Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Naklejkę klubową ma, trzeba zapytać Dreka to jego okolice. Jak ktoś od nas to pewnie zna.

Opublikowano

Wygląda na sprzęt BOBASKA ,więc z nim trzeba pogadać .

Opublikowano

Bobas sprzedał sprzęt koledze ArtCho ze Szczecina, więc raczej to nie ta sztuka.

Opublikowano

Witam mam pytanie czy Ktoś zna, widział,może zlookać http://olx.pl/oferta...html#add125b685 obecny właściciel nie jest forumowiczem

Nigdy nie widziałem kolesia u nas takim sprzęcie - chociaż ja nie mam dużo czasu by śmigać wokół komina. Jak chcesz to postaram się umówić z gościem i obejrzeć sprzęt?

• Sympatycy
Opublikowano

Nigdy nie widziałem kolesia u nas takim sprzęcie - chociaż ja nie dużo czasu by śmigać wokół komina. Jak chcesz to postaram się umówić z gościem i obejrzeć sprzęt?

Z rozmowy telefonicznej wynika że gość ma Pająka od kwietnia i mało jeździ więc może dlatego go nie widziałeś, jakbyś miał czas i chęć to byłbym wdzięczny.... :)

Opublikowano

Z rozmowy telefonicznej wynika że gość ma Pająka od kwietnia i mało jeździ więc może dlatego go nie widziałeś, jakbyś miał czas i chęć to byłbym wdzięczny.... :)

Postaram się z nim spotkać jak najszybciej - w tym tygodniu.

Opublikowano

Witam mam prośbę do kolegów z Katowic i okolic chodzi o sprzedaż skuta Kymco Xciting 500 r z 2011 r bo wygląda bardzo zachęcająco bo ma najechane tylko 1900km i trochę się zastanawiam co jest na rzeczy że nie znalazł jeszcze amatora bo wystawiony jest na większości portali aukcyjnych i nie schodzi a to nr aukcji Kymco Xciting 500i JAK NOWY Przehttp://img12.allegro...6/88/5656968868bieg 1900km (5656968868) pozdrawiam Jac555 http://allegro.pl/kymco-xciting-500i-jak-nowy-przebieg-1900km-i5656968868.html Sorki już jest link

Opublikowano

Jac555 to jest link do zdjęcia a nie do aukcji.

Opublikowano
http://allegro.pl/ky...5656968868.html No właśnie tylko żeby nie wdepnąć w ku..e bo wygląda naprawdę aż za dobrze a najgorsze że chodzi już po aukcjach od jakiegoś czasu i nic :frusty:
  • Administrator
Opublikowano

a najgorsze że chodzi już po aukcjach od jakiegoś czasu i nic :frusty:

Absolutnie o niczym to (dziś) nie świadczy. Trzeba jechać, oglądać, sprawdzać.

Opublikowano

Trza pooglądać,

cena może być niska bo ciężko się sprzedają Kymco w używce.

Opublikowano

No właśnie w tym roku kupiłem nówkę i już jest za mały i za wolny jak to mówią apetyt rośnie i trzeba zrobić prawko A i zacząć jeżdzić większym skutem a ten sprzedać :msn-cry: To może tak ktoś z kolegów z grupy śląskiej mogli by podglądnąć tego Kymczaka bo wyprawa z Olsztyna tylko żeby zobaczyć to troszkę daleko :lightbulb::blush: Jac555

Opublikowano

W zasadzie to cena jest jak najbardziej realna, skuter ma przecież już cztery lata a za trzy miesiące będzie miał 5. Cena nowego bez ABS- u to pewnie 18 - 19 tyś. a na koniec sezonu lub zimą pewnie jeszcze zejdą z ceny. Chyba że wszystko z tego roku już sprzedane. Na pewno wato zainteresować się bliżej tą ofertą.

Opublikowano

http://allegro.pl/ky...5656968868.html No właśnie tylko żeby nie wdepnąć w ku..e bo wygląda naprawdę aż za dobrze a najgorsze że chodzi już po aukcjach od jakiegoś czasu i nic :frusty:

Dziś albo jutro podjadę i dam znać czy warto.

