Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie i Panie proszę o opinię na temat tych 2 Burków.Właściciele twierdzą że stan jest perfekcyjny.

http://otomoto.pl/su...M3465442.html

http://moto.allegro.pl/suzuki-burgman-650-executive-bialy-2012-krakow-i2838176055.html

Pozdrawiam i z góry dziękuje.

Biały jest super i rocznik no no...w łodzi nikt nie ma takiego

Opublikowano

Dzień dobry,

Szukam dla siebie pierwszego maxiskutera, 4 lata jeździłem na 50'tce ale w tym roku zrobiłem prawko na większe pojemności i zacząłem poszukiwania. Chciałbym kupić coś w pojemności 250-400 co nadawałoby się do jazdy miejskiej i czasami do turystyki mam do dyspozycji ok. 5-6K. Co sądzicie o tym skuterze http://otomoto.pl/yamaha-majesty-250-raty-0-burgman-x9-vespa-M3401816.html ?

Z góry dzięki.

Opublikowano

Stronę wcześniej masz komentarze odnośnie tego sprzętu. Raczej nie zachęcają do zakupu podobnie jak same zdjęcia.

• Klubowicze
Opublikowano

Kilku z naszych kolegów zakupiło od tego pana skutery

Opublikowano

Podjedz do gościa i obejrzyj sobie skuta. Sam kupiłem u niego facet konkretny :clapping:

Opublikowano

Zdjęcia z lata.

• Administrator
Opublikowano

Ciekawa oferta MyRoad`a http://otomoto.pl/ky...d-M3465075.html

Czy oferta jest ciekawa to można stwierdzić po dokładnym sprawdzeniu. W "dodatkowych informacjach" brak dopisku "bezwypadkowy". Nie ma też o tym słowa w opisie. Jeśli pojazd był sprowadzony to gwarancji w PL brak... a w przypadku tego modelu jest to sprawa kluczowa.

To o czym wspomniał dr.big, czyli brak aktualnych zdjęć trudno uznać za plus.

Opublikowano

Jest napisane "nowy, nieużywany" więc dodawanie "bezwypadkowy" moim zdaniem nie ma sensu.

Cena podejrzanie niska i brak jakichkolwiek sensownych informacji dlaczego.

Moim skromnym zdaniem taka aukcja kwalifikuje się do rozmowy telefonicznej a POTEM do pytania na forum "Czy warto?" (z kilkoma słowami komentarza). Jeżeli to naprawdę okazja to dzwonić nie czekać, żeby ktoś nie ubiegł.

• Klubowicze
Opublikowano

Nie ma wzmianki, że nie używany. A może to ten testowy, który ujeżdżał Mariusz?

Opublikowano

Może ja niedowidzę, a może mi tablet szwankuje, ale tuż pod zdjęciem w ramce "Dodatkowe informacje" jest napisane "nowy, nieużywany". Obok zdjęcia jest przebieg: 12 km. Ogłoszenie MyRoad, Kymco 700ccm.

Opublikowano

Przywieziony ze Szwajcarii, uszkodzona była osłona wydechu i owiewka. Teraz nie ma śladu, sprzedający ma fotki "z przed". To niby jest wszystko, z tego co wiem, tyle info podał przez telefon.

Opublikowano

Ale chcesz go kupić? Bo tu kupa ludzi stara się rzeczowo doradzić i tylko traci czas na ocenianie. Fajnych ofert sporo, ale dopiero po obejrzeniu z bliska okazuje się co naprawdę jest okazją.

Opublikowano

Ja bym się natychmiast umawiał na oglądanie. Jeżeli te przycierki ze zdjęć, to jest wszystko, to oferta bardzo interesująca. W końcu to nówka sztuka. Czasem się tak zdarza, że ktoś się wyrżnie na samym początku swojej przygody i oddaje sprzęt za pół ceny.

Opublikowano

(...)ktoś się wyrżnie na samym początku swojej przygody i oddaje sprzęt za pół ceny.

Zdarza się... Jeśli już jednak sprzęt podróżuje przez cały kontynent, plus przechodzi przez ręce przynajmniej jednego (w co wątpię) handlarza, to te "pół ceny" w punkcie docelowym zaczyna być nieprawdopodobne ;) . W skrócie: właściciel może odda...

PS. Jechać, oglądać ;) ...

Opublikowano

Przywieziony ze Szwajcarii, uszkodzona była osłona wydechu i owiewka. Teraz nie ma śladu, sprzedający ma fotki "z przed". To niby jest wszystko, z tego co wiem, tyle info podał przez telefon.

Uszkodzona osłona i owiewka. Brzmi jak delikatny opis skutków wypadku.

Opublikowano

Wygląda nieciekawie, cena stosunkowo niska. Jeśli chcesz się w takie rzeczy bawić to trzeba zobaczyć na żywo.

Opublikowano

Sprawdź prędkość max. skutera, w Niemczech te małe rejestracje dostawały tylko pojazdy zdławione do 80 km/h, i to nie na zasadzie przeglądu technicznego- "panie, on tylko tyle pojedzie" ;). Chodziło o to, że mogły nimi jeździć osoby, jeśli się nie mylę, od lat 16. Dużo droższe w ubezpieczeniu od normalnych, niezdławionych pojazdów.

Czyli blokada dalej jest, albo została już wyciągnieta(dodatkowe koszty, z wpisaniem w papiery jeszcze drożej). Sprawdź co mówi na ten temat "Zulassungsbescheinigung Teil I" czyli "mały" dowód rejestracyjny.

PS. W prawym, górnym rogu, w rubryce "T" powinieneś zobaczyć wpisaną max. prędkość tego skutera. Jeśli jest, to ważny jest też tekst wydrukowany w stopce dokumentu.

Opublikowano

Dzięki, za podpowiedź, to dosć ważne tym bardziej, że chcę troche pośmigać po europie

Opublikowano

No i foty z lata bo Pan w krótkim rekawku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...