Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tej cenie spokojnie znajdziesz 250-tkę. Chociaż na pewno bardziej zmęczoną niż te dwa z linków. Różnica w dynamice jazdy jest zdecydowanie lepsza w 250 a koszty eksploaatacji bardzo zbliżone. Majka 250 to dobry wybór, chociaż i na Piaggio X9 czuła byś się dobrze.

Ale nie pakuj się w 150-tkę bo za chwilę będziesz żałować, tym bardziej, że czytam, że przesiadasz się z większego.

Na Warszawkę tylko 250-tka, żadna puszka Ci nie podskoczy :)

• Klubowicze
Opublikowano

Justa, ja jak szukałem skuterka podobnie jak Ty patrzyłem na X9, ale dobrzy koledzy namówili mnie na Majesty 250. Okazało się, że to był strzał w 10-tkę. jeździłem dwa sezony. Sprzęt bezawaryjny i na początek "kupa" radochy z jazdy. Gwarantuje Ci, że ze świateł szybciej ruszysz niż nie jedna 400.

W pełni popieram. Też przelatałem na YP 250 po Warszawie i okolicach ( Radzymin) dwa sezony i uważam, iż jest to super sprzęt. W korkach stolicy daje sobie super radę, a jak trzeba to i poza miastem nie ciągnie się w ogonie. :)

Opublikowano

Problemem może być tylko to, że dobrą YP250 (czyli Majesty) coraz ciężej znaleźć...

Opublikowano

Mam nadzieję, że do przyszłego sezonu znajdę coś odpowiedniego, ten sezon przeznaczyłam na reperowanie swojego kręgosłupa, ale dłużej już nie wytrzymam bez 2oo.

Opublikowano

Każdy poleca swoje - ja oczywiście polecam Ci do miasta Yamahę xmax 250. Jeździłam na swojej 4 sezony, teraz chciałam coś mocniejszego i nowszego i kupiłam xmaxa 400. Skut bezawaryjny (oczywiście jeśli od pewnego sprzedawcy), niedrogi w utrzymaniu, zwinny i co ważne dla kobiety - posiada ogromny schowek pod kanapą... Za 4 tys trudno będzie znaleźć coś dobrego, ale za 8 już tak. Pozdrawiam.

Opublikowano

Jak duże schowki i ciekawa linia to tylko Aprilia Atlantic 500. Tak się składa, żę sprzedaję swoją 500-tkę za nieduże pieniądze. Ci, którzy widzieli ją na burgmanii wiedzą, że to piekny i zadbany skuter. Link do ogłoszenia: http://moto.gratka.pl/tresc/15829851.html?ko=1378980062ba87dc1c0b5ac4cccb9666

Może ktoś, zna widział to moto?

http://allegro.pl/suzuki-burgman-650-executive-2010-krakow-salon-pl-i3560657564.html

Facet sprzedaje na allegro kilka burgmanów więc może zetkneliście się z tym sprzedającym i potraficie powiedzieć coś na jego temat?

Opublikowano

mayday,

Masz blisko, więc koszty dojazdu żadne. Patrząc na sam opis - rocznik 2006 i przebieg 10400 ? Znaczy poniżej 1500 km rocznie. Jak dla mnie nie ma opcji, żeby ktoś kupił skuta z dużą pojemnością i robił tak mało km rocznie, zwłaszcza we Włoszech :) To nie przebieg, tylko wskazanie licznika. Zastanów się dobrze i jeszcze lepiej go oblukaj.

• Klubowicze
Opublikowano

Mayday... Nie wiem czy w modelu Executive z rocznika 2006 nie powinny być już białe kierunkowskazy??? Co prawda mogły się trafić jakieś egzemplarze z przełomu roku czy coś, ale w opisie testu z Burgmani jest napisane - cytuję:

"

<b>Rok 2005</b> jest rokiem następnych zmian w modelu An 650. Burgman 650 K5 w standardzie wychodzi jako model Executive i wyposażony jest we wszystko, co ma model K4 + eklektyczną szybę, nowe poszycie kanapy, wskaźnik temperatury otoczenia, wskaźnik zużycia paliwa jak również dodatkowy tryb pracy bezstopniowej skrzyni biegów o nazwie O- Driver. Właśnie tym ostatnim modelem mieliśmy okazję zrobić prawie 1500 km, z czego większość w trasie oraz po Bieszczadzkich krętych drogach.

Burgman 650 K5 na pierwszy rzut oka nie różni się specjalnie od modelu K3 i K4. Pierwsze optyczne zmiany, jakie zauważymy po bliższym przyjrzeniu <b>to białe kierunkowskazy przednie w lusterkach i w tylnych lampach oraz chromowana osłona tłumika</b>.

Opublikowano

Mayday .... jak kolega wyzej napisal Modell ten powinnien miec biale kierunki i el. szybe, ktorych ta sztuka definitywnie nie ma ...:-(

Opublikowano

Witam wszystkich jutro jade zobaczyc tego burka http://otomoto.pl/su...n-M3796577.html może już go ktoś oglądał ?

