Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja drugi raz kupiłem sprowadzony z przebiegiem poniżej 20 000. Eeee, pewnie kręcony.

Opublikowano

A jak prezentują się hondy, je z pewnością oglądałeś :D

Oglądałem te srebrne 600-ki, 400-tek nie.

Każda ma jakieś wady , dokładnie ich nie oglądałem bo stoją w tłumie innych sprzętów, chcę wpaść jak będzie cieplej i aby wyprowadzili mi je na zewnątrz.

Ta z dużą szybą ma porysowaną czachę i pług pod spodem, poza szybą givi ma kufer, adaptery poszerzające do lusterek i chyba alarm bo jest pilot przy kluczykach.

Ta druga z kufrem , zarysowana czacha z lewej strony i o ile dobrze pamiętam to jakaś skaza na siedzeniu (coś jak przypalenie od papierosa), poza kufrem dodatków nie ma.

Ta bez kufra szlifa miała lewą stroną, przednia czacha wymieniona i świeżo polakierowana, tylny lewy boczek mocno porysowany, panel ten przy schowkach wyszczerbiony po lewej stronie, przerysowany błotnik.

Ogólnie jeżeli ktoś szuka cukierka to nic z tych trzech nie wybierze, chyba że do poprawek we własnym zakresie.

Opublikowano

Proszę kolejny raz o waszą ocenę :

http://otomoto.pl/M3...html?output=web

Czy według was tą oferta jest interesująca, za takie pieniądze ?

Byłem w tym salonie oglądać samochód , przy okazji oglądałem tego silvera. W moim odczuciu sprzęt wygladał zachęcajaco. Przyznam , że aż tak dokładnie nie badałem tematu , bo byłem tam w innym celu, ale wydaje mi się ,że przenieg jest realistyczny.

Co do ceny - to juz inna bajka, jest mocno przewalona. W tej kwocie spokojnie kupisz sw w nowej budzie, nie mówiąc że jest to juz cena startowa na niezłe Burki 650

Opublikowano

Norbert nie byłem i nie widziałem ale proszę Cię dobre SW-T 400 w "nowej budzie" w tej cenie ? Ktoś już szukał, jego relacja poniżej.

To ja jeszcze nieśmiało podpytam o ten egzemplarz:

http://otomoto.pl/ho...x-M3032494.html

Przebieg duży...

Pozdrawiam

M.

Więc tak: biały SW T-400 z Marek ma plastki w stanie kiepskim - obrysowane. Częściowo pourywane uchwyty. Na czarnych gumach widać, że ktoś nie zabezpieczył przed próbą "szprejowania". Odpala ładnie. Brudny jak nieszczęście.

Mają jeszcze grafitowego w środku, ale ten na pewno po całości malowany, polerowana szyba z jednej strony po mocnym szarpnięciu. Mechanikę ma czystą i nie przerdzewiałą, nie udało się odpalić.

Żaden nie ma tabliczki z numerem HISS-a

Z jazd zrezygnowałem, tym bardziej, że jakoś nie było klimatu do negocjacji :D

Mieliśmy wczoraj z bratem objazdówkę po Polsce. Jemu się pod Kaliszem udało w dobrym stanie auto kupić, więc na razie 1:0 :D

Pozdrawiam

M.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi :)

Zdaje sobie sprawę, że za coś w dobrym stanie trzeba trochę grosza wyłożyć :(

Powiem tak, że choć cena wysoka za tą 400-kę , myślę, że bym ją kupił, gdyby nie wszystkie usterki i niedomówienia, o których wspomniałem ;)

Najbardziej mnie wku..... fakt, że nawet autoryzowany diler, pisze bezwypadkowy ( według salonu, szlif to nie wypadek ). Człowiek jedzie oglądać "pewniaka" prawie nówkę sztukę , a wcale tak pięknie nie jest :( W takiej sytuacji, to lepiej dołożyć, 4 tys i kupić forze.

Anubis dzięki za relację !!!

Ja na chwilę obecną, zawieszam poszukiwania w kraju, kilka ofert widziałem i mam dosyć :)

Opublikowano

Norbert nie byłem i nie widziałem ale proszę Cię dobre SW-T 400 w "nowej budzie" w tej cenie ? Ktoś już szukał, jego relacja poniżej.

