Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przede wszystkim Stunteer najlepiej byłoby, żebyś so oględzin wział ze sobą kogoś, kto ma/miał Burgmana. Dzięki temu zaoszczędzisz trochę czasu, pieniędzy i nerwów.

Opublikowano

Umów się z nim, że dasz mu 7000 jak wymieni i wyważy opony i kierownica nie będzie latała, jeżeli gość nie ma nic do ukrycia to obaj będziecie zadowoleni inaczej odpuść sobie.

Opublikowano

Obecnie nie mam 7000 zl wiec raczej odpada, moglby kto mi napisac bo znalesc nie moge jaki jest rozmiar opon w tym modelu? Nie znam nikogo kto by mial burgmana z moich okolic, jade z tym motorem do mechanika zobaczymy co powie

Opublikowano

Przód: 110/90-13

Tył: 130/70-13

Opublikowano

Szkoda czasu i kasy. Moto z Włoch do tego z takimi objawami, trzymaj się od tego z daleka. Widać na nic przestrogi i tony postów. Każdy musi sam się przekonać na własnej skórze :)

Opublikowano

Ja tam też bym dał sobie spokój. Za dużo kasy żeby ryzykować.... Ale wiadomo pogoda piękna więc i ciężko się opanować przed kupnem sprzętu :-)

Pozdrawiam

Karp

• Klubowicze
Opublikowano

Rudy powiem tak nie wierzę w takie okazje.Jak coś co kosztuję prawie 50.000 może po czterech sezonach kosztować 13.000.

Oczywiście nie mam okazji Ci pomóc bo to nie ten rejon niemniej jednak gdybyś miał tam specjalnie jechać to odradzam.

Opublikowano

Nie naprawili po wykładce na lewą stronę, co może w tej sytuacji jest i zaletą.

• Klubowicze
Opublikowano

Zdjęcia nigdy nie oddają stanu faktycznego sprzętu,ale jak masz blisko to może warto obejrzeć na żywo, może z fachowcem.

Opublikowano

Witajcie, chciałbym zasięgnąć Waszej opinii o tym: http://otomoto.pl/pi...y-M3546021.html

Ja zauważyłem tylko odłamany kawałek szyby po lewej, ale więcej oznak ewentualnego szlifa na zdjęciach nie ma. Ze względu na lokalizację sprzedającego wielkich nadziei na to, że ktoś podjedzie obejrzeć nie mam, ale... spróbować zawsze warto, więc jakby co - wdzięczność dozgonna.

Sorki, jeszcze jest brak oświetlenia tablicy rejestracyjnej i jakiejś zaślepki na lewym boku.

Opublikowano

Prawy plastik pod czachą odstaje, osłona wydechu porysowana? i cała strona prawa płozy też jakaś taka krzywo spasowana.

Opublikowano

Oglądałem tego burgmana w ubiegłym roku na wiosnę w Rzeszowie. Opis, przebieg i kolor się zgadza. Skuter sprowadzony z Włoch. Stan faktyczny odbiegał znacznie od stanu na zdjęciach. Plastiki porysowane, świeciła się kontrolka wtrysku, felgi lekko podrdzewiałe. Silnik na wolnych obrotach wydawał odgłos jak diesel co sugeruje luzy w przekładni CTV i miałem wątpliwości co do prawdziwości przebiegu.. Zakup tego skutera sobie odpuściłem.

Opublikowano

Pisałem już wcześniej model executive ma inne kierunkowskazy , nakładkę na szybę. Brak dobrego ujęcia kierownicy by stwierdzić czy ma opuszczaną szybę i chowane lustra el. Myslę że kicha jak byk. Widzę żeś mowy i gotowy do jazdy ,ale jak chcesz AN650 to poczytaj u producenta i na forum przy porównaniach madeli Burgmana650 jest co czytać.

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedzi - przystopowałem. Na zdjęciu to wszystko może pięknie wyglądać. Na mechanice się nie znam, naprawiać nie potrafię a pragnę jeździć burgmanem 650 do pracy i na przysłowiowe ryby. Ile w 2013 roku kosztować może przeciętnie sztuka, która NAPRAWDĘ rokuje szanse na "nie wymaga wkładu finansowego"? W jakim przedziale cenowym szukać? Dodam, że nie wierzę w tzw. okazje... :) Myślę o modelu z ABS i szybą regulowaną.

Opublikowano

Poszukaj czegoś sprowadzonego np. z Niemiec (unikaj Włoch), szukaj w rocznikach od 2007 w górę. Czasem warto zapłacić trochę więcej w granicach ok. 20 tys. za coś co póżniej nie będzie sprawiało kłopotu.Mogę prywatnie dać Ci telefon do gościa z Rzeszowa który sprowadził mojego burgmana z Niemiec.

Opublikowano

Wygląda interesująco, tyle tylko, że to jest oferta już z drugiej ręki od pośrednika bo gość handluje skuterami. Pamiętam z wcześniejszych jego ofert. Gdyby to było z pierwszej ręki było by pewnie taniej.

Opublikowano

W dziale sprzedaży wystawiony jest też 650 z 2009r. Wolałbym kupić forumowego, niż z allegro. ;-)

http://www.forum.burgmania.net/index.php?/topic/17392--SUZUKI-BURGMAN-650-Executive-2009

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Dzięki - niestety nie jest czarny :)

Opublikowano

jak ograniczasz się tylko do jednego koloru to trzeba brać czarnego, chociaż srebrny ma dodatkowo duży kufer, ważne, żeby była książka serwisowa i wtedy można zweryfikować łatwiej przebieg i co było robione. Przy tej cenie sprzęt powinien być w doskonałym stanie.

Opublikowano

No właśnie ten czarny z Krakowa ma papiery. Kufer pewnie by się przydał, ale może dodam sam. przebieg 20.000. Myślę, że byłby w sam raz. Lubie czarne sprzęty: auto też brałem czarne. Kask będzie biały ;-)

Opublikowano

Gościu sprzedaje dwa skutery. Pewnie swój i żony :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...