Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślicie że przy takim przebiegu moto jeszcze pośmiga ? Bo jednak 50.000 to troche jest. jak jest z żywotnością tych silników ?

Opublikowano

Przecież większość masterów w Pl ma 50 tyś spokojnie, a tematów z poważnymi problemami na forum jakoś mało, nikt nie pisze, że dolewa olej litrami, czy o tym że tłoki wypluwa tłumikiem;)

ja w swoje licznikowe 35 to jakoś nie wierzę ( sam dokręciłem 5 tys w 3 mce), najważniejszy jest stan ogółu i silnika, myślę że to normalny przebieg na taki silnik. Zresztą u nas stan licznika jest ostatnią rzeczą na którą bym patrzył. W samochodzie mam prawie 300 (realnie pewnie 400) i silnik nie bierze wcale oleju(10w40) i dobrze pracuje ( benzyna)

Kuzyn ma gilerę runner 50 od nowości, nigdy nic nie robione, naprawia się dopiero gdy skuter stanie. licznik pokazuje 15 tyś ale z 3 lata temu zerwała się linka ( jeździ więc tego nie naprawia) więc pewnie ma spokojnie powyżej 20 tyś - a to dwusuw i to jeszcze odblokowany i jeżdżony non stop do końca;D i jakoś działa i silnik jest w dobrej kondycji pomimo że mały i wyżyłowany. Master to większa jednostka i nie jest jakoś wybitnie wyśrubowana

Opublikowano

Nie jest to tragedia taki przebieg. Większość sprzętów sprowadzonych z Włoch ma tyle nakulane tylko u nas w czarodziejski sposób przebieg ulega zmniejszeniu. Wiedziałem, że coś z czachą było. Trzeba obejrzeć. Jak dobrze chodzi silnik to jeszcze pojeździ. Zobacz tarcze hamulcowe jak wyglądają. Jeżeli jest zewnętrznie zadbany to może i serwisowany był poprawnie. Zapytaj czy jest Książka serwisowa może to coś więcej powie.

Opublikowano

Dzięki za info, dzisiaj jade oblukac. Książka serwisowa podobno jest zobaczymy.

Opublikowano

Myślicie że przy takim przebiegu moto jeszcze pośmiga ? Bo jednak 50.000 to troche jest. jak jest z żywotnością tych silników ?

Fundi jeździł jakiś czas temu AA 500 (ten sam silnik) skuter ma teraz 150 tyś i dalej jest o.k.

Opublikowano

Dzięki za info, dzisiaj jade oblukac. Książka serwisowa podobno jest zobaczymy.

To fajno daj sygnała jak tam moto :)

Lisie i co tam pisz pisz

Opublikowano

Tak na szybko,bo już pózno. Byłem oblukałem i wygląda wszystko bardzo dobrze. Przejechane 47 000km, książka jest, ale kończy się na 2009r przy 35000km. Zawieszenie wyglada ok, luzow nie wyczułem. :clapping: z decyzja muszę się przespać ale raczej będzie pozytywna i moto będzie miało nowego właściciela.

Opublikowano

http://otomoto.pl/su...s-M3507210.html jako, że lisek był szybszy jak zwykle :clapping: to mam do Was pytanko o ten wynalazek. Jak można tak uszkodzić moto? Co myślicie ? Części ok 1000 lapma plus czacha. Książek brak.

A może ktoś z kolegów mieszka w Sochaczewie i z nudów by zerknął na moto.

Opublikowano

(...)Jak można tak uszkodzić moto? Co myślicie ?(...)

W garażu ociera się o stojący karton z umywalką do zamontowania w domu i już uszkodzone :clapping: ...

PS. A co myślę? Zastanawiam się właśnie czy napić się latte macchiato czy nie...

PS2: Fox, konkretnie, i to rozumiem :) .

Opublikowano

hehe mmmm late to jest to ja sie szykuje do imprezki :clapping: ale przerwach sprawdzam neta co dają

Opublikowano

I co teraz dwie strony będziecie pisac o bzdurach to chyba temat o pomocy jak nie chcesz to nie pisz . Wiem, że jestem tu nowy, ale jak coś do mnie ktoś ma to na PW proszę a nie śmietnik robicie.

Jak komuś się chce to może mi podpowiedzieć czy to jest model k9 ? Bo nie wiem czy tak z zewnątrz to widać

Opublikowano

Daj spokój człowieku, pisz o sprzętach, które jesteś w stanie sprawdzić lub do nich podjechać. Rozmawiałem już z kilkoma osobami i one się po prostu z Ciebie śmieją. Albo może z Twoich zakusów "kupna" skutera. Daj na luz i nie wrzucaj rzeczy, których nie możesz albo nie chcesz sprawdzić. Bo na razie nie wygląda to poważnie.

