Drek Opublikowano 28 Maja 2015 Opublikowano 28 Maja 2015 W dniu 28.05.2015 o 19:55, Bobas napisał(a): Pozostaje Ci tylko pogratulować nowego nabytku Dzwonił do mnie i powiedział, że jesteś przemiły człowiek Ameryki nie odkrył A i jeszcze ważne, Lucjan73 dzięki za pomoc
mysz75 Opublikowano 29 Maja 2015 Opublikowano 29 Maja 2015 Witam Pństwa Nie chcę martwić nbywcy ale przebig tego skuta to ponad 67 tysi, ale się nie martw bo technicznie to igła. Jestem jego pierwszym właścicielem w Polsce i dbałem jak o własne dziecko .wszysko co napisał sprzedawca to prawda poza przebiegiem. Sam go serwisowałem a te papiery są ok. Skut piękie jeździ i technicznie jest ok. Szkoda że my w Polsce boimy się oryginalanych przebiegów pojazdów mechaicznych dobrze srwiowanych.
Klubowicze krzytro Opublikowano 29 Maja 2015 Klubowicze Opublikowano 29 Maja 2015 To sobie Drek igiełkę kupiłeś.gratuluję
jaras661 Opublikowano 29 Maja 2015 Opublikowano 29 Maja 2015 No comments - mam nadzieję, że pomimo tego będziesz zadowolony, czego Tobie życzę... ))
Lucjan73 Opublikowano 29 Maja 2015 Opublikowano 29 Maja 2015 W dniu 28.05.2015 o 18:59, Drek napisał(a): Byłem, zobaczyłem i ... kupiłem Okazało się, że to mój znajomy. On na drugie nazwisko ma Yamaha Podał dobrą cenę i skuter już stoi u mnie w garażu Muszę jeszcze jutro mu zapłacić Dreku może lepiej przemyśl tą płatność ? Jest pole do negocjacji
koyac Opublikowano 29 Maja 2015 Opublikowano 29 Maja 2015 Cóż ja, jako "uprzedzony" w tym momencie mogę dodać..... Szerokości!
dr.big Opublikowano 29 Maja 2015 Autor Opublikowano 29 Maja 2015 W dniu 29.05.2015 o 00:07, mysz75 napisał(a): (...) Nie chcę martwić nbywcy ale przebig tego skuta to ponad 67 tysi, (...) Tylko ile ponad ? Jak go kupowałeś, to miał przebieg udokumentowany papierami? Czy kupiony "na goło, jedynie z kluczykami", a "przebieg" to było samo wskazanie ODO ?
bep Opublikowano 29 Maja 2015 Opublikowano 29 Maja 2015 Doszukujemy się drugiego dna, zaraz się okaże iż, obecnie ma 67 kkm ale na jedno koło, nikt nie chce być oszukiwany i domyślam się, że kolega Drek poczuł szpilę, ale skoro stan igła to tylko się cieszyć, lepsza igła 67+ kkm, niż igła składana że trzech mająca rzeczywisty 32 kkm. Gratuluję i bezpiecznej jazdy Drek . Najlepiej niepatrzeć na licznik tylko na stan, ale wszyscy jednak patrzymy nie?
dr.big Opublikowano 29 Maja 2015 Autor Opublikowano 29 Maja 2015 W dniu 29.05.2015 o 08:22, bep napisał(a): (...) Najlepiej niepatrzeć na licznik tylko na stan, ale wszyscy jednak patrzymy (...) Oczywiście, że patrzymy. Każdy normalny człowiek patrzy. Przebieg jest jest najczęściej wykładnią stanu. Bo średnio utrzymany pojazd o prawdziwym przebiegu 20 tkm, będzie o niebo lepszy od tego "wychuchanego" z przejechanymi 100 tkm. Nie zapominajmy o tym w "ferworze walki" i oszukiwania samego siebie na różne sposoby ... PS. A nienormalnością to jest dochodzenie i przypuszczenia prawdziwego przebiegu po stanie pojazdu. Taka prawda niestety.
