Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

" Fox " odnośnie tych Burków tego w Pszczynie oglądałem , silnik chodzi fajnie a reszta styrana jak to z Francji jak dla mnie praktycznie cały do malowania zrysowany wkoło , mocowanie obudowy też pozostawiają wiele do życzenia , no trza by trochę pracy w niego włożyć i serca jak dla mnie za duzo , i kupiłem rok starszego a w stanie jak dla mnie miodzio . Pozdrawiam. Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku dla Burgmaniaków .

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za odpowiedź, mam teraz nad czym myśleć :)

Aprilia LWfilipa bardzo interesująca tylko troche daleko,ale może coś wymyśle, o ile jeszcze aktualna.

pozdrawiam

Opublikowano

szukam w miarę świeżego skutera.

- jezdze 60km dziennie, dojazd dom-fabryka-dom, ok 80% obwodnice, dwu i wiecej pasmówki,

- robilem 7tys.km rocznie,

- potrzebuje niezawodnosci, wygodnego przemieszczania sie,

- skuter planuje gdzies na 5-7 lat.

- Mam 184 cm wzrostu.

celowalem w jakies kymco ale trafilem na tego burga?

kasy planowalem wydac ok 20tys

http://otomoto.pl/suzuki-burgman-an400-abs-2012-igla-limitowany-M3379395.html

prosze o opinie, uwagi dot. tej oferty

pozdrawiam

Opublikowano

@tschaban: nie zastanawiaj się chłopie, tylko dzwoń, jedź i próbuj póki pogoda się nadaje do jazdy. Prywatny motór prezesa! Według mnie lepiej nie trafisz.

@mikeboy: w tej samej cenie mogę ci sprzedać moją YaMajkę 400 z 2004r.Technicznie dopracowana a wizualnie to wymaga dopracowania. I po pierwsze i najważniejsze to że niezawodna.

Opublikowano

Mam takie pytanie, do jakiej kwoty się kalkuluje kupno FJS 600 ?

Patrząc na ceny w kraju jest to przedział 7-9 tys. pln (z dostępnych na rynku i same ....) , patrząc na ceny w niemczech, to od

2>>4,8 tys. euro ( + koszt transportu i rejestracji ).

Czyli ile trzeba wyłożyć za dobrą sztukę?

Opublikowano

Hmm, ceny w relacji Polska- Niemcy zaczęły się "rozjeżdżać" jakieś 2 lata temu... Dzisiaj są nieporównywalnie niższe w Polsce, dlatego wszelkie porównania cen Pl- D uważam za ... "zabawę" :msn-cry: . W każdym bądź razie, nie sugerowałbym się w żadnym stopniu cenami z Niemiec. Przynajmniej nie na dzień dzisiejszy :) .

PS. Jeśli ceny utrzymają się na takich pułapach, to swój następny skuter też kupię w Polsce. A to już trochę mówi o poziomach cen w obu krajach zadbanych i sprawnych pojazdów bez wcześniejszych przygód...

Opublikowano

A co można powiedzieć dobrego o tej sztuce http://otomoto.pl/show?id=M3472018 ??? Choć cena jak dla mnie za duża . Jest gdzies temat o jakości Majesty ? Jakie są ich słabe punkty itp.

• Administrator
Opublikowano

Nie jest za duża... tym bardziej jeśli opis potwierdzi się z rzeczywistością.

Jeśli dla ciebie jest za duża to szukaj ładnej 250 z końcówki produkcji a nie porywaj się z motyką na słońce.

Jest gdzies temat o jakości Majesty ? Jakie są ich słabe punkty itp.

Użyj wyszukiwarki.

Opublikowano

Dzięki Ojcze Dyrektorze :msn-cry: co do ceny źle napisałem poprostu chciałem mniej przenaczyć hehe. A motocykl mnie interesuje . Może jest ktos z okolicy albo czasem tam jeździ koło tej miejscowości aby moto oblukać i dać znać.

