Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, znalazłem co? takiego

http://moto.allegro....6r_idealny.html

Cena interesuj?ca :lol:

Coś takiego zostało przeniesione do Archiwum t/z że mało inreresująca oferta.

Pozdrawiam

Opublikowano

Wiesz , post pisałem 01.12 a teraz jest 30.01 po dwóch miesiącach z automatu ogłoszenia na allegro przenoszone są do archiwum...

Opublikowano

01 grudzień 2006

Opublikowano

01 grudzień 2006

Kurcze nawet nie zwróciłem uwagi na rok. Nie spodziewałem się że ktoś odkopie tak "starego kotleta"

Opublikowano

http://italmoto.otom...tocykle-i-quady to jest link od tych skuterów co babka sprowadziła i jest tam kilka burgmanów jest w kolorze czarnym swiezo wystawiony 2 od góry i taki grantowy metalic za 7200 i kilka w róznych rocznikach obejrzyjcie i powiedzcie co o tym sadzicie

Po co wrzucać w dwóch wątkach ten sam link? Tak więc> Spamowanie, nieużywanie znaków interpunkcyjnych, bełkotliwe posty.

Warn 30%.

Stosuj się do netykiety forumowej.

Administracja

Opublikowano

http://italmoto.otom...tocykle-i-quady to jest link od tych skuterów co babka sprowadziła i jest tam kilka burgmanów jest w kolorze czarnym swiezo wystawiony 2 od góry i taki grantowy metalic za 7200 i kilka w róznych rocznikach obejrzyjcie i powiedzcie co o tym sadzicie

Nie znam tego sprzedawcy z Piły, wiem że były jakieś opinie na jego temat ale nie będę powtarzał czegoś nie sprawdzonego. Widzę że jesteś mocno napalony na zakup sprzętu a to jest zły doradca. Poczytaj sobie trochę na forum o modelu który Cię interesuje, przekop dział techniczny tam znajdziesz wszystkie odpowiedzi na nurtujące Cię pytania. Ja osobiście polecam Ci tego sprzedawcę http://moto-italia.otomoto.pl/ może ceny nie tak atrakcyjne jak w Pile za to sprawdzona firma. Skutery kupiło tam kilka osób z forum i nie było problemów.

Opublikowano

Znalazłem takie ogłoszenie (http://tablica.pl/of...html#9633b05c09). Byłem oglądałem ale emocje mnie nie opuściły i trudno mi ocenić Jakie jest wasze zdanie?

Zapytaj kolegów z Bydgoszczy może znają ten sprzęt - jeżeli dobrze doczytałem że ogłoszenie jest właśnie z Bydgoszczy.

Opublikowano

Podejrzanie mało fotek w tym ogłoszeniu.

Opublikowano

Cena kokpitu którego nigdzie nie dostaniesz a jak już to za około 450 PLN uzywka, nowy - jakeis do 700 PLN

Czacha płoza lewa to wszystko kosztuje + ta cena 6000 dla mnie za dużo.

Oczyywiście prognozuje bo Pan nie zrobil zdjęć uszkodzenia.

Ja popelnilem taki błąd i nikomu tego nie życzę. Ten burgman był robiony tylko przez 3 lata i mało tego jakoś na rynku.

Wkońcu sie okaze ze wydasz okolo 3000 pln dodac do 6000 to lepiej poszukaj czego za okolo 9000

np: http://otomoto.pl/suzuki-burgman-400-k7-07r-igla-dodatki-M3852477.html

Takie moje zdanie

Opublikowano

Zgadzam sie z tobą kolego mkapilkr . Niesztuka kupic uszkodzony skuter prawdziwym wyzwaniem jest doprowadzic go do stanu używalności .

Opublikowano

Mam podejście takie że jek naprawie sam to wiem co mam, inaczej podejdzie do tego chandla,z. Cena jest do utargowania. Dziekuje za trafne uwagi.

Opublikowano

kurs, masz dobry kurs. Ale, żeby się nie okazało, że wiesz co masz, za 9000 pln starszy rocznikowo, w starszej budzie i nadal niekoniecznie technicznie lepszy od tego za 8600 pln.

Zgadzam sie z tobą kolego mkapilkr . Niesztuka kupic uszkodzony skuter prawdziwym wyzwaniem jest doprowadzic go do stanu używalności .

Takie podejście jest bardzo dobre w przypadku pojazdów zabytkowych, mających jakąś wartość, nie tylko finansową.

Opublikowano

Mam podejście takie że jek naprawie sam to wiem co mam, inaczej podejdzie do tego chandla,z. Cena jest do utargowania. Dziekuje za trafne uwagi.

Sprawdź tylko dostępność i ceny części, policz mniej więcej czy to się kalkuluje. Pamiętaj że za jakiś czas będziesz chciał sprzedać skuter będzie Ci trudno odzyskać zainwestowaną kasę

Opublikowano

Zapisz sobie wyliczankę mkapilkr'a, wyrecytuj ją sprzedawcy, zbij cenę do 4tyś, kup, oklej ładniejszą taśmą, wymień oponę oraz klocki i ciesz się jazdą. Po zdjęciu to nic nie widać, a może tylko zaczepy są zerwane i jak się sklei jakimś "super fix'em" to da się spokojnie jeździć.

Opublikowano

Zwruciłem na niego uwage bo jest blisko mego miejsca zamieszkania.Oglądałem go ale wiele niezobaczyłem , było ciemno i pózno. Cena jak najbardziej do utargowania.Klijent cały czas nim jeżdzi i pracuje w sklepie motocyklowem. Oczywiście są lepsze "okazje" ale na drugim końcu polski ,czy jest sens gnac tracić kase, czas.

• Sympatycy
Opublikowano

Zapytaj właściciela, czemu są dwa kolory plastików. Wygląda jakby był naprawiany. Jeśli był kupiony w salonie to po numerze VIN możesz sprawdzić całą historię jeśli go serwisował.

Opublikowano

Zapowiada się dobrze.

Sprzęt dobrze utrzymany, dobre warunki utrzymania, fajne wyposażenie. Sprzęt zapewne się sprzeda do wiosny; zresztą też taki może być zamysł właściciela. Zwróciłbym uwagę na opony, mogą się końcyć, a to znak mało realnego przebiegu. Jeśli więc tak jest to również napęd '- więc minimum pasek. Nawet więc jeśli te elementy wymagają wymiany to przebieg rzędu 30tys dobrze rokuje na dłuższe użytkowanie. Warto obejrzeć bliżej

• Administrator
Opublikowano

Zapytaj właściciela, czemu są dwa kolory plastików. Wygląda jakby był naprawiany.

W 2003 r. wychodziły 400 K3 fabrycznie z takim malowaniem.

Opublikowano

To jest wersja limitowaną, ma dwa kolory. Skuter jest od dawna w ogłoszeniach, był już tu opisywany, wystarczy poszukać.

• Sympatycy
Opublikowano

Muszę się przyznać że nie wiedziałem i że jest to inwencja właściciela.

• Klubowicze
Opublikowano

Zacna z 2007 roku z ABS-em za 6.800 ???... Mikołaj był w grudniu raczej, no ale dla takiej oferty, jak ktoś ma blisko, można podjechać i pomacać...

Opublikowano

Wydaje mi się że do SW 400 nie montowano ABS-u, był tam montowany Hondowski system CBS (Combined Brake System).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...