Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://otomoto.pl/su...l-M3812390.html

Cena w stosunku do rocznika jakaś niska ?(...)

Spójrz na niemieckie ceny i wtedy będziesz mniej więcej mógł powiedzieć czy za niska :D .

A może to "okazja" :fish: ... :) ... Taka prostowana i picowana ;) ...

http://suchen.mobile.de/motorrad/suzuki-burgman-650.html?scopeId=MB&isSearchRequest=true&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro〈=de&makeModelVariant1.makeId=23600&makeModelVariant1.modelDescription=burgman%20650&minFirstRegistrationDate=2011-01-01&ambitCountry=

• Klubowicze
Opublikowano

Moim skromnym zdaniem cena jest za niska.Coś było nie tak z tym sprzętem.Za naszą zachodnią granicą nie ma takich cen

Opublikowano

Jarba,

Ja też poszukuję B650, ale... tego odradzam i uwierz mi nie dlatego, że sam czaję się na tę okazję! ;-) Nie warto się tam fatygować. Byłem oglądałem, bo to dla mnie tuż za płotem niemal ;-) Nie jestem mechanikiem i pojechałem po prostu zobaczyć co to za cudo, kto to sprzedaje itd. Później nawet nie prosiłem mojego kumpla mechanika, aby sam spojrzał.

To cudo jest tak wypicowane, że aż oczy bolą, żadnej najmniejszej ryski! a cena jest zadziwiająco niska => coś tu nie gra! Gościu to typowy handlarz samochodów => co robi taki Burek u niego, zagubiony sam na palcu pomiędzy autami? Wg mnie to samo co wszystkie pojazdy na placu: nówki sztuki nieśmigane, nigdy niedraśnięte, a to że cena niska.... ot okazja: bo gościu umarł i nikt nie chciał auta przygarnąć itp… Po rozmowie z nim tylko utwierdziłem się w swoim przekonaniu. Cały czas nawijał nie jaki to super sprzęt, skąd się u niego wziął, co mu dolegało (zadąłem takie pytanie; gościu się niemal obraził!), ale jak to sprzedał niedawno B650 sprowadzonego z Francji, odpicował go i sprzedał gościowi z Francji, który go z powrotem do Francji wywiózł, bo tak super stan tego sprzętu był. No po prostu piękna bajka!

To mały komis przy głównej drodze, a skuterek stoi na końcu za samochodami – trzeba oddać, że czysty i wypicowany – obok innego skuterka. Nie ma możliwości nawet przejechania się kilku metrów. Odpal, posłuchaj jak wspaniale chodzi silnik i kupuj! To do mnie nie przemawia ;-)

Zatem szczerze radze odpuścić, bo szkoda czasu i pieniędzy na podróż.

Ja pomimo bliskości i okazyjnej ceny mówię pas… Szukam dalej swego B650 ;-)

• Klubowicze
Opublikowano

Szukam dalej swego B650 ;-)

Koleś z Krakowa ma kilka B650.

Już jeździ kilka sztuk od niego i są ok.

Może warto pojechać kawałek dalej ale po pewniejszy sprzęt ?

Opublikowano

Czołem, pragnę się przywitać,

co sądzicie o tej ofercie http://allegro.pl/show_item.php?item=3622477929

Skuter jest trochę poobcierany, brakuje też połowy ułamanych płóz, (dostałem na maila inne zdjęcia) przebieg 52 tys. Cena w której można znaleźć jedynie egzemplarze starsze o 2-3 lata, Użytkownik jeździ nim do pracy.

Opublikowano

Cena w której można znaleźć jedynie egzemplarze starsze o 2-3 lata.

Przy kupowaniu starych sprzętów patrzy się na stan, a nie na rocznik. Skuter 12-letni może być w dużo lepszym stanie niż 10-letni, więc nie sugeruj się rocznikiem.

Opublikowano

Swojego wystawileś?

Opublikowano

Uwielbiam nagminnie zaznaczaną opcję "Pierwszy właściciel" w przypadku pojazdów używanych, sprowadzanych z zagranicy :clapping: Nie ważne ile było wcześniej.... ważne, że pierwszy w Polsce :clapping: Tylko dla kogo?

Zdjęcia dziwnie nieostre....

• Klubowicze
Opublikowano

A to nie Siemikowy czasem?

Opublikowano

http://otomoto.pl/su...l-M3812390.html

Cena w stosunku do rocznika jakaś niska ?

Czy ktoś z okolic może widział motorek lub zna sprzdawce?