mysz75 Opublikowano 29 Maja 2015 Opublikowano 29 Maja 2015 Piszę ponad 67 tys to znaczy 600 700 km bo dokładnie nie pamiętam. Kupiłem z przebiegiem 40 tys. bez udokumentowanego przebiegu. Skuter był bezwypadkowy bo wszystkie plastiki orginał rama prosta bez napraw. Wiem bo wszystko sam przy nim robiłem. Skuter bezproblemowy i wszystko co napisał sprzedawca (poza przebiegiem) to prawda. Wszystko na czas wymieniane, coś tylko pukło było obejżane i weryfikowane. Skuter technicznie wzorowy naprawde godny polecenia, więc naprawde nie wiem po co k.... cofa się liczniki.
Drek Opublikowano 29 Maja 2015 Opublikowano 29 Maja 2015 Skuter wrócił do właściciela. Pierwsza odpowiedź na moje stwierdzenie, że jest licznik przekręcony, to "niemożliwe". Później się przyznał i przeprosił. Powiedział, że jak kupował to miał 62 tys nie 67 . Sprawa zamknięta. Do CV mogę wpisać "miałem Majesty na jedną noc" Dziękuję bardzo Koledze Mysz75 za info. Zapraszam na piwo P.S. W skuterze przy włączeniu zapłonu wył klakson. Alarmu nie ma. Odpalił i jechał z przerywanym dźwiękiem klaksonu. Po 2 km przestał. Myślę, że dobrze się tak stało. Komuś może zaoszczędziłem problemów. Ja nic nie straciłem. Przy okazji usłyszałem wiele znajomych głosów jeszcze przed Zlotem Dzięki wszystkim za telefony i smsy. Burgmania górą
didi Opublikowano 29 Maja 2015 Opublikowano 29 Maja 2015 znając faktyczny przebieg skuter oddałeś ? nie lepiej było dogadać się co do ceny mając po swojej stronie wymiar sprawiedliwości ? no fakt lepiej kupić z przebiegiem 30ooo ale nie poznać faktycznej historii pojazdu
koyac Opublikowano 30 Maja 2015 Opublikowano 30 Maja 2015 Skuter już po "korekcie" licznika:) http://olx.pl/oferta/maxiskuter-yamaha-majesty-400-CID5-IDa9wL7.html#a09fc9d415;promoted Cena spadła. Niestety widząc uczciwość sprzedawcy zainteresowany zakupem juz nie jestem...
Artur-wawa Opublikowano 30 Maja 2015 Opublikowano 30 Maja 2015 Hej szykuje sie do zakupu maksi skutera Co myslicie o tej ofercie . skuter juz jakis czas tam stoi , chyba nawet sezonów ktos go ogladał z was ? dzieki za wszelką odp i wogole co sadzicie o tym komisie , macie jakies doswiadczenie ? http://www.armedbike...listing&lid=554
Berkut 42 Opublikowano 30 Maja 2015 Opublikowano 30 Maja 2015 Jak dla mnie przebieg za niski musiałby italiano tylko do kościoła nim latać coby tyle nakręcić, też kupowałem niedawno burka z tego rocznika i miał 52 000 nabite a był we włoszech tylko dwa lata, reszte spędził w kraju, a że jeżdziło nm kilku kolegów z forum to wiem że nic z licznikiem nie było kręcone
Bobissimo Opublikowano 30 Maja 2015 Opublikowano 30 Maja 2015 Jak przeglądałem kiedyś francuskie strony to można było znaleźć taki sobie "computeur" od Burgiego czy Tmaxa za 100 euro z przebiegiem takim z jakim były skasowane nie wiem ile chodzą w PL i czy u nas się to kręci, ale handlarze sprowadzając z Włoch czy Francji mogą po prostu zajrzeć do kogoś kto handluje częsciami czy też kupic jakiegos rozbitka bez papierów i po prostu wstawić nowy licznik. Jak oglądałem ostatnio jakiegoś Piaggio to róznił się kolor plastików jak się go zwilzyło - jak czernidło zeszło to wychodził rózny wiek plastików - oczywiscie bezwypadek Francuz pod kocem trzymał W tym komisie co podałeś, wszystkie wyrywkowo klikając mają mniej niż 30kkm
Sympatycy SlawoyAMD Opublikowano 30 Maja 2015 Sympatycy Opublikowano 30 Maja 2015 ArturWawa... 27K i skrzynia po "serwisie"??? On ma duuuuużo kilometrów za sobą, nawet bardzo dużo, ale to go nie skreśla, bo jeszcze zależy jak był eksploatowany, zanim trafił w ręce handlarza... Sam widziałem roczniki 2002-2004, które pracowały wzorowo (mój może wzorem nie jest, ale jeździ i mam spore plany na ten sezon). Myślę że warto zobaczyć, dotknąć i ocenić, co wymaga doinwestowania... Byleby nie był bity, a resztę da się zrobić, bo chyba nie myślisz, że za te pieniądze dostaniesz sprzęt do "bezstresowej", wielosezonowej jazdy bez nakładów...
