dr.big Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2013 W dniu 29.01.2013 o 15:39, Flyman napisał(a): Jako ciekawostkę dodam, że jeszcze ze trzy tygodnie temu, był do kupienia. Stał, gdzieś na południu Polski, jak się nie mylę i miał znakomity przebieg, coś około 39 000. No dobrze, to wprowadziłeś mnie tym stwierdzeniem w błąd :D .... PS. Nieważne, temat złotego wyjaśniony i zamknięty .
Piitersonn Opublikowano 7 Lutego 2013 Opublikowano 7 Lutego 2013 W związku z chęcią zamiany mojego Malaguti Madisona 3 250 cm na coś o większej pojemności, zacząłem się rozglądać wśród Yamaszek Majesty 400. Proszę o ocenę poniższych ofert : http://allegro.pl/yamaha-majesty-400-100-oryginal-nie-burgman-i3007285063.html http://allegro.pl/yamaha-majesty-majesty400-gwarancja-armed-i2985051406.html Ogólnie to już oglądałem obydwa skutery, faworytem jest skuter z Moto-itali, chociaż ten z Armed Bike moim zdaniem ma ładniejszy kolor.
dr.big Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor Opublikowano 7 Lutego 2013 Powiem tak, kolor to sobie można wybierać kupując nowy skuter, przy używanym priorytety są trochę inne . Na temat tego pierwszego było już sporo napisane i na pewno był oglądany przez kogoś z forum, ogólnie ten handlarz ma ładne sztuki i już kilku forumowych Kolegów robiło u niego zakupy .
Piitersonn Opublikowano 7 Lutego 2013 Opublikowano 7 Lutego 2013 Racja ! Z tym kolorem to tylko żartowałem .... Skuter ma licznikowo przejechane ponad czternaście tysi i wszystko na to wskazuje, że tak rzeczywiście jest. Opony z 2006 roku, tarcze hamulcowe wyglądają jak nowe. Skuter ma małe uszkodzenia, przednia czacha ma pęknięcie przy reflektorze, pęknięty jeden wewnętrznych uchwytów przedniej czachy, ułamany uchwyt błotnika przedniego. Wygląda na to że miał jakąś przygode ale to raczej parkowanie w garażu lub w czasie transportu. Sprzedawca jest naprawdę w porządku, rozebrałem przy nim prawie pół przednich plastików. Po przyjeżdzie na miejsce okazało sie że w 2008 roku brałem od niego Malaguti Phantoma LC 50. Ogólnie to skuter jest już zarezerwowany, w niedziele jade dać zaliczkę. Chyba w rozliczeniu pójdzi do niego moj Malaguti Madison 3
T0MEK Opublikowano 8 Lutego 2013 Opublikowano 8 Lutego 2013 Dlaczego pytasz jak i tak już wybrałeś? Ew. Napisz co się skłoniło do odrzucenia tego z Armed-Bike (może komuś się przyda informacja później).
Piitersonn Opublikowano 8 Lutego 2013 Opublikowano 8 Lutego 2013 Pytałem, ponieważ chciałem poznać opinie forumowiczów. Co do Yamaszki z Armed Bike, to wydaje mi sie że jej licznikowe 18 tysięcy z kawałkiem jest troche niezgodne z rzeczywistością, tarcze są podjechane, no chyba że ktos jeździł bardzo agresywnie, tylna opona zużyta i do tego z 2004 roku, skuter posiada zarysowanie na przednim reflektorze oraz przedniej czaszy oraz kilka innych. Ogólnie mysle że firma Armed Bike jest w porządku, w zeszłym sezonie (czerwiec 2012) brałem od nich moją Malage i po 6 tyś przebiegu nie mam do niej zastrzeżeń.
smarek123 Opublikowano 8 Lutego 2013 Opublikowano 8 Lutego 2013 http://otomoto.pl/suzuki-burgman-suzuki-burgman-400cm-2011r-M3482357.html Skuter ma dodatkowo założone podgrzewane manetki + 2011 r + 3 tys. przebiegu i schodzi za 13 tys ???? Za tyle kupiłem 2009 r z 30tys. przebiegu. Coś tu musi być nie tak, to chyba najlepsza oferta na allegro.
dr.big Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Opublikowano 8 Lutego 2013 To są pewnie te okazje o których pisali na forum Koledzy . Nic tylko brać, i to w ciemno .
smarek123 Opublikowano 8 Lutego 2013 Opublikowano 8 Lutego 2013 W dniu 8.02.2013 o 19:13, dr.big napisał(a): To są pewnie te okazje o których pisali na forum Koledzy . Nic tylko brać, i to w ciemno . Czyli pewnie jakiś bubel ?
michal1226 Opublikowano 9 Lutego 2013 Opublikowano 9 Lutego 2013 Sprzedawca jasno napisał "po prostu promocja":-):-) na serio to nie wierze,że gdziekolwiek za granica (włochy, francja) ktokolwiek 400 przez 2 lata zrobil 3700km. Jestem aktualnie we francji ogladalem uzywane x-maxy 125cm to z rocznika 2011 maja po 17000-23000km. Przebieg moze byc realny pod warunkiem że w tym 2011r skuter miał wypadek i przez dwa lata go spawali i skladali do kupy.
