Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanowne grono ;)

Sorry, za to to że powielam swoją wypowiedź z innego wątku, bo faktycznie lepiej tu pasuje.

Mam na oku AN400 k7 z przebiegiem 23k km z uszkodzonym prawym reflektorem i czasza, oraz obtarcie na prawej klamce i osłonie tłumika. Te 2 pierwsze elementy byłyby do wymiany, bo w klejenie nie chciałbym się bawić. Reszta na pierwszy rzut oka była ok. Bez problemu odpalił, po niezapowiedzianych oględzinach, nawet światła w uszkodzonej lampie działały. Niestety poza kilkoma metrami przejechanymi nie było okazji go przetestować z braku czasu, ale to nastąpi oczywiście. Serwisówek brak, sprzęt nie pordzewiały, widać, że może mieć ten przebieg. Brak linku bo ogłoszenie nigdzie nie wisi. Warto to kupić za 6k pln? Nic więcej uszkodzone nie jest, jedynie zaciął się zamek, a raczej ten "nosek" w schowku na klucz, ale rozebranie tego powinno pomóc.

Pozdrawiam

Opublikowano

Kolego dmn z opisu wynika żę 2tyśiaki będziesz musiał wydac na doprowadzenie go do stanu użytkowania a jak z papierami ? przygotowane do rejestracji , bo jak nie to kolejny 1000 do wydania no i twój zmarnowany czas .Przemyśl to dokładnie .Moim zdaniem nie warto.

Opublikowano

Obejrzeli go dla mnie znajomi i mechanicznie wszystko jest OK, tylko te sprawy wymienione, więc w tych 2k pln zmieszczę się, a z opłat wychodzi ok 350 zł i można jeździć. z jednej strony wolałbym coś kompletnego, ale na allegro większość jest sprowadzanych, które też miały przygody a tu widzę co jest. Więc po zrobieniu to i tak wyjdzie mnie trochę taniej niż jest na allegro a będę wiedział że jest zrobione dobrze.

Opublikowano

Przyjrzyj się temu co pod plastikami, czy rama i widelec są nie pogięte lub popękane. Warto sprawdzić też rozstaw osi, czy zgadza się z danymi fabrycznymi. To są rzeczy, na które koniecznie trzeba zwrócić uwagę przy zakupie powypadkowego sprzętu.

Pozdrawiam, Maro

Opublikowano

Przyznam ci racje .Lepiej widziec stan oryginalny i samemu sobie go zrobic niż kupic jakis wypicowany złom i zapłacic 2razy drożej. Miłej pracy .Zrób jakieś foty przed i po remoncie.

Opublikowano

No dzięki za zainteresowanie. Zakupiłem sprzęt. oglądałem przy okazji 2, 3 sprzęty i masę allegrowych zdjęć i jak widzę sprzęt 5-6 letni, który nie ma nawet otarcia, ryski, a przebieg +20k km to nie chce mi się wierzyć w bezwypadkowość.

Przejechałem może z 4-5 km po równej drodze, żeby czasem nic się z lampą nie stało, bo wiadomo z uszkodzoną owiewką brak odpowiedniej sztywności. Rozpędziłem się nawet do 80-90 i nic się z kierownicą nie dzieje. Rama nie ruszona. Pozostaje tylko poszukać ładnej czachy, najlepiej w kolorze (wiem, że raczej marzenie) i lampy. Powiem szczerze że to moja pierwsza jazda tego typu pojazdem i choć przesiadam się z motocykla sv to jestem zadowolony. Ale to może przez to że nie mam kompleksów "litra".

Pozdrawiam i szerokości życzę w te ciepłe dni. :)

Opublikowano
  W dniu 11.10.2013 o 17:48, RONIN napisał(a):

Czy ktoś z okolic Lublina oglądał może to cudo?

http://otomoto.pl/ap...a-M3778034.html

Po zdjęciach ciężko coś powiedzieć, może ktoś zna tego sprzedawcę?

Byłem tam jakiś czas temu i oglądałem skutery tego sprzedawcy ,większość co stała na placu to porozbijańce sprowadzone z Francji ,pordzewiałe połamane plastiki ogólnie kupa złomu .