• Sympatycy
Opublikowano

Moim zdanie chyba nik nie powie zlego slowa o tym sprzedajacym a duzo burgmaniakow zakupilo u niego swoje konie .Pogadaj z lucjanem on chyba jako ostatni ubil z bogdanem targu co do atlantica

Opublikowano

Moim zdanie chyba nik nie powie zlego slowa o tym sprzedajacym a duzo burgmaniakow zakupilo u niego swoje konie .Pogadaj z lucjanem on chyba jako ostatni ubil z bogdanem targu co do atlantica

tak rozmawiałem

Opublikowano

Jeszcze kilka razy pewnie wyskoczę w tym temacie :laughing: , a co myślicie :

http://m.otomoto.pl/M3259675

dziękuje za wszelkie wypowiedzi :)

Opublikowano

A co można powiedzieć dobrego o tej sztuce http://otomoto.pl/show?id=M3472018 ??? Choć cena jak dla mnie za duża . Jest gdzies temat o jakości Majesty ? Jakie są ich słabe punkty itp.

Poproś o foto z książki serwisowej które może potwierdzić obecny przebieg. Oraz dane z obu opon: producent, datę produkcji - powinny być jeszcze oryginalne.

Jeśli wszystko się potwierdzi to cena jest dobra.

Jeśli chodzi o słabe punkty to jest chyba tylko jeden: jeśli masz wzrost powyżej 190cm to musisz się dobrze przymierzyć czy ci pasują nogi pod kierownicą.

Ty z Wawy jesteś to możesz spokojnie podjechać i sobie pooglądać. Przy takiej słabej jakości zdjęć i braku właściwego opisu to jest wróżenie z fusów.

Opublikowano

Oglądałem ją , sam szukam silverka, wyglądała przyzwoicie, przebieg znikomy i o ile oryginalny to silnikowo powinno być wszystko idealnie, pierwsze wrażenie wizualne też dobre.

Skuter miał jakąś delikatną przygodę bo prawa strona przedniej owiewki była lakierowana (widać tam jakiś delikatny zaciek), co moim zdaniem nie wyklucza jej, ważne że podzespoły są ok.

Z tego co pamiętam miała też zamontowane dodatkowe oświetlenie z przodu (pewnie forma świateł dziennych).

Na kokpicie widziałem dwa dodatkowe nieseryjne włączniki, jeden pewnie od tych świateł, drugi nie wiem od czego.

Tyle co się dowiedziałem to ktoś zostawił ją w rozliczeniu biorąc nowy motocykl.

Niestety nie moja półka cenowa :)

Opublikowano

O dziękuje ( KML :laughing: ), to jest konkretna wypowiedź :)

Opublikowano

GrzechoCnik no ja mam 180 ale plecaczek też i tego się boję.

Opublikowano

witam,

zrobilem dzisiaj jazde testowa tym skuterem:

http://otomoto.pl/suzuki-burgman-an400-abs-2012-igla-limitowany-M3379395.html

Generalnie nie mam zadnych zastrzeżn do motorku, wyglada swiezo, dobrz sie prowadzi, nie stuka, puka, trzeszczy, plastiki rowne, spasowane itd. wszystko co mialem okazje wypatrzec, wyslyszec w ciagu 40minutowej przejazdzce.

Co mnie zaniepokoiło:

1. skuter byl do jazd probnych - ale podobno wiekszosc przebiegu zrobil wlascicel salonu, dlatego tak napisane w ogłoszeniu

2. mial wymieniona ostatnio tylna opone bo złapała dziure.

Pierwszy pkt. martwi mnie tym ze mial wielu kierowcow i jak to bywa w z jadami probnymi, nie jezdzi sie jak swoim, pewnie na zimnym silniku mogl dostawac juz w piec.

