T0MEK Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Twój? I obecność na forum rozpoczynasz od ogłoszenia o sprzedaży?
QS1 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Czy ktoś z Was oglądał to Majesty 400 z Krakowa może? http://otomoto.pl/ya...n-M3975066.html Kolega się poważnie zastanawia, niestety nie jest salonPL jak w ogłoszeniu napisane..
papcioch Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 W 2010r. lusterka były inne, nie wiem jakie w 2009r. montowali (na zdjęciach w Google takich nie zauważyłem). Jest jakaś skaza po lewej stronie, może tylko podrapany o jakiś słupek... i dlaczego nie ma zdjęcia prawej strony prosto z boku?
jarro_1 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Czy pod napisami Majesty-tył , nie powinno byc jeszcze 400 ?
papcioch Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 U mnie nie ma.i po zdjęciach w necie widzę, iż raczej nie było.
jarro_1 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Właśnie nie wiem od czego to zależne było...raz jest raz nie. Mam też oko na to moto więc...
Makrotek Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zalezne od budy. W nowej budzie - nie mam pewnosci kiedy wprowadzonej (2009?) ale pomylic nietrudno bo sa zupelnie inne przetloczenia i swiatla - czyli takiej jak w tej Majce z podanego linka nie ma pod napisem Majesty 400. W starej budzie pod napisem powinno byc jeszzcze 400.
cameleonix11 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Witam. Kiedyś pytałem na forum, ale niestety nikt nie odpowiedział, ponawiam więc swoje pytanie... Czy zna ktoś sprzedawcę z Dąbrowy Górniczej?? Jaką ma opinię?? Zamierzam kupić coś takiego, http://allegro.pl/suzuki-burgman-400-03r-okazja-i4177439387.html ale nie jestem pewien, czy nie wdepnę na minę...
didi Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 rok temu dzwoniliśmy z bratem do niego z pytaniami dotyczącymi tego burka za chiny nie można się z nim dogadać w każdym razie chyba nikt nie umie się z nim dogadać bo już rok nie umie go sprzedać jedynie co pewne to to że nie zarejestrowany i nie zamierza go rejestrować na siebie może czegoś brakuje w papierach bo po takim czasie to pewnie sam zrozumiał że prędzej by sprzedał zarejestrowanego
Dario1974 Opublikowano 2 Maja 2014 Opublikowano 2 Maja 2014 Witam. Czy ktoś oglądał ten sprzęcik? http://allegro.pl/suzuki-burgman-650-executive-2008-bialy-krakow-i4191025005.html
Norbert Opublikowano 2 Maja 2014 Opublikowano 2 Maja 2014 jeździ kilka sprzętów w burgmanii od tego sprzedawcy. Godny polecenia
szczolkin Opublikowano 6 Maja 2014 Opublikowano 6 Maja 2014 Nigdy jeszcze nie bralem pod uwage uszkodzonych skutow ale przy tym ogloszeniu zaczolem sie zastanawiac. moj ma juz ponad 50 tys km na liczniku i niebawem do wymiany tarcze hamulcowe poza tym moze sprzeglo a napewno pasek i rolki. Dodam ze wszystkie lozyska mam jeszcze oryginalne, wiec biore to pod uwage tez. Co myslicie o takim przypadku jak w ogloszeniu? Jestem pewien ze przebieg nie byl krecony. Za ten rok i przebieg trzeba dac lekko 4tys funtow. Moj obecny to idealny dawca plastikow. Myslicie ze warty zainteresowania? http://www.ebay.co.uk/itm/171308726631 Pozdrawiam
wize60 Opublikowano 6 Maja 2014 Opublikowano 6 Maja 2014 Gostka z Krakowa polecam sam jeżdżę na sprzęcie od niego kupionym bez zastrzeżeń
szczolkin Opublikowano 6 Maja 2014 Opublikowano 6 Maja 2014 mam caly sprawny skuter tylko przebieg chcialbym odmlodzic, bo intensywnie go uzytkuje
RONIN Opublikowano 10 Maja 2014 Opublikowano 10 Maja 2014 z tą reklamą Krakowa nie przesadzajcie, osobiście znam jedną osobę która obejrzała 3 skutery i żaden nie był w dobrym stanie, same składaki, opisał to kilka stron wcześniej, a druga kupiła dwuletnią perełkę w idealnym stanie ze starą zapchaną chłodnicą, z prostowanymi lagami. Gość umie maskować naprawy i usterki, więc tym bardziej trzeba być czujnym.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 10 Maja 2014 Klubowicze Opublikowano 10 Maja 2014 Nie żebym zachwalał gościa z Krakowa ale pamiętajcie że jest to osoba zajmująca się handlem B650 . I każdy który kupuje sprzęt od handlarza zdaje sobie sprawę ( mam nadzieję ) że sprzęty mogą być po większych lub mniejszych przejściach. Ważne jak zostały odbudowane. A akurat on robi to przyzwoicie.( co nie znaczy że nigdy nie ma jakiegoś babola) Liczenie na igłę bez rysy od dziadka co jeździł tylko do kościoła to jak trafienie w totolotka. Jak wiemy ludzie trafiają ale jednak rzadko.( i jakoś nigdy nikt znajomy ) Chcecie sprzęt bez wad to albo nówka salon albo szukać od pierwszego właściciela.( tylko zawsze ceny są wyższe ) Więc albo albo.
