Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Według mnie dużo za dużo ceni sobie za ten sprzęt

w tej cenie dostaniesz spokojnie 2009r ale 650 executiva

za ten rocznik max 14.000 co do stanu optycznego sie nie wypowiadam bo cieżko określić z tych fotek

a widziałem już nie jedną igłe :) ulepa.

nie pytam co według Ciebie tylko czy ktoś coś wie a propozycje na 650 to zostaw dla siebie i gadanie że za takie pieniądze to mozna mieć to i to to tez zostaw dla swojej osoby , sprzęt który mnie interesuje ma być perfekcyjny a cena ma być adekwatna do stanu maszyny

Opublikowano

Papayos jak szukasz perfekcyjnego stanu to jedź z nim do serwisu na sprawdzenie, po zdjęciach nikt nie stwierdzi perfekcyjności ;-). Z wpisów wynika, że nikt z nas nie zna tego skutera. Co do ceny mała nie jest, ale przecież w ogłoszeniu napisane jest do negocjacji, więc jestem pewien, że jak sprzedający dostanie rozsądną propozycję od konkretnego kupującego to ją mocno przemyśli, nie tak łatwo znaleźć chętnego na 400tkę za 17 kafli!

Opublikowano

Papayos jak szukasz perfekcyjnego stanu to jedź z nim do serwisu na sprawdzenie, po zdjęciach nikt nie stwierdzi perfekcyjności ;-). Z wpisów wynika, że nikt z nas nie zna tego skutera. Co do ceny mała nie jest, ale przecież w ogłoszeniu napisane jest do negocjacji, więc jestem pewien, że jak sprzedający dostanie rozsądną propozycję od konkretnego kupującego to ją mocno przemyśli, nie tak łatwo znaleźć chętnego na 400tkę za 17 kafli!

nie proszę aby ktoś z was wróżył z zdjęć :frusty: jedynie pytam czy ktoś coś może wie :clapping: dyskusje na temat ceny też są bezsensowne :msn-wink:

Opublikowano

Papayos, chyba na każdym forum motoryzacyjnym ktoś wcześniej czy później wyskakuje z propozycją w stylu "za te pieniądze to 650 zamiast nędznej 400 wyhaczysz", albo: "po co będziesz brał tego opla, dołożysz 2 tysiące i masz e46". No i nieśmiertelne - "bez sensu brać 250ccm, znudzi Ci się po roku, za podobne pieniądze r6 znajdziesz".

Opublikowano

http://otomoto.pl/yamaha-majesty-yp-250-bezwypadkowy-stan-bdb-M3965000.html

Majesty 250 spod Poznania - czy ktoś kojarzy pojazd albo dopatrzył się w ofercie jakiś rzeczy wartych zweryfikowania ?

Jutro jadę oglądać - myślicie, że warto brać za te pieniądze ? Stosunkowo duży przebieg ale pewnie autentyczny i wygląda na zadbaną, szczególnie że w rękach obecnego właściciela już 3 lata

• Sympatycy
Opublikowano

Patrząc na zdjęcie to przebieg wygląda na oryginał. :msn-wink: Ale miał ktoś pomysł na tuning. :frusty:

Opublikowano

Witam

macie może jakąś wiedze na temat tego sprzętu ?

http://tablica.pl/of...html#4dfc574445

A więc co do tego sprzętu to: pierwszy właściciel , zakupiony w Warszawie w salonie Jaskłowski komplet dokumentów , książka serwisowa stęple Jaskłowski , grzane manety , stelaż+kufer , oparcie , alarm , moto bezwypadkowe :clapping: wszystko w oryginale zero jakich kolwiek dziwnych kombinacji , wszystko na swoim mejscu :clapping: IGŁA !

Cena wysoka ale adekwatna do stanu motocykla :msn-wink: więc KUPILIŚMY tego rarytasa :Jumpy:

Opublikowano

Witaj QrzaQ !

