niko02 Opublikowano 22 Września 2015 Opublikowano 22 Września 2015 Moim zdaniem moto mogło być solidniej przedarte... Raczej ma wymienione większość elementów z przodu (zdanie lokalnego handlarza motocyklami). Skoro opony wymienione, to raczej były nie do jazdy i raczej niby dlaczego przy takim przebiegu poprzecinane? Co w takim razie było z felgami? Raczej do dogłębnej weryfikacji i do tego zdjęcia uszkodzeń... Cena zbyt atrakcyjma, no i gdzie są oba lusterka, skoro tylko jedna strona była "lekko" przetarta?
Wojtasek0 Opublikowano 22 Września 2015 Opublikowano 22 Września 2015 Za piękne by było prawdziwe..... Ślady wygrzania wydechu raczej wskazują na sporo większy przebieg...na baku powinny być naklejki....no i te zdjęcia. ....z takiej perspektywy to nic nie można zobaczyć. ...połowa ceny nowego....Niemiec płakał jak sprzedawał. ... Zapewne z ubezpieczalni...wiec lekko nie miało.... Jak jesteś z wawy lub okolic to daj znać to ci pokaże takie w realu.... Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
Sobier Opublikowano 22 Września 2015 Opublikowano 22 Września 2015 Szkoda tylko ze zdjęcia zrobione z takiej odległości na których nie wiele widać.
jacek13 Opublikowano 23 Września 2015 Opublikowano 23 Września 2015 Panowie ma pytanie czy może już ktoś widział ten skuter. Będę wdzięczny za informację http://olx.pl/oferta/suzuki-burgman-650-executive-abs-2008rok-super-stan-CID5-IDbE1ew.html
RONIN Opublikowano 23 Września 2015 Opublikowano 23 Września 2015 Bardzo mały przebieg jak na skuter z Włoch, cena też podejrzanie niska jak na bezwypadkowy skuter z tak niskim przebiegiem. Na Burgmanii b650 z tego rocznika z większym przebiegiem chodzą po 15-16 tys. Krótko miałem burka ale z tego co pamiętam to powinien na przednim błotniku mieć nalepkę ABS
Sympatycy pawel883 Opublikowano 24 Września 2015 Sympatycy Opublikowano 24 Września 2015 A na wlewie paliwa'' 650''. Sprawdz ceny w italii.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 24 Września 2015 Administrator Opublikowano 24 Września 2015 Sprawdz ceny w italii. Ogólnie warto spojrzeć jak kształtują się ceny różnych modeli maxi, z różnych roczników i przy danym przebiegu, bo może się okazać, że IT wcale nie są takim tanim miejscem zakupu jak się niektórym wydaje ...np. na tym portalu http://www.subito.it/ Daje się też zauważyć, że ceny ładnych egzemplarzy z północnej części Włoch są wyraźnie wyższe od tych z okolic np. Rzymu czy Neapolu, co nie powinno dziwić.
MaCh Opublikowano 26 Września 2015 Opublikowano 26 Września 2015 Witajcie, zerknijcie proszę tutaj: http://otomoto.pl/of...c-ID6yb4SN.html Czy tak powinien wyglądać rocznik 2003 w kolorze granatowo-srebrnym (chodzi o kolorystykę poszczególnych elementów). Przymierzam się do kupna Burgmana 400 i przeglądam co tam aktualnie na rynku... Update: http://www.burgmania.net/index.php?option=com_content&view=article&id=9:suzuki-burgman-250-400&catid=14:ksuzuki&Itemid=101〈=pl Według tego kolorystycznie jest OK. Ale ogólnie moto wygląda na odpicowane na sprzedaż.... jak myślicie?
Sympatycy pawel883 Opublikowano 26 Września 2015 Sympatycy Opublikowano 26 Września 2015 Kolory się zgadzają .W grudniu 2003 kosztował 27600 i był o 6 stówek droższy od jednokolorowe go. Odpicowany jest ale klienci to lubią.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 26 Września 2015 Administrator Opublikowano 26 Września 2015 Dokładnie, była taka kolorystyka AN400 K3. Przebieg 70 tkm w tym modelu to spory wyczyn. Pewnie m.in z tego powodu trafił do PL Ogólnie nie wygląda źle (zważywszy na przebieg). Plus, że jest załączony dokument niemieckiego TÜV.