Opublikowano

Niech się śmieją nie przeszkadza mi to , ale to temat od opinii o sprzęcie a nie o mnie , moim charakterze i ciort wie czym jeszcze tak? Tak na koniec OT.

Opublikowano

Tacim- a to o tobie mi sprzedawca mówił ;) , hehe

jeżeli o mnie chodzi to od tego szukania mnie już szlak trafiał, a większość maszynek było bardzo daleko, wiec jak była okazja to zakupnołem :)

niestety przetestuje ją dopiero na wiosnę.

Dzięki wszystkim za opinie w sprawie moto :),

PS- powodzenia w dalszych poszukiwaniach TACIM

Opublikowano

Super czekam na foty "domowe" ;)

Jak ktoś w sprawie burka zechce mi pomóc to proszę na priva wyślę wszystkie foty od sprzedawcy

Opublikowano

A ja dziękuję wszystkim wypowiadającym się w tym wątku bo wiedziałem na co zwrócić uwagę podczas zakupu. Dziś kupiłem swojego Burgmana w wersji 250.

Po obejrzeniu 6 różnych skuterów trafiłem na swojego.

Opublikowano

Dzięki wszystkim za opinie w sprawie moto :),

Cieszę się, że kupiłeś. Życzę bezawaryjnej jazdy :) Wrzuć jakieś foty.

Tylko żebyś nie zapomniał, że piwo stawiasz ;)

A Apacza to niedługo już wszyscy sprzedawcy będą znali :) Więcej wyda na telefony niż na maksi :)

Opublikowano

spoko spoko jak już do mnie dotrze ( w przyszłym tygodniu) to fotki obowiązkowo wrzucę. A piwko przy okazji jak najbardziej ;)

Opublikowano

Panowie ja za swoim sprzętem to od maja jeździłem a zakupiłem w pod koniec sierpnia. Koledzy i dziewczyna już nie mogli mnie słuchać :) Ale ja byłem bardzo niezdecydowany ;)

Teraz myślą, że już do końca zwariowałem bo wstawiłem motór do salonu:) (na razie brak garażu)

Ech nie ma to jak popijać herbatkę z rana siedząc na kanapie i podziwiać piękno włoskiej techniki...czego wszystkim tu zaglądającym życzę ;)

Opublikowano

Teraz myślą, że już do końca zwariowałem bo wstawiłem motór do salonu:) (na razie brak garażu)

Ech nie ma to jak popijać herbatkę z rana siedząc na kanapie i podziwiać piękno włoskiej techniki...czego wszystkim tu zaglądającym życzę :)

Kurczę, a ja mam 3 piętro i musiałem do przechowalni oddać. Zazdroszczę Ci jak tylko mogę ;))

Opublikowano

Witam wszystkich.

Nie jestem pewien, czy to dobre miejsce na forum na zadanie takiego pytania, ale bardziej pasującego nie znalazłem.

Przeczesuję czeluście internetu w poszukiwaniu sprzętu dla siebie. Ma to być Silver Wing 600. Znalazłem taki oto ogzemplarz:

http://otomoto.pl/ho...0-M3506348.html

Znacie może właściciela i skuter? Podobno do 2008 w Polsce, to może ma jakąś historię.

Możecie coś doradzić?

Pozdrawiam

Tabaza

Opublikowano

w tym ogłoszeniu to nawet nazwa jest błednie podana, a sprzęt wygląda na zmęczony. jeśli szukasz pewnego Silvera to napisz PW do CZARO69-on chyba planuje zmianę swego sprzętu-będziesz miał skuter ze znaną historią

Opublikowano

To prawda, sprzęt wygląda, jakby miał z osiem lat i przeleciał ponad 30 000 km. Nie jest odpicowany. Wiek + przebieg + cena = warto pojechać obejrzeć. Oczywiście, oferta Czaro jest z góry ciekawsza, bo to sprzęt o którym będziesz wiedział wszystko lub prawie wszystko. Jeśli Czaro sprzedaje.

Opublikowano

Ja bym poprosił o więcej zdjęć (aktualnych) i w wysokiej rozdzielczości - w końcu z Olsztyna do Łodzi kawałek drogi jest. Osobiście bardzo nie lubię jak ktoś robi zdjęcia tuż po umyciu, przed wyschnięciem , zamazuje to stan owiewek i powłoki lakierniczej, wątpliwość może być tym bardziej, że nie jest napisane nic bezwypadkowości pojazdu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...