Jarba,

Ja też poszukuję B650, ale... tego odradzam i uwierz mi nie dlatego, że sam czaję się na tę okazję! ;-)

Ja na Waszym miejscu spróbowałbym się umówić ze sprzedającym w Suzuki w Piasecznie na sprawdzenie stanu technicznego na zasadzie, że jeżeli wszystko jest tak jak zapewnia i mówi, to kupujący płaci za przegląd i kupuje Burka, a jeżeli okaże się, że jest powypadkowy, to kupujący wychodzi z serwisu a sprzedający sam płaci za przegląd.

Jeżeli właściciel komisu jest pewien tej "igiełki", to powinien na to pójść a jeżeli wie, że jest po przejściach to od razu odmówi wizyty w ASO.

A to nie Siemikowy czasem?

Siemikowy B650 parkuje w garażu "Volvo 673" w Poddębicach i z pewnością nie jest na sprzedaż :-)

Opublikowano

Jaanek widział ten skuter, szkoda czasu na oglądanie tego sprzętu. Z tego co słyszałem na spocie, wymieniana była jedna laga bo został na niej jeszcze napis "burgman 650". Proponowałem Jankowi aby napisał o tym sprzęcie na Allegro kupa, chyba nie ma czasu.

Ten skuter stoi w tym samym komisie co Honda którą oglądałem i opisałem we wspomnianym dziale. Możesz zapomnieć o jakimś przeglądzie w serwisie. Jak chcesz się przejechać to wykładasz całą gotówkę na stół, inaczej możesz zapomnieć.

Pozdrawiam

• Sympatycy
Opublikowano

Siemikowy w 100% jest u mnie i ma się dobrze.

Opublikowano

ano swojego, czas na zmiany ... :P

krzys-68, a bandit jeszcze jest w Twoim garażu?

Opublikowano

Przypominam o tytule tematu:

Czy oferta jest interesująca?Pomóż w ocenie...

PS. Pogaduszki, to GG albo regionalne.

Opublikowano

Oferta wygląda solidnie. Pewnie od osoby prywatnej. Trzema jechać szybciutko i popatrzeć. Jak się nie znajdzie dowodów na ostre przygody — to brać.

Opublikowano

Już się umówiłem. Dzięki za odpowiedź. Czy skuter można "wrzucić w koszty firmy" ?

W

Opublikowano

Już się umówiłem. Dzięki za odpowiedź. Czy skuter można "wrzucić w koszty firmy" ?

W

można..... tylko od jakiegoś czasu vat-u nie odpiszesz po zakupie. koszty spokojnie

Opublikowano

Hmm... Szkoda. Myślałem, że jeśli się ma działalność (kurier np.) to vat przynajmniej do jakiejś kwoty można odpisać przy zakupie. No i d..a

Ech...

Opublikowano

W metropoliach łatwiej udowodnić przydatność,więc masz to z głowy.Ale na prowincji to inna bajka...

Opublikowano

Ale nie jestem pewien, czy osoba prywatna wystawi Ci fakturę Vat :-)

Opublikowano

Może leasing pomoże , vat od raty powinieneś odliczyć? Grzesiu a ja jestem pewien ;-), oczywiście , że nie!!!

Opublikowano

Byłem oglądałem i tak:

Skut kupiony jest od Yamahy na firmę, zatem z fakturą problemu nie ma

Ma dwa otarcia (jak ćwierć dłoni) w dziwnym miejscu, za fotelem i z boku

Mała ryska na błotniku. Moim zdaniem nie leżał nigdy. Wydląda ok

I teraz: co mnie zastanawia - po zatrzymaniu się i na wolnych obrotach słychać szum z przekładni - może ten model tak ma, ale w mojej Majce 250 '99 tego nie słychać. Słychać tylko pyrkotanie wydechu. Przy przejściu z prędkości 70 do 60 km/h pojawia się mocne Shimmy - oczywiście po puszczeniu kiery. I znów w mojej staruszcze tego nie ma. Skuterek nie ma kufra, zatem???. Hamulce brzytwa, wszystko w oryginale, opony ok, pasek wymieniony, oleum takoż.

Niestety właściciel nie chce negocjować ceny.

Martwi minie to schimmy...

W

Opublikowano

W

Witam, w kwestii odpisu Vat-u od zakupu motocykla warto wystąpić o interpretacje do macierzystego US. Polska do dziwny kraj bo w jednych urzędach można a w innych nie. Mój znajomy ma firmę i wszyscy wspólnicy mają motocykle , od każdego odpisali VAT. Oczywiście po zakupie obowiązkowa kontrola z US ale wszystko zgodnie z prawem i obowiązującą akurat u nas wykładnią. Inny przykład kolega z Jeleniej Góry otrzymał negatywną odpowiedź z US.

Tu masz link od informacji na ten temat http://www.vat.pl/prawo_do_odliczenia_vat_przy_zakupie_motocykla_komentarz_vat_interpret_2070.php

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...