z kat. 1ej: tego na allegro jest do oporu! Prawda jest taka, że w Polsce liczy się przede wszystkim niska cena. Je?li co? kosztuje tanio prędzej czy póĽniej znajdzie jelenia, który kupi "okazyjny" okaz a póĽniej... no cóż- zaczynaj? się płacze, posty na forum (u nas także) i szukanie pomocy. Często takie "rodzynki" wracaj? na allegro jak bumerangi i ponownie szukaja szczę?liwego nabywcy ;) .

Niestety: nikt nie oddaje niczego co dobre za darmo lub poniżej ceny katalogowej. Zarówno w Polsce co i we Włoszech, w Niemczech czy Francji. Je?li kto? tego nie rozumie to bardzo mu współczuje... :D

Wracaj?c do oferty, któr? podesłałe?. Sprzęt jest z Włoch. Popatrz na oferty takich idealnych egzemplarzy i zwróć uwagę na ceny. Odejmij od tego 10% a póĽniej dodaj transport i zysk handlarza. Je?li różnica jest znaczna to chyba wszystko jasne.

Jedno jest pewne: Je?li olej nie był wymieniany na czas a cały sprzęt nie widział seriwsu to odpu?ć sobie... no chyba, że lubisz reanimować "umarlaki". !happybth

Aha... w/g opisu sprzęt pasuje do kategorii 3ciej bo niby "idealny" :D .

Opublikowano

idealny to on był...ale nowy :D

teraz rzeczywi?cie przydala by mu się poważna "reanimacja" i to raczej taka porz?dna bo tak mu sie przygl?dam i przygl?dam....mam kilka fotek ktore wczoraj zrobilem, i troche niepokojace jest kilka kwesti...kanapa na moje oko nie jest orginalna,tarcze hamulcowe maj? dziwny czarnawy kolor (jak by porysowane) ...olej czarny jak smoła (na 99,9% nigdy nie wymieniany)...opony prawie łyse ale niewiem czy orginalne.

Własciciel to handlarz samochodowy który podobno dostał ten skuter od jakiego? włocha w rozliczeniu i nie ma co z nim zrobic...hmmm liczyłem że może watro by było go zreanimować,ale chyba sobie odpuszcze...

podjade jeszcez dzis z ciekawosci do plazy zobaczyc jakie s? ewentualne ceny częsci...

ehhh szhoda bo ładna ta forza, i podjarałem sie troche wyposarzeniem. np. keyless system, komputer podładowy pokazuje spalanie ?rednie. elektrycznie otwierana kanapa itd.

http://img149.imageshack.us/img149/4122/forzatk3.jpg

dzieki za odp Mariusz.

masz racje forza w dobrym stanie za 7000pln to chyba musiała by byc bajka...

rozmarzyłem sie troche ;)

• Administrator
Opublikowano

Tak na biegu wyszukałem dla Ciebie ofertę "podobnego" egzemplarza z Włoch> Forza 2006- oferta z Włoch

Z opisu wynika, że sprzedaje wła?ciel (nie włoski handlarz), pojazd ma ten przebieg i jego stan nie budzi większych w?tpliwo?ci. Po dodaniu kosztów transportu (w przypadku zakupu kilku pojazdów powiedzmy min. 200euro) i zysku tylko 10% cena w Polsce musiałaby wynie?ć ponad 13 tpln ! Mam nadzieje, że taraz staje się wszystko jasne... ;)

Opublikowano
Wygl?da ładnie, ale 1200km? Ja więcej zrobiłem moim ZX przez pół roku :) Cosik podejrzane...

niekoniecznie, szczegolnie gdy jezdzil nim, tylko do kosciola, szwajcarski dziadek z chorym kregoslupem :unsure:

Opublikowano

Jesli przebieg jest udokumentowany to glownie w krajach D, CH i A jest to jak najbardziej mozliwe.

Sam kupowalem kiedys maxi od dziadka, ktory nie mogl juz go utrzymac (przez rok przebieg 1000km- czyli praktycznie nowy) , a jak mnie przewiozl samochodem, to pamietam to do dzisiaj :unsure: .

PS. Czy akurat ten skuter ma oryginalne km i nie jest po przejsciach, tego nie wiem.

• Klubowicze
Opublikowano

jezdziłem na takim,b.fajny skuter pozdrawiam :unsure:

Opublikowano

Dr.big: A tego udokumentowania to szukać w czym? Ksi?żce przegl?dów?

Opublikowano
Dr.big: A tego udokumentowania to szukać w czym? Ksi?żce przegl?dów?

Niestety nie orientuje sie jak to dziala w CH, a jedynie w D :unsure: .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przedni? lamp? która ma homologację DOT i inn? projekcję.

Pozdro

Dziekuje za pomoc :rolleyes:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

co sadzicie o tej ofercie?

http://www.allegro.pl/item409514035_yamaha...esty_250cc.html

Temat przenosze. "Komentarze ogloszen" sluza do komentowania forumowego dzialu. Tutaj mozemy debatowac nad ofertami spoza forum.

Nie dubluj tego samego posta w kilku dzialach!

dr.big

jedno bylo w regionalnych bo moze znajdzie sie ktos litosciwy i z okolic podjedzie posprawdzac co jest to warte. Stad w regionalnych bo watpieby ktos z nad morza pojechal by to sprawdzic ;-)

Prosilem tez o komentarze bo moze od razu po tych fotkach wpadlo w oko znawca tematu ze cos jest nie tegez

Pozdrawiam Bogdan (i licze na pomoc)

Posty lacze. Nie obraz sie, ale mamy tu pewne zasady !scooter .

dr.big

Opublikowano

A jednak s? jeszcze ludzie naiwni Ja ;) I uczciwi ;). Bardzo krótko byłem posiadaczem Burgmana 125-ponoć z 2004 roku. Na szczę?cie sprzedaj?cy był na tyle uczciwy ( podobno nie wiedział wszystkiego o przeszło?ci skuterka ) i odebrał "przedmiot " transakcji. I tym sposobem dalej szukam jakiej? wymarzonej 125-ki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...