Lucjan73 Opublikowano 10 Maja 2014 Opublikowano 10 Maja 2014 Arturo masz rację ja wystawiłem swój sprzęt,salonowy ze znaną historią i przebiegiem w 100 % bezwypadkowy. Niestety zero zainteresowania. Pewnie lepiej kupić od handlarz "igłę" w podobnych pieniądzach i mieć satysfakcjie że trafiło się prawdziwą okazje. Nikt chyba nie ma powodów aby sądzić że na zachodzie czy południu Europy sprzedają naszym handlowcom sprzęty w super stanie, zadbane i bezwypadkowe znacznie poniżej ceny rynkowej - bo taki idealny sprzęt Francuz czy Włoch sprzeda za dobre pieniądze na miejscu. Proszę sobie policzyć koszt transportu, jakieś opłaty związane z przygotowaniem do rejestracji oraz nawet minimalny zysk - przecież handlowiec nie robi tych ninetrsów po to aby nie zarabiać.... a u nas w kraju na alledrogo pokazują się super sprzęty przytargane z zagranicy w cenie niższej jak ten sam model w kraju pochodzenia. To chyba jest ten nasz cud gospodarczy. Oczywiście ten sam styl działania dotyczy również samochodów.
zinek Opublikowano 10 Maja 2014 Opublikowano 10 Maja 2014 Witam! Planuję kupić swój pierwszy maxi-skuter. Celuję w pojemności ok. 400ccm. Cena maksymalnie do 10000 PLN (ale dobrze by było jakby się zamknęła w granicach 8000 - 8500). Skuter będzie wykorzystywany na dojazdy do pracy w Warszawie, w sumie ok. 40 km dziennie w dwie strony. Ograniczyłem wybór do dwóch uznanych i polecanych przez Was modeli: Burgman 400 i Majesty 400. Co sądzicie o poniższej ofercie? http://olx.pl/oferta/yamaha-majesty-yp-400-abs-CID5-ID4v2wD.html Po przeczytaniu pewnej ilości postów na forum, spodziewam się, że z samych zdjęć będziecie potrafili znaleźć potencjalne problemy z tym egzemplarzem, jeśli takie są
Norbert Opublikowano 12 Maja 2014 Opublikowano 12 Maja 2014 Zinek w mojej opinii sprzęt wydaje się co najmniej warty obejrzenia.
koyac Opublikowano 12 Maja 2014 Opublikowano 12 Maja 2014 Witam, także i ja przypnę się do tematu... Los YP-ki 250 w moich rękach się skończył i koncentruje się na czymś większym, mocniejszym i wygodniejszym. W grę wchodzi coś od 400cm. Głównie trasa Pruszków-Warszawa, rzadko jakaś eskapada na wieś. Znalazłem coś takiego i proszę o wsparcie grupę mazowiecką z okolic Zegrza: http://allegro.pl/motor-yamaha-majesty-400-bezwypadkowy-i4219383435.html
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 12 Maja 2014 Administrator Opublikowano 12 Maja 2014 z tą reklamą Krakowa nie przesadzajcie, osobiście znam jedną osobę która obejrzała 3 skutery i żaden nie był w dobrym stanie, same składaki, Nie żebym zachwalał gościa z Krakowa ale pamiętajcie że jest to osoba zajmująca się handlem B650 . Z tym polecaniem lub niepolecaniem danego handlarza to w moim odczuciu popełniany jest elementarny błąd... polecać można dany egzemplarz, który jest akurat w ofercie. Starajmy się unikać uogólniania, że ten to człowiek jest ok a ten ma tylko pokleceńce. Ostatnio znajomy kupił skuter w firmie polecanej u nas na forum... i co, akurat ten polecany handlarz sprzedał pojazd złożony z dwóch i jak się później okazało, w bardzo słabym stanie technicznym. Optycznie wyglądał ze zdjęć super! Oczywiście nie można wykluczyć, że skuter takie kombinacje miał robione we Włoszech... ale co to interesuje nowego właściciela w PL, który wtopił $? Reasumując- oceniajmy dane oferty, konkretne egzemplarze a nie starajmy się dopinać łatek, że ten handlarz to "be" a inny "cacy".
Lucjan73 Opublikowano 18 Maja 2014 Opublikowano 18 Maja 2014 BMW 600 GT po taniości http://otomoto.pl/bmw-inny-c-650-gt-highline-M4017774.html albo z tym egzemplarzem jest coś nie tak albo tak szybkok tracą na wartości skutery BMW 50 % w rok
RONIN Opublikowano 18 Maja 2014 Opublikowano 18 Maja 2014 Chyba jednak to pierwsze ;-), ktoś sporo jeździł, 22,5 tkm. w rok, więc pewnie po przygodzie wziął ubezpieczenie i kupił nowego. Używki z kilku tysięcznym przebiegiem zaczynają się w Niemczech od około 7,500 €, więc taki przebieg plus szlif i cena całkiem normalna, tylko kwestia jakości naprawy.
Rekomendowane odpowiedzi