T0MEK Opublikowano 9 Lutego 2013 Opublikowano 9 Lutego 2013 Nie znasz się. Dziadek jeździł nim na grzyby. A, że grzybów we Francji nie jadają to nie najeździł się za dużo i dlatego taki mały przebieg. Brać! Okazja! Na serio: Nie, nie bubel. Cena adekwatna do wieku, a na przebieg nie ma co patrzeć. W Polsce 'nie wypada' mieć więcej, bo wtedy cena niższa jest. A uczciwość to taka nasza cecha narodowa.
Sympatycy STRAŻAK Opublikowano 9 Lutego 2013 Sympatycy Opublikowano 9 Lutego 2013 Nie chce nikogo oczerniać ale kiedyś podjechałem do Armed Bike tak połazić zobaczyć co mają i o dziwo większość skuterów,motocykli ma nie adekwatne przebiegi do rocznika rzędu 23-33 tyś.jak by z matrycy szło , wiadomo Polska (będzie Pan zadowolony ) I tak w rozmowie zapytałem jak to możliwe że u nas w sezonie robi się ok.10-12tyś km. a w słonecznej Italii sezon zapewne trwa dłużej i stany licznika jakieś takie małe to usłyszałem "Panie a co Pan myśli że we Włoszech to maja tylko jeden skuter,motor w garażu , maja po dwa, trzy a nawet cztery, więc nie musi Pan kupować jak Pan nie chce a przebiegi są takie jakie są" uuu na grubo poszło hehe , może trafiłem na zły dzień tego Pana, albo sie czepiam a w ogóle przylazłem i gitarre zawracam,więc jakoś nie zrobili na mnie pozytywnego wrażenia , ale to moje zdanie, ale zapewne są ludzie co kupują u nich i są zadowoleni albo i nie, tak czy siak interes sie kręci oooo
dr.big Opublikowano 9 Lutego 2013 Autor Opublikowano 9 Lutego 2013 Taaaak, mają nawet po pięć ... I później jeden z tych pięciu, (co najważniejsze!) MOCNO PONIżEJ ceny rynkowej danego kraju trafia do handlarza w Polsce . Gdzie poniżej ceny rynkowej oferowany jest jako "igiełka" . Cuda panie, cuda . Smiać mi się chce za każdym razem...
wicher69 Opublikowano 10 Lutego 2013 Opublikowano 10 Lutego 2013 W dniu 9.02.2013 o 00:19, michal1226 napisał(a): Jestem aktualnie we francji ogladalem uzywane x-maxy 125cm to z rocznika 2011 maja po 17000-23000km. Nie chcę tutaj mędrkować ale dałeś akurat przykład pojemności, której najwięcej się sprzedaje i którą chyba najwięcej się jeździ. Więc i przebiegi wśród 125-tek mogą być sporo wyższe niż w przedziale 400-650cm3. Nie zmienia to jednak faktu, że w PL przebiegi skuterów często są podejrzanie niskie.
czarekw Opublikowano 15 Lutego 2013 Opublikowano 15 Lutego 2013 Witam wszystkich. Planuję właśnie zakup skuterów. Wybór padł na burgmana 650. Przeglądając oferty trafiłem na coś takiego http://www.motocyklerydzyna.pl/index.php/skutery?id=146. Mieszkam w Gdańsku więc trudno jest mi wybrać sie na wycieczkę do Rydzyny tylko po to by się rozczarować. Będę wdzięczny za radę. Przebieg w skutera nie jest udokumentowany, zresztą tego się nawet nie spodziewałem, malowany był tylko fragment pod siedzeniem. Zastanawia mnie też fakt, że w tej wersji manetki są fabrycznie ogrzewanie, na zdjęciu jest widoczna niefirmowa regulacja ogrzewania zamontowana obok licznika. Na mojego maila dot. Możliwości zdjęcia plastików przed kupnem właściciel zgodził się pod warunkiem, że przyjadę z własnym mechanikiem. Pozdrawiam Czarek
jaro_4setka Opublikowano 15 Lutego 2013 Opublikowano 15 Lutego 2013 W dniu 15.02.2013 o 13:58, czarekw napisał(a): Witam wszystkich. Planuję właśnie zakup skuterów. Wybór padł na burgmana 650. Przeglądając oferty trafiłem na coś takiego http://www.motocykle...skutery?id=146. Mieszkam w Gdańsku więc trudno jest mi wybrać sie na wycieczkę do Rydzyny tylko po to by się rozczarować. Będę wdzięczny za radę. Przebieg w skutera nie jest udokumentowany, zresztą tego się nawet nie spodziewałem, malowany był tylko fragment pod siedzeniem. Zastanawia mnie też fakt, że w tej wersji manetki są fabrycznie ogrzewanie, na zdjęciu jest widoczna niefirmowa regulacja ogrzewania zamontowana obok licznika. Na mojego maila dot. Możliwości zdjęcia plastików przed kupnem właściciel zgodził się pod warunkiem, że przyjadę z własnym mechanikiem. Pozdrawiam Czarek a gdzie wyczytałeś,że te manetki podgrzewane, są zamontowane fabrycznie,poprostu ktoś je sobie założył, moim zdaniem prawa strona jest po jakimś ślizgu,nie znam się na tym dokładnie,ale niedawno kupiłem burgmana executiva, i osłona tłumika chyba musi być w tej wersji chromowana,tanim kosztem założona czarna (chromowaną używaną jest ciężko dostać,a nowa kosztuje około 700 zł) i nie ma z tyłu napisu executive... no i te oparcie kierowcy,może i wygodne,ale szpeci skuter...