Przynajmniej ze zdjęć wygląda na zadbany egzemplarz. Ma kilka oryginalnych naklejek w pewnym sensie świadczących o bezwypadkowości tego egzemplarza. Niemniej jednak należy dokładnie obejrzeć maszynę i o ile to możliwe sprawdzić w ruchu, zwracając uwagę na zasprzęglanie, płynność ruszania i brak dziwnych odgłosów. Podczas jazdy sprawdzić reakcję na odkręcanie manetki i dynamikę przyśpieszania. Na postoju warto obejrzeć stan wszystkich plastików oraz stan łożyska główki ramy skręcając kierownicę do skrajnych położeń. Podczas skręcania kierownicy nie powinien występować duży opór lub haczenie w położeniu do jazdy na wprost.

Zasada generalna, zachowanie ostrożności, brak pośpiechu i druga osoba nie związana z zakupem obok.

Pozdrawiam, Maro

Opublikowano

Byłem, widziałem, oglądałem, jeździłem.

Skuter wydaje się ciekawy.

Z tego co mnie zastanawia, to była spawana jedna rzecz, a mianowicie mocowanie lusterka(według mnie nie ma to nic wspólnego z konstrukcją pojazdu) . W sumie to się nie dziwie bo to nie jest dobre miejsce na lusterka. Również plastik w koło lusterka był klejony. Nad nim jest rysa ok. 3cm. Zegary i stan skutera pokazuje te 13tys. km. Koledzy co myślicie??

Mechanicznie skuter idzie(hamulce trochę słabe. Może tak jest w xcitingu. Miałem CBR 600 F2 i lepiej hamował.

Coś jeszcze zauważyłem czerwonego przy kole tylnym, ta plama sucha była tak jakby zaraz pod łożyskiem. Na feldze w środku koła.

Opublikowano

Na feldze w środku koła to wygląda na cieknący olej przekładniowy. Chyba nic innego czerwonego tam nie ma...

Opublikowano

Z tego co zauważyłem, to jest od strony tłumika, czyli po drugiej strony przekładni. Może to jakiś smar??

Dodam jeszcze że opony Maxxis z datą 1405. Opony maja jeszcze sporo bieżnika.

Opublikowano

Generalnie jeśli wg Twojej oceny stan skutera potwierdza przebieg, ja bym się nie zastanawiał, nawet jeśli coś sączy się z przekładni. Sprzęt krajowy, z małym przebiegiem za relatywnie małe pieniądze. Klejenie lusterek - częsta przypadłość tych Kymcaczy, co wynika jak zauważyłeś ze specyficznego umiejscowienia, które zreszta po lifcie zostało zmienione. Za tą kwotę nie znajdziesz niczego lepszego w pojemności 400-500. Co do hamulcy, myślę że CBR jest złym punktem odniesienia , a pocieszające jest to , że przewody są w stalowym oplocie, a to w tej klasie to prawdziwy rodzyn. Wadą tego modelu w mojej ocenie poza lusterkami jest zasilanie gaźnikowe i spory apetyt na benzynę . Ale i tak sprzęt zdecydowanie wart swojej ceny

Opublikowano

Pan który jeździ tym skuterkiem, pokazywał mi kartkę gdzie zapisywał spalanie tego pojazdu(po prostu długopisem na stacji). NAjmniej wyszło ok 4,5 a najwięcej 5,5... więc to nie jest dużo jak na taki gabaryt.

Opublikowano

Witam, czy możecie się wypowiedzieć

1) http://allegro.pl/yamaha-majesty-400-super-stan-gdansk-i4141525239.html

2) http://tablica.pl/i/oferta/skuter-yamaha-xc-300-versity-CID5-ID5wtMx.html

3) http://allegro.pl/yamaha-x-max-250-salon-polska-i4117882984.html

A może macie jakieś inne propozycje. Poszukuję skutera pow. 250 ccm i nie więcej niż 500 ccm, głownie miasto - dojazd do pracy.