dr.big Opublikowano 26 Września 2015 Autor Opublikowano 26 Września 2015 Dokładnie, była taka kolorystyka AN400 K3. (...) Plus, że jest załączony dokument niemieckiego TÜV. Na którym zawsze zapisany jest, aktualny w danej chwili, przebieg. Bardziej trafny i trudniejszy do podrobienia od rzekomych "książek serwisowych"...
vizo Opublikowano 27 Września 2015 Opublikowano 27 Września 2015 wydaje się że tarcza przód ma nierówno startą powierzchnię (rowki) do wymiany + klocki
Malarider Opublikowano 28 Września 2015 Opublikowano 28 Września 2015 Panowie a co powiecie na temat tego skuterka? http://olx.pl/oferta/honda-s-wing-125-cm-zarejstrowana-super-stan-z-abs-zamienie-CID5-IDbjMNw.html Wypatrzyłem brak emblematów z tyłu...
MaCh Opublikowano 29 Września 2015 Opublikowano 29 Września 2015 Dziękuję za poprzednie odpowiedzi Aktualnie czekam na szczegółowe zdjęcia tej maszyny: http://otomoto.pl/oferta/suzuki-burgman-an400-serwisowany-w-aso-kufer-givi-ID6y9Hsf.html#7370d8953f Sprzedający twierdzi, że te silniki wymagają przy ok. 50 tys. przebiegu remontu i tutaj niby jest udokumentowana w serwisie Suzuki generalka przy przebiegu 50k (nie wiem dokładnie co było robione). To dobrze czy źle? Faktycznie tak jest, że ten silnik trzeba serwisować co 50 tys.?? Od remontu ma przejechane 25 tys. Ogólnie wygląda ładnie, jeżdżony w PL od 2007 roku.
Lucjan73 Opublikowano 29 Września 2015 Opublikowano 29 Września 2015 Wszystko wydaje się być uczciwie opisane, dziwi mnie tylko cena. Remont silnika przeprowadzony rzetelnie to koszt cirka 3-3,5 tyś. zł.Być może zostały tylko wymienione pierścienie bo "żłopał" olej ale to trzeba ustalić. Generalnie zalecam wzmożoną czujność bo przy takim przebiegu może wymagać sporego nakładu finansowego.
MZ_MZ Opublikowano 29 Września 2015 Opublikowano 29 Września 2015 Witajcie, zerknijcie proszę tutaj: http://otomoto.pl/of...c-ID6yb4SN.html Czy tak powinien wyglądać rocznik 2003 w kolorze granatowo-srebrnym (chodzi o kolorystykę poszczególnych elementów). Przymierzam się do kupna Burgmana 400 i przeglądam co tam aktualnie na rynku... Update: http://www.burgmania...mid=101〈=pl Według tego kolorystycznie jest OK. Ale ogólnie moto wygląda na odpicowane na sprzedaż.... jak myślicie? Chyba kolega mnie ubiegł. Byłem oglądać, stan ok, przeszedł 1-szą weryfikację. Miałem jeszcze dokładnie go przejrzeć z kolegą, ale ... ktoś mnie ubiegł. Życzę powodzenia i szerokiej drogi.
MaCh Opublikowano 29 Września 2015 Opublikowano 29 Września 2015 Oj to nie byłem ja niestety Czyli ruch w interesie jest, może razem uda się nam dobre maszyny zakupić Chyba kolega mnie ubiegł. Byłem oglądać, stan ok, przeszedł 1-szą weryfikację. Miałem jeszcze dokładnie go przejrzeć z kolegą, ale ... ktoś mnie ubiegł. Życzę powodzenia i szerokiej drogi.
koyac Opublikowano 30 Września 2015 Opublikowano 30 Września 2015 Kymco Downtown 2013 Jak w temacie - oferta allegro: http://allegro.pl/kymco-dowtown-300-ccm-super-stan-do-negocjacji-i5699141900.html#thumb/5 Naturalnie jak tylko będę miał jak podjadę i obejrzę, ale to co mnie już teraz interesuje, to informacja z licznika - pod przebiegiem jest znaczek chyba silnika i cyfra 15. O co chodzi?
