Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry znajomy poszukuje miejskiego przecinaka. Ma być dość mały, szybki i zwynny. Innymi słowy chodzi o bardzo szybkie przemieszczanie się po Warszawie (oczywiście w granicach obowiązujących przepisów :) )

W oko wpadła mu Aprilla Leonardo 250.

Pytanie - co sądzić na jej temat? W ogóle maszyna warta zainteresowania? (nie tylko ta z linku ale w ogóle?)

I link do ogłoszenia: http://moto.allegro.pl/aprilia-leonardo-250-2000r-zarejestrowana-i3125739414.html

Opublikowano

Uwazam ze zalozenia twojego kolegi w 100% spelnia http://m.otomoto.pl/M3379677 . Kosztuje tak jak kazda vespa. Ale rozmiarami jak 50 osiagami jak maxi z krwi i kości

Opublikowano

Chłopie, pomyśl. Gośc zaczyna i zastanawia się nad skuterem z ceną poniżej 3 000 a Ty mu proponujesz za 13 000.

Opublikowano

Chłopie, pomyśl. Gośc zaczyna i zastanawia się nad skuterem z ceną poniżej 3 000 a Ty mu proponujesz za 13 000.

Oj, kolega pomylił się tylko o "1" z przodu :)

Jemu chodzi właśnie o pojazd na początek, który nie będzie drogi i dzięki niemu sprawdzi czy rzeczywiście maxi (a może midi) skuter to właśnie to czym chce jeździć zamiast motocykla.

Opublikowano

Barteq, jeśli ktoś jeździ motocyklem i chce zamiast tego kupić skuter za około 3000, to raczej będzie miał mieszane uczucia.

Opublikowano

Ten człowiek w chwili obecnej jeździ DragStar'em, a raczej robi sobie wycieczkę 2 razy w sezonie na Mazury. Niestety do miasta w korki się nie ładuje bo jest za szeroki i dlatego szuka czegoś wąskiego z automatem na miasto. Pytanie tylko czy w ogóle warto interesować się Aprillą Leonardo 250 (podobno silnik Majesty)?

• Administrator
Opublikowano

Aprillą Leonardo 250 (podobno silnik Majesty)?

Zgadza się.

Były też Leo 300. Tak dokładnie miały bodajże 267 ccm.

Opublikowano

Ja miałem Leonardo 150 jako pierwszy "maxi" i bardzo miło wspominam tą maszynkę. Wygląd faktycznie zbliżony do 50-tki, za to zbierał się fajnie i robił zamieszanie w ruchu ulicznym. Całkiem wygodny. Ja polecam jako sprawdzenie czym to się je, zważywszy, że 250-tka będzie dawać radość z jazdy na bank.

Opublikowano

Nie wiem czy pamiętacie ale Aprilla Leonardo jeszcze wczoraj kosztowała 2700, dziś już 3200.

Odpuszczamy i szukamy dalej (nie chodzi o samą cenę tylko o jej podbijanie przy zainteresowaniu klienta). Natomiast gdzieś w czeluściach internetu znalazłem, że ten człowiek sprzedawał ten skuter późną jesienią/zimą za 2400zł.

Opublikowano

Nie wiem czy pamiętacie ale Aprilla Leonardo jeszcze wczoraj kosztowała 2700, dziś już 3200.

Odpuszczamy i szukamy dalej (nie chodzi o samą cenę tylko o jej podbijanie przy zainteresowaniu klienta). Natomiast gdzieś w czeluściach internetu znalazłem, że ten człowiek sprzedawał ten skuter późną jesienią/zimą za 2400zł.

Dokładnie cena rośnie wraz z zainteresowaniem, troche słabo to wygląda ....

http://moto.allegro....xt&offer_type=0

Opublikowano

Jak giełda. Troszkę do góry, troszkę w dół. Ale ciągle pod tym samym adresem.

• Administrator
Opublikowano

Dokładnie cena rośnie wraz z zainteresowaniem, troche słabo to wygląda ....

Czasem powód jest inny. Jeśli dostajesz maile ze śmiesznymi propozycjami typu -50% tego co oczekujesz to dla ostudzenia wykonujesz takich ruch aby coś dać do zrozumienia "apaczo-pytaczom" :clapping:

Opublikowano

Napisałem mu grzecznego maila co jest przyczyną podniesienia tak znacznie ceny, ciekawe czy odpisze...

Opublikowano

Sprzedawałem ostatnio Tmaxa, na jakiś 20 zapytań odpowiedziałem na jedno, w moim odczuciu, ktoś rzetelnie chciał kupić skuter, wczoraj odpowiedziałem, dzisiaj skuter będzie odebrany. Krótko, bezboleśnie i bez zbędnych "przeciąganek". Kupującemu opłaca się przejechać z przyczepką 450 km w jedną stronę. Skuter zostaje w De.

