Gość Opublikowano 21 Stycznia 2013 Opublikowano 21 Stycznia 2013 A ja drugi raz kupiłem sprowadzony z przebiegiem poniżej 20 000. Eeee, pewnie kręcony.
Anubis Opublikowano 21 Stycznia 2013 Opublikowano 21 Stycznia 2013 A jak prezentują się hondy, je z pewnością oglądałeś Oglądałem te srebrne 600-ki, 400-tek nie. Każda ma jakieś wady , dokładnie ich nie oglądałem bo stoją w tłumie innych sprzętów, chcę wpaść jak będzie cieplej i aby wyprowadzili mi je na zewnątrz. Ta z dużą szybą ma porysowaną czachę i pług pod spodem, poza szybą givi ma kufer, adaptery poszerzające do lusterek i chyba alarm bo jest pilot przy kluczykach. Ta druga z kufrem , zarysowana czacha z lewej strony i o ile dobrze pamiętam to jakaś skaza na siedzeniu (coś jak przypalenie od papierosa), poza kufrem dodatków nie ma. Ta bez kufra szlifa miała lewą stroną, przednia czacha wymieniona i świeżo polakierowana, tylny lewy boczek mocno porysowany, panel ten przy schowkach wyszczerbiony po lewej stronie, przerysowany błotnik. Ogólnie jeżeli ktoś szuka cukierka to nic z tych trzech nie wybierze, chyba że do poprawek we własnym zakresie.
Norbert Opublikowano 21 Stycznia 2013 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Proszę kolejny raz o waszą ocenę : http://otomoto.pl/M3...html?output=web Czy według was tą oferta jest interesująca, za takie pieniądze ? Byłem w tym salonie oglądać samochód , przy okazji oglądałem tego silvera. W moim odczuciu sprzęt wygladał zachęcajaco. Przyznam , że aż tak dokładnie nie badałem tematu , bo byłem tam w innym celu, ale wydaje mi się ,że przenieg jest realistyczny. Co do ceny - to juz inna bajka, jest mocno przewalona. W tej kwocie spokojnie kupisz sw w nowej budzie, nie mówiąc że jest to juz cena startowa na niezłe Burki 650
Lucjan73 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Norbert nie byłem i nie widziałem ale proszę Cię dobre SW-T 400 w "nowej budzie" w tej cenie ? Ktoś już szukał, jego relacja poniżej. To ja jeszcze nieśmiało podpytam o ten egzemplarz: http://otomoto.pl/ho...x-M3032494.html Przebieg duży... Pozdrawiam M. Więc tak: biały SW T-400 z Marek ma plastki w stanie kiepskim - obrysowane. Częściowo pourywane uchwyty. Na czarnych gumach widać, że ktoś nie zabezpieczył przed próbą "szprejowania". Odpala ładnie. Brudny jak nieszczęście. Mają jeszcze grafitowego w środku, ale ten na pewno po całości malowany, polerowana szyba z jednej strony po mocnym szarpnięciu. Mechanikę ma czystą i nie przerdzewiałą, nie udało się odpalić. Żaden nie ma tabliczki z numerem HISS-a Z jazd zrezygnowałem, tym bardziej, że jakoś nie było klimatu do negocjacji Mieliśmy wczoraj z bratem objazdówkę po Polsce. Jemu się pod Kaliszem udało w dobrym stanie auto kupić, więc na razie 1:0 Pozdrawiam M.
czupakabra Opublikowano 22 Stycznia 2013 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Dzięki za odpowiedzi Zdaje sobie sprawę, że za coś w dobrym stanie trzeba trochę grosza wyłożyć Powiem tak, że choć cena wysoka za tą 400-kę , myślę, że bym ją kupił, gdyby nie wszystkie usterki i niedomówienia, o których wspomniałem Najbardziej mnie wku..... fakt, że nawet autoryzowany diler, pisze bezwypadkowy ( według salonu, szlif to nie wypadek ). Człowiek jedzie oglądać "pewniaka" prawie nówkę sztukę , a wcale tak pięknie nie jest W takiej sytuacji, to lepiej dołożyć, 4 tys i kupić forze. Anubis dzięki za relację !!! Ja na chwilę obecną, zawieszam poszukiwania w kraju, kilka ofert widziałem i mam dosyć
Norbert Opublikowano 22 Stycznia 2013 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Norbert nie byłem i nie widziałem ale proszę Cię dobre SW-T 400 w "nowej budzie" w tej cenie ? Ktoś już szukał, jego relacja poniżej. Jakiś czas temu (zeszła zima) ktoś na forum sprzedawał półroczną SW-T 400 , ostatecznie poszła za 14-15 tys o ile pamietam, Z Polskiego salonu, z gwarancją, itd... . Potem była oferta SW400 MariuszaBurgi z Italii, też w idealnym stanie, więc można, ale wiem jest to b. trudne. Nie można zakładac , ze cały sprzęt to szrot . A na marginesie o co chodzi z tabliczką z numerem HISS-a o których mowa powyżej?? to jakis kod do dorobienia klucza czy rodzaj "Vin-u" ??
