Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym poprosić kolegów z Burgmanii : ) może jak ktoś z okolic Radomia lub z Radomia , miałby wolną chwile to niech zerknie na tą hondę http://otomoto.pl/honda-silver-wing-400cm-abs-okazja-M3901865.html (np: wracając z pracy) bo Ja mam 280 km do Radomia i jest to dla mnie całodzienny wyjazd i to samochodem a nie skuterm (Burgmanem 250 ), czego żałuje !!! P.S z góry dziękuje:) :photo::)

• Sympatycy
Opublikowano

Wiesz co, jak na skuter z Francji, to 18400 km na ponad 6 lat to aż prawie niemożliwe. W kraju, gdzie jeździ się praktycznie cały rok to miesięcznie masz ze 250 km. Trochę mało, gdyż ja mam skuter z polskiego salonu i w tym samym czasie ma przejechane 28200 km.

Opublikowano

Abstrahując od przebiegu ten rocznik we Francji stoi średnio od około 3 tysięcy euro, czyli 12 500 pln. Czyli kolejny ''cud'' ;-) za pół ceny.

Opublikowano

A już myslałem że dorośli ludzie na widok słowa -okazja, albo- z powodu wyjazdu nawet nie wnikają w szczegóły oferty,A jednak to zwroty skutecze,aż dziwne ale to tylko gra na naszych uczuciach..Ludzie okazje to mityczny stwór.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witaj Frankie ! Moim zdaniem nie warto przy tej cenie. Lepiej kupić w Union Moto W Raszynie. Mają ten sam model i rocznik fabrycznie nowy ze skrzyni za 21000 zł. Sam się nawet nad takim zakupem zastanawiałem, bo nieco osób z forum tam nabyło swoje 200. Masz wtedy pewność, że nie miał nieznanej przeszłości, sam go dotarłeś, itp. Powodzenia w poszukiwaniach, Maro

Opublikowano

Przy tym przebiegu opony powinny być oryginalne, jak na Francje taki przebieg to rzadkość, pytanie czy nie zaliczył jakiegoś dzwona...

Opublikowano

ale czy przebieg jest oryg to jest pytanie ,skoro jak wiadomo we Francji sezon ,o ile nie ma kataklizmu,trwa cały rok. co do dzwona gosc nic nie mówi-albo nie wie,albo nie chce powiedziec.

Opublikowano

Kolego drakul moim zdaniem przebieg najszybciej sprawdzisz po stanie takich części jak opony (zobacz na date produkcji) tarcze , klocki , felgi , tłumik czy niema rdzy , zobacz na pasek napędowy ile ma milimetrów . Przy tej cenie warto poświecic troche czasu na oględziny.

Opublikowano

a ja tu z drugiej strony ,chyba jako przestroga dla kupujących

wczoraj,tj. 25/02/2014 pojawiła sie oferta na allegro- suzuki burgman AN400 z ABS, rocznik 2011, cena 10500 pln.( dziś tej oferty juz nie ma ale moze sie pojawic za jakis czas....)

wyslalem emaila poniewaz nr telefonu byl dziwny.

i taka oto dostałem odpowiedz- mysle ze poraz pierwszy w zyciu trafiłem na typowego kanciarza ,ktory pod szyldem ochrony kupujacych na alegro chce od nas kase a motor dostajesz na obrazku. CHYBA!!!

Szanowny kliencie,

Dziękujemy za zainteresowanie naszą motocyklu.

Nazywam się Christoph Kehl, a ja odpowiem na wszystkie zapytania w imieniu Kfz-Handel Kehl. Jesteśmy profesjonalni sprzedawcy samochodów i motocykle w Freiburg, Niemcy.

Motocykl był na podstawie umowy leasingu, ale właściciel nie był w stanie spłacić swoich miesięcznych rat do naszej firmy, więc podjęliśmy z powrotem w posiadanie tego motocykl.