xavier23 Opublikowano 17 Lutego 2013 Opublikowano 17 Lutego 2013 Witam! Co Panowie sądzą o Burgu 400 z linku poniżej: http://bestmoto.otomoto.pl/suzuki-burgman-400-bardzo-zadbany-M3507918.html Rzuca się może Panom coś w oczy, co każe nawet nie jechać żeby obejrzeć go z bliska?
gumis Opublikowano 18 Lutego 2013 Opublikowano 18 Lutego 2013 mi się na pierwszy rzut oka nie widzi przebieg, coś za mały. trzeba by było też zobaczyć regulator napięcia bo w tych modelach padały, sam się z tym problemem borykałem ale wymieniłem na nie oryginalny i był spokój.
xavier23 Opublikowano 18 Lutego 2013 Opublikowano 18 Lutego 2013 Regler zawsze można kupić od motomaniaka w Rzeszowie za 200 zł. Ja boję się ogólnie miny (branie oleju, kłopoty z paleniem, zawory, do tego cały napęd czyli rolki, pasek, tarcze, szarpanie przy rozpędzaniu, krzywe koła, stare gumy) bo jak by przyszło to wymieniać od razu po zakupie to pół wartości skuta. Gwarancję na ramę dają, więc wnioskuję że nie bity. A licznik cofnięty, pewnie z 20-30k
Hoffi Opublikowano 24 Lutego 2013 Opublikowano 24 Lutego 2013 Witam Was wszystkich serdecznie po chyba 4-letniej przerwie. Przez ten czas byłem na skuterowym odwyku, ale dłużej chyba nie wytrzymam. Dlatego chciałbym znów móc być członkiem maxiskuterowej braci... Poszukuję przyjemnego do jazdy po mieście skutera, który sprawdzi się również w trasie. Wpadło mi w oko pewne ogłoszenie dot. Yamahy Versity 300. Czy ktoś z Was miał już do czynienia z tym egzemplarzem? Czy na pierwszy rzut oka widać już coś, co powinno wzbudzić moje podejrzenia? http://moto-shop.oto...n-M3002880.html Pozdrawiam i proszę - jeśli macie taką możliwość - o pomoc.
Marcino1 Opublikowano 25 Lutego 2013 Opublikowano 25 Lutego 2013 @Hoffi, na zdjęciach skuter wygląda OK. Nie jest to jednak zbyt częsty skuter, dlatego sprawdź dostępność części. Poza tym, jeżeli skuter rzeczywiście jest tak zadbany, bezwypadkowy i ze Szwajcarii, to sprzedający powinien mieć książkę serwisową a na jej podstawie dużo możesz sam zweryfikować.
pablo es Opublikowano 2 Marca 2013 Opublikowano 2 Marca 2013 Witam Was serdecznie, jestem na zakupie i zauważyłem, że ktoś sprzedaję Yamahę obklejoną forum burgmanii: http://moto.allegro....3071883125.html Ktoś zna? Może coś powiedzieć? Pilnie chcę kupić Yamahę właśnie i akurat odnalazłem tą w pobliżu, ale jak każdy boje się o 'bubla'... i o dalsze wyjazdy, stąd dla mnie to okazja, bo nie dość że Majesty, to jeszcze 'burgmania'? i dosyć blisko.. Jeśli ktoś mógłby mi pomóc w decyzji 'czy warto' / o co zapytać / na co zwrócić uwagę - byłbym bardzo wdzięczny, a może ktoś ze mną podjedzie oglądnąć? Ogromnie dziękuje za pomoc.
Dzięgiel Opublikowano 3 Marca 2013 Opublikowano 3 Marca 2013 Ta yamaha to były skuter mojej żony Bafki.Kupił go od nas mój kolega w tamtym sezonie i teraz go sprzedaje bo przesiada się na coś mocniejszego.Skuter bezwypadkowy i bardzo zadbany.Warto przyjechać i brać póki jeszcze jest.
pablo es Opublikowano 3 Marca 2013 Opublikowano 3 Marca 2013 Ok, w takim razie ją biorę, dzięki z ainfo.
Makrotek Opublikowano 5 Marca 2013 Opublikowano 5 Marca 2013 Zamierzam przyjrzeć się z bliska egzemplarzowi z poniższego linka: http://otomoto.pl/honda-silver-wing-400ie-40km-ksiazka-zarej-w-wa-M3439319.html Będę wdzięczny za wszelkie "uwagi" od znawców modelu, jakie mogą się pojawić po oględzinach zdjęć.
Rekomendowane odpowiedzi