Z drugiej strony ma gwarancje jeszcze ponad rok, i czy w ogole skutery tego typu sa katowalne? palenie gumy, wkrecanie na obroty to raczej przy biegowkach. Nie robile takich rzeczy wiec moge byc w bledzie ;-)

Drugi pkt. z wymiana opony, martwi mnie tym ze moze on ma o wiele wiecej przebiegu niz 3,7tys - wg mnie to nie sprawdzalene. O ksiazke nie prosilem, ale w zasadzie jako salon to sa chyba w stanie wypisac nową na poczekaniu ;-)

Nie chce tu w zadnym wypadki oskarżać salon, ze oszukuje, ale tyle sie słyszy, co handlarze robią, ze lampka w glowie sie zapala.

co myślicie?

dzieki

Opublikowano

Pamiętaj że kupujesz od tzw. profesjonalisty (profesjonalnego sprzedającego) w związku z tym masz więcej praw konsumenckich, możesz w razie niezgodności odstąpić od umowy- tyle teoria. Pomyśl czy autoryzowany salon bawiłby się w jakieś kombinacje z książkami czy kręceniem licznika ? Po co ? W dobie Internetu TVN Turbo Uwagi itp. ? A co do opony - niestety tylko w biednych krajach naprawia się opony w motocyklu. W Niemczech po złapaniu gumy zakładają nową opone (bezpieczeństwo) - sprawdzone empirycznie, ewentualnie szybka naprawa tylko na dojazd do najbliższego serwisu . Tylko się cieszyć że nie wciskają poklejonego szmelcu a wymienili na nową. Moja rada nie szukaj dziury w całym, masz kase bierz nie masz kasy tym bardziej bierz - i nie szukaj okazji cenowych bo za ten rocznik na Alledrogo pewnikiem zapłacisz z 5 tysi mniej ale na 99 % trafisz mine lub skarbonke.

Opublikowano

Prawie nowy skuter z minimalnym przebiegiem, na gwarancji i od pewnego sprzedawcy, 10.000 zł. taniej....

Ja to nazywam okazją.

Moim zdaniem: jeżeli szukasz skutera o takich parametrach i Cię stać - bierz.

Opublikowano

Popieram. Roczny skut ekspozycyjny ile ma mieć przebiegu 10.000km? Te trzy tysiące jak najbardziej realne.

Opublikowano

Mam pytanie, może trochę nie związane z tematem, jakie opinie ma firma "Moto Rakowski"

Długa 8a

05-510 Konstancin-Jeziorna, czy równie "dobre" jak podobny przybytek w Markach? :renske:

Opublikowano

...

Drugi pkt. z wymiana opony, martwi mnie tym ze moze on ma o wiele wiecej przebiegu niz 3,7tys - wg mnie to nie sprawdzalene. O ksiazke nie prosilem, ale w zasadzie jako salon to sa chyba w stanie wypisac nową na poczekaniu ;-)

Nie chce tu w zadnym wypadki oskarżać salon, ze oszukuje, ale tyle sie słyszy, co handlarze robią, ze lampka w glowie sie zapala.

co myślicie?

dzieki

Znam ten salon dobrze i powiem Ci, że zbyt wiele mają do stracenia aby bawić się w takie praktyki...

Co do jazd próbnych to bardziej bym się obawiał nie tego czy ktoś katował silnik lecz po jakich nawierzchniach jeździł i z jakimi prędkościami...

Mimo wszystko, chyba lepszej oferty nie znajdziesz.

Opublikowano

Mam pytanie, może trochę nie związane z tematem, jakie opinie ma firma "Moto Rakowski"

Długa 8a

05-510 Konstancin-Jeziorna, czy równie "dobre" jak podobny przybytek w Markach? :)

Poszukaj w necie opinii, jest trochę o tym komisie, pozytywne jaki i negatywne.

Fajnie że robią przegląd po sprowadzeniu motocykla, większość komisów sprzedaje tak jak sprowadzą nie ingerując w sprzęt, później mogą wyjść jakieś kwiatki.

Jak już u Nich będziesz to daj znać jak to wyglądało, szczególnie ta srebrna sztuka mnie interesuje :renske:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...