Leasing jest obecnie wypłacane w całości, więc to jest ostateczna cena motocykla bez żadnych innych zobowiązań (długów) lub podatków ukrytych.

Pełna cena motocykla, wszystkich podatków zawartych, jest 10 500 PLN. Motocykl został kupiony z Polski, jest zarejestrowany w Polsce, z polskich dokumentów. Motocykl jest w idealnym stanie, nieuszkodzone. Bez Problemu! Silnik, skrzynia biegów, wszystko jest w idealnym stanie. Nie ma wycieków oleju. Był używany bardzo lekki. Opony też są w bardzo dobrym stanie. Motocykl znajduje się w Niemczech, w naszym biurze.

Oferujemy 1 rok gwarancji międzynarodowej z naszej firmy. Więcej informacji na temat motocykl i naszej firmy są na końcu tej wiadomości e-mail.

Posiadamy własny dział logistyki tak, jeśli zgadzasz się na zakup motocykl, możemy dostarczyć do domu za darmo (koszty nie uczestniczy), maksymalnie w ciągu 3 dni.

Biorąc pod uwagę, że jest to nasza pierwsza transakcja, wolimyużywać najbezpieczniejsze usługi z Allegro - Ochrony Kupujacych - aby upewnić się, że masz swój motocykl, a my pieniądze w bezpieczny sposób.

Poinformuj nas, jeśli jesteś zainteresowany kupnem motocykl, i będziemy wyjaśniać, w jaki sposób transakcja będzie działać.

Z poważaniem,

Christoph Kehl

Kfz-Handel Kehl

www.kfzhandelkehl.com

Sommerackerstr. 34

79117 Freiburg

Baden-Württemberg

Niemcy

NIP: DE202223095

03/2011

6410 km

benzyna

24 kW (33 PS)

automatyczna skrzynia biegów

Pojemność skokowa:

400 cm ³

Liczba właścicieli pojazdów:

1

Kolor:

brązowy metalik

Tryb jazdy:

napęd pasowy

Rozrusznik:

Rozrusznik elektryczny

Cechy zewnętrzne

przednia szyba

Dodatki

Pełna dokumentacja serwisowa

Bezpieczeństwo i Środowisko

ABS

katalizator

ZDJECIA NIE MOGE JAKOŚ wklei,ale to był taki czarny burgman z chromowanymi osłonami wokól wszystkich elementow plastikowych

Opublikowano

Typowa próba wyłudzenia, ostatnio dużo jest takich przypadków głównie okazyjnych cen samochodów...

Opublikowano

a ja tu z drugiej strony ,chyba jako przestroga dla kupujących

wczoraj,tj. 25/02/2014 pojawiła sie oferta na allegro-

To powinno się znaleźć w dziale "Allegro Kupa".

Opublikowano

W Niemczech jest sporo oszustów, parę miesięcy wisiało na Autoscout24 ogłoszenie Aprilia SRV 850 za 5990 euro, po kontakcie mailowym się okazywało, że właścicielem jest hiszpan niejaki Fernando de coś tam, który pracował na kontrakcie w Niemczech, a teraz wrócił do Madrytu i chce sprzedać skuter gdyż wyjeżdza na kontrakt gdzieś dalej, a ogłoszenie jest w Niemczech bo skuter jest tam zarejestrowany. Oczywiście jak chciałem wysłać kogoś znajomego na oględziny kontakt się urwał, za dwa tygodnie znowu pojawiło się ogłoszenie, te same zdjęcia, ale lokalizacja w drugim końcu Niemiec.

Opublikowano

Jak sprzedawałem Silvera to również do mnie zgłosił się "Anglik" inżynier na platformie wiertniczej który chętnie kupi mój skuter. Oczywiście osobiście nie może odebrać sprzętu ale wysyła potwierdzenie wpłaty i firmę kurierską. Schemat podobny jak wyżej tylo w drugą stronę.

