Barteq Opublikowano 24 Marca 2013 Opublikowano 24 Marca 2013 Dobry znajomy poszukuje miejskiego przecinaka. Ma być dość mały, szybki i zwynny. Innymi słowy chodzi o bardzo szybkie przemieszczanie się po Warszawie (oczywiście w granicach obowiązujących przepisów ) W oko wpadła mu Aprilla Leonardo 250. Pytanie - co sądzić na jej temat? W ogóle maszyna warta zainteresowania? (nie tylko ta z linku ale w ogóle?) I link do ogłoszenia: http://moto.allegro.pl/aprilia-leonardo-250-2000r-zarejestrowana-i3125739414.html
michal1226 Opublikowano 25 Marca 2013 Opublikowano 25 Marca 2013 Uwazam ze zalozenia twojego kolegi w 100% spelnia http://m.otomoto.pl/M3379677 . Kosztuje tak jak kazda vespa. Ale rozmiarami jak 50 osiagami jak maxi z krwi i kości
T0MEK Opublikowano 25 Marca 2013 Opublikowano 25 Marca 2013 Chłopie, pomyśl. Gośc zaczyna i zastanawia się nad skuterem z ceną poniżej 3 000 a Ty mu proponujesz za 13 000.
Barteq Opublikowano 25 Marca 2013 Opublikowano 25 Marca 2013 Chłopie, pomyśl. Gośc zaczyna i zastanawia się nad skuterem z ceną poniżej 3 000 a Ty mu proponujesz za 13 000. Oj, kolega pomylił się tylko o "1" z przodu Jemu chodzi właśnie o pojazd na początek, który nie będzie drogi i dzięki niemu sprawdzi czy rzeczywiście maxi (a może midi) skuter to właśnie to czym chce jeździć zamiast motocykla.
Gość Opublikowano 25 Marca 2013 Opublikowano 25 Marca 2013 Barteq, jeśli ktoś jeździ motocyklem i chce zamiast tego kupić skuter za około 3000, to raczej będzie miał mieszane uczucia.
Barteq Opublikowano 25 Marca 2013 Opublikowano 25 Marca 2013 Ten człowiek w chwili obecnej jeździ DragStar'em, a raczej robi sobie wycieczkę 2 razy w sezonie na Mazury. Niestety do miasta w korki się nie ładuje bo jest za szeroki i dlatego szuka czegoś wąskiego z automatem na miasto. Pytanie tylko czy w ogóle warto interesować się Aprillą Leonardo 250 (podobno silnik Majesty)?
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 25 Marca 2013 Administrator Opublikowano 25 Marca 2013 Aprillą Leonardo 250 (podobno silnik Majesty)? Zgadza się. Były też Leo 300. Tak dokładnie miały bodajże 267 ccm.
emge Opublikowano 25 Marca 2013 Opublikowano 25 Marca 2013 Ja miałem Leonardo 150 jako pierwszy "maxi" i bardzo miło wspominam tą maszynkę. Wygląd faktycznie zbliżony do 50-tki, za to zbierał się fajnie i robił zamieszanie w ruchu ulicznym. Całkiem wygodny. Ja polecam jako sprawdzenie czym to się je, zważywszy, że 250-tka będzie dawać radość z jazdy na bank.
Barteq Opublikowano 26 Marca 2013 Opublikowano 26 Marca 2013 Nie wiem czy pamiętacie ale Aprilla Leonardo jeszcze wczoraj kosztowała 2700, dziś już 3200. Odpuszczamy i szukamy dalej (nie chodzi o samą cenę tylko o jej podbijanie przy zainteresowaniu klienta). Natomiast gdzieś w czeluściach internetu znalazłem, że ten człowiek sprzedawał ten skuter późną jesienią/zimą za 2400zł.
ciochin Opublikowano 26 Marca 2013 Opublikowano 26 Marca 2013 Nie wiem czy pamiętacie ale Aprilla Leonardo jeszcze wczoraj kosztowała 2700, dziś już 3200. Odpuszczamy i szukamy dalej (nie chodzi o samą cenę tylko o jej podbijanie przy zainteresowaniu klienta). Natomiast gdzieś w czeluściach internetu znalazłem, że ten człowiek sprzedawał ten skuter późną jesienią/zimą za 2400zł. Dokładnie cena rośnie wraz z zainteresowaniem, troche słabo to wygląda .... http://moto.allegro....xt&offer_type=0
Gość Opublikowano 26 Marca 2013 Opublikowano 26 Marca 2013 Jak giełda. Troszkę do góry, troszkę w dół. Ale ciągle pod tym samym adresem.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 26 Marca 2013 Administrator Opublikowano 26 Marca 2013 Dokładnie cena rośnie wraz z zainteresowaniem, troche słabo to wygląda .... Czasem powód jest inny. Jeśli dostajesz maile ze śmiesznymi propozycjami typu -50% tego co oczekujesz to dla ostudzenia wykonujesz takich ruch aby coś dać do zrozumienia "apaczo-pytaczom"
Barteq Opublikowano 26 Marca 2013 Opublikowano 26 Marca 2013 Napisałem mu grzecznego maila co jest przyczyną podniesienia tak znacznie ceny, ciekawe czy odpisze...
