Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Postaw na centralce i sprawdź czy nie ma jakiegoś luzu na kole. Może łożysko jest już słabe, to częsta przypadłość B 650, za to koszt łożyska to cirka 60 zł.. Z drugiej strony przy walniętym łożysku przy każdej prędkości byłoby coś nie tak. Gumisiek to spoko gość jest na pewno uczciwy, nie sprzedałby Ci sprzętu z ukrytą wadą.

Opublikowano

Facet spoko , przyjrzę się jeszcze temu zawieszeniu z przodu.

• Sympatycy
Opublikowano

To sprzęt Domela

Opublikowano

(...) Skuter wygląda na forumowy (lepki) ale ogłoszenia jakoś na giełdzie nie widzę... (...)

A kto powiedział, że istnieje taki obowiązek :) ? Jeśli jesteś zainteresowany- to wiesz już czyj, zadzwoń.

Opublikowano

A kto powiedział, że istnieje taki obowiązek :) ? Jeśli jesteś zainteresowany- to wiesz już czyj, zadzwoń.

Ogłoszenie było na forum, tylko automatycznie po 30 dniach znika. Pech bo wystawione było 16.07 i 16.08 zostało automatycznie skasowane. http://www.forum.burgmania.net/topic/22644-suzuki-burgman-400-k7/

Opublikowano

No i wszystko jasne :) THX

Opublikowano

Czyli zadzwonić, porozmawiać, umówić się na oględziny i dokładnie sprawdzić przed zakupem. Przecież to sprzęt używany, nikt nie da Ci gwarancji. A że od Domela to masz pewność że nic przed Tobą nie ukryje i powie Ci wszystko co sam wie o tym sprzęcie.

Opublikowano

Czyli zadzwonić, porozmawiać, umówić się na oględziny i dokładnie sprawdzić przed zakupem. Przecież to sprzęt używany, nikt nie da Ci gwarancji. A że od Domela to masz pewność że nic przed Tobą nie ukryje i powie Ci wszystko co sam wie o tym sprzęcie.

Zależy mi przede wszystkim na tym żeby nie był prostowany

Opublikowano

Na przednim błotniku brak jest napisu ABS, ciekawe dlaczego, poza tym pod napisami na boczkach oryginalnie jest naklejka EXECUTIVE. Może to znaczyć że był malowany lub komuś te naklejki zwyczajnie nie podobały się.... Tylny plastik jest innego koloru ale akurat to nic nie znaczy bo zdarza się że czasem odpada, trochę słabe mocowanie.

Opublikowano

Według mnie to on jest cały malowany. No z wyjątkiem tylnego plastiku :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy kojarzy ktoś z Was tego Atlantica ? Może ktoś go oglądał ? http://allegro.pl/ap...5643903520.html

Nie wiem czy jest sens zawracania sobie głowy, bo znalazłem ogłoszenie z maja tego samego sprzętu tylko wystawiał inny handlarz

http://otomoto.pl/of...0-ID3hjwVr.html

Wiem przebieg śmieszny, może być niezła kupka skoro drugi handlarz robi podejście...

Oczywiście podczas rozmowy przebieg 100% oryginalny, jest pewny bo sam go sprowadzał i nie dawno przyjechał z Włoch. Musze zadzwonić jeszcze raz i zapytać czy nie pomylił dzielnic, bo w maju stał na Wilanowie :)

Co za ludzie...

• Sympatycy
Opublikowano

Czołem Koledzy,

czy TA oferta jest warta grzechu? Super cena, może komuś się przyda?

• Użytkownicy
Opublikowano

@KriSSo

Cena może i warta grzechu. Dwie moje uwagi co do samego ogłoszenia (nie do skutera).

1. Poj. 600 cm3 i napisane ze można jeździć na kat.B

2. O ile dobrze pamietam okolice to pod tym adresem jest komis. Byłem tam kilka razy. A napisane ze sprzedaje osoba prywatna.. Widzę tam chyba wjazd do myjni samoobsługowej po sąsiedzku z komisem i płot (chyba) przedszkola naprzeciwko. Może ktoś z Piaseczna może to potwierdzić.

A skuter - mi sie podoba ;) choć napisałem, co napisałem, bo mi sie od razu czerwona lampka zaświeciła na samą treść ogłoszenia. Prywatna osoba by sie bardziej przyłożyła do treści wg mnie.. To wyglada jak szablon ogłoszeń z komisu. Co oczywiście nie musi dyskwalifikować samego skutera.

EDIT:

Jak pisałem - foty robione przed komisem, choć w ofercie go nie mają..

Lokalizacja: Nowa Iwiczna, ul. Nowa róg Słonecznej - Autofullcentrum.

0796ea14b0ee112b338e75c692aff4a0.jpg

I tak jeszcze myśle - nówka sztuka, ledwo dotarty i nikt we FRA go nie łyknął? ;) ja bym omijał z daleka - plus to co Lucjan napisał..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Czołem Koledzy,

czy TA oferta jest warta grzechu? Super cena, może komuś się przyda?

Wizualnie wygląda nieźle, ładnie położony nowy lakier :photo: - tak wnioskuje bo brakujących oryginalnych napisach na lewym boku. Na przednim błotniku również brakuje fabrycznych napisów C-ABS. Jakim cudem skuterem o poj. 600 cm można jeździć legalnie na kat. B ?

Opublikowano

Wizualnie wygląda nieźle ładnie położony nowy lakier :photo: - tak wnioskuje bo brakujących oryginalnych napisach na lewym boku. Na przednim błotniku również brakuje fabrycznych napisów C-ABS. Jakim cudem skuterem o poj. 600 cm można jeździć legalnie na kat. B ?

Nie można, skuter zarejestrowany pewnie jako 125. Ogólnie śliski temat w razie jakiegoś zdarzenia drogowego.

Opublikowano

A mi się wydaje, że po prostu handlarz skopiował opis ze swoich ogłoszeń dotyczących skutera 125 i wrzucił :) zwykłe kopiuj wklej - widziałem już takie opisy u handlarzy, jeden i ten sam tekst we wszystkich ogłoszeniach :fireman2:

• Użytkownicy
Opublikowano

Dokładnie Malarider, to samo odczucie miałem. Handlarz, co mu sie nawet nie chce porządnie ogłoszenia napisać. Ponadto ten tekst: "na SMS i maile nie odpisuje z braku czasu"... Mnie osobiście takie teksty rozwalają.. jak osoba prywatna chce sprzedać, to i w weekend i późnym wieczorem odpisze, żeby sie sprzętu pozbyć.

Poleciałem w OT, sorki..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...