Opublikowano

Każdy sprzedający to już chyba przeżył :) . Najlepiej zachować zdrowy rozsądek i stosować się do zasady "nie wszystko złoto, co się świeci" :D .

Opublikowano

Najlepiej w/g zasady ;widziały gały co brały ;czyli osobiście i organoleptycznie jak nie dotknę to nie uwierze

Opublikowano

Poproszę kolegów o ocenę.

1.Polski salon, od osoby prywatnej przebieg 38000km, czyli około 4000 rocznie. Mało zależy kto gdzie jeździ.

http://otomoto.pl/su...l-M3928707.html

2. Serwis Warszawa 2006r 28600km

http://otomoto.pl/su...6-M3915736.html

3.Łódzkie 2003r. 32000km sprowadzony Angol

http://otomoto.pl/su...n-M3914986.html

4. Strzałkowo koło Poznania 2004r. 33000km

http://allegro.pl/su...4018553793.html

Albo wszystkie kręcone albo wszystkie robiły 3-4tyś km rocznie

Niby nie Włochy ale mi ciężko coś wywnioskować z racji mraku obycia ze skuterami.

Jeżeli ktoś widział, zna lub może zerknąć, to napewno się odwdzięczę, jeżeli dojdzie do zakupu z Waszej ręki :)

Opublikowano

Nie tylko we Włoszech sezon trwa cały rok, w Anglii też prawie cały rok się jeździ więc wychodzi że ten Anglik robił średnio 2900 km. rocznie czyli 290 km. miesięcznie ;-). W przypadku dwóch pozostałych nie znamy kraju pochodzenia, więc mogą to być również Włochy zwłaszcza w przypadku firmy Mart która specjalizuje się w Vespach i Apriliach Mojito. Tego angola mogę ci wstępnie obejrzeć czy warto się zastanawiać bo jest blisko mnie, ale dopiero w przyszłym tygodniu.

Opublikowano

Tego angola mogę ci wstępnie obejrzeć czy warto się zastanawiać bo jest blisko mnie, ale dopiero w przyszłym tygodniu.

Będę wdzięczny i napewno sie odwdzięczę na jakimś spocie, jak już będę "aktywny" :)

Nie śpieszy mi się, bo pospiech to najgorszy doradca... choć sezon juz blisko :)

Opublikowano

Jakie blisko, sezon już się zaczął. Jak się tak przyjrzeć zdjęciom z Andrespola to skuter jest trochę porysowany z tyłu. Nie wygląda na mocno zadbany egzemplarz.

Opublikowano

Nr 1 sprzedany

Nr 2 klient się dopatrzył, że przebieg w milach ale 40000km to i tak mało. Na dniach ma zapaść decyzja. Sprzęt z włoch, po preglądzie i oprócz sprzęgła które wizualnie wg. sprzedawcy jest dobre reszta była doprowadzona do porządku.

Nr 3. faktycznie zaniedbany. odpuszczamy.

4. W maju 2010 sprowadzony z Angli miał 20000km, pietrwszy właściciel jeździł rok, drugi i obecny jeździ 3 lata. Sprzęgło nie ruszane, wymieniał pasek i olej. Sprzęt może mieć przebieg licznikowy ale bardziej moim zdainem ma przebieg między 50kkm-100kkm

To jeszcze takie 2 typy:

http://tablica.pl/oferta/piaggio-x8-250-ie-rok-2007-CID5-ID41Hbw.html#b15aa135bd

http://allegro.pl/gilera-nexus-500-2005r-i4020822977.html

Co sądzicie?

Opublikowano

Witam Wszystkich,

Baaaaaaardzo długo mnie tu nie było, więc od powitania zaczynam :)

Powoli dojrzewam do zmiany Burgiego i rozglądam się to tu, to tam. Chciałbym się podpytać, czy ktoś miał do czynienia z użytkownikiem janole1 z Krakowa (http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=1821598)? Ma kilka sprzętów, które przynajmniej z opisu i ze zdjęć wyglądają fajnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...