Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszyscy chwalą ten Armed Bike... Ja kiedyś pojechałem tam oglądać Kymco Grand Dinka. Licznik wskazywał przebieg ok. 10-12tyś km. Przez przypadek oglądając skuter znalazłem w schowku jego książkę serwisową. Okazało się, że taki przebieg to był, ale 5 lat temu wg. tej książki. Moim zdaniem krętacze jak większość handlarzy.

Opublikowano

nie ma idealnych handlarzy, ale u nich zauważyłem, że skutery mają jakieś takie większe niź przeciętnie w ogłoszeniach przebiegi przez co czasem niektóre maszyny stoją u nich długo, bo większość wybiera te z "niby" mniejszym.

Opublikowano

Pisałem do nich jak to stary apacz i otrzymałem wszytko mówiącą odpowiedź "stan motocykla adekwatny do przebiegu " :laughing:

Opublikowano

Miałem od nich X9 i nie było problemów. Ale widziałem ostatnio u niech ogłoszenie; w tytule skuter miał 37 tysi przebiegu, a w opisie 21. Może kręcą, może nie kręcą. Pojechać warto.

Opublikowano

dzięki koledzy za szybkie informacje, muszę się wybrac póki śnieg ( może się da coś urwac więcej z ceny ) a druga firma motosky ktoś coś wie ?

Opublikowano

Co do Armedbike , czasami do nich wpadam bo mam po drodze z pracy, sam się zastanawiam czy w kwietniu nie kupić u nich sprzęta.

Okazało się że jeden z pracowników to mój znajomy , powiedział mi że sprzęty sprzedają tak jak je kupili.

Wygląda to tak że przyjeżdża ich dostawca ciężarówką gdzie stoją maszyny, oni wybierają z tego bałaganu najlepsze według nich (najmniej zniszczone , z normalnie pracującym silnikiem, nie bawią się w żadne naprawy , malowanie, prostowanie itd), dostawca odjeżdża z całą resztą i szuka nabywców w innych komisach.

Oni sprzęt myją i tak sprzedają, sami nie ingerują mechanicznie w maszynę.

Jeżeli motocykl był malowany, kręcony , rzeźbiony to musiał być u włochów a nie u nich.

duzy z ceny nic nie urwiesz , symboliczną kwotę , obserwuję ceny komisów od jesieni i żaden nie obniża z powodu zimy bo po zimie jest wiosna ;), jaki sprzęt Cię u nich interesuje , może oglądałem.

Opublikowano

Znalazłem prawdziwy rodzynek. oferta interesujaca

http://www.autoscout...0000000&asrc=st

otatnio na allegro się sfarejowałem bo poszedł na licytacji za 8100 teraz jest wystawiony za 11750

Anubis ja do nich pisałem w sprawie x9 za jakies 6500

Opublikowano

Co do Armedbike , czasami do nich wpadam bo mam po drodze z pracy, sam się zastanawiam czy w kwietniu nie kupić u nich sprzęta.

Okazało się że jeden z pracowników to mój znajomy , powiedział mi że sprzęty sprzedają tak jak je kupili.

Wygląda to tak że przyjeżdża ich dostawca ciężarówką gdzie stoją maszyny, oni wybierają z tego bałaganu najlepsze według nich (najmniej zniszczone , z normalnie pracującym silnikiem, nie bawią się w żadne naprawy , malowanie, prostowanie itd), dostawca odjeżdża z całą resztą i szuka nabywców w innych komisach.

Oni sprzęt myją i tak sprzedają, sami nie ingerują mechanicznie w maszynę.

Jeżeli motocykl był malowany, kręcony , rzeźbiony to musiał być u włochów a nie u nich.

duzy z ceny nic nie urwiesz , symboliczną kwotę , obserwuję ceny komisów od jesieni i żaden nie obniża z powodu zimy bo po zimie jest wiosna ;), jaki sprzęt Cię u nich interesuje , może oglądałem.

zastanawiam się nad http://www.armedbike.pl/oferta-skutery/index.php?page=showlisting&lid=453 , http://www.armedbike.pl/oferta-skutery/index.php?page=showlisting&lid=443 lub korci mnie http://www.armedbike.pl/oferta-skutery/index.php?page=showlisting&lid=439 tylko ze zdjęc wynika że trochę styrany ale jakby zainwestowac to byłaby perełka. Jak możesz rzucic okiem będzie super

Opublikowano

korci mnie http://www.armedbike...listing&lid=439 tylko ze zdjęc wynika że trochę styrany ale jakby zainwestowac to byłaby perełka. Jak możesz rzucic okiem będzie super

Mam nadzieję, że się orientujesz co to jest S-Type i co się z tym wiąże.

Opublikowano

Flyman oświeć mnie prostego człowieka bo nie mam pojęcia co się z tym wiąże

Opublikowano

Są drobne zmiany konstrukcyjne, a wiąże się to z permanentnym brakiem części. Rzadki model. Więcej szczegółów później, bo dziś późno. Ale tam inny napęd inna deska i chyba inne plastiki.

Opublikowano

Czyżby krótka szyba:) Ups już napisałeś. Swoją drogą nie widzę opcji kasacji wpisów?

Opublikowano

.... jaki sprzęt Cię u nich interesuje , może oglądałem.

A jak prezentują się hondy, je z pewnością oglądałeś ;)

Opublikowano

Są drobne zmiany konstrukcyjne, a wiąże się to z permanentnym brakiem części. Rzadki model. Więcej szczegółów później, bo dziś późno. Ale tam inny napęd inna deska i chyba inne plastiki.