PS. Reszta maili od potencjalnych "apaczów" i innych ściemniaczy z różnych krajów pozostała bez reakcji z mojej strony. Dodam, że forma i treść zapytania robią bardzo dużo...

Opublikowano

Dobry znajomy poszukuje miejskiego przecinaka. Ma być dość mały, szybki i zwynny. Innymi słowy chodzi o bardzo szybkie przemieszczanie się po Warszawie (oczywiście w granicach obowiązujących przepisów :clapping: )

W oko wpadła mu Aprilla Leonardo 250.

Pytanie - co sądzić na jej temat? W ogóle maszyna warta zainteresowania? (nie tylko ta z linku ale w ogóle?)

I link do ogłoszenia: http://moto.allegro....3125739414.html

Ja natromiast koledze proponował bym coś większego

Pewnie i Aprilla spoko

Burgman 125

Pewnie osiągami będzie słabszy

Ale za to zawsze wsadzi jakiś plecak, zakupy i coś jeszcze

MIałem take cudo i oleju nie brał .przebiegh miał podobny

Ale wkuzało to telepanie

http://otomoto.pl/su...i-M3558482.html

Może sie mu spodoba.

Opublikowano

Czasem powód jest inny. Jeśli dostajesz maile ze śmiesznymi propozycjami typu -50% tego co oczekujesz to dla ostudzenia wykonujesz takich ruch aby coś dać do zrozumienia "apaczo-pytaczom" :clapping:

Może i masz racje, ale powiem tak mi w głowie się nie mieści aby być takim "apaczo-pytaczem" (tak jak dr.big napisał poprostu jeśli byłyby takowe zapytania to z mojej strony pozostałyby bez odpowiedzi) jak już pytać to tylko o konkrety, a negocjacje cenowe jeśli miałyby być to tylko na miejscu.

Pozdrawiam

Piotr

Opublikowano

To racja, że większość to apaczo- pytacze.

Nie lubię słuchać takich problematycznych dyskutantów, którzy najczęściej nie mają kasy, a chcą udowodnić sprzedającemu, że ma grata.

Ja w czwartek chyba kupię An-a 650.

Wykonałem 1 telefon i jadę z kasą po niego.

Wizualnie 1 liga.

Jak CVT będzie OK to wracam na Suzi.

Lubię to :clapping: .

A może jakiś apacz chce kupić mojego Silverka ?

Przestrzegam tylko, że będzie bardzo drogi :( .

Opublikowano

do Barteq: zaproponuj koledze poszukanie Aprilii Scarabeo 200, fajna maszyna na miasto i za rozsądne pieniądze jest w czym wybierać. Przewaga nad Leonardo to duże koła, lepiej wybierają dziury.

Opublikowano

Czy oferta Bobasa jest interesująca ? (bardzo drogi?)

Opublikowano

Mr.dr.Big.Znam gostka jezdżącego twoim burgerem 650 jest moim funflem i bardzo chwali twoją dbałość o sprzęt ( bez sensacji ) ,ale ludzie z POLSKI we wszystkim wietrzą przekręt i dlatego chyba twoje lekkie rozczarwanie . Albo może jeszcze jesteś mało znany jako dobry kolo dbający o sprzęt .

Może jak Ci się przeje następny maxxxx bedzie mój kto wie. pozdr.

.

Opublikowano

Ale ja w żadnym wypadku nie odczuwam rozczarowania kupującymi :stretcher: ... Po prostu napisałem o różnych mailach, które mi nie pasowały i dlatego pozostawiałem je bez odpowiedzi. Takie to już prawo sprzedającego :bann: . Tmax dzisiaj sprzedał się bez problemów i jestem zadowolony, bo za dużo nim ostatnio nie jeździłem oraz nie miałem tego w planie.

Opublikowano

Takie pawa rynku. Sezon zaraz się zaczyna więc ceny "zimowe" przestają obowiązywać.

Kontaktowaliście się wogóle ze sprzedającym? Może jednak sprzeda za np.: 2500. Ew. zostawcie mu telefon gdyby za tydzień / miesiąc zmienił zdanie. zawsze potem można powiedzieć: Nie, kupiłem już fajniejszy skuter za mniejszą cenę. :stretcher:

Opublikowano

Rozmawiałem z człowiekiem (a raczej mailowałem) i pytałem się o miejsce postoju. Już mieliśmy się umawiać na następny dzień na oględziny a tu nagle niespodzianka...

Opublikowano

Dostałem odpowiedź w sprawie Aprilli:

"Sezon się zbliża więc cena rośnie:)

a tak serio to sprzedał się motocykl który chciałem kupić, więc nie zalezy mi już tak bardzo na sprzedazy aprilii."

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...