Wojtasek0 Opublikowano 30 Maja 2015 Opublikowano 30 Maja 2015 No proszę od dwóch lat nie może go sprzedać..... Oglądałem go jak szukałem sprzętu dla siebie....
Grzegorz R Opublikowano 31 Maja 2015 Opublikowano 31 Maja 2015 Witam Zamierzam kupić nowe Piaggio X10. W zawierciu likwidują salon + wyprzedaż rocznika i cena z 39500 spada na 23500. Tu link do ogloszenia http://otomoto.pl/oferta/piaggio-x10-500-fabrycznie-nowy-gwarancja-24mce-abs-asr-ID6y5RiT.html#f1483d8602 Nigdziej nie mogę znaleść żadnych testów nawet tu na burgmanii, czy ktoś się natknął?
dr.big Opublikowano 31 Maja 2015 Autor Opublikowano 31 Maja 2015 Przy takiej cenie, to żebyś się nie zdziwił, że ten X10 będzie momentalnie sprzedany ... Oczywiście jeśli to nie jakiś przekręt... typu "nigeryjski zakup" ...
Sympatycy KriSSo Opublikowano 31 Maja 2015 Sympatycy Opublikowano 31 Maja 2015 Tzn co sugerujesz? Że już dawno jest sprzedany, czy że nikt go nie kupi? Bo 23 patyki za full wypas X10 500, to moim zdaniem - jak za darmo.
RONIN Opublikowano 31 Maja 2015 Opublikowano 31 Maja 2015 Piękny skuter, a cena niższa niż za 125cm3, więc trzeba się spieszyć.
damianus2222 Opublikowano 31 Maja 2015 Opublikowano 31 Maja 2015 Troche nie za tanio?, z prawie 40k na lekko ponad 20k. Nie wiem czy to nie jakis kotek w worku. Nawet jezeli ktos likwiduje, to nie sądzę żeby obniżył tak cene. To tak jak znajomy kupował koparkę 3 mies. Temu, mało uzywana, ładna na zdjęciach, cena atrakcyjna, zaliczkę wpłacił a koparki nie ma....
RONIN Opublikowano 31 Maja 2015 Opublikowano 31 Maja 2015 X-10 nawet w macierzystej Italii nie cieszy się popularnością, moim zdaniem cena wyjściowa nieadekwatna jak za jednocylindrowy skuter, poza tym maszyna rocznikowo ma 2 lata, ale wzmożona czujność i tak konieczna przy zakupie bo w ogłoszeniu jest, że sprzedaje osoba prywatna a nie firma.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 31 Maja 2015 Klubowicze Opublikowano 31 Maja 2015 W dniu 31.05.2015 o 06:54, Grzegorz R napisał(a): Nigdziej nie mogę znaleść żadnych testów nawet tu na burgmanii, czy ktoś się natknął? To ze względu na cenę oraz nowość modelu jest niszowy model w Polsce więc i na forum mało jest posiadaczy ( chyba jeden ) Testy są na stronach międzynarodowych. Widziałem takiego na "żywo" Piękna bestia Jeden telefon i wiesz czy masz po co jechać. Skoro chcesz go kupić to bierz gotówkę w łapę i śmigaj do Zawiercia.
Rekomendowane odpowiedzi