dr.big Opublikowano 26 Marca 2013 Autor Opublikowano 26 Marca 2013 Sprzedawałem ostatnio Tmaxa, na jakiś 20 zapytań odpowiedziałem na jedno, w moim odczuciu, ktoś rzetelnie chciał kupić skuter, wczoraj odpowiedziałem, dzisiaj skuter będzie odebrany. Krótko, bezboleśnie i bez zbędnych "przeciąganek". Kupującemu opłaca się przejechać z przyczepką 450 km w jedną stronę. Skuter zostaje w De. PS. Reszta maili od potencjalnych "apaczów" i innych ściemniaczy z różnych krajów pozostała bez reakcji z mojej strony. Dodam, że forma i treść zapytania robią bardzo dużo...
mkapilkr Opublikowano 26 Marca 2013 Opublikowano 26 Marca 2013 Dobry znajomy poszukuje miejskiego przecinaka. Ma być dość mały, szybki i zwynny. Innymi słowy chodzi o bardzo szybkie przemieszczanie się po Warszawie (oczywiście w granicach obowiązujących przepisów ) W oko wpadła mu Aprilla Leonardo 250. Pytanie - co sądzić na jej temat? W ogóle maszyna warta zainteresowania? (nie tylko ta z linku ale w ogóle?) I link do ogłoszenia: http://moto.allegro....3125739414.html Ja natromiast koledze proponował bym coś większego Pewnie i Aprilla spoko Burgman 125 Pewnie osiągami będzie słabszy Ale za to zawsze wsadzi jakiś plecak, zakupy i coś jeszcze MIałem take cudo i oleju nie brał .przebiegh miał podobny Ale wkuzało to telepanie http://otomoto.pl/su...i-M3558482.html Może sie mu spodoba.
ciochin Opublikowano 26 Marca 2013 Opublikowano 26 Marca 2013 Czasem powód jest inny. Jeśli dostajesz maile ze śmiesznymi propozycjami typu -50% tego co oczekujesz to dla ostudzenia wykonujesz takich ruch aby coś dać do zrozumienia "apaczo-pytaczom" Może i masz racje, ale powiem tak mi w głowie się nie mieści aby być takim "apaczo-pytaczem" (tak jak dr.big napisał poprostu jeśli byłyby takowe zapytania to z mojej strony pozostałyby bez odpowiedzi) jak już pytać to tylko o konkrety, a negocjacje cenowe jeśli miałyby być to tylko na miejscu. Pozdrawiam Piotr
Bobas Opublikowano 26 Marca 2013 Opublikowano 26 Marca 2013 To racja, że większość to apaczo- pytacze. Nie lubię słuchać takich problematycznych dyskutantów, którzy najczęściej nie mają kasy, a chcą udowodnić sprzedającemu, że ma grata. Ja w czwartek chyba kupię An-a 650. Wykonałem 1 telefon i jadę z kasą po niego. Wizualnie 1 liga. Jak CVT będzie OK to wracam na Suzi. Lubię to . A może jakiś apacz chce kupić mojego Silverka ? Przestrzegam tylko, że będzie bardzo drogi .
RONIN Opublikowano 26 Marca 2013 Opublikowano 26 Marca 2013 do Barteq: zaproponuj koledze poszukanie Aprilii Scarabeo 200, fajna maszyna na miasto i za rozsądne pieniądze jest w czym wybierać. Przewaga nad Leonardo to duże koła, lepiej wybierają dziury.
sebol Opublikowano 26 Marca 2013 Opublikowano 26 Marca 2013 Czy oferta Bobasa jest interesująca ? (bardzo drogi?)
ruslan007 Opublikowano 26 Marca 2013 Opublikowano 26 Marca 2013 Mr.dr.Big.Znam gostka jezdżącego twoim burgerem 650 jest moim funflem i bardzo chwali twoją dbałość o sprzęt ( bez sensacji ) ,ale ludzie z POLSKI we wszystkim wietrzą przekręt i dlatego chyba twoje lekkie rozczarwanie . Albo może jeszcze jesteś mało znany jako dobry kolo dbający o sprzęt . Może jak Ci się przeje następny maxxxx bedzie mój kto wie. pozdr. .
dr.big Opublikowano 26 Marca 2013 Autor Opublikowano 26 Marca 2013 Ale ja w żadnym wypadku nie odczuwam rozczarowania kupującymi ... Po prostu napisałem o różnych mailach, które mi nie pasowały i dlatego pozostawiałem je bez odpowiedzi. Takie to już prawo sprzedającego . Tmax dzisiaj sprzedał się bez problemów i jestem zadowolony, bo za dużo nim ostatnio nie jeździłem oraz nie miałem tego w planie.
T0MEK Opublikowano 27 Marca 2013 Opublikowano 27 Marca 2013 Takie pawa rynku. Sezon zaraz się zaczyna więc ceny "zimowe" przestają obowiązywać. Kontaktowaliście się wogóle ze sprzedającym? Może jednak sprzeda za np.: 2500. Ew. zostawcie mu telefon gdyby za tydzień / miesiąc zmienił zdanie. zawsze potem można powiedzieć: Nie, kupiłem już fajniejszy skuter za mniejszą cenę.
Barteq Opublikowano 27 Marca 2013 Opublikowano 27 Marca 2013 Rozmawiałem z człowiekiem (a raczej mailowałem) i pytałem się o miejsce postoju. Już mieliśmy się umawiać na następny dzień na oględziny a tu nagle niespodzianka...
Barteq Opublikowano 27 Marca 2013 Opublikowano 27 Marca 2013 Dostałem odpowiedź w sprawie Aprilli: "Sezon się zbliża więc cena rośnie:) a tak serio to sprzedał się motocykl który chciałem kupić, więc nie zalezy mi już tak bardzo na sprzedazy aprilii."
Rekomendowane odpowiedzi