dr.big Opublikowano 22 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2013 Jakiś czas temu (zeszła zima) ktoś na forum sprzedawał półroczną SW-T 400 , ostatecznie poszła za 14-15 tys o ile pamietam, Z Polskiego salonu, z gwarancją, itd... . (...) Prrrooooszę Was.... skuter który w tej chwili kosztuje nowy z rocznika 2010- 26500 PLN(a wtedy kosztował pewnie więcej), sprzedaje ktoś, ot tak sobie, po 6 miesiącach za 14-15.... To co to musiało być, skoro nie został NATYCHMIAST kupiony, bez potrzeby dawania ogłoszenia... PS. Ja rozumiem, że jest zima, i długie wieczory przy kominku sprzyjają takim opowieściom .... No cóż, jak już dawno temu mówiono: szukajcie, a znajdziecie ... nawet takiego SW-T400 za 10 tysi ...
Marcin S. Opublikowano 22 Stycznia 2013 Opublikowano 22 Stycznia 2013 A na marginesie o co chodzi z tabliczką z numerem HISS-a o których mowa powyżej?? to jakis kod do dorobienia klucza czy rodzaj "Vin-u" ?? Kod do dorobienia klucza. Było Pzdr. M.
Norbert Opublikowano 22 Stycznia 2013 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Prrrooooszę Was.... skuter który w tej chwili kosztuje nowy z rocznika 2010- 26500 PLN(a wtedy kosztował pewnie więcej), sprzedaje ktoś, ot tak sobie, po 6 miesiącach za 14-15.... To co to musiało być, skoro nie został NATYCHMIAST kupiony, bez potrzeby dawania ogłoszenia... PS. Ja rozumiem, że jest zima, i długie wieczory przy kominku sprzyjają takim opowieściom .... No cóż, jak już dawno temu mówiono: szukajcie, a znajdziecie ... nawet takiego SW-T400 za 10 tysi ... Bigu , wystawione było w zeszłą zimę , nie pamietam nicku kolegi który sprzedawał. Cena wyjsciowa była ok 18 o ile pamiętam.
Lucjan73 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Norbert o ile pamiętam sprzedawał chyba Radiolog za 19 tyś. i to była okazja ale nie jest to 14 tyś. Ostatnio było ogłoszenie ArtCho - nie wiem czy sprzedał za 25 tyś. do negocjacji. A co do HISS`a Honda Ignition Security System = HISS bez tej tabliczki z numerem nie dorobisz klucza.
Gość Opublikowano 22 Stycznia 2013 Opublikowano 22 Stycznia 2013 A dorobisz, dopóki masz drugi zakodowany klucz. Jak już nie masz żadnego i nie masz tej tabliczki, to faktycznie nic już nie dorobisz.
Anubis Opublikowano 22 Stycznia 2013 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Anubis dzięki za relację !!! Ja na chwilę obecną, zawieszam poszukiwania w kraju, kilka ofert widziałem i mam dosyć Jeżeli 400 też Cię interesują to mają dwie w ArmedBike i dwie stoją w Motomotion na Połczyńskiej. Jedna z nich jest sprowadzona srebrna , troszkę poobcierana , druga jest już z Polski ktoś wstawił do nich w komis, zarejestrowana i ubezpieczona. Myślałem nawet że to jakiś forumowicz, granatowa z kufrem , na stronie jej nie mają ale na srebrną możesz zerknąć. http://www.motomotio...wing-p-116.html
Marcino1 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Norbert o ile pamiętam sprzedawał chyba Radiolog za 19 tyś. i to była okazja ale nie jest to 14 tyś. Ostatnio było ogłoszenie ArtCho - nie wiem czy sprzedał za 25 tyś. do negocjacji. Według mojej wiedzy owa Honda ostatecznie poszła za 15 000 PLN. Miała coś około roku - o szczegóły proponuję pytać szczęśliwego nabywcę, czyli kolegę MarioM, który jest z niej zresztą bardzo zadowolony. Jak widać okazje się zdarzają.
tacim Opublikowano 22 Stycznia 2013 Opublikowano 22 Stycznia 2013 no w moto-italia sam król się pojawił http://moto-italia.otomoto.pl/suzuki-burgman-650-executive-abs-super-stan-M3505412.html
Norbert Opublikowano 22 Stycznia 2013 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Według mojej wiedzy owa Honda ostatecznie poszła za 15 000 PLN. Miała coś około roku - o szczegóły proponuję pytać szczęśliwego nabywcę, czyli kolegę MarioM, który jest z niej zresztą bardzo zadowolony. Jak widać okazje się zdarzają. też to tak pamiętam, ze wyjściowo była ok 19-20 a ostatecznie kolega spuścił do 14-15. Dodatkowo był oryginalny kufer hondy. Nie ważne . Było , mineło . Kto się czaił , tego strata
*Fox* Opublikowano 24 Stycznia 2013 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Witam Ponownie, A co sądzicie o tym : http://otomoto.pl/gilera-nexus-500-2005r-500i-burgman-majesty-M3506543.html
Klubowicze pazdzioch Opublikowano 24 Stycznia 2013 Klubowicze Opublikowano 24 Stycznia 2013 Ze zdjęć raczej faktycznego stanu nie da się określić.Natomiast sprzedający o prawie 8KM zawyżył moc silnika. Zapomniałem dodać silnik Piaggio raczej bezproblemowy.