Dziękuje za wszystkie sugestie

PS. Wydatek max do 6000 zł

Opublikowano

Sadov- co do majesty była malowana- brak oznaczeń , a dodatkowo brak osłony tłumika może świadczyć o szlifie. W tym roczniku o ile się orientuję nie było białych. Cena podejrzanie niska . Druga propozycja- mało popularny model , ale chwalony, co do egzemplarza nie wypowiem się . Co do ostatniej propozycji - Yamaha. Nie widzę mankamentów, cena uczciwa i dobre pochodzenie plus udokumentowany przebieg. Dodatkowo jest to bardzo udany model . Zdecydowanie warta obejrzenia .

Opublikowano

Sadov - faktycznie Majesty mocno podejrzane - trzeba go naprawdę gruntownie sprawdzić. :wink32:

Kolor biały - był ale nie na naszym rynku : http://www.autoevolution.com/moto-image/yamaha-majesty-400-2004/722.html#sjmp

Druga propozycja - co prawda ze stajni Yamaha ale u Nas nie budzi entuzjazmu - urodą nie grzeszy. :renske:

Również uważam, że Yamaha X-Max 250 jest godna zainteresowania - miałem przez rok X-Max 125 - naprawdę bardzo ciekawy i wygodny jak na te gabaryty skuter.

Pozdrawiam

Opublikowano

Byłem, widziałem, oglądałem, jeździłem.

Skuter wydaje się ciekawy.

Z tego co mnie zastanawia, to była spawana jedna rzecz, a mianowicie mocowanie lusterka(według mnie nie ma to nic wspólnego z konstrukcją pojazdu) . W sumie to się nie dziwie bo to nie jest dobre miejsce na lusterka. Również plastik w koło lusterka był klejony. Nad nim jest rysa ok. 3cm. Zegary i stan skutera pokazuje te 13tys. km. Koledzy co myślicie??

Mechanicznie skuter idzie(hamulce trochę słabe. Może tak jest w xcitingu. Miałem CBR 600 F2 i lepiej hamował.

Coś jeszcze zauważyłem czerwonego przy kole tylnym, ta plama sucha była tak jakby zaraz pod łożyskiem. Na feldze w środku koła.

Lusterak w tym roczniku są na swoim miejscu. Niestety nawet przy oparciu skutera bardzo często się łamią. Ponadtto są na wysokości lusterek w samochodach i jest konfikt przy "przeciskaniu" się miedzy autami.

Powinny za to składać się jak samochodowe.

Na zdjęciach nie wyglada żle ale oczywiście decyzja jest Twoja.

Opublikowano

Cześć,

Zamierzam oglądać ten pojazd, czy może Ktoś z Was oglądał go, ewentualnie po tych zdjęciach jest w stanie wyłapać pewne mankamenty?? http://allegro.pl/ky...4128044883.html

Z góry dzięki za rady.

Sprawdź na stronie firmy Moto Italia z Radzymina, ostatnio był u nich w ofercie Kymkacz już po "lifcie" lusterek za podobne pieniądze. A firma jest godna polecenia.

Opublikowano

Dziękuje za cenne rady.

Kymcacza zakupiłem w dniu wczorajszym. Pogoda jak na razie rośnie, więc na pewno dziś pojawię się na drodze, ale to już w innym temacie.

Dla kupujących życzę dużo cierpliwości :)

Opublikowano

Fajny burgmanik na allegro w malowaniu GSXR, na ksenonie i inne bajery

Tu był link ogłoszenia

Przenoszę, proszę nie tworzyć nowych tematów, tylko używać już istniejące.

Po chwili: Za wrzucanie swoich ogłoszeń po płaszczykiem "ogólnego zainteresowania" zakaz pisania na miesiąc. Typowa rejestracja na naszym forum tylko po to, aby szybko upłynnić swojego Burgmana "pseudo GSXR".

Administracja

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...