Jakiś czas temu (zeszła zima) ktoś na forum sprzedawał półroczną SW-T 400 , ostatecznie poszła za 14-15 tys o ile pamietam, Z Polskiego salonu, z gwarancją, itd... . Potem była oferta SW400 MariuszaBurgi z Italii, też w idealnym stanie, więc można, ale wiem jest to b. trudne.

Nie można zakładac , ze cały sprzęt to szrot .

A na marginesie o co chodzi z tabliczką z numerem HISS-a o których mowa powyżej?? to jakis kod do dorobienia klucza czy rodzaj "Vin-u" ??

Opublikowano

Jakiś czas temu (zeszła zima) ktoś na forum sprzedawał półroczną SW-T 400 , ostatecznie poszła za 14-15 tys o ile pamietam, Z Polskiego salonu, z gwarancją, itd... . (...)

Prrrooooszę Was.... skuter który w tej chwili kosztuje nowy z rocznika 2010- 26500 PLN(a wtedy kosztował pewnie więcej), sprzedaje ktoś, ot tak sobie, po 6 miesiącach za 14-15.... To co to musiało być, skoro nie został NATYCHMIAST kupiony, bez potrzeby dawania ogłoszenia...

PS. Ja rozumiem, że jest zima, i długie wieczory przy kominku sprzyjają takim opowieściom :) .... No cóż, jak już dawno temu mówiono: szukajcie, a znajdziecie :) ... nawet takiego SW-T400 za 10 tysi ;) ...

Opublikowano
A na marginesie o co chodzi z tabliczką z numerem HISS-a o których mowa powyżej?? to jakis kod do dorobienia klucza czy rodzaj "Vin-u" ??

Kod do dorobienia klucza. Było ;)

Pzdr.

M.

Opublikowano

Prrrooooszę Was.... skuter który w tej chwili kosztuje nowy z rocznika 2010- 26500 PLN(a wtedy kosztował pewnie więcej), sprzedaje ktoś, ot tak sobie, po 6 miesiącach za 14-15.... To co to musiało być, skoro nie został NATYCHMIAST kupiony, bez potrzeby dawania ogłoszenia...

PS. Ja rozumiem, że jest zima, i długie wieczory przy kominku sprzyjają takim opowieściom :) .... No cóż, jak już dawno temu mówiono: szukajcie, a znajdziecie ;) ... nawet takiego SW-T400 za 10 tysi ;) ...

Bigu , wystawione było w zeszłą zimę , nie pamietam nicku kolegi który sprzedawał. Cena wyjsciowa była ok 18 o ile pamiętam.

Opublikowano

Norbert o ile pamiętam sprzedawał chyba Radiolog za 19 tyś. i to była okazja ale nie jest to 14 tyś. Ostatnio było ogłoszenie ArtCho - nie wiem czy sprzedał za 25 tyś. do negocjacji.

A co do HISS`a Honda Ignition Security System = HISS bez tej tabliczki z numerem nie dorobisz klucza.

Opublikowano

A dorobisz, dopóki masz drugi zakodowany klucz. Jak już nie masz żadnego i nie masz tej tabliczki, to faktycznie nic już nie dorobisz.

Opublikowano

Anubis dzięki za relację !!!

Ja na chwilę obecną, zawieszam poszukiwania w kraju, kilka ofert widziałem i mam dosyć ;)

Jeżeli 400 też Cię interesują to mają dwie w ArmedBike i dwie stoją w Motomotion na Połczyńskiej.

Jedna z nich jest sprowadzona srebrna , troszkę poobcierana , druga jest już z Polski ktoś wstawił do nich w komis, zarejestrowana i ubezpieczona.

Myślałem nawet że to jakiś forumowicz, granatowa z kufrem , na stronie jej nie mają ale na srebrną możesz zerknąć.

http://www.motomotio...wing-p-116.html

Opublikowano

Norbert o ile pamiętam sprzedawał chyba Radiolog za 19 tyś. i to była okazja ale nie jest to 14 tyś. Ostatnio było ogłoszenie ArtCho - nie wiem czy sprzedał za 25 tyś. do negocjacji.

Według mojej wiedzy owa Honda ostatecznie poszła za 15 000 PLN.

Miała coś około roku - o szczegóły proponuję pytać szczęśliwego nabywcę, czyli kolegę MarioM, który jest z niej zresztą bardzo zadowolony.