Bobissimo Opublikowano 30 Września 2015 Opublikowano 30 Września 2015 Możliwe że to kontrolka pokazująca że czas na przegląd za te 15 km, jeszcze nigdy takiej nie widzialem na wyświetlaczu, ale mój miał tylko 1 przegląd od nowości. ABS swieci sie dopóki sie nie ruszy, a olej to ze wzgledu na wylaczony silnik
koyac Opublikowano 30 Września 2015 Opublikowano 30 Września 2015 Wysłałem zapytanie do serwisu, może się ulitują i odpiszą.... Oto odpowiedź z serwisu Motor-Land (Ukłony!), może komuś się przyda: "błąd nr 15 to sprawka czujnika przechyłu pojazdu odpowiedzialnego za dezaktywację ukł. wtrysku / zapłonu. Jest to zabezpieczenie włączające się na okoliczność wypadku / kolizji gdy oś pionowa pojazdu przechyli się wzgl. podłoża więcej niż 65 st. Komputer sterujący wymaga resetu w serwisie, błąd zniknie jeśli z czujnikiem i jego obwodami wszystko ok". A więc ze skuterem na dwoje babka wróżyła.
MaCh Opublikowano 1 Października 2015 Opublikowano 1 Października 2015 Przebieg 70 tkm w tym modelu to spory wyczyn. Pewnie m.in z tego powodu trafił do PL Hmmm... to jakie przebiegi te skutery wytrzymują, zakładając, że są odpowiednio serwisowane? Aktualnie mam na oku 2 egzemplarze z 2004 i oba mają ok. 70-80 tkm przebiegu, ale przynajmniej przypuszczalnie przebiegu faktycznego. Jakie ryzyko jest kupując moto z takim przebiegiem? A z drugiej strony czy realne jest by 10-leti skuter miał przebieg rzędu 30 tkm? Ja liczę, że jeżdżąc tylko do pracy przez 10 miesięcy w roku zrobię skuterem ok. 5-6 tkm
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 1 Października 2015 Administrator Opublikowano 1 Października 2015 Hmmm... to jakie przebiegi te skutery wytrzymują, zakładając, że są odpowiednio serwisowane? Nie ma żelaznych reguł. Między 50-70 tkm to często moment w którym pojawiają się problemy w AN400. Jak pokazuje historia, główną bolączką tych silników jest ponadnormatywne zużycie oleju (szczególnie przy wyższych obrotach) a dodatkowo niski poziom oleju może bardzo szybko doprowadzić do zatarcia układu korbowo-tłokowego. Aktualnie mam na oku 2 egzemplarze z 2004 i oba mają ok. 70-80 tkm przebiegu, ale przynajmniej przypuszczalnie przebiegu faktycznego. Jakie ryzyko jest kupując moto z takim przebiegiem? Znów napiszę, nie ma reguły. Hipotetycznie ryzyko jest takie, że silnik jest na krańcu wydajności. O ile dwucylindrowe motory Made in Japan są przy takim przebiegu jeszcze bezpieczną inwestycją o tyle jednocylindrowy AN400 moim zdaniem nie. A z drugiej strony czy realne jest by 10-leti skuter miał przebieg rzędu 30 tkm? Jest jak najbardziej realne. Problemem może być tylko znalezienie takiego egzemplarza. Tu wskazana jest wiedza i doświadczenie. Niestety, do PL importowane są głównie pojazdy albo powypadkowe albo nadprzebiegowe... bo ma być TANIO, takie wymagania rynku.
MaCh Opublikowano 1 Października 2015 Opublikowano 1 Października 2015 Wszystko wydaje się być uczciwie opisane, dziwi mnie tylko cena. Remont silnika przeprowadzony rzetelnie to koszt cirka 3-3,5 tyś. zł.Być może zostały tylko wymienione pierścienie bo "żłopał" olej ale to trzeba ustalić. Generalnie zalecam wzmożoną czujność bo przy takim przebiegu może wymagać sporego nakładu finansowego. Mam już kilka dodatkowych zdjęć i wygląda to OK jak dla mnie. Jeśli chodzi o ten remont silnika to ponoć jest dokument (zlecenie serwisowe) na kwotę 2700 brutto. Nie wiem czemu zlecenie serwisowe a nie faktura no ale... Czyli kwota wskazuje na konkretny remont. Może i fajna opcja, chyba, że ktoś coś spierd.... ale tego się nie dowiem
Lucjan73 Opublikowano 1 Października 2015 Opublikowano 1 Października 2015 A nie jest to dziwne że remont kosztował 2700 a cały skuter ma kosztować 4900 ? Sprawdź dokładnie czy aby ten remont się odbył.
antek771 Opublikowano 4 Października 2015 Opublikowano 4 Października 2015 Ale remont był jakieś - Skuter 28 500 km po remoncie silnika w ASO, łączny przebieg 79 500 (prawdziwy!) .
Rekomendowane odpowiedzi