Drek Opublikowano 24 Stycznia 2013 Opublikowano 24 Stycznia 2013 A co sądzicie o tym : http://otomoto.pl/gi...y-M3506543.html Skuter posiada wszystkie charakterystyczne dla tego modelu emblematy i naklejki. Trochę dziwny kolor dla mnie a nawet coś jakby dwukolor (może takie foty). Nie wygląda mi to na oryginalny kolor nadwozia. Mogę się mylić. Ale jeżeli był malowany to z dbałością o szczegóły (patrz 1sze zdanie). Jedź obejrzeć z bliska. Jak już będziesz "paczał" to chwyć regulację napięcia sprężyny z tyłu (to niebieskie ustrojstwo z lewej strony tylnego koła) i mocno poruszaj. Jeżeli nie wyczujesz luzu to zacznij przypominać sobie pin do bankomatu do którego pobiegniesz za chwilę po cash . Model ten jest sprzed liftu. Duży zegar to obrotomierz, później było na odwrót. A i jeszcze przyjrzyj się plastikom nad zegarami przy szybie (pomiędzy uchwytami na szybę) dokładnie nad obrotomierzem - przedostatnie zdjęcie. Nie pasują za bardzo. Choć w jednym Nexusie też tak miałem. Ale czachę bym obejrzał dokładniej. Cena dobra. Opony OK. Ja bym pojechał. Już mam znalazłem. Jeden element powinien być w kolorze nadwozia a jest czarny. Czyli skuter był czarny. Nie jest to jednak jakaś wyrocznia z mojej strony. Wygląda dobrze i można jechać go obejrzeć bo może tak się komuś bardziej podobał. Jeszcze zauważyłem mocowanie jednego z plastików pasuje idealnie choć nie powinno Kilku znajomych miało Nexusy i każdy miał w tym miejscu przerwę a tutaj jej nie ma. To jest na plus. Właściciel musiał lubić swoją maszynę. Kolor taki występował o nazwie Ice grey ale nie widziałem na żywo wię nie mogę potwierdzić czy to jest taki jak ten.
Gość Opublikowano 24 Stycznia 2013 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Według mnie, odmalowana po całości. Ale to o niczym nie przesądza. Są ludzie, co tryskają skutery, bo chcą mieć ładne i zadbane. Nie koniecznie miała poważne przygody. Jechać i robić dochodzenie.
Maly Książe Opublikowano 24 Stycznia 2013 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Też bym pojechał obejrzeć. Możliwe, ze zamiast malowania ktoś po prostu kupił pojedyncze plastiki- wszystko wyjdzie przy oględzinach na miejscu. Mi wizualnie się podoba i choć nie znam tego modelu, wydaje się mieć-patrząc na zdjęcia wszystko na swoim miejscu, nawet aż za bardzo;)
duzy Opublikowano 25 Stycznia 2013 Opublikowano 25 Stycznia 2013 witam prosiłbym kolegów z W-wy o opinie o będącym w motosky burgmanie http://otomoto.pl/suzuki-burgman-an-400-M3442658.html Trochę mam daleko jechac i obejrzec. Mógłby ktoś pomóc ?
tacim Opublikowano 25 Stycznia 2013 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Witam Ponownie, A co sądzicie o tym : http://otomoto.pl/gi...y-M3506543.html Pozwoliłem sobie zadzwonić : 1) przebieg 50.000 km (nie wiem ile takowe Mastery żyją) 2) malowanie na 99% oryginał 3) lekko przytarta owiewka (wiadac na foto) 4) wszystkie moto są z salonu oddane w rozliczeniu
duzy Opublikowano 25 Stycznia 2013 Opublikowano 25 Stycznia 2013 poprawiony link http://otomoto.pl/su...0-M3442658.html
Gość Opublikowano 25 Stycznia 2013 Opublikowano 25 Stycznia 2013 1) przebieg 50.000 km (nie wiem ile takowe Mastery żyją) 2) malowanie na 99% oryginał 50 000 tysięcy, to sporo, nawet dla Mastera, w końcu to jeden gar. Wszystko zależy, jak był eksploatowany i jak serwisowany. Malowanie utrzymane wręcz wzorowo, jak na skuter o takim przebiegu, ale wszystko możliwe.
Rekomendowane odpowiedzi