Pozdrawiam

Krzysztof

Opublikowano

Dzięki Tytan będą to dla mnie bardzo ważne informacje bo rozmawiałem z gościem i oferta jest bardzo atrakcyjna i jestem prawie zdecydowany go kupić ale oględziny niezależnej osoby są bezcenne

Opublikowano

W zasadzie to cena jest jak najbardziej realna, skuter ma przecież już cztery lata a za trzy miesiące będzie miał 5. Cena nowego bez ABS- u to pewnie 18 - 19 tyś. a na koniec sezonu lub zimą pewnie jeszcze zejdą z ceny. Chyba że wszystko z tego roku już sprzedane. Na pewno wato zainteresować się bliżej tą ofertą.

Za 19 to nowy z ABSem będziesz miał, a przy dobrej negocjacji to i za 18. Bez ABSu zimą to i za 16 pewnie się uda wyrwać. A tu za -3500 będzie już 5 letni skuter.

Opublikowano

VR-x masz trochę racji ale to jest 500i a nie 400i i to już cztery konie więcej a te 3.500 pln to mogę sobie na paliwo i extra wycieczkę przeznaczyć bo skut ma tylko otarcia lakieru a podroby jak nówka i tym się kieruję :pinch:

• Sympatycy
Opublikowano

VR-x masz trochę racji ale to jest 500i a nie 400i i to już cztery konie więcej

3 konie, a nie 4 (36 KM vs 39 KM), których kompletnie nie czuć. Powiem więcej, jeździłem jednym i drugim i 400-tka masakruje 500-tkę jeśli chodzi o osiągi i przyspieszenia w zakresie 0-80 km/h, do tego jest lżejsza i może mniej palić. Moja 51 konna 600-tka nawet dostaje lanie do 100-tki z Xcitingiem 400. Zatem nie sugeruj się tą symboliczną różnicą w mocy w stosunku do 500i.

Jeśli jednak chcesz zaoszczędzić i kupić tańszą 500-tkę, to warto się nad tym ogłoszeniem pochylić, bo masz na starcie akcesoryjną szybę i kufer, które też przecież kosztują. Jeżeli stan jest igła, skuter niemal nowy, z polskiego salonu, od pierwszego właściciela, no to warto kupić taki sprzęt.

Opublikowano

snapback.pngjac555, o 18 wrzesień 2015 - 14:55, powiedział:

Dziś albo jutro podjadę i dam znać czy warto.

Pozdrawiam

Krzysztof

ag99.jpg

Dziś byłem go obejrzeć.

Skuter do generalnego mycia - zakurzony.

Z lewej strony lekkie przetarcie,plastiki ok.

Tarcze i klocki jak nowe.

Silnik pracuje dobrze, felgi proste,łożyska główki ramy idealne.

Ogólnie skuter wygląda na ten przebieg.

Jak masz więcej pytań to na pw. podaj nr. tel.

Pozdrawiam

Krzysztof

• Sympatycy
Opublikowano

Czy oferta sprzedaży tej Majki T-MAX jest warta rozważenia? Może ktoś zna lub oglądał ten skuter?

• Administrator
Opublikowano

Czy oferta sprzedaży tej Majki T-MAX jest warta rozważenia? Może ktoś zna lub oglądał ten skuter?

Zawsze zastanawia mnie dlaczego sprzedający robią zdjęcia mało znaczące (wnętrze kufra czy schowka) a pomijają ważne, kluczowe detale z shotami z bliska.

Na tyle na ile można dostrzec na dalekich ujęciach, optycznie raczej nie budzi zastrzeżeń. Poproś o zdjęcia wszystkich detali oraz spodu.

Dla porównania...Tak powinno wyglądać podwozie po 7500 km w SJ06

0dd2225ece31581c.jpg

8afc027a3ba3fc41.jpg

e35292e9365d453f.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...