Stała też tam ta Aprilia była bez przedniej czachy jak pamiętam to sprzedający mówił że jest u lakiernika

wtedy wspominał coś o cenie ponad 30 tyś ,bardziej szczegółowo nie oglądałem jej

Opublikowano

Palulint a jak to wyglądało bez czachy, chodzi mi o przednie zawieszenie? Gość teraz zciemnia, że kupił już malowane. Idiota mógł chociaż na czarno pomalować a tak widać, że zmienił kolor. Tak kłamie, że aż strach od niego kupować. Dzięki za info.

Opublikowano

Na zawieszenie nie zwracałem uwagi ,równie dobrze mogło już być po reanimacji ,pomyśl raczej we Francji nikt nie sprzeda prawie nowego skutera z pękniętą czaszą za 50% wartości nowego !

Opublikowano

Znalazłem kilka sztuk w Niemczech, napisałem i czekam na odpowiedź. Z Niemiec łatwiej przywieźć . Ogólnie srv i gp tracą mocno na wartości, ale w cuda, że Francuz nie miał zapasowego kluczyka i książki serwisowej w rocznym skuterze nie uwierzę.

• Klubowicze
Opublikowano

Podrzucam ofertkę. Jeżeli zdjęcia i opis nie przekłamują, to chyba perełka wśród perełek AN400 K4 >> oferta na allegro >>

Opublikowano
  W dniu 15.10.2013 o 07:53, arturas napisał(a):

Podrzucam ofertkę. Jeżeli zdjęcia i opis nie przekłamują, to chyba perełka wśród perełek AN400 K4

Jak dla mnie, to cena mało perełkowa - na poprzedniej stronie wrzucałem już link do tego ogłoszenia... :-)

• Klubowicze
Opublikowano

To był,bądż jest skuterek naszego kolegi Morwy

Opublikowano

Witam,

Na Alledrogo pewien człowiek z Krakowa sprzedaje Burgmany 650-tki.

Może link do interesującej mnie aukcji

http://tiny.pl/qmqv6

Po krótkiej rozmowie dowiedziałem się, że sprzedaje on skutery po lekkiej usterce typu szlif itp. Wiem, że kilka osób z naszego forum kupiło u niego sprzęt i chciałbym się upewnić, czy ten człowiek jest wiarygodny, bo jego sprzęty i efekty pracy są całkiem dobre, a przynajmniej bardzo dobre w porównaniu z większością handlarzy.

Oczywiście uwagi dotyczące burgmana z linku są bardzo mile widziane. Kubeł zimnej wody na głowę się przyda :)

EDIT: O udało mi się znaleźć opinie o tym człowieku!

Opublikowano

Witam.

Czy może ktoś już sprawdzał tą ofertę?? Coś mi się wydaje, że jakiś tani ten burgman...

http://otomoto.pl/su...y-M3838455.html

Zamierzam w niedalekiej przyszłości kupić coś w okolicy 400ccm i do 6.000zł...

PS.

Jak by ktoś miał problem natury prawnej (prawo konsumenta, prawo cywilne) to służę pomocą...

• Klubowicze
Opublikowano
  W dniu 22.10.2013 o 19:18, cameleonix11 napisał(a):

Czy może ktoś już sprawdzał tą ofertę?? Coś mi się wydaje, że jakiś tani ten burgman...

Nie wie czy zwróciłeś uwagę, ale skuter z prawej strony ma rozwalony plastik. Może dlatego taka cena. Poza tym koniec sezonu, sprzedawca ma raczej słabą lokalizację i jeszcze w ogłoszeniu nie ma informacji o przebiegu.

Powodzenia w poszukiwaniach, ja ostatnio zakupiłem swojego Burgmana i wiem jaki to problem dobrze wybrać, a w zasadzie to trafić.

Opublikowano

Cześć.bordowy burek popekany z obydwu stron. Oslona tlumika jezeli dobrze widze porysowana.Szyba zmatowiona.cena az "za atrakcyjna" sie wydaje. Zastanowil bym sie czy warto tracic czac na oględziny?

Opublikowano

Ktoś poprzyklejał emblematy nie tu gdzie trzeba. Z pewnością cena za niska, jak za bezwypadkowy. Jestem prawie pewny, że lakierowany w celu pokrycia delikatnych rysek :-)

.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...