Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy
Opublikowano

Marku, to komis Autofullcentrum.. Poszukaj opinii o nich (także moich) tu na forum. Moto nie znam i nie widziałem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Dziękuję. Odnalazłem. Kolejny zonk :(

• Użytkownicy
Opublikowano

Zonk to by dopiero mógł być ;) Dobrze że ten wątek jest tu na forum.. Powodzenia w dalszych poszukiwaniach!!

Opublikowano

Byłem u nich we wrześniu oglądając Piaggio 400LT ale jakoś ten pan mnie nie przekonał do zakupu

• 3 tygodnie później...
  • Sympatycy
Opublikowano

Czołem.

czy ktoś może oglądał już ten egzemplarz AN 650? No mieć prawie nówkę za kwotę poniżej 30 kpln ..... Jak sądzicie, okazja, czy jakiś wałek? Może ktoś już widział?

AN 650 2012 r

Opublikowano

Czołem.

czy ktoś może oglądał już ten egzemplarz AN 650? No mieć prawie nówkę za kwotę poniżej 30 kpln ..... Jak sądzicie, okazja, czy jakiś wałek? Może ktoś już widział?

AN 650 2012 r

KriSSo z zewn. wygląda ładnie i naklejeczki wszystkie ok (ale trzeba się temu przyjrzeć na miejscu) - identyczna sztuka jak moja kiedy wyjeżdżałem z salonu kiedy miała 300 km przejechane - :). To dokładnie model AN 650 AL2.

Taki przebieg to marzenie (moją sztukę obecnie z przebiegiem kilkanaście tys km Allianz wycenił na 25 500 zł) więc ta cena nie jest mocno przesadzona byle by tylko ten sprzęt był taki jak wygląda - niewinny - :).

Sprawdził bym to chociaż z czystej ciekawości aby uwierzyć że takie oferty się jeszcze trafiają. Chłopaki ze Śląska mogą zweryfikować wiarę w ludzi i uczciwość.

Znowu zmieniasz ?

KriSSo cały czas poszukuje prawdziwego turystyka i w cale mu się nie dziwię - :).

• Administrator
Opublikowano

Jak sądzicie, okazja, czy jakiś wałek? Może ktoś już widział?

Raczej* nie wałek, nie widzę przesłanek.

Oczywiście przed zakupem dokładne oględziny wskazane.

Skuter jest po pierwszym badaniu na SKP, więc warto sprawdzić po VIN przebieg w CEPIK'u.

Powiedziałbym, że cena raczej* adekwatna do przebiegu i stanu. Idealna oferta dla tych, którzy nie chcą poliftowego L3/L4 tylko ostatni wypust, czyli L2.

*Ps. Celowo używam słowa "raczej". Ostatnio byłem na inspekcji skutera dla kogoś od nas z Klubu. Salon PL, relatywnie niski przebieg, zdjęcia nie budziły większych obaw a sprzedający twierdził (także w opisie), że sprzęt jest BEZWYPADKOWY. Wiele sugerowało, że oględziny będą czystą formalnością.

Niestety na miejscu okazało się, że skuter jest daleki od stanu "fabryczny" i bezwypadkowy. Sprzedający zaczął nagle odzyskiwać pamięć i nic już nie było tak pewne jak w opisie ogłoszenia.

Skutera nie kupiliśmy

Plus jest taki, że sprzedający twierdził iż sporo po tych oględzinach sam się (podobno) nauczył i dowiedział o swoim sprzęcie ;) Minus, że do dnia dzisiejszego treści ogłoszenia nie zmienił i nadal figuruje w opisie słowo "bezwypadkowy" i "jak nowy" :bann:

• Klubowicze
Opublikowano

KriSSO - jeżeli byłbyś zdecydowany moge podjechać i zobaczyć ten sprzet

mam z roboty po drodze wiec nie ma problemu

pozdro

• Sympatycy
Opublikowano

Dziękuję. Chwilowo nie będę Ciebie fatygował. W razie czego dam znać, dziękuję.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Wystarczy poprosić jednego i drugiego sprzedawcę o VIN będzie w tedy pewność.