Kiedyś miałem przyjemność rozbierać u człowieka Type S burgman 400 (chciałem kupić kokpit który jak się później okazało miał połamane zawiasy od schowka i nie kupiłem) Ale rozbierając zauważyłem tylko jedno różnice osłonę na hamulce tylne

Człowiek który sprowadza mówił że ma większa moc i sportowe zawieszenie .

Szkoda że się nie przyjrzałem lepiej

Ale z tego co pamiętam to kokpit identyczny, zegary, lampa mocowania przodu. schowki itp.

No chyba że ktoś dokleił do niego napis i dołożył osłonę.

Opublikowano

Jeśli chodzi o zewnętrzne róznice to jest inna obudowa kierownicy - tzn jest jej brak , kiera jest goła , chromowana jak w Hondzie Forza, szyba jest krótka, koła sa inaczej malowane - lakierowane na czarno, jest dodakowa osłona zacisku tylnego hamulca, brakuje oparcia dla pasażera z tyłu. Dodatkowo zaciski hamulcowe lakierowane sa na złoto, cyferblaty sa srebrne/białe. O ile dobrze pamiętam

Type S ma dodatkowe światło stop-u z tyłu.

Model ten jest żadkim zjawiskiem i zazwyczaj na rynku trafiają sie wersje z USA i UK.

Nie znam szczegółów zmian technicznych o ile wogóle jakieś były - może Flyman cos dorzuci w temacie.

Opublikowano

Panowie napisali wystarczająco dużo, by się zastanowić, czy warto mieć taką sztukę w Polsce. Nie chciałbym być zdany w sprawach części na Suzuki serwis, czekać tygodniami i płacić jak za złoto.

Opublikowano

Proszę kolejny raz o waszą ocenę :

http://otomoto.pl/M3259675.html?output=web

Do poprzednich zaleceń się zastosowałm, czyli :

Ty z Wawy jesteś to możesz spokojnie podjechać i sobie pooglądać. Przy takiej słabej jakości zdjęć i braku właściwego opisu to jest wróżenie z fusów.

No to pojechałem, obejrzałem , a to moje spostrzeżenia:

przebieg 10 000km, w książce serwisowej przybity , podobno następny przegląd ( na wyrost ) 12800 km , dziwne :(

Czecha lakierowana z zaciekami, źle spasowane elementy , podłoga z pługiem, czyli coś jest podgięte. Widoczne otarcia na klamce, ciężarku i lusterku ( to wszystko podobno od parkingówki :drunk: )

Przypominam, że jest to skuter bezwypadkowy!!!

Na moje pytanie, czy przed zakupem, usuną usterki w cenie ? ( poprawa panowania plastików i polerowanie lakieru ) Odpowiedź NIE !

Ale będę mógł obejrzeć napęd :) i może zdejmą dolne elementy do oceny uszkodzeń.

Praktycznie zero negocjacji ceny!

Czy według was tą oferta jest interesująca, za takie pieniądze ?

Opublikowano

.........

Czy według was tą oferta jest interesująca, za takie pieniądze ?

Nie jest. Jeżeli sprzedaje autoryzowany dealer i ma w pompie stan motocykla to nie zawracaj sobie głowy.

Jakieś 10 m-cy temu przeglądałem ogłoszenia i natrafiłem na ten właśnie skuter. Widać stan nie zachęca do zakupu.

Skoro rozważasz wydanie takiej kwoty to sugeruję DT.

Opublikowano

koledzy ponowię pytanie ktoś zna firmę motosky z w-wy ? tam ewentualnie mam upatrzonego burka proszę o podpowiedź

Opublikowano
http://otomoto.pl/ya...s-M3504993.html to ja Wasz apacz wrescie coś bliżej niż 300 km od wrocławia :D co sądzicie o ile coś można wywnioskować z tych foto. Moto przyjechało z Włoch , ksiązek brak ,wg oświadczenia stan gites :D (pozdrowienia jeżeli tu zagląda hehe) jutro postaram się podskoczyć zobaczyć choć pogoda jest do luftu ani przejechać się tylko na słuch ...... A może jest jakiś maniak Yamahy z wrocka co by wspomógł swym uchem.
Opublikowano

tacim, jedź, bierz go, urwij dwie stówki na rejestrację i masz problem zakupu z głowy. A jak się okaże, że nie będziesz miał problemów warsztatowych, to już w ogóle szczęściarz będziesz. I do zobaczenia na trasie. Skuter wygląda fajnie.

Opublikowano

Tacim skoro masz prawie pod nosem to grzech nie podjechać i pooglądać. Ja na mechanice się nie znam ale mogę polecić Ci warsztat we Wrocławiu za pare złotych fachowcy wypowiedzą się na temat stanu sprzętu. Kupisz lub nie ale zawsze będzie to jakiś punkt odniesienia dla kolejnych egzemplarzy.

Opublikowano

Każdy motocykl sprowadzony ma przebieg około 30,000 km i to niezależnie od wieku :D

(Oni chyba mają tam jakieś przepisy że jak 30 tyś. km to ma obowiązek sprzedać do Polski - co kraj to obyczaj)

Opublikowano

Eh z tymi przebiegami to racją wszędzie 27-30 :D Lucjan jak możesz daj na priva tylko bez tablic i w taki śnieg nie będzie chyba jak podjechać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...