Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauważyłem. Ten srebrny młodszy nieco i z mniejszym przebiegiem. Ale uparłem się na czarny :msn-wink:

Opublikowano

Co do tych burgmanów z otomoto to srebrny jest sprowadzony, czarny jest salonowy ale ani przy jednym ani przy drugim sprzedawca nie napisał, że motocykl jest bezwypadkowy, to daje do myślenia.

Opublikowano

Nic prostszego jak zadać pytanie - poszedł mail do sprzedawcy.

Opublikowano

Oto co sprzedający mi odpisał:

Witam.

ja zajmuję się tylko skuterami Burgman 650 Executive.

skuter kupiłem od pierwszego wlasciciela,ktory zakupil go w salonie.

skuter mial lekkie uszkodzenie plastinkow z prawej strony nie majace wplywu na jego jazde.

elementy uszkodzone zostaly wymienione,wiec skuter jest w stanie tak jak przed zdarzeniem.

pierwszy wlasciciel uzytkowal go przewaznie na trasach Wloch i Szwajcarii.

jest w stanie idealnym

pozdrawiam

• Klubowicze
Opublikowano

Trasy Wlocy i Szwajcaria i tylko 19966 km prejechane.

Widzę, że kupujesz kolor a nie skuter. Wola twoja panie.

Pamiętaj, że CVT po takim przebiegu może mieć różny stan. Ja wybrałbym jednak coś z pewnej ręki, tym bardziej, że jednak ten czarnulek leżał.

Opublikowano

Jednak skuter w kolorze przyjacielu, dlatego opublikowałem fragment maila, żeby forum oceniło wiarygodność. Też mam wrażenie, że się moto gdzieś przejechało na boczku co wcale nie musi go dyskwalifikować, jednak z pewnej ręki już dla mnie nie jest bo dopiero po zapytaniu dowiedziałem się o tym. Cóż poczekam na pewną rękę :).

• Klubowicze
Opublikowano

To jedź i zobacz na miejscu, przyjacielu.

Opublikowano

W tym sęk, że mam trochę daleko i jechać do handlarza, który picuje sprzęty i się tym nie chwali to ryzyko zbędnego poniesienia kosztów i straty czasu. Jak już NAPISAŁEM WYŻEJ poczekam na coś z pewnej ręki. Dziękuję za pomoc i opinię w tym przypadku Wrzoniu :).

Opublikowano

nie przesadzaj, nie wymagaj od handlarza, żeby był szczery jak na spowiedzi boś nie ksiądz ;-)

Opublikowano

kiedyś słyszałem,że ten handlarz z Krakowa jest w miarę uczciwy,chyba nawet ktoś pisał o nim na forum,ale nie mogę tego znaleźc... , ja swego burka ściągnąłem z francji,też leżał na boku,tylko byłem w tej konfortowej sytuacji,że widziałem jak wyglądał... nikt na forum za pomocą zdjęc nie pomoże Ci w pełni ocenic stanu technicznego skutera,Wrzonio ma racje, najlepiej pojechac osobiscie,obejrzec,i porozmawiac ze sprzedającym...

Opublikowano

Spoko, spoko! Rozejrzę się jeszcze i nie będę się napalał. Jestem kompletnie świeży w kwestii moto a widzę, że forum jest poważne i życzliwe. Pragnę spełnić marzenia a nie znaleźć zmartwienie. Popatrzę, poszukam i zapytam tu czasami jeśli macie cierpliwość... ;)

Opublikowano

Mają, ale do czasu hehe no możesz zostać kolejnym apaczem . Śmiało szukaj nie napalaj się i znajdziesz :msn-wink:

• Sympatycy
Opublikowano

Tak Wojtek, ja zanim kupiłem swoja 400 to oglądałem tą 600 tkę. jest klejona, nie składają się plastiki i stoi tam już 1,5 roku.

Oglądana razem ze Strażakiem więc co dwie głowy to nie jedna.

Odradzam zdecydowanie chyba że za 1 000 zł ;)

• Sympatycy
Opublikowano

nie wiem nie widziałem :clapping: Ale znam ten komis w którym stoi ;)

To szrot, Okulickiego 2 to szrot.

EDIT

patrząc na zdjęcia , polakierowane na mat obudowy tłumika....... nigdy nie były matowe.

na przednim błotniku brak napisu ABS ...... w tym roku były z ABS ... tak czy się mylę ?

• Sympatycy
Opublikowano

Woytekpo zadzwoń sobie do moto-itali. Bogdan ma dobry towar wielu burgmaniaków już u niego kupiło. Może ma coś ciekawego.

Gość woytekpo
Opublikowano

Jutro postaram się zadzwonić. Max-kaz u nich kupił silver winga za dobre pieniądze. A nie wiesz czy można zostawić swojego skuta w rozliczeniu ?

• Sympatycy
Opublikowano

Jutro postaram się zadzwonić. Max-kaz u nich kupił silver winga za dobre pieniądze. A nie wiesz czy można zostawić swojego skuta w rozliczeniu ?

Tego to nie wiem.
Opublikowano

Witam Szanowne grono. Szukam jakiegoś zwinnego mieszczucha ...a konkretnie podoba mi sie x-max w nowej "budzie" ...no i tylko w wersji 250.

znalazłem coś takiego - "szwajcaria" - to brzmi dumnie ;) ale czy ktoś może oglądał lub może się wypowiedzieć czy warto?

http://otomoto.pl/yamaha-x-max-250-super-stan-M3611974.html

ewentualnie ten... gosciu ma jeszcze jednego x-maxa, ale poprzedni model. Zastanawia mnie czy w tej szwajcarii x-maxy rzeczywiscie w tak dobre cenie mozna kupic? hmm

http://otomoto.pl/yamaha-x-max-250-cm-szwajcaria-M3566580.html

Opublikowano

Z przedstaiwonych ofert pierwsza wydaje się nieco lepsza wizualnie. Przy drugiej skuter nie posiada emblematów X-max z boków. Ciekaw jestem czemu. Ceny wydają się rozsądne, ale dla skuterów zakupionych w Polsce i od pierwszego właściciela. W sprowadzonych jest zawsze element niepewności. Przy cenie 18900 za nowy skuter z 2012 i to do negocjacji bardziej bym skłaniał się do tej opcji. Fakt, że to około 4-5000 zł więcej, ale pewność, gwarancja i rodość z posadania nowego !scooter być może rekompensuje ten dodatkowy wydatek. Powodzenia w poszukiwaniach ;)

Opublikowano

Witam,

Rozważam zakup Hondy Forza od jednego z naszych kolegów z forum. Jednak moto zostało kupione przez niego jako używane po wywrotce, czego nie kryje i sam opisał w ogłoszeniu, pytanie jest takie gdzie w Krakowie można zweryfikować czy rama nie ucierpiała i jest prosta bo faktycznie kolega może tego nie wiedzieć bo odkupił sprzęt już naprawiony. Proszę o pomoc.

Opublikowano

mialem i majesty i 2 piagiio x9 z silniekiem hondy i wersje evo, z obu bylem i jestem zadowolony natomiast majesty zatarlem bo chlala olej, moze tylko moja tak miala ale podobno ten typ tak ma, piaggio polecam z calej sily fajna maszyna

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...