Wydaje mi się że w tym przypadku występuje znany przypadek pomyłki pomiędzy rokiem produkcji a data pierwszej rejestracji.

• Sympatycy
Opublikowano

Jeszcze mała uwaga dot. przebiegu.

Zauważyłem na podnóżku zamontowany cybant, prawdopodobnie do przymocowania torby przekrokowej. Sam takie cuś mam u siebie. Zamontowałem to po to aby na dalszą wyprawę zabierać więcej gratów.

Myślę, że w tym skuterku z tym samym zamiarem zamontowano owe cybanty.

Bądź czujny. Bo taki przebieg to on mógł mieć w 2006r.

I jeszcze jedno, Lucjan ma chyba rację bo zagranamicą przy sprzedaży podaje się rok rejestracji a nie produkcji. Gdzieś to było już ruszane.

Opublikowano

Czy ja wiem czy niższa? Praktycznie nowa sztuka (bo nie wierzę w tak dokładne umycie napędu), 3 kufry.. Gdyby nie ten plastik w innym kolorze, to byłby sprzęt idealny.

Wysyłane z mojego GT-i9100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Ten "plastik w innym kolorze"- a właściwie plastiki są prawdopodobnie oryginalne :) . AN400 były też sprzedawane, to nie żart, właśnie w takiej wersji kolorystycznej. Nie pamiętem już jak nazywała się ta wersja... Traveller? Czy jakoś tak...

wtjz.jpg

Opublikowano

Ze względu na stan oferta interesującą, ale te relingi!!!

Opublikowano

To co pisze Bigu to prawda, był model produkowany w dwóch kolorach, pamiętam że u nas na zlocie (Sycowa Huta?) poznałem kolegę Chopera który miał taki sprzęt. A relingi zawsze można odkręcić....

Fotki i info z naszej strony głównej, dopłata do dwóch kolorów 800 zł : http://www.burgmania...atid=14〈=pl

Opublikowano
Mayday .... jak kolega wyzej napisal Modell ten powinnien miec biale kierunki i el. szybe, ktorych ta sztuka definitywnie nie ma ...:-(

Zgadza się. Nie ma jeszcze naklejek abs na przednim błotniku.

Opublikowano

Witam jestem już po oględzinach i jezdzie próbnej tym burkiem http://otomoto.pl/suzuki-burgman-an-650-executive-super-stan-M3796577.html i powiem szczerze że jestem bardzo mile zaskoczony ponieważ też sceptycznie podeszłem do tej oferty , ale okazło się że burek jest w bardzo dobrej kondycji . Lakier oryginalny ( błotni jedynie był malowany) , tarcze idealne, klocki jak nowe ,amory świetny stan żadnych wycieków, silnik pracuje cicho , nic nie dymi, skrzynia też niezawodna , jedzie sie prosto i bezproblemowo a teraz minusy na lewym boku 3 drobne otarcia ale zupełnie niewidoczne , pług też ma jakieś lekkie otarcie ale to normalne ślady użytkowania jeżdżę tmaxem wiec też sie czasem o coś zaczepi . Podsumowując stan motocykle oceniam rzeczywiście na 10tyś widac to po stanie wszystkich części, zastanawiam sie jedynie który to jest rok bo w dowodzie jest 2006 , no ale te kierunki są pomarańczowe i szyba nie jest elektryczna. Jutro dzwonie do suzuki i poprosze o sprawdzenie po numerze vin .Może ktoś z was zna jakąś strone żeby sprawdzic rok produkcji skutera, tu jest jego nr vin JS1BU132100103695

Opublikowano

Udało mi sie dodzwonic do suzuki i miły pan poinformował mnie że rok produkcji to 2004 ,a kolor czarna perła i żebym sie nie przejmował że pierwsza rejestracja była w 2006 roku bo to się często zdarza przy motocyklach które stoją w salonach przez rok czy dwa.

Opublikowano

Udało mi sie dodzwonic do suzuki i miły pan poinformował mnie że rok produkcji to 2004 ,a kolor czarna perła i żebym sie nie przejmował że pierwsza rejestracja była w 2006 roku bo to się często zdarza przy motocyklach które stoją w salonach przez rok czy dwa.

Oczywiście że to nic nie szkodzi, tylko w roczniku 2006 miałbyś inne wyposażenie...

• Klubowicze
Opublikowano

mayday@... Jak zjadą z ceny do górnych okolic 2004 rocznika, to można brać... Rocznik rejestracji rocznikiem, a wyposażenie jednak wyposażeniem... Negocjuj! :thumbsup:

Opublikowano

SlawoyAMD jak myślisz jaką cene zaproponowac biorąc pod uwage żę motor jest naprawde w super stanie i boje się że może go ktoś podkupic może 13000pln czy mniejsza kwote.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...