Jak widać okazje się zdarzają.

Opublikowano

Według mojej wiedzy owa Honda ostatecznie poszła za 15 000 PLN.

Miała coś około roku - o szczegóły proponuję pytać szczęśliwego nabywcę, czyli kolegę MarioM, który jest z niej zresztą bardzo zadowolony.

Jak widać okazje się zdarzają.

też to tak pamiętam, ze wyjściowo była ok 19-20 a ostatecznie kolega spuścił do 14-15. Dodatkowo był oryginalny kufer hondy. Nie ważne . Było , mineło . Kto się czaił , tego strata

• Klubowicze
Opublikowano

Ze zdjęć raczej faktycznego stanu nie da się określić.Natomiast sprzedający o prawie 8KM zawyżył moc silnika.

Zapomniałem dodać silnik Piaggio raczej bezproblemowy.

Opublikowano

Skuter posiada wszystkie charakterystyczne dla tego modelu emblematy i naklejki. Trochę dziwny kolor dla mnie a nawet coś jakby dwukolor (może takie foty). Nie wygląda mi to na oryginalny kolor nadwozia. Mogę się mylić. Ale jeżeli był malowany to z dbałością o szczegóły (patrz 1sze zdanie). Jedź obejrzeć z bliska. Jak już będziesz "paczał" to chwyć regulację napięcia sprężyny z tyłu (to niebieskie ustrojstwo z lewej strony tylnego koła) i mocno poruszaj. Jeżeli nie wyczujesz luzu to zacznij przypominać sobie pin do bankomatu do którego pobiegniesz za chwilę po cash :msn-wink:. Model ten jest sprzed liftu. Duży zegar to obrotomierz, później było na odwrót. A i jeszcze przyjrzyj się plastikom nad zegarami przy szybie (pomiędzy uchwytami na szybę) dokładnie nad obrotomierzem - przedostatnie zdjęcie. Nie pasują za bardzo. Choć w jednym Nexusie też tak miałem. Ale czachę bym obejrzał dokładniej. Cena dobra. Opony OK. Ja bym pojechał.

Już mam znalazłem. Jeden element powinien być w kolorze nadwozia a jest czarny. Czyli skuter był czarny. Nie jest to jednak jakaś wyrocznia z mojej strony. Wygląda dobrze i można jechać go obejrzeć bo może tak się komuś bardziej podobał.

Jeszcze zauważyłem mocowanie jednego z plastików pasuje idealnie choć nie powinno :photo: Kilku znajomych miało Nexusy i każdy miał w tym miejscu przerwę a tutaj jej nie ma. To jest na plus. Właściciel musiał lubić swoją maszynę.

Kolor taki występował o nazwie Ice grey ale nie widziałem na żywo wię nie mogę potwierdzić czy to jest taki jak ten.

Opublikowano

Według mnie, odmalowana po całości. Ale to o niczym nie przesądza. Są ludzie, co tryskają skutery, bo chcą mieć ładne i zadbane. Nie koniecznie miała poważne przygody. Jechać i robić dochodzenie.

Opublikowano

Też bym pojechał obejrzeć. Możliwe, ze zamiast malowania ktoś po prostu kupił pojedyncze plastiki- wszystko wyjdzie przy oględzinach na miejscu. Mi wizualnie się podoba i choć nie znam tego modelu, wydaje się mieć-patrząc na zdjęcia wszystko na swoim miejscu, nawet aż za bardzo;)

Opublikowano

Witam Ponownie,

A co sądzicie o tym : http://otomoto.pl/gi...y-M3506543.html

Pozwoliłem sobie zadzwonić :

1) przebieg 50.000 km (nie wiem ile takowe Mastery żyją)

2) malowanie na 99% oryginał

3) lekko przytarta owiewka (wiadac na foto)

4) wszystkie moto są z salonu oddane w rozliczeniu

Opublikowano

1) przebieg 50.000 km (nie wiem ile takowe Mastery żyją)

2) malowanie na 99% oryginał

50 000 tysięcy, to sporo, nawet dla Mastera, w końcu to jeden gar. Wszystko zależy, jak był eksploatowany i jak serwisowany.

Malowanie utrzymane wręcz wzorowo, jak na skuter o takim przebiegu, ale wszystko możliwe.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...