• Administrator
Opublikowano

To ta sama sztuka.

• Sympatycy
Opublikowano

Dzięki. Widocznie wystawiono także w ASO, które podało wyższą cenę. Sprzęt nie schodził, to być może właściciel postanowił sprzedać taniej, bez udziału dilera.

• Klubowicze
Opublikowano

o ile sie nie myle to w zeszłem roku jak zmieniłem opony w tychach w tym servisie to on już stał

o ile pamiętam to cena była grubo ponad 30.000 - jak to w salonie :)

a teraz może właściciel sam wystawił i zszedł z ceny

przyglądałem sie temu egzemplarzowi i robił wrażenie ale do czego sie tu można czepiać po takim przebiegu

Opublikowano

i i robił wrażenie ale do czego sie tu można czepiać po takim przebiegu

Wszystko jest możliwe na tym świecie - pracowałem z kolegą którego żona odbierając bryczkę od mechanika tak przywaliła w bramie warsztatu że znowu w nim została i w dodatku jeszcze do tego rozwaliła bryczkę samego właściciela serwisu bo było mało-:).

Różne przypadki chodzą po ludziach - dziwne że taka lalka i się nie sprzedała do tego czasu.

• Sympatycy
Opublikowano

to jest 100% ta sama maszyna

Ramka pod tablice ta samu,bryloczek do kluczy też.

Opublikowano
.....dziwne że taka lalka i się nie sprzedała do tego czasu.

nie sprzedała i wg mnie szybko się nie sprzeda, w podobnej cenie można dostać nowszy model

Opublikowano

Taki skuter musi znaleźć amatora, pomimo tego , że prawie nie był używany to prawie robi wielką różnicę, bo opony piękne ale mają już 4 lata, uszczelki i inne gumy tak samo. Skuter jest już po gwarancji a to też obniża jego wartość względem nowego, co nie skreśla go z kręgu zainteresowania bo dla fanów króla sprzed liftu to nie lada gratka, dużo już takich egzemplarzy nie ma. Myślę że jak się trochę ponegocjuje to właściciel zmięknie, no bo jaki jest sens żeby trzymał go kolejny rok ;-).

Opublikowano

Jezeli mam juz sie do czegos przyczepic

To niepokoi mnie stan przedniej tarczy

Ja tam widze rant na 18 tysi a nie na 800km

Reszta zdjec OK. Naprawde trzeba podjechac i zoabaczyc.

Opublikowano

Zgadzam się, ja w poprzednim moto miałem lepszą tarczę po 54 tys km.

Opublikowano

Jestem nowy na forum, więc witam wszystkich.

Chciałbym poprosić o opinie na temat tego ogłoszenia:

http://olx.pl/oferta/suzuki-burgman-200-idealny-bezwypadkowy-nowe-opony-CID5-IDaFnvJ.html#4fef20d264

Chodzi mi głównie o przebieg, czy dla takiego burgmana 200 to dużo?

Chętnie również usłyszę wasze opinie na temat tego modelu, koszta użytkowania, typowe usterki, spalanie, komfort jazdy na polskich drogach (małe koła) ?

Mam 180 cm myślę, że na wielkość jest w sam raz.

Opublikowano

Chodzi mi głównie o przebieg, czy dla takiego burgmana 200 to dużo?

Przebieg zasadniczo duży nie jest, pytanie na ile jest prawdziwy :)

Weź poprawkę, że to 10 letnia maszyna. Jeśli kupiony u nas to możliwe, że tyle ma, jeśli Włoch, to śmiem wątpić w autentyczność przebiegu. Zapytaj czy jest w stanie jakoś go udokumentować.

Możesz także poprosić o VIN, numer rejestracyjny i datę pierwszej rejestracji, po tych danych zweryfikujesz przebieg z ostatnich dwóch lat - bo